Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Tomasz Kulawik byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8884)

WislaOnly 16.11.2012 16:47

Kurqa kiedy do naszego klubu przyjdzie trener który powie co myśli??? Media wiedzą, kibice wiedzą, nawet dzieci w Kambodży wiedzą, że ta drużyna to syf, a ściąganie Fredziów i Sikorek tylko to potwierdza. Brak warsztatu próbuje się nadrobić lizusostwem i złotą mową. Ja bardziej szanował bym trenera gdyby wyjechał prosto z rury a nie takie pierdu pierdu...
BTW. Co on zmienił w stosunku do tego co było za Probierza? Sikora za Genkova! A wszyscy byli za wywaleniem P.
"ZAMIENIŁ STRYJEK SIEKIERKĘ NA KIJEK"!!!!!!

Gwiaździsty 16.11.2012 17:31

Kulawik ! Złość to w tych kopaczach można wyzwolić tylko wtedy jak im się powie, że dostaną tylko połowę pieniedzy za październik :)

AS82 18.11.2012 18:55

Dziś wygraliśmy ze Śląskiem , ale w zimie musi przyjść jakiś dobry trener , bo z taka grą bedziemy grali o utrzymanie

anthony09 18.11.2012 19:00

ustawienie Jaliensa w tym meczu będzie chodzić za Kulawikiem do jego śmierci. Takiego trenera my nie potrzebujemy! Jaliens grający def. pomocnika i całe jego ustawienie trzeba wywalić do kosza. Na takiego trenera to nawet Kolejarz Stróże nie zasługuje. Najlepszym trenerem był chyba Kazimierz Moskal w ostatnim czasie,

syryls 18.11.2012 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1287169)
Najlepszym trenerem był chyba Kazimierz Moskal w ostatnim czasie,

Ten błąd się jeszcze da naprawić, ale jak Cupiał za późno wkroczy do akcji to może być po ptokach i żaden trener nie pomoże.

Kryniu 18.11.2012 19:16

możecie się śmiać ale jak dla mnie Orest Lenczyk byłby jedyną osobą która potrafiłaby złapać te mendy za mordę

Kibic_z_Częstochowy 18.11.2012 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1287180)
możecie się śmiać ale jak dla mnie Orest Lenczyk byłby jedyną osobą która potrafiłaby złapać te mendy za mordę

A więc śmieję się... Skoro taki Probierz, który uchodził za trenera który krótko trzyma zawodników miał kosę z z tymi piłkarzynami, to raczej dziadek Lenczyk miałby to samo. Owszem Lenczyk 10-15 lat temu mógłby ogarnąć towarzystwo, ale nie teraz w wieku emerytalnym. Jedynie co może pasować teraz to jakiś trener z zagranicy, który miałby coś ciekawego do przekazania zawodnikom i miałby u nich autorytet. Bo nie wierzę, że taki Iliev czy Jaliens, którzy pracowali z wielkimi trenerami mają ochotę słuchać trenera, który nie tak dawno z marnym skutkiem prowadził rezerwy.

JOSE 841 18.11.2012 22:58

Kulawik uratował sobie stołek na kilkanaście godzin .Za kilkanaście godzin gra Pogoń z Ruchem mecz który może zdecydowąć o losach Kulawika zwłaszcza jeśli Pogoń albo Ruch przeskoczy Wisłe w tabeli.Wyniki jak i kolejne mecze też przemawiają za powrotem Kulawika do rezerw a 13ta kolejka w razie dalszej stagnacji w tabeli może być naprawde pechowa dla Kulawika

Poul1983 18.11.2012 23:02

Maghat jest wolny :D pajacyki zaczęli by trenować!!

Manson33 19.11.2012 05:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1287165)
ale w zimie musi przyjść jakiś dobry trener ,

Każdej zimy przychodzi około 16 trenerów.
Żaden nie zostaje...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1287165)
bo z taka grą bedziemy grali o utrzymanie

Każdemu, co mu się należy od mafii.

xanti1906 19.11.2012 07:50

Melikson na prawym skrzydle - tego jeszcze nie było.
Genkov jako odgrywający - nie podał chyba żadnej piłki dobrze.

Spośród całej mizerii naszego trenera te dwie decyzje akurat najbardziej w pamięci mi zostały.

krasny 19.11.2012 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1286888)
Kurqa kiedy do naszego klubu przyjdzie trener który powie co myśli??? Media wiedzą, kibice wiedzą, nawet dzieci w Kambodży wiedzą, że ta drużyna to syf, a ściąganie Fredziów i Sikorek tylko to potwierdza. Brak warsztatu próbuje się nadrobić lizusostwem i złotą mową. Ja bardziej szanował bym trenera gdyby wyjechał prosto z rury a nie takie pierdu pierdu...
BTW. Co on zmienił w stosunku do tego co było za Probierza? Sikora za Genkova! A wszyscy byli za wywaleniem P.
"ZAMIENIŁ STRYJEK SIEKIERKĘ NA KIJEK"!!!!!!

Serio liczysz że przyjdzie trener który przyjdzie i powie na swojego pracodawce ze jest mega syf?
Wyobrażasz sobie ze Ty opowiesz do gazety ze szef w Twojej obecnej firmie czy dyrektor szkoły do której chodzisz to dyletant i pała?!

silver03 19.11.2012 12:58

Może ktoś bardziej ogarnięty w te klocki wytłumaczy mi czemu za każdym razem staramy się grać atak pozycyjny aka "krakowska piłka"? Ciągniemy tą taktykę już kupę czasu i za każdym razem, gdy strzelimy bramkę można ją określić mianem cudu. Naszym problemem nie jest (głównie) defensywa bo tracimy taką sama ilość goli co pozostałe średnie drużyny za to atak... Nie wiem czy naprawdę nie lepszą opcja jest przestawienie gry naszych asów na tylko i wyłącznie kontratak? Do kontry mamy "chyba" znacznie lepsze predyspozycje. Przestawić się na kontrę i na dupach siadają takie tuzy jak Genkov, czy Guła. Na szpice dać szybkiego Quioto za nim Meleksa, na bokach Boguś z Szewczykiem, środek z Sobolem i np. Urygą, obrona - dowolny mix (i tak zawsze gra w innym ustawieniu). No przecież gorzej i tak już grać nie będą, wiec czemu Kulawik nie spróbuje, nikt go przecież nie "zlinczuje" jak zacznie zbierać punkty.

Druga zastanawiająca mnie sprawa, czemu piłkarz który w swojej karierze grał jedynie jako napastnik u nas jest ciągle wystawiany na skrzydle? Nie wiem, Quioto znalazł się tam chyba tylko i wyłącznie dlatego, że jest szybki? A Genkov ma wykupione bony na podstawowe miejsce w składzie.

Fuks 19.11.2012 13:14

Jezeli to Kulawik pisal to wspaniale haslo na tablicy z taktyką, to ja wymiękam.

"We will win as team, or die as indyviduals"

jak ktos ma angielski na takim poziomie, to nijak nie nadaje sie na trenera druzyny, w ktorej sa jacys zagraniczni gracze. Jakby mi cos takiego trener napisal, to nie traktowalbym go powaznie.. Niby to są drobne błędy, no ale bądźmy poważni..

Watts 19.11.2012 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1287354)
Jezeli to Kulawik pisal to wspaniale haslo na tablicy z taktyką, to ja wymiękam.

"We will win as team, or die as indyviduals"

jak ktos ma angielski na takim poziomie, to nijak nie nadaje sie na trenera druzyny, w ktorej sa jacys zagraniczni gracze. Jakby mi cos takiego trener napisal, to nie traktowalbym go powaznie.. Niby to są drobne błędy, no ale bądźmy poważni..

No tak, w końcu większość naszych stranierich włada angielskim jak Szekspir albo Elżbieta II. Jest megachujowo ale po co szukać problemu w takich pierdołach. Wiadomość ma być łatwo odebrana przez zespół, nikt w całym sztabie nie będzie ślęczał 30 minut nad słownikiem żeby Bośniak albo Honduranin kiwnął głową z aprobatą, że Kulawik to poliglota.

No ale gdzie ja to piszę, jaka tutaj szydera była z probierzowego "faster".

Fuks 19.11.2012 13:54

mi sie zawsze wydawało, ze profesjonalizm buduje sie wlasnie na takich drobnostkach. Ale ok, niech i bedzie trener mowiacy "Kali strzelić gola", nic mi do tego.

Abstrahujac juz od poziomu angielskiego, nie bardzo wiedzialem gdzie to wrzucic, ale duzo zabawniejszy jest ten, ktory to wrzucil w internet z takimi babolami. Mogli po prostu tego nie pokazywac, albo poprawic, jak juz chcieli przedstawiac te dewize..

Rob_Zombie 26.11.2012 14:30

A mnie tam Kulawik powoli kupuje, gramy lepiej albo gorzej ale przynajmniej w piłkę. Co jest miłą odmianą po Probierzowym męczeniu buły.

thechris 02.12.2012 12:56

Fajne scenka. Górnik spierdzielił akcje na 1:4 i Nawałka opierdziala swoich grajków a Kulawik standardowo... założone ręce i chodzi przed ławką rezerwowych jakby łaził przed jakąś budą i kiełbaski sprzedawał :D Albo jakoś tydzień temu przysypia sobie opierając się o jakiś słupek.... Otwiera oczy i zryw... bo obiektyw kamery wycelowany w niego. I znowu zakłada ręce... Mega trener.

newbar 02.12.2012 13:28

Kulawik... kończ Waść, wstydu oszczędź...

63.5 Kg 02.12.2012 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez newbar (Post 1289353)
Kulawik... kończ Waść, wstydu oszczędź...

Nikt z tym co jest nic nie zrobi...

terje 02.12.2012 17:13

Jasne, że nic nie zrobi, ale Kulawik wizerunkowo nie pasuje do takiej marki jak Wisła? ach ta nieśmiertelna koszula LEE na konferencje i fryzura giermka. albo k..a zaczniemy być ekipą z klasą albo zbieraniną przypadków!

ooona 03.12.2012 00:31

Jaki klub(drużyna) taki trener i cóż tu się dziwić?
Pasują do siebie jak ulał.
Trener może i jakiś by się znalazł, ale pewnie nie ma na niego kasy. Tu leży pies pogrzebany.

arti 03.12.2012 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez terje (Post 1289390)
Jasne, że nic nie zrobi, ale Kulawik wizerunkowo nie pasuje do takiej marki jak Wisła? ach ta nieśmiertelna koszula LEE na konferencje i fryzura giermka. albo k..a zaczniemy być ekipą z klasą albo zbieraniną przypadków!

Chyba niestety przesadzacie z tą marką.mnie to bi się podobał nawet Levy jeśli miałby wyniki.Przystojnyi trenerzy w lidze to np. Mroczkowski,ojrzynski cży hajto.ale cży samo to da wyniki?

jacekbum 03.12.2012 10:57

1 wersja:
Zostawić Kulawika niech przepracuje zime po swojemu skoro twierdził,że drużyna jest zle przygotowana do sezonu.Jeżeli wyników nie będzie to w połowie rundy wiosennej zatrudnić klasowego trenera niech ma czas zapoznać się z drużyną a w czerwcu większość kontraktów kończy się i można budować drużyne na nowy sezon wedle wizji nowego trenera .

2 wersja: Cupiał w zimie zaczyna przebudowe drużyny i inwestycje, wtedy niech bierze Smude ewentualnie kogoś z nazwiskiem z zagranicy na dorobku( ktoś jak kiedyś Petrescu) i gonimy czołówke ligi skupiając się jednocześnie na krajowym pucharze.W lecie pozbywamy się szrotu typu Frederiksen i spółka pozyskujemy zawodników pod mistrzostwo kraju w sezonie 2013/2014.

zim zum 03.12.2012 11:02

Smudę ? :lol:

fran23 03.12.2012 11:11

1 wersja była już przerabiana i wyszła żałośnie(zatrudnianie trenera w połowie rundy wiosennej). Jak zmieniać trenera i budować drużynę to teraz, na zimę. Wiadomo ,że trochę szrotu odejdzie i na ich miejsce muszą przyjść(?) nowi zawodnicy. Zima jest odpowiednim czasem na takie ruchy, by potem w sezon 13/14 wejść ze zgraną ,oczyszczoną ekipą.

Ajax 03.12.2012 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1289444)
1 wersja:
Zostawić Kulawika niech przepracuje zime po swojemu skoro twierdził,że drużyna jest zle przygotowana do sezonu.Jeżeli wyników nie będzie to w połowie rundy wiosennej zatrudnić klasowego trenera niech ma czas zapoznać się z drużyną a w czerwcu większość kontraktów kończy się i można budować drużyne na nowy sezon wedle wizji nowego trenera .

2 wersja: Cupiał w zimie zaczyna przebudowe drużyny i inwestycje, wtedy niech bierze Smude ewentualnie kogoś z nazwiskiem z zagranicy na dorobku( ktoś jak kiedyś Petrescu) i gonimy czołówke ligi skupiając się jednocześnie na krajowym pucharze.W lecie pozbywamy się szrotu typu Frederiksen i spółka pozyskujemy zawodników pod mistrzostwo kraju w sezonie 2013/2014.

Opcję jeden już przerabialiśmy

Opcja 2 niemożliwa ze względu na pewnego kudłatego dyrektora sportowego.

MatMario 03.12.2012 11:38

Smudę... Boże :/

W Kulawiku się fryzura nie podoba i koszulka. Bo nie jest markowa, na tyle na ile powinna być :D

O trenerze który był zawodnikiem, kapitanem, mniejszą czy większą postacią w Wiśle Kraków tak piszecie?

Wisła jest marką, w tym momencie to jaką marką?

Griszka30KR 03.12.2012 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1289454)
Smudę... Boże :/

W Kulawiku się fryzura nie podoba i koszulka. Bo nie jest markowa, na tyle na ile powinna być :D

O trenerze który był zawodnikiem, kapitanem, mniejszą czy większą postacią w Wiśle Kraków tak piszecie?

Wisła jest marką, w tym momencie to jaką marką?

Pod wzgledem sportowym obecnie żadną, klubowym cały czas jedna z największych w PL.....

MatMario 03.12.2012 14:09

Bez wypłat na czas, bez boisk treningowych, bez sensownego zaplecza organizacyjnego, bez juniorów.

Żyjemy historią.

Pele_94 03.12.2012 14:11

Smuda? To ja wolę Kulawika, nie dość, że tańszy, to chociaż po polsku potrafi spleść kilka zdań. A Smuda? Będzie dostawał krocie, a nasza taktyka będzie polegać na tym, że w razie strzelenia bramki cała drużyna wraca we własne pole karne i bronimy się reszte meczu

MatMario 03.12.2012 14:14

Powiem Ci uczciwie, przeceniasz Smudę że byłby w stanie tak misterną taktykę wymyślić.

Pele_94 03.12.2012 14:19

Wróci Mały z Turcji, jakoś nie widzę jego współpracy ze Smudą

ociec Ciemka 03.12.2012 14:28

Najpierw prezes!
Potem dyrektor sportowy
Potem trener
Na końcu piłkarze.

Jeśli kolejność zmian będzie inna, to będzie jak zwykle.

DevilMayCry 03.12.2012 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pele_94 (Post 1289480)
Wróci Mały z Turcji, jakoś nie widzę jego współpracy ze Smudą

Nie będzie tak źle. Sam przecież mówił, że jego żona, Małego uwielbia :D

szprotson 03.12.2012 14:35

ciekawi mnie skąd wykminiliście że Mały wróci z Turcji do Wisły i że będzie tu chciał grać :mysli:

E: w tej druzynie było by nawet miejsce dla Messiego. Pytanie moje dotyczy ochoty piłkarza na grę w tym klubie nie odwrotnie.

arti 03.12.2012 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1289484)
ciekawi mnie skąd wykminiliście że Mały wróci z Turcji do Wisły i że będzie tu chciał grać :mysli:

Trochę pobożne życzenia aczkolwiek...
Jeśli wróci z odciskami na d... od trybun i ławki, a BC będzie chciał jeszcze raz zrobić tu jakąś sensowną drużynę to również moim zdaniem miejsce Małego jak najbardziej powinno być w Wiśle.

PAWEŁ 03.12.2012 16:52

Moje zdanie jest takie, że żaden szanujący się trener który będzie myślał o wynikach a nie wypłacie nie przyjdzie pracować do naszego klubu po tym jak nasz klub rozstawał się z poprzednimi trenerami więc moje zdanie jest takie, że jesteśmy w czarnej dupie na kilka lat puki ta cała karuzela się nie uspokoi i nastanie stabilizacja

riv 04.12.2012 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1289497)
Moje zdanie jest takie, że żaden szanujący się trener który będzie myślał o wynikach a nie wypłacie nie przyjdzie pracować do naszego klubu po tym jak nasz klub rozstawał się z poprzednimi trenerami więc moje zdanie jest takie, że jesteśmy w czarnej dupie na kilka lat puki ta cała karuzela się nie uspokoi i nastanie stabilizacja

Stabilizacja? W Wiśle? Chyba jak Cupiał odejdzie...

Watts 05.12.2012 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dziennik Polski
jedną z opcji jest zmiana trenera, bo obecny - Tomasz Kulawik - nie jest jeszcze zbyt doświadczony. Jednym z pomysłów jest według "Dziennika Polskiego" zaczekanie na trenera Adama Nawałkę, któremu kontrakt z Górnikiem kończy się 30 czerwca 2013, i zatrudnienie go w następnym sezonie.

http://www.slask.sport.pl/sport-slas...ly_Krakow.html

Może akurat Górnikowi po sprzedaży Milika i Nakoulmy przestanie żreć na tyle, że Nawałce będzie się opłacało zmienić środowisko i wrócić do nas po raz... czwarty? Osobiście optowałbym za trenerem z Niemiec albo Holandii, przykład "holenderskiego Probierza" Maaskanta pokazał, że nawet trener stamtąd z przeciętnym CV może dać nam nową jakość. Takie rozwiązanie ma jednak jeden zasadniczy mankament - diabli wiedzą, czy piłkarzyki będą słuchać się szkoleniowca z mierną reputacją, a na mocne nazwisko z zachodu Europy nie ma co liczyć.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl