Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

fanfan 07.07.2011 15:53

A dlaczego ten je.... komentator nie wymienił Groznego albo Wilna ? Dlaczego nie wymieniał innych miast w których kompromitowały się nasze drużyny a było ich sporo tylko wymienił miast gdzie Wisła odpadała ?!!!!

szczepek19 07.07.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1122868)
Pokazał tylko swoje uprzedzenia do Wisły. Jakby to tylko Wisła odpadała z pucharów

Zapomniał kutafon : Kiszyniów, Grozny, Soligorsk itp itd ;/ no ale cóż kompleksy mają nawet komentatorowie

River 07.07.2011 15:54

Bozydar: moze Wojtek ciszej nad ta trumna:rotfl:

Jesli sie nie myle to Irtysz dokonal historycznego wyczynu. Pokonal w pucharach pierwszy raz rywala w dwumeczu:D

emj10 07.07.2011 15:54

Ktoś jest tym zaskoczony? Nie żartujcie. Tak jak pisałem już jakiś czas temu każdy awans polskiej drużyny będzie zaskoczeniem, czy to z zespołem z Azji, czy z cieniasem z Europy.

WislaOnly 07.07.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1122850)
Plizga no prze ch*j :D MVP Meczu :D

:rotfl::rotfl::rotfl:

fan01 07.07.2011 15:54

Plizga to chyba powinien z buta do domu wracać, ewentualnie rowerem. Nie, nie jako kare, tylko żeby go Probież przez przypadek w żadnym innym meczu nie wystawił, bo efekty beda jak dziś.

Przed tym meczem jeden pan z Białegostoku sie strasznie na mnie obraził, że śmiałem cos powiedzieć, że Maycon się o swoje nogi potyka - jak chcesz, mozemy dalej poprowadzic rozmowe na ten temat ;)

Proud 07.07.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1122823)
Owszem, ale masz świadomość o kim mówimy? o Kazachstanie, nie Włoszech, Hiszpanii nawet Belgii, Serbii czy Cyprze, mówimy o Kazachstanie, gdzie mają J.E.D.E.N stadion, reszta to pola i łąki. Taki Plizga zarabia pewnie więcej niż połowa Irtyszu :D no co by nie pisać! To jest dramat!:/

W żaden sposób nie chcę tłumaczyć porażki Jagi, bo to niewątpliwa kompromitacja ale czas skończyć z polskim mysleniem o pastuchach ze wschodu:

polecam http://www.google.pl/search?client=o...N&hl=pl&tab=wi

Kris54 07.07.2011 15:54

Nie no ja Boża rozumiem, to my jesteśmy najlepszą i najważniejszą polską drużyną, więc dlatego wymienił właśnie nasze wpadki...

Mógł równie dobrze powiedzieć: Grozny, Zurych, Wilno, Skopje, Wiedeń, od biedy Soligorsk...

leszekm_ 07.07.2011 15:54

I pomyślcie że takie coś jak plizga dostawało powołania do kadry

tofik 07.07.2011 15:54

Ten mecz mógł być ustawiony. Nie wierze, że takich paralitów Jaga nie potrafiła ograć. Przegrywają, a każda piłka w ataku pozycyjnym do tyłu. Sielanka, jakby było 0:3. Wszystkie podania do nikogo. Przy pierwszej setce Plizgi wg mnie gość zmienił ułożenie stopy pod sam koniec żeby nie strzelić. To ostatnie podanie do Franka też było zbyt nędzne jak na profesjonalnego pilkarza. Gruby wałek, może tak się klub dorabia ? .... go wie.
Doskonale zdaję sobie sprawę z ciotowatości polskich drużyn, ale przecież ten Irtysz nie grał choćby połowy tego co Levadia Tallin. Taki Karabach by ich zlał jak uczniaka.

GrandmasterB 07.07.2011 15:55

Po tym meczu nie tyle jestem w....iony, co bardziej chce mi się śmiać z tych patałachów. To się nie mieści w głowie jak można tak kompromitować nie tylko swój klub ale cały kraj.

Sędzia 07.07.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1122876)
A dlaczego ten je.... komentator nie wymienił Groznego albo Wilna ? Dlaczego nie wymieniał innych miast w których kompromitowały się nasze drużyny a było ich sporo tylko wymienił miast gdzie Wisła odpadała ?!!!!

Bo nasze kompromitacje były najgłośniejsze i wszyscy je pamiętają?

Ja nawet nie wiem kto grał w Wilnie i Groznym.

_ukoL 07.07.2011 15:56

Burkhardt to miał jedno genialne podanie, które zmarnował Seratlić, bo piłkę przyjął tak jakby odbiła się od kłody drewna. W żaden sposób nie bronię Burkhardta ale to co się obrócił z gościem na plecach i zagrał przekątnie w pole karne to był majstersztyk. Jeżeli taki Plizga ma grać w reprezentacji to ja nie wróżę reprezentacji dobrej przyszłości. :lol:

Matti88 07.07.2011 15:56

To juz nie jest kompromitacja Jagielonii tylko calej polskiej pilki noznej.

Brawa tylko dla Dawida ;D

WiślakMyślenice 07.07.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1122887)
Bo nasze kompromitacje były najgłośniejsze i wszyscy je pamiętają?

Ja nawet nie wiem kto grał w Wilnie i Groznym.

Wilno Legia i zadymy, Grozny Lech.

kriswisla 07.07.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1122885)
Ten mecz mógł być ustawiony. Nie wierze, że takich paralitów Jaga nie potrafiła ograć. Przegrywają, a każda piłka w ataku pozycyjnym do tyłu. Wszystkie podania do nikogo. Przy pierwszej setce Plizgi wg mnie gość zmienił ułożenie stopy pod sam koniec żeby nie strzelić. To ostatnie podanie do Franka też było zbyt nędzne jak na profesjonalnego pilkarza. Gruby wałek, może tak się klub dorabia ? .... go wie.
Doskonale zdaję sobie sprawę z ciotowatości polskich drużyn, ale przecież ten Irtysz nie grał choćby połowy tego co Levadia Tallin. Taki Karabach by ich zlał jak uczniaka.

A Plizga to nie ten skorumpowany,moze chlopcy obstawili przegrana u buka i teraz skoszą kaskę:>:>:rotfl::rotfl:

kreseq 07.07.2011 15:59

Tusk i Lato wiedza czemu tak wlasnie koncza sie przygody w pucharach.... wina kibola :lol:

GaoFeng 07.07.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coni (Post 1122781)
Taki własnie jest poziom Polskiej piłki nożnej. Brak dobrych trenerów, co za tym idzie zawodników a takze bazy szkoleniowej. I wyniki sa jakie są. Do tego należy dodać polskie " jakos to będzie' i zero ambicji i walki na boisku i mamy kompromitacje co roku....

Myslisz ze jak wybuduja nowoczesna baze szkoleniowa z 10 boiskami itp. to nagle nam sie pilkarze jak np. Rooney, Robben, Iniesta czy Schweinsteiger znajda??? Problemem jest przede wszystkim zle i przestarzale wyksztalcenie trenerow w Polsce, nie tylko juniorskich. Sam PZPN moze tylko stwarzac warunki ramowe (nowoczesne wyksztalcenie trenerow, wprowadzic Ekstraklasy dla juniorow starszych i mlodszych zeby byla by wieksza rywalizacja, np. 4 ligi à 16 druzyn jak dawne trzecie ligi, itp.), ale kluby sa odpowiedzialni za wyksztalcenie mlodych pilkarzy! W innych krajach najmlodsi juz trenuja 3 razy w tygodniu, a od 13 czy 14 roku zycia nawet 4 razy: od 6 do 13 lat trenuja wylacznie koordynacje, techniki, taktyki i jeszcze raz techniki. Pozniej do tego dochodza jeszcze elementy fizyczne.

Na pewno teraz padnie fala krytyki nad Jage, ale ja sadze ze wiekszosc polskich klubow by odpadl z Irtyszem...

For_FuN_ 07.07.2011 15:59

I co mowilem? Niedowiarki :D. Taki jest poziom polskiej pilki. Jaga w niektorych momentach tego spotkania byla calkowicie zdominowana. Gralo tez 11 na 11, a nie tak jak w pierwszym meczu, ktory niektorym zaciemnil obraz. Pogrzeb polskiej pilki trwa, a finalem bedzie EURO 2012. KOMPROMITACJA. Teraz czas na Slask i pogrom z Dundee(bo tak najpewniej bedzie w Szkocji, gdzie wroclawianie zostana zabiegani).

HEDu 07.07.2011 15:59

trzeba bylo grac 2 napastnikami a nie kuwa 2 defensywnymi i bez rozgrywajacego. Plizga hahahah. Powiem wam że Mido Sidqy najlepiej zagrał choc był obronca lol.

emj10 07.07.2011 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1122885)
Ten mecz mógł być ustawiony.

Oczywiście, że ustawiony.

Ustawili go Masoni:
http://wiadomosci.monasterujkowice.pl/?p=2348

Panowi bez jaj. Co roku jest to samo. Nakręcanie się przed meczami pucharowymi, a później płacz z ręką trzymaną w nocniku. Proponuję wrócić do porządku dziennego i oczekiwać naszej kopanej ligowej, gdzie takich Plizgów będzie na pęczki.

leszekm_ 07.07.2011 16:00

Interesowanie się polską piłką to jest masochizm

Kamil17ABG 07.07.2011 16:00

Na forum Jagiellonii na temat meczowy nie można się dostać z powodu obciążeń ,a szkoda bo chciałem przeczytać zanim tamten moderator zadziała ; )

kreseq 07.07.2011 16:01

Jaga ma jeszcze w obwodzie Grzelaka ( jak ten sie posklada i nie polamie znowu ) wiec sila razenia bedzie niepojeta jak Franek bedzie mial np kontuzje.

palikot 07.07.2011 16:02

Tak to jest jak wiejskie kluby biorą się za puchary... Ja mam tylko nadzieję, ze Śląsk nie da dupska...

WislaOnly 07.07.2011 16:03

Wy się nie napinajcie, przeczytajcie to: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,128634,...wiadomosc.html oj może być nie dobrze!!:/

CH. 07.07.2011 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil17ABG (Post 1122899)
Na forum Jagiellonii na temat meczowy nie można się dostać z powodu obciążeń ,a szkoda bo chciałem przeczytać zanim tamten moderator zadziała ; )

Temat meczowy i tak jest zamykany przed najazdem pokemonów więc sobie nie poczytałbyś. Po powyższych postach zamykanie takich tematów to najlepsze rozwiązanie.

Teqcontroller 07.07.2011 16:09

weszlo zeżrę Jage:rotfl::rotfl::rotfl:

barthok 07.07.2011 16:10

Niech to tusk zamknie wszystko w ch..j przynajmniej nie będzie więcej kompromitacji..

tofik 07.07.2011 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1122896)
Oczywiście, że ustawiony.

Ustawili go Masoni:
http://wiadomosci.monasterujkowice.pl/?p=2348

Panowi bez jaj. Co roku jest to samo. Nakręcanie się przed meczami pucharowymi, a później płacz z ręką trzymaną w nocniku. Proponuję wrócić do porządku dziennego i oczekiwać naszej kopanej ligowej, gdzie takich Plizgów będzie na pęczki.

No dopuszczam też wersję, że są ogórkami. Napisalem mógł, widzac te popisy jak kilkukrotne nie trafienie łatwej sytuacji. Albo gdy nadaża się szansa do zagrania prostopadłej do Franka, gość tłucze z całej siły byle ta piłka nie doszła gdzie trzeba, Nie jest łatwo uwierzyć, że taki przeciwnik jest ponad siły Jagi.

Zwitter 07.07.2011 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1122901)
Tak to jest jak wiejskie kluby biorą się za puchary...

Poziom Twojej wypowiedzi jest proporcjonalny do wypowiedzi pana z nazwiskiem palikot, czyli Twojego nicku.

19sebawro06 07.07.2011 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrandmasterB (Post 1122886)
Po tym meczu nie tyle jestem w....iony, co bardziej chce mi się śmiać z tych patałachów. To się nie mieści w głowie jak można tak kompromitować nie tylko swój klub ale cały kraj.

nie wyśmiewał bym jagielloni bo my takich wpadek mieliśmy o wiele więcej. oby nie w tym roku w co bardzo wierze

bridgeburner 07.07.2011 16:13

swoja droga to chyba wlasnie Jaga ustanowiła rekord
odpadajac 7 lipca z pucharów
Dawid Plizga Superstar:-P

palikot 07.07.2011 16:15

....a każda polska drużyna jak widzi pressing, to jest w szoku co sie dzieje... Z rapidem My dzisiaj Jaga... wystarczy tylko troche wiecej biegać i wychodzić na pozycje, a jak widze tych lalusiów, co sie chowają za przeciwnikiem i do piłki nie wyjdą to mi sie zygać chce... Przeciez to jest proste jak budowa cepa... wychodzenie na pozycje i pogranie piłką z jednej na drugą... ale gdzie tam... niech sie obroncy meczą po co ja bede sie wysilał... i tak dostane swoje 50 tysiecy... ....a... dramat. Tego nawet w Kazachstanie uczą! biegania! a u nas stójka, masakra! Wsiowe kluby + syndrom polskiego piłkarza to mamy co mamy... dramat

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1122911)
Poziom Twojej wypowiedzi jest proporcjonalny do wypowiedzi pana z nazwiskiem palikot, czyli Twojego nicku.

acha? naprawdę przejąłem się strasznie... może smutna to prawda, ale Jaga niestety posiada syndrom wsiowego klubu bez względu na to czy sie lubi ich czy nie, wystarczy popatrzeć na stadion, dorobek sukcesów, końcówke poprzedniego sezonu i na to co sie tam dzieje ostatnio.
Niestety taka prawda.

mrKrolik 07.07.2011 16:18

To było pewne od samego początku, że będzie kiepsko, ale nie sądziłem, że aż tak i zadam pytanie: Co Jaga robi na 4 miejscu w ekstraklasie, już bardziej na to miejsce zasłużyłaby Polonia Warszawa

studio 07.07.2011 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez barthok (Post 1122909)
Niech to tusk zamknie wszystko w ch..j przynajmniej nie będzie więcej kompromitacji..

Matolek niech sie sam zamknie, to rozwiaze wiele problemow.

Puchar Lata oglaszam za rozpoczety:)

Hanys 07.07.2011 16:18

Wstyd jak ch*j.

Żal mi tych kibiców którzy tydzień jechali pociągiem na mecz tego nieprofesjonalnego klubu.

Ale czego się spodziewaliśmy?
Popatrzcie na ostatnie wyniki Jagi w sezonie... tak to jest jak się sprzedaje najlepszego gracza który był trzonem zespołu... i teraz pojawia się pytanie czy nie warto go było zatrzymać i zgarnąć więcej kasy za grę w LE i powalczyć o mistrzostwo Polski... a Frankowski sukcesu nie gwarantuje bo jest coraz starszy i jego skuteczność spada z miesiąca na miesiąc... przecież on już nawet karnego nie potrafi strzelić jak potrzeba.
A Probierz nie jest wcale dobrym trenerem - co on osiągnał w karierze?

Plizga żałosny występ - to nie powinien być piłkarz.

Sandomierski dobry bramkarz? Normalny bramkarz - żaden tam wybitny... Już nie raz widziałem jak puszcza niesamowite szmaty, nie mówię ze w tym meczu takie były, ale nie jest to na pewno ktoś kto może wygrać mecz dla drużyny swoimi interwencjami.

Myślę że Jaga mogła ustąpić tego miejsca komuś innemu - jestem pewny ze Lech czy Lechia nie skompromitowałyby w ten sposób polskiej piłki... przecież to są wszystko punkty których pózniej brakuje - zaraz będziemy miec o jedną drużynę mniej do LE jak tak dalej pójdzie kosztem jakichś Azerów czy Kazachów.

fialo 07.07.2011 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88
Plizga to jebana ciota

Jak już rw88 pisze takie słowa, to znaczy, że już jest naprawdę źle :D

Mi jest naprawdę żal kibiców Jagielloni.. Przejechali tyle tysięcy kilometrów za swoją drużyną, a w nagrodę zostali obrzuceni gównem. Powinna teraz nastąpić zamiana - kibice do samolotu, piłkarzyki niech się .......ą tydzień z konserwami w plecaku.

Tak, tak i niech ktoś jeszcze powie, żebyśmy Polaków ściągali. Ten naród nie ma talentu do piłki nożnej i koniec. Trudno, trzeba się z tym pogodzić. Ściągajmy Arabów, Serbów, Argentyńczyków, .... nawet Żydów ściągajmy - byleby tylko nie wyżelowane polskie gwiazdki, które jak za juniora dwa razy piłkę dobrze kopną to już idą w miasto się najebać. Przykry obrazek..

szczepek19 07.07.2011 16:19

chodzą plotki by w Białystoku powstała aleja Plizgi :D

dulli78 07.07.2011 16:20

Powiem szczerze, że spodziewałem się kłopotów Jagi szczególnie po kiepskim pierwszym meczu. Nie ma to jak nasza rodzima myśl trenerska - "Po co uczyć się na błędach innych i wyciągać wnioski z poprzednich sezonów. Lechowi udało się przejść Inter Baku to nam może też się uda". Brawo panie Probierz, gratulacje!
Należy docenić także wkład organizacyjny działaczy z Białegostoku - "Po cholerę wynajmować lot czarterowy pod granicę z Chinami pykniemy ich z marszu".
PS. Angmir - gdzie jesteś?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl