![]() |
Kurqa kiedy do naszego klubu przyjdzie trener który powie co myśli??? Media wiedzą, kibice wiedzą, nawet dzieci w Kambodży wiedzą, że ta drużyna to syf, a ściąganie Fredziów i Sikorek tylko to potwierdza. Brak warsztatu próbuje się nadrobić lizusostwem i złotą mową. Ja bardziej szanował bym trenera gdyby wyjechał prosto z rury a nie takie pierdu pierdu...
BTW. Co on zmienił w stosunku do tego co było za Probierza? Sikora za Genkova! A wszyscy byli za wywaleniem P. "ZAMIENIŁ STRYJEK SIEKIERKĘ NA KIJEK"!!!!!! |
Kulawik ! Złość to w tych kopaczach można wyzwolić tylko wtedy jak im się powie, że dostaną tylko połowę pieniedzy za październik :)
|
Dziś wygraliśmy ze Śląskiem , ale w zimie musi przyjść jakiś dobry trener , bo z taka grą bedziemy grali o utrzymanie
|
ustawienie Jaliensa w tym meczu będzie chodzić za Kulawikiem do jego śmierci. Takiego trenera my nie potrzebujemy! Jaliens grający def. pomocnika i całe jego ustawienie trzeba wywalić do kosza. Na takiego trenera to nawet Kolejarz Stróże nie zasługuje. Najlepszym trenerem był chyba Kazimierz Moskal w ostatnim czasie,
|
Cytat:
|
możecie się śmiać ale jak dla mnie Orest Lenczyk byłby jedyną osobą która potrafiłaby złapać te mendy za mordę
|
Cytat:
|
Kulawik uratował sobie stołek na kilkanaście godzin .Za kilkanaście godzin gra Pogoń z Ruchem mecz który może zdecydowąć o losach Kulawika zwłaszcza jeśli Pogoń albo Ruch przeskoczy Wisłe w tabeli.Wyniki jak i kolejne mecze też przemawiają za powrotem Kulawika do rezerw a 13ta kolejka w razie dalszej stagnacji w tabeli może być naprawde pechowa dla Kulawika
|
Maghat jest wolny :D pajacyki zaczęli by trenować!!
|
Cytat:
Żaden nie zostaje... Cytat:
|
Melikson na prawym skrzydle - tego jeszcze nie było.
Genkov jako odgrywający - nie podał chyba żadnej piłki dobrze. Spośród całej mizerii naszego trenera te dwie decyzje akurat najbardziej w pamięci mi zostały. |
Cytat:
Wyobrażasz sobie ze Ty opowiesz do gazety ze szef w Twojej obecnej firmie czy dyrektor szkoły do której chodzisz to dyletant i pała?! |
Może ktoś bardziej ogarnięty w te klocki wytłumaczy mi czemu za każdym razem staramy się grać atak pozycyjny aka "krakowska piłka"? Ciągniemy tą taktykę już kupę czasu i za każdym razem, gdy strzelimy bramkę można ją określić mianem cudu. Naszym problemem nie jest (głównie) defensywa bo tracimy taką sama ilość goli co pozostałe średnie drużyny za to atak... Nie wiem czy naprawdę nie lepszą opcja jest przestawienie gry naszych asów na tylko i wyłącznie kontratak? Do kontry mamy "chyba" znacznie lepsze predyspozycje. Przestawić się na kontrę i na dupach siadają takie tuzy jak Genkov, czy Guła. Na szpice dać szybkiego Quioto za nim Meleksa, na bokach Boguś z Szewczykiem, środek z Sobolem i np. Urygą, obrona - dowolny mix (i tak zawsze gra w innym ustawieniu). No przecież gorzej i tak już grać nie będą, wiec czemu Kulawik nie spróbuje, nikt go przecież nie "zlinczuje" jak zacznie zbierać punkty.
Druga zastanawiająca mnie sprawa, czemu piłkarz który w swojej karierze grał jedynie jako napastnik u nas jest ciągle wystawiany na skrzydle? Nie wiem, Quioto znalazł się tam chyba tylko i wyłącznie dlatego, że jest szybki? A Genkov ma wykupione bony na podstawowe miejsce w składzie. |
Jezeli to Kulawik pisal to wspaniale haslo na tablicy z taktyką, to ja wymiękam.
"We will win as team, or die as indyviduals" jak ktos ma angielski na takim poziomie, to nijak nie nadaje sie na trenera druzyny, w ktorej sa jacys zagraniczni gracze. Jakby mi cos takiego trener napisal, to nie traktowalbym go powaznie.. Niby to są drobne błędy, no ale bądźmy poważni.. |
Cytat:
No ale gdzie ja to piszę, jaka tutaj szydera była z probierzowego "faster". |
mi sie zawsze wydawało, ze profesjonalizm buduje sie wlasnie na takich drobnostkach. Ale ok, niech i bedzie trener mowiacy "Kali strzelić gola", nic mi do tego.
Abstrahujac juz od poziomu angielskiego, nie bardzo wiedzialem gdzie to wrzucic, ale duzo zabawniejszy jest ten, ktory to wrzucil w internet z takimi babolami. Mogli po prostu tego nie pokazywac, albo poprawic, jak juz chcieli przedstawiac te dewize.. |
A mnie tam Kulawik powoli kupuje, gramy lepiej albo gorzej ale przynajmniej w piłkę. Co jest miłą odmianą po Probierzowym męczeniu buły.
|
Fajne scenka. Górnik spierdzielił akcje na 1:4 i Nawałka opierdziala swoich grajków a Kulawik standardowo... założone ręce i chodzi przed ławką rezerwowych jakby łaził przed jakąś budą i kiełbaski sprzedawał :D Albo jakoś tydzień temu przysypia sobie opierając się o jakiś słupek.... Otwiera oczy i zryw... bo obiektyw kamery wycelowany w niego. I znowu zakłada ręce... Mega trener.
|
Kulawik... kończ Waść, wstydu oszczędź...
|
Cytat:
|
Jasne, że nic nie zrobi, ale Kulawik wizerunkowo nie pasuje do takiej marki jak Wisła? ach ta nieśmiertelna koszula LEE na konferencje i fryzura giermka. albo k..a zaczniemy być ekipą z klasą albo zbieraniną przypadków!
|
Jaki klub(drużyna) taki trener i cóż tu się dziwić?
Pasują do siebie jak ulał. Trener może i jakiś by się znalazł, ale pewnie nie ma na niego kasy. Tu leży pies pogrzebany. |
Cytat:
|
1 wersja:
Zostawić Kulawika niech przepracuje zime po swojemu skoro twierdził,że drużyna jest zle przygotowana do sezonu.Jeżeli wyników nie będzie to w połowie rundy wiosennej zatrudnić klasowego trenera niech ma czas zapoznać się z drużyną a w czerwcu większość kontraktów kończy się i można budować drużyne na nowy sezon wedle wizji nowego trenera . 2 wersja: Cupiał w zimie zaczyna przebudowe drużyny i inwestycje, wtedy niech bierze Smude ewentualnie kogoś z nazwiskiem z zagranicy na dorobku( ktoś jak kiedyś Petrescu) i gonimy czołówke ligi skupiając się jednocześnie na krajowym pucharze.W lecie pozbywamy się szrotu typu Frederiksen i spółka pozyskujemy zawodników pod mistrzostwo kraju w sezonie 2013/2014. |
Smudę ? :lol:
|
1 wersja była już przerabiana i wyszła żałośnie(zatrudnianie trenera w połowie rundy wiosennej). Jak zmieniać trenera i budować drużynę to teraz, na zimę. Wiadomo ,że trochę szrotu odejdzie i na ich miejsce muszą przyjść(?) nowi zawodnicy. Zima jest odpowiednim czasem na takie ruchy, by potem w sezon 13/14 wejść ze zgraną ,oczyszczoną ekipą.
|
Cytat:
Opcja 2 niemożliwa ze względu na pewnego kudłatego dyrektora sportowego. |
Smudę... Boże :/
W Kulawiku się fryzura nie podoba i koszulka. Bo nie jest markowa, na tyle na ile powinna być :D O trenerze który był zawodnikiem, kapitanem, mniejszą czy większą postacią w Wiśle Kraków tak piszecie? Wisła jest marką, w tym momencie to jaką marką? |
Cytat:
|
Bez wypłat na czas, bez boisk treningowych, bez sensownego zaplecza organizacyjnego, bez juniorów.
Żyjemy historią. |
Smuda? To ja wolę Kulawika, nie dość, że tańszy, to chociaż po polsku potrafi spleść kilka zdań. A Smuda? Będzie dostawał krocie, a nasza taktyka będzie polegać na tym, że w razie strzelenia bramki cała drużyna wraca we własne pole karne i bronimy się reszte meczu
|
Powiem Ci uczciwie, przeceniasz Smudę że byłby w stanie tak misterną taktykę wymyślić.
|
Wróci Mały z Turcji, jakoś nie widzę jego współpracy ze Smudą
|
Najpierw prezes!
Potem dyrektor sportowy Potem trener Na końcu piłkarze. Jeśli kolejność zmian będzie inna, to będzie jak zwykle. |
Cytat:
|
ciekawi mnie skąd wykminiliście że Mały wróci z Turcji do Wisły i że będzie tu chciał grać :mysli:
E: w tej druzynie było by nawet miejsce dla Messiego. Pytanie moje dotyczy ochoty piłkarza na grę w tym klubie nie odwrotnie. |
Cytat:
Jeśli wróci z odciskami na d... od trybun i ławki, a BC będzie chciał jeszcze raz zrobić tu jakąś sensowną drużynę to również moim zdaniem miejsce Małego jak najbardziej powinno być w Wiśle. |
Moje zdanie jest takie, że żaden szanujący się trener który będzie myślał o wynikach a nie wypłacie nie przyjdzie pracować do naszego klubu po tym jak nasz klub rozstawał się z poprzednimi trenerami więc moje zdanie jest takie, że jesteśmy w czarnej dupie na kilka lat puki ta cała karuzela się nie uspokoi i nastanie stabilizacja
|
Cytat:
|
Cytat:
Może akurat Górnikowi po sprzedaży Milika i Nakoulmy przestanie żreć na tyle, że Nawałce będzie się opłacało zmienić środowisko i wrócić do nas po raz... czwarty? Osobiście optowałbym za trenerem z Niemiec albo Holandii, przykład "holenderskiego Probierza" Maaskanta pokazał, że nawet trener stamtąd z przeciętnym CV może dać nam nową jakość. Takie rozwiązanie ma jednak jeden zasadniczy mankament - diabli wiedzą, czy piłkarzyki będą słuchać się szkoleniowca z mierną reputacją, a na mocne nazwisko z zachodu Europy nie ma co liczyć. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl