![]() |
Jasne. Być królem wśród łamag to powód do dumy.
ps. Oczywiście, że mistrzostwa cieszą, ale nic nie znaczą sportowo w Europie. Jesli zadowoli was pudło, lub mistrzostwo ze Smudą, a Wisła nadal będzie organizacyjnie i sportowo na poziomie pastuchów z... (no właśnie, skąd? Bo coraz mniej jest krajów w Europie, których mistrz tak niewiele znaczy na arenie miedzynarodowej) to proszę bardzo. Mnie to nie bawi. |
To według ciebie lepiej być 7-8 druzyno ligi niż zdobywać tytuły Mistrza niskim kosztem i wyjsci finasow na prosto.
Jak nie ma MP to płaczecie ze źle jak jest tytuł to tez płaczecie. Kochani my i inne drużynu z ligi nigdy nie zagościmy na stałe w LM raz na jakiś czas wejdziemy do LM i tyle. Poki nie zmieni się cały system szkolenia młodzieży od najmniejszego. to w sportach beda rodzynki typu kubic,kowalczyk,stocha,małysza |
Zdobywanie tytułów, jak się okazuje, niczego nie daje. Czy od tych tytułów mistrzowskich w Wiśle coś się poprawiło sportowo, organizacyjnie, fnansowo?
|
Kolego to o co ty chcesz grać
Dobrze wejsmy Trenera za 400tys złotych Wydajmy na transfery cały Budżet A potem zyjmy na kredyt i zosatnimy druga polonia Warszawa bądzi ŁKS. Wielu nie rozumi, że brak funduszy to tez wina kibiców. 1.Mała ilość kibiców na meczach małe wpływy z biletów 2.Mała ilość kibiców= brakiem zainteresowania sponsorów. 3. Gnoić i sie wymadrzac kazdy potrafi a)po co czepiacie sie trenera skąńcie kurs i sami usiadnijcie na ławce b)po co piszecie bzdety o Cupiale dzieki nie mu cały czas jesteśmy w ekstraklasie. Jak wielu tu jest mądrych to może kupicie klub albo zasponsorujcie. łatwo jest rządzić cudzą kasa a swojej sie nie daje. Od 5 lat jestem na kazdym meczu na reymonta ligowym pokonuje 300km by ogladac mecze i nie zarabiam duzo bo moja pensja to 2000zł |
Hehehe - z tym 400 tysięcy to nie kraczmy bo nie wiemy ile Franz sobie tym razem krzyknie ;)
|
Cytat:
Jak chodzi na mecze to co robi jak nie "daje swoje"? |
Cytat:
Cytat:
|
Łukasz nie jestem Smudą i to jest fakt. Admin moze sprawdzić moje IP ze pochodzi z miasta odalonego o 100km od wrocławia na południe. Może robie błedy to fakt nigdy nie byłem super z polaka. Ale ja pracuje za to w firmie PZU. OD 5 lat.
|
Cytat:
BTW Jedni będą super z polskiego, inni jeżdżą regularnie na mecze, czy coś tam innego robią w czym są dobrzy. Nie bierz uwag personalnie do siebie - są to zwykłe żarty i dowcipkowanie. Ot - przelewa się przez form frustracja z powodu odgrzewania starego kotleta. Niestety, przedstawiając pewne argumenty za Smudą narażasz się na ich krytykę, co jest naturalne. Co ważne - krytykę argumentów, nie Ciebie. |
Jak Stanowski uzywa kilku kont to dobrze? A Franzowi sie jedno wypomina...szajse!
|
Kochani Moi - zatrudnianie kogoś, kto ostatni poważny sukces odniósł 20 lat temu to lekkie nieporozumienie dla takiego klubu jak Wisła Kraków. Bawią mnie zapowiedzi MŁODEJ WISŁY kiedy na liście życzeń znajdują się - Paweł Brożek (30 l.), Robert Demjan (30 l.) czy Adamo Coulibaly (32 l.)! Bez jaj, Smuda to taki sam "dobry trener" jak "młoda Wisła" ! Bez przyszłości.. Czy Engel był słaby? Póki co był najbliżej LM ze wszystkich obok Maaskanta, którzy prowadzili Wisłę za czasów Cupiała! Co do Probierza - to historia na zupełnie inny wątek. Facet z potencjałem, który nie spodobał się piłkarzykom, bo kazał zasuwać na treningach. Zatrudnijmy Piechniczka! 30 lat temu też odnosił sukcesy! :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Po kolei..... |
Cytat:
Przypominam, że w kolejnym sezonie gramy dogrywkę! Gdyby dziś Wisła znalazła się na dole tabeli z podzielonymi punktami i przyszło by grać 7 dodatkowych kolejek z PGE Bełchatów, Podbeskidziem czy Koroną, które ambitnie walczą, biegają ..hm, wróżyłbym rychły spadek do 1. ligi. Cieszmy się! Z takiego syfu organizacyjnego tak wysokie miejsce! :rotfl: |
Koledzy kazdemu trzeba dać szanse jak do tej pory Smuda w w Wiśle miał dobre osiągniecia wiec czemu nie dać mu jeszcze raz szansy. Gorzej jak teraz wydaje mi sie nie bedzie. I z całym szacunkiem dla Kulawiaka to jeszcze nie ten etap by prowadzić Wisłe niech poprowadzi w I-lidze zespół 2-3 sezony nabierze doświadczenia to wtedy. Przykłak Kazika w Termalice że takim trenerą potrzebne x meczy by pewne rzeczy sie nauczyć. Po drugie cieżko się prowadzi zespół w którym graja koledzy w którymi grało się w piłke i wiekow też nie ma duże róznicy miedzy doświadczonym zawodnikami a trenerem
|
Cytat:
Wisła to nie święta krowa, za nazwę i historię miejsca w ekstraklasie jej nie przyznają. |
Ja wiem, że Wisła to nie święta krowa, ale nie wierze ze Cupiał nalezy do osób które lubia tak dotkliwe porażki
|
Cytat:
|
Koledzy krytykować jest łatwo ale ten facet zdobył kilka tytułów. Nie zawsze sie jest na wozie. Wiecie, że legia jest zdłużona wydaje grubą kase na piłkarzy i ich umowy agwarantuje wam, że jak nie wejdą do LM i odpadna wczesniej z LE zacznie się u nich kryzys. Tym bardziej że iti chce sprzedać Legie. Może kupi ją Król,albo Wojciechowski co. Ja już wole Cupiała który daje nam jaką satbilizacje przez te lata. Może kiedys spadniemy z ligi ale do I Ligi a nie jak Polonia czy łks na same dno
|
Cytat:
OK. Nawet podobny styl wypowiedzi. Widzisz, tu nie chodzi o dawanie lub nie Smudzie szansy, tylko realne spojrzenie na to co się dzieje w klubie. A Franciszek S., ekspert od kompromitacji i zajmowania ostatnich miejsc znacznie bardziej niż na zbawcę wygląda mi na grabarza. |
Zobacz ostanie wyniki w Lechu za czasów Smudy
|
Cytat:
Rozumiem, że chodzi Ci o nie zdobycie mistrzostwa i farciarski (oglądałem ten mecz) awans do LE kosztem słabiutkiej (była wtedy w kryzysie) Austrii? Zobacz sobie wyniki Kasperczaka za jego pierwszej kadencji w Wiśle:mysli: Kasperczak na trenera Wisły! Smuda jest obecnie trenerem skompromitowanym. Takie brutalne fakty. Już samo to, że jedyna oferta jaką miał po Euro to spadkowicz z drugiej Bundesligi powinno niektórym dać do myślenia... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Po drugie to nie piłkarz o którym mozna tak powiedziec ,ze strzelał klilka lat temu teraz nie,bo związanie jest to z umiejętnościami(tu wiek robi swoje),tylko trener,a to bardziej jest związane z wiedzą... Jeszcze Smuda nic nie zrobil,a tyle dla Niego pogardy.Lepiej było zostac z wiem,ale nie powiem- Kulawikiem....,nie ? Z innym?To podaj przykład,wyłóz pieniądze. |
" Nie mam teraz czasu na rozmowy, aż do piątku. Wtedy podpiszę kontrakt i możemy pogadać. A teraz mam łeb urwany, latam, biegam, jeżdżę, załatwiam. Nie ma jak! Nie ma kiedy! A wy i tak jeździcie za mną z aparatami, robicie zdjęcia jak donicę noszę pod marketem. A ja naprawdę wyjazdy, rozmowy, sprawy..."
Smuda ciągle w formie :D |
Cytat:
Przykłady innych trenerów? Stokowiec, Mroczkowski, Hajto. To naprawdę nie musi być wielkie nazwisko! Wielkie nazwisko byłoby dobrym rozwiązaniem, gdyby w drużynie grały gwiazdki, dziś Wisła nie ma takich zawodników. Dla tych kopaczy żaden nie będzie autorytetem, bo Ci ludzie nie mają ambicji.. Gdyby był tak doskonałym trenerem nie wyrzucono by Smudy z Lecha, z reprezentacji, wcześniej z Legii. Gdyby był świetnym fachowcem dostałby propocyzję od dużo lepszych klubów niż Wisła. Dostał ofertę, bo jest kolegą Cupiała - to jedyny jego argument. Co do pieniędzy - to Smuda akurat tani nie jest, nie sądzę by Stokowiec czy Mroczkowski, Michniewicz, Kiereś zarabiali więcej niż Smuda. Jeśli więc Cupiała stać na Smudę, stać go na pozostałych. |
Cytat:
Powiedz ile Ty masz lat? |
wiadomo kiedy oficjalna prezentacja następcy Kulawika????
|
Cytat:
Na wszystkich stronach gdzie czytałem o Smudzie- jako trenerze Wisły. Mówili, że do końca tygodnia podpisze kontrakt, więc pewnie nastąpi to w piątek. |
Cytat:
Co do merytorycznej części Twojej wypowiedzi - 1/16 LE nie uważam za sukces Smudy, z jednego, lecz bardzo prostego powodu. Lech Poznań jest klubem, który co roku, podobnie jak Wisła Kraków staje do walki o mistrzostwo Polski i to te rozgrywki są jego priorytetem. Wystarczy przeanalizować wyniki osiągane w ekstraklasie przez Lech, bo to jest wyznacznik. Styl Lecha w meczach ligowych po grze w LE to kompletna katastrofa. Jeśli priorytetem jest walka w pucharach i jednoczesne odpuszczanie ligi - w porządku, lecz nie tędy droga. Awans Wisły również był przypadkiem, bo sportowo nie zasłużyła na ten awans. Co zostało po ówczesnym sukcesie Smudy w Lechu? Czy Lech regularnie grał w 1/16? To uważam za sukces - regularność oraz dominację na krajowym podwórku. Ile Lech zdobył tytułów mistrzowskich za czasów Smudy? Okrągłe zero! Jak na zespół, który odnosił sukcesy w Europie - to ciut mało, nie sądzisz? Skoro potrafili wygrać z Man City, dlaczego przegrywali z ligowymi średniakami? Ostatni awans Wisły to taki sam przypadek, jak awans Lecha - i co dziwne, nie trzeba było zatrudniać Smudy, by odnieść taki "sukces". Wolę zdobycie mistrzostwa i pokonanie 15 zespołów, niż jednorazowy wyskok w pucharach. Pomyliłem się o 5 lat, ostatnie mistrzostwo zdobył w sezonie 98/99, czyli 15 lat temu. Wybacz, za pomyłkę, jeśli Cię to uraziło. Jedyne jego trofeum to Puchar Polski - to wszystko. Mając do dyspozycji taki zespół, z takim składem i takim potencjałem - powinien wygrać co najmniej kilka pucharów. Każdy ma swoje zdanie, moje jest takie, że nie zamknie się dawnej Wisły flirtując z postaciami z jej przeszłości. :mysli: Umówmy się, albo chcemy budować profesjonalny klub albo atrapę i cieszyć się z jednorazowych sukcesów, które nie mają przełożenia na przyszłość klubu. |
Cytat:
Inny by się chwalił....... :P No i ta wypowiedź potwierdziła moje przypuszczenia:albo wiek nie ten,albo pojęcia nie ma. Ale bez urazy. |
Cytat:
tyle jest warta twoja logika... Skoro Smuda nic nie potrafi, jest nieudacznikiem, to czemu on ma w swoim CV 3 x mistrzostwo Polski, 5 x na pudle, udział w fazie grupowej LM i prowadzenie Kadry? Ciekawe jakie osiągnięcia mają ci świetni Stokowiec Mroczkowski czy Hajto... a może to bez trenera dać im grać... w sumie to lenie i nic nie warte gamonie. Wszyscy zresztą są do wyjeb$%^&* A Smuda i tak się nie nadaje, ale za to nadaje się Mroczkowski ;) P.s Sukcesem Smudy było to, że z przeciętnych piłkarzy zrobił drużynę która determinacją wygrywała mecze potrafiła grać w piłkę i walczyła z nami o mistrzostwo do przedostatniej kolejki. Sukcesem Smudy jest to, że paru piłkarzy AmikoLecha poszło za grubą kasę dalej... Wstydu w tych pucharach nie zrobili. Ja rozumiem, że to pewnie zasługa wszystkich tylko nie Smudy oczywiście :) ale on też tam małą cegiełkę dołożył, chociaż w jednym małym procenciku :D |
Jak narazie Smuda nie pracuje więc proponuję się wstrzymać z oceną pracy do czasu po pierwszych meczach 13/14
|
Cytat:
TUTAJ TRZEBA WIZJI, A NIE ZOBACZYMY PO PARU WYNIKACH, ZOBACZYMY CZY WYGRYWA CZY PRZEGRYWA, DO TO MYŚLENIE JASKINIOWCÓW SPRZED KILKU TYSIĘCY LAT! POTRZEBNE SĄ REALNE PLANY, BO TO BĘDĄ NASZE REALNE WZMOCNIENIA - WŁAŚNIE TE PLANY. |
Pamiętajmy,że teraz w lecie przyjdzie z 5 zawodników, trzeba ich też umotywować że grają w wielkim klubie, że przybyli odbudować potęgę itd.
Smuda może już troche za stary na trenera jeśli chodzi o jego um. ale każe zawodnikom walczyć i biegać a to na początek wystarczy . Smuda przynajmniej dobrze szkoli kondycyjnie, bo właśnie kondychy naszym piłkarzom brakowało najbardziej. Najpierw zobaczmy co będzie robił Smuda , potem osądzimy a za ostatni spadek go nie oceniajmy bo może on tak niemiecki umie że co innego myśli a co innego mówi. |
Seniora Griszki nie zacytuję, bo nie znajduję pola do dyskusji. Nie ten wiek lub kompletna abstrakcja.
Cytat:
Zapraszam na tym gruncie do dyskusji. Powiem Ci jedno nazwisko, któremu "za zasługi" bardziej należy się to miejsce - za zasługi i sukcesy dawno dawno temu - Henryk Kasperczak. (Puchar Francji, Ćwierćfinał Zdobywców Pucharów, 2 i 3 miejsca w Pucharze Narodów Afryki. Wisła Kraków? Proszę bardzo - 2x Mistrzostwo Polski, 1x wice MP, 2x Puchar Polski, 1/8 Pucharu UEFA.) Jak te sukcesy mają się do Smudy? Rozumiem, że dziś powinniśmy zatrudnić Kasperczaka, bo 10 lat temu odnosił sukcesy z Wisłą? Nie oceniam Smudy przez pryzmat SSV Jahn, czy Euro 2012 - biorę pod uwagę ostatnie 10 lat.. Chcesz mieć walczącą drużynę pisz petycję, by zatrudniono Kieresia, bo stylem, ambicją i zaangażowaniem to PGE Bełchatów lał Wisłę na wszystkie możliwe sposoby. Fakty są takie, że Smuda zdobył dla Wisły tyle tytułów co Maaskant, czy Skorża. Chyba, że fanatycy Franza stwierdzą, że ery Kasperczaka nie byłoby, gdyby nie podwaliny Smudy. Znam takich i szczerze im współczuję. Smuda objął Wisłę po Nawałce, który zdobył mistrza, potem Smudę wyrzucono, zatrudniono Kasperczaka, który zdobył 2 tytuły mistrza. Dlaczego Smuda nie zdobył tytułu, skoro zdobywano przed i po jego kadencji (podobnie jak w Lechu)? Zespół miał porównywalny. Zapomniało się o tym, czy nie chce się pamiętać? A może wiek nie ten? Dyskutujmy merytorycznie, i jeśli to możliwe, skupcie się na dyskusji a nie obrażaniu i wytykaniu forumowiczom wieku. Odnoszę wrażenie, że to jedyny argument, który potraficie skonstruować. Piłeczkę można odbijać w nieskończoność. Skupcie się na dyskusji jeśli tylko pozwala wam na to duma i honor. Moskal odniósł taki sam wynik, co Smuda, wyszedł z grupy LE, co z tego? Został zwolniony. Wciąż uważasz, że to sukces, który doprowadził klub do świetlanej przyszłości? Ile pozostało z tamtej drużyny, która przecież odnosiła takie sukcesy? Najzabawniejsze w całej tej historii jest to, że sukcesy Wisły spożytkowano tak, że dziś Smuda nie będzie miał nawet gdzie trenować, bo Wisła nie ma zaplecza z prawdziwego zdarzenia. Wierzmy w to, że Smuda to zmieni i okaże się wybawieniem krakowskiej Wisły na lata.. |
No to cudownie, że ktoś w Legnicy chce budować wielką piłkę.
A to jest forum kibiców Wisły Kraków. Czternastokrotnego mistrza Polski. A osiem razy tytuł zdobywany był pod rządami Bogusława Cupiała. Może pan BC ma kiepską rękę do wyboru towarzystwa czy jest prostacki w swojej krótkowzrocznej filozofii prowadzenia klubu ale chyba ze wszystkich ludzi w Polsce- to on póki co wie najlepiej jak robić "wielką piłkę" ? Przynajmniej na skalę krajową. No więc Cupiał wybrał sobie Smudę. Oczywiście, jego wcześniejsze wybory nie były delikatnie mówiąc najlepsze, zwłaszcza z okresu ostatnich 2-3 lat. Powtórzę jednak - jest to forum kibiców a kibic niejako z definicji jest bardziej obserwatorem bardziej niż organem doradczym. Przynajmniej w naszym klubie. Jakich by tu, panie patrzal-lca, poważnych tonów i słów nie używać to logicznie rzecz biorąc dyskusja i tak nie będzie się różnić od wywodów dwóch pochmielonych Januszy w barze "U krystyny". Taka sama moc decyzyjna i znajomość szczegółów z wewnątrz klubu stojących za tą czy inną decyzją. Astrologia stosowana. |
No powiem, że to co napisał patrzal-lca to jest konkret. Bez bajania, chłodno opisał "osiagnięcia" tego speca, który ma obecnie trenować Wisłę, a którego przyjście na obecnym bezrybiu stało się wielką niczym nie podpartą nadzieją. Wiara w smudowego nochala jednak szybko minie.
|
Nie ma się co spierać - jeśli na kogoś nazwisko Smuda działa tak samo jak wibrator z nowymi bateriami na kobiety to nikt nikogo nie przekona.
Nie kracząc wszyscy zobaczymy co ten fachman potrafi. Zatęsknimy za Kulą. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl