Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków (21 maja, godz. 15:45) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8089)

szprotson 22.05.2011 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1097893)
szportson tak sobie oglądałem tera powtórkę i widać że Rado to już kładł się bijąc ją do boku. Sam Fabian twierdził że czerwieni nie powinno być. Z resztą widać że Rado rękami przygotowywał się na wparowanie w bramkarza nie próbując go minąć.
A co do Kotorowskiego to KAŻDA nie udana próba bramkarza poza polem karnym to czerwień. Ale w tej sytuacji to było wątpliwe i wiem że to śmieszne.. ale pewnie sędzia bał sie że Pareiko znów obroni i wywalił go z boiska hehe

oczywiste ze Radovic sie połozy no i co.
Genkov w kazdej akcji lezy, i nie zawsze jest faulowany.

Wiesz, po grubszej i dogłębniejszej analizie kazdy jest madrzejszy .Sędzie nie miał takiej opcji, działał szybko.

I co do Kotora :D Akurat tak sie składa ze byłem jakis czas temu na III lidze i identyczna sytuacja jak z Kotorem tyle ze bramkarz wyszedł...wyżej wyciął typa tak że słyszałem jak deski wylatują mu z getrów i ...dostał żółtą bo było to z bocznej strefy boiska. no ale ze nie zyjemy w stanach i prawo precedensu u nas nie obowiazuje wszystko zalezy od interpretacji sedziów.
Równie dobrze w kazdym meczu Chavez moglby ogladac czerwony kartonik za to ze przy wslizgu noga/stopa powinna byc przy ziemi nie w powietrzu jak u Osmana.

I tak to wszystko wina Kowalskiego

gigant 22.05.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1097877)
Ale w Canal+ próbowano zrobić z niego pajaca. Kartka niesłuszna, jak zauważył Fabiański. Ogólnie - mecz mógł jakoś wyglądać, gdyby nie ta decyzja sędziego. Gradu bramek i tak by nie było, ale widowisko mogłoby stać na przyzwoitym poziomie.

Kilka uwag na spokojnie:
- sędzia spieprzył mecz
- Radović to największy pajac ligi. Przy normalnym sędziowaniu dawno wyleciałby za kartki, a on podbijajac sobie jedną noga drugą zdobywa rzuty wolne. No ludzie...
- Maaskant świetnie zareagował, była szansa mecz zremisować. Zaważył błąd indywidualny Chaveza (który jest takim sobie stoperem, mimo że obecnie najlepszym w lidze - pisanie że jest lepszy niż Głowacki świadczy o tym, jakich pokemonów mamy teraz na forum). Zostawienie Meliksona i pójście na wymianę ciosów byłoby idealne, ale dla Legii - a tak przy zagęszczonej grze w środku pola nie widać było różnicy.
- Małecki, Sobolewski zagrali naprawdę z sercem, szczególnie "Mały" nieustannie nękał Legionistów, wdawał się z nimi w walkę. Genialna wrzutka do Genkova, szkoda że ten był sekundę spóźniony.
- jak słusznie zauważył kot - komentarz to było dno i pięć metrów mułu. Najbardziej żal mi było Fabiańskiego: że musiał udzielać wywiadu takiemu pajacowi. Inteligentny chłopak, widać że był mocno zażenowany.
Komentatorzy zdążyli się do.......ić m.in. do Małeckiego (bo uspokajał Pareikę), do Maaskanta (bo miał pretensje do sędziego i śmiał zdjąć Meliksona - nie dla psa kiełbasa), do Wisły jako mistrza Polski (ewidentnie szlag ich trafiał, ze muszą nas tak tytułować).
- świetny doping Legii (Kononowicz doskonale się sprawdził jako nowy gniazdowy:) )

Z większością się zgadzam. Co do mojego pogrubienia, rośnie Radovicowi groźny konkurent, żałuję tylko że z naszej Wisły. Genkov się nazywa i niedługo ktos mu nogi u.......i a sędzia nie gwizdnie, bo nastawi się że to jak zwykle symulka.

mitmichael 22.05.2011 13:22

Radovic w tym meczu przewracał sie bez udziału Wislaka z 3 razy na pewno - w jednej sytuacji sobie nie trafił w pilke i sie połozył wiec o czym my gadamy - zrobil to specjalnie i tyle. Gdyby nie Kowalski, ktory zostawił Radovicia za plecami nie byloby tematu - to samo zreszta zauwazył Maaskant (nie mowił wprost kto zawalił ale widac było kto przy nim stał)

Kluvi 22.05.2011 13:37

ja stoje przy swoim :D sędzia dał Legii karnego ale wiedział że Pareiko każdego do tej pory bronił to go wywalił :D:D
ale swoja drogą podobało mi się podejście naszego bramkarza widać że w kaszę dmuchać sobie nie da

szprotson 22.05.2011 13:39

Kluvi to wszystko wina Q.Walskiego
E: a najpiękniejsza akcja meczu to jak Mały odciąga Pareike od zbiorowego mordu
Żeby tylko nasz bramkarz zakazu stadionowego nie dostał za te przekleństwa

westersyl 22.05.2011 13:43

Nie wiem czy kiedyś, zdarzyło się by ubliżali trenerowi podczas transmisji za to co mówi przy lini, szkoda że tak ochoczo nie cytują tego jak wypowiadają się przy linii inni Polscy trenerzy. NIKT z reporterów Canalu + poza Żyżynskim nie potrafi zrobić wywiadu po angielsku, ta blondynka to już w ogóle komedia, a jak przychodzi odszyfrować to co Maaskant mówi przy linia to biorą się za cytowanie.

szprotson 22.05.2011 13:51

e tam.mi to sie czasem wydaje ze Maaskant zbyt impulsywnie reaguje i nie podoba mi sie to dlatego ze jego reakcje nie zawsze sa adekwatne do sytuacji na boisko.

Wester - a u Nas w całym klubie po angielski raptem 3,4 osoby mówią,wiec bez smiechu z C+

psy szczekaja karawana jedzie dalej

gigant 22.05.2011 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1097933)
e tam.mi to sie czasem wydaje ze Maaskant zbyt impulsywnie reaguje i nie podoba mi sie to dlatego ze jego reakcje nie zawsze sa adekwatne do sytuacji na boisko.

Wester - a u Nas w całym klubie po angielski raptem 3,4 osoby mówią,wiec bez smiechu z C+

psy szczekaja karawana jedzie dalej

W porównaniu z Danem, Maaskant jest dość powściągliwy i elokwentny.

szprotson 22.05.2011 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1097935)
W porównaniu z Danem, Maaskant jest dość powściągliwy i elokwentny.

niby tak
ale wolałbymn wiedziec dla swietego spokoju czy on czasem po prostu prowokuje sędziów, zwiększa im presje czy tez naprawde uwaza ze w kazdej akcji Genkov jest faulowany.
Kluvi ; ogladnij ostatnie mecze. Genkov leży przy każdym styku z rywalem .Czasem jest to bardzo ostra gra ciałem (aczkolwiek wczoraj mnie zaskoczył bardzo pozytywnie jak skasował Jedrzejczaka czy jak mu tam, niestety sędzie wtedy nas okłamał) a czasami jest to pociagniecie za koszulke. Taki nawyk cóz. Drogba tez na początku sie kładł na chlebie

Kluvi 22.05.2011 14:02

szportson nie dostanie przecież leśne dziadki znają tylko staropolski język a na tłumacza szkoda im kasy będzie :D

Mi tam się reakcję Maaskanta podobają, tutaj nie ma pier..lenia się. A co do Genkova to zauważcie jeden fakt tam gdzie nie faulują go i przewraca się jest cicho i odchodzi po akcji, ale tam gdzie po powtórkach widać faul to reaguje żywiołowo. Mi się wydaję że on aż takim nurkiem nie jest po prostu każdy z obrony z nim się pcha czy to w polu karnym czy poza nim. To taki typ zawodnika, który mi odpowiada :)

masterlag 22.05.2011 14:38

Widać było, że nasi zlali ten mecz, co mnie dziwi- widać częściej trzeba im składać wizyty na treningach o.O
Mecz o nic, a jednak o coś. Może ta porażka nie boli jakoś specjalnie, ale na pewno z tą Legią wstyd jest przegrać (nie zależy mi tutaj na urażeniu kogoś). Bardziej boli mnie to, że większość naszych piłkarzy pokazała tym samym... Brak profesjonalizmu. Nie potrafię sobie wyobrazić, że na 3 kolejki przed końcem sezonu pewny tytułu mistrza np. Manchester U. jedzie na Emirates Stadium i zlewa kompletnie rywala (porównanie oczywiście przy zachowaniu wszelkich proporcji).

Myślę, że Małecki, Sobolewski powinni dokładnie wytłumaczyć reszcie, gdzie grają. Bo to, że Wisła nigdy nie zdobyła Ligi Mistrzów, nie znaczy, że nie jest wielkim klubem. Wielkim Klubem dla jej kibiców, dla których oni grają!
"Chciało się" może 4 zawodnikom (Mały, Pareiko, Sobol, Chavez), a gra się przecież w 11!

Co do Milana, który wszedł za Estończyka- szkoda, że nie obronił karnego, potem z tymi sytuacjami to znowu nie miał ciężko, a gola na 2:0 poniekąd zawalił. Myślę, że mógł z łaski swojej wyciągnąć bardziej te ręce i skupić się na piłce. No, ale nie będę z niego też robić kozła ofiarnego. Miły facet. ;)

Btw. Mimo, iż zagraliśmy naprawdę słabo to nie musieliśmy wcale tego meczu przegrać- co najlepsze! Wystarczyłoby żeby Genkov gdzieś tam lepiej, celniej uderzył i mogło być inaczej.

Ktoś wspominał o Jacku Laskowskim i jego komentarzu. Nie odebrałam go jako aż tak agresywny atak, aczkolwiek był on bardzo nieprzyjemny i szkoda, że czasem komentatorów się nie kara w jakiś sposób. Myślenie niech sobie narzuca swoim dzieciom, a nie tysiącom widzów. Naciągnął reakcję Maaskanta i pozostał duży niesmak po tym.
Wkurza mnie to, ale powoli się przyzwyczajam: Rosłoń, Smokowski, Laskowski...

EDIT: Matko! Czytajcie ze zrozumieniem- napisałam o ManU jadącym do ARSENALU, a nie przyjmującego/jadącego do Blackpool, Birmingham itp!

Kluvi 22.05.2011 14:43

masterlag już przytaczano z innych lig mecze.. w Niemczech BvB przegrała w nast kolejce po zdobyciu mistrzostwa.. z drużyną dołu tabeli. Barcelona ledwie zremisowała ze słabym Deportivo..
Było minęło stało się.. na pocieszenie zostaje fakt że u nas dostali 4 co też dawno nie było.

Drozd 22.05.2011 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1097852)
Warto tez wspomniec, ze sedzia nie odgwizdal ewidentnego karnego po rece Sobola w naszym polu karnym...

Gdyby Sobol nie zaslonił twarzy łokciem dostał by w nią z 5 metrów. To jest klasyczny przykład sytuacji kiedy
"ręka" to nie ręka.

leszekm_ 22.05.2011 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1097943)
szportson nie dostanie przecież leśne dziadki znają tylko staropolski język a na tłumacza szkoda im kasy będzie :D

Mi tam się reakcję Maaskanta podobają, tutaj nie ma pier..lenia się. A co do Genkova to zauważcie jeden fakt tam gdzie nie faulują go i przewraca się jest cicho i odchodzi po akcji, ale tam gdzie po powtórkach widać faul to reaguje żywiołowo. Mi się wydaję że on aż takim nurkiem nie jest po prostu każdy z obrony z nim się pcha czy to w polu karnym czy poza nim. To taki typ zawodnika, który mi odpowiada :)

Jest zajebistym nurkiem, jednym z największych w lidze, wczoraj dwa razy się wywracał o powietrze raz wpadł na Komorowskiego, odbił się od niego i wołał o faul. W końcu go sfaulują w polu karnym w ważnym meczu, ale sędzia nie gwizdnie bo pomyśli: o to leży ten nurek Genkov, na bank nie było faulu.

Umie grać w piłkę, ma masę, to niech gra i niech walczy a nie się kładzie ciągle jak jakiś Radovic.

christof20 22.05.2011 14:51

Zgadzam się z masterlag - grać chciało sie co najwyżej czterem zawodnikom. W ten sposób nie można wygrać meczu. Mam tylko nadzieję, że pożegnają sezon jak na mistrzów przystało i w meczach Zagłębiem i Polonią zagrają na 100%. Wczoraj niestety wyglądało to tak, jakby stosowali zasadę:"Mistrza już mamy, to się opier....my".

Kluvi 22.05.2011 14:54

leszekm_ nie wiem które mecze oglądałeś ale ja oglądałem niemal całą rundę wiosenną i tam gdzie Gienek stękał to albo dyktowali karnego, albo w powtórkach było widać faul. Może miał z 2 bądź 3 przypadki gdzie nie bylo faulu a wrzeszczał. To taki typ zawodnika wszędzie się pcha i wkurza tym obrońców. Z resztą nie raz się mówi jak to napastnik korzysta z błędu obrońcy i wywraca się o jego nogę...
To zdarzenie z Komorowskim to proszę cię ilu tak płaczę w podobnej sytuacji gdy wpadali na Chaveza..

leszekm_ 22.05.2011 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1097970)
leszekm_ nie wiem które mecze oglądałeś ale ja oglądałem niemal całą rundę wiosenną i tam gdzie Gienek stękał to albo dyktowali karnego, albo w powtórkach było widać faul. Może miał z 2 bądź 3 przypadki gdzie nie bylo faulu a wrzeszczał. To taki typ zawodnika wszędzie się pcha i wkurza tym obrońców. Z resztą nie raz się mówi jak to napastnik korzysta z błędu obrońcy i wywraca się o jego nogę...
To zdarzenie z Komorowskim to proszę cię ilu tak płaczę w podobnej sytuacji gdy wpadali na Chaveza..

Widziałem 90% meczów tej rundy i co mecz Genkov szuka karnych, kładzie się w absurdalnych sytuacjach. A to przecież kawał chłopa jest, zamiast się przewracać przy najmniejszym kontakcie mógłby wywalczyć piłkę ciałem, do tego po prostu potrafi grac w piłkę dobrze, inteligentnie... rozumiem, że kładzie się Radovic, który nie bardzo umie grać, ale czemu zawodnik taki jak Genkov ma się tak szmacić? Nie podoba mi się to, sorry, na wszystkich nurków reaguje więcej niż alergicznie, zabijają piłkę.

Kluvi 22.05.2011 15:11

tylko dlaczego w 85% tych sytuacji komentatorzy przyznają rację Gienkowi że był faulowany?? wytłumacz mi to..

leszekm_ 22.05.2011 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1097978)
tylko dlaczego w 85% tych sytuacji komentatorzy przyznają rację Gienkowi że był faulowany?? wytłumacz mi to..

Wiesz, ja tam nie zauważyłem żeby w 85% sytuacji komentatorzy przyznawali Genkowowi rację (w ogóle skąd taka statystyka? "a stąd, że mi się tak wydaje" to trochę mało wiarygodne źródło informacji). Wczoraj trzy razy wypomnieli mu że próbował wymusić: raz karny, raz zderzenie z Komorowskim, a raz że mógł grać, biec dalej, kontynuować akcje, ale wolał się wywrócić.

Lubię Genkowa, to dobry napastnik, ale to jedno mi u niego przeszkadza; bardzo przeszkadza.

FraMat 22.05.2011 15:31

wczoraj to Genkov był faulowany co najmniej raz w polu karnym bez żadnych wątpliwości, kiedy powinien być karny. Było to w pierwszej połowie. Mecz może potoczyłby się inaczej

Telus 22.05.2011 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1097982)
Wiesz, ja tam nie zauważyłem żeby w 85% sytuacji komentatorzy przyznawali Genkowowi rację (w ogóle skąd taka statystyka? "a stąd, że mi się tak wydaje" to trochę mało wiarygodne źródło informacji). Wczoraj trzy razy wypomnieli mu że próbował wymusić: raz karny, raz zderzenie z Komorowskim, a raz że mógł grać, biec dalej, kontynuować akcje, ale wolał się wywrócić.

Lubię Genkowa, to dobry napastnik, ale to jedno mi u niego przeszkadza; bardzo przeszkadza.

Tobie przeszkadza fakt, ze jest faulowany, przykladem sytuacja z Radomskim dwukrotnie, w iinym meczach rowniez byl faulowany, na dobra sprawe raz chyba w meczu z BKS rzeczywiscie udawal, wiec nie rozumiem Twojego spostrzezenia.

mr_kwolf 22.05.2011 17:20

Manchester United - Blackpool 1-2. Owszem, mecz jeszcze trwa, ale może niektórym to uświadomi, że mniejsza koncetracja po zdobyciu głównego celu to światowa norma, a nie tylko polska specjalność, która na pewno wyjdzie w pucharach i nie mamy czego szukać w Europie. I cytując "nie przystoi profesjonalnym drużynom". Dalej tak twierdzicie?

PS. Manchester nie gra rezerwami żeby nie było.

bartekd16 22.05.2011 17:21

Co do Radovica taka anegdotka
http://www.youtube.com/watch?v=swknJdIqKJk

Jakby ktoś nie wiedział to ten gościu w drzwiach to Zbigniew Małkowski - bramkarz Korony

Kandzior 22.05.2011 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1098062)
Manchester United - Blackpool 1-2. Owszem, mecz jeszcze trwa, ale może niektórym to uświadomi, że mniejsza koncetracja po zdobyciu głównego celu to światowa norma, a nie tylko polska specjalność, która na pewno wyjdzie w pucharach i nie mamy czego szukać w Europie. I cytując "nie przystoi profesjonalnym drużynom". Dalej tak twierdzicie?

PS. Manchester nie gra rezerwami żeby nie było.

No więc właśnie, a my kilka zmian w składzie mieliśmy, a jak się okazało były one ważnym mankamentem. Kowalski zagrał w obronie niestety słabo, Jirsak z Siwakowem też nie grali dobrze, Garguła jak wszedł też nie zachwycał, no i po 1. połowie zszedł Melikson. A graliśmy w dziesięciu. Nie tłumaczę się, nie usprawiedliwiam nikogo, ale nie wierzę, że gdyby skład wyjściowy Wisły był inny to i tak przegralibyśmy 0:2.

sportnh 22.05.2011 17:37

Manchester juz WYGRYWA 3:2 wiec po ch... robicie afere????!!!??? gdzie jestescie teraz?

4-2 o prosze bardzo

AS82 22.05.2011 17:40

Tego meczu wczoraj nei dalo sie ogladać . Rozprezenie Wisły zaskutkowalo beznadziejna gra . Jednego jestem pewien ,że trzeba wykupić Chaveza ,bo to solidny obronca

mr_kwolf 22.05.2011 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1098068)
Manchester juz WYGRYWA 3:2 wiec po ch... robicie afere????!!!??? gdzie jestescie teraz?

Już 4-2, ale oglądasz ten mecz? Uważasz, że Manchester gra jak o życie? Bo dla mnie grają sobie na totalnym lajcie i myśle, że jakby to był mecz o życie to Blackpool nie prowadziliby na OT.

sportnh 22.05.2011 17:46

Nie graja jak o zycie ale jednak strzelili teraz 3 gole z rzedu i ten mecz wygraja. Sorry ale Wisla wczoraj przegrywajac sciagnela jeszcze najlepszego zawodnika tak zeby dotrzymac jak najdluzej 0-1 i w koncowce sprobowac zremisowac ten mecz. To sie nazywa MINIMALIZM. Taka mala roznica.

kriswisla 22.05.2011 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1098073)
Nie graja jak o zycie ale jednak strzelili teraz 3 gole z rzedu i ten mecz wygraja. Sorry ale Wisla wczoraj przegrywajac sciagnela jeszcze najlepszego zawodnika tak zeby dotrzymac jak najdluzej 0-1 i w koncowce sprobowac zremisowac ten mecz. To sie nazywa MINIMALIZM. Taka mala roznica.

Wisla to nie Manchester i trzeba zdrowie naszych zawodnikow troche poszanowac, bo nie mamy takich zmiennikow jak angole.:>:>:>

sportnh 22.05.2011 17:56

no jasne ale po co w takim razie w ogole zaczeto porownywac Man U do Wisly..

skeba 22.05.2011 18:14

Wisła Kraków ME 2:3 Legia ME
Nie wiem, czemu serwis śpi, bo mecz się już skończył jakiś czas temu.

bartek89TS 22.05.2011 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Undertaker (Post 1097039)
Dzieciak idź spać matko czy ty to na serio napisałeś? Jezuu poczytaj o zasadach gry w piłkę. CO za jełop; :rotfl:

I co masz coś jeszcze do dodania?Oglądałeś wypowiedz naszego dyrektora sportowego w Lidze+ EKSTRA?Pareiko nie wykonał żadnego ruchu, Radovic był pierwszy, ale co mógł zrobić Pareiko?Zaczymał się a Radovic wpadł w niego, nie miał miozliwości żeby nawet się odsunąć.Dla mnie nie ma karnego, ani żadnej kartki, poprostu gramy dalej.A Ty chłopczyku z takimi wypowiedziami to nie do mnie, żałosny człowieku.

FraMat 22.05.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartek89TS (Post 1098099)
I co masz coś jeszcze do dodania?Oglądałeś wypowiedz naszego dyrektora sportowego w Lidze+ EKSTRA?Pareiko nie wykonał żadnego ruchu, Radovic był pierwszy, ale co mógł zrobić Pareiko?Zaczymał się a Radovic wpadł w niego, nie miał miozliwości żeby nawet się odsunąć.Dla mnie nie ma karnego, ani żadnej kartki, poprostu gramy dalej.A Ty chłopczyku z takimi wypowiedziami to nie do mnie, żałosny człowieku.

nie dyskutujemy z banitą - i tak nie odpowie

Devonisch 22.05.2011 19:48

Zasady zasadami. Pytanie tylko co mógł zrobić Pareiko by nie wejść w konflikt z chorymi przepisami.... bo jedyne co mógł to zostawić bramkę pustą i biec w lewo tudzież w prawo. Szedł na piłkę i kartka wg przepisów zgodna ale czy z duchem sportu???? ..... za ch...ja. Patrząc jak napastnik w niego wpadł na przysłowiowym "pełnym kurczaku" - no bez jaj. Zero winy Pareiki.

PS. Dajcie już spokój piłkarzom za porażkę i przestańcie pieprzyć o braku profesjonalizmu. Sami na ich miejscu chlalibyśćie jak student w Juvenalia przez cały tydzień, trzeźwiejąc w autobusie do Warszawy. Zawsze tak było jest i będzie. Legia mistrzem a my ich klepiemy u nich. Wisła mistrzem - Legia nas klepie. Przyjmijcie i zaakceptujcie to. Nieprędko się to zmieni.

koniak 22.05.2011 19:57

Dajcie już spokój. Niech każdy z was się zastanowi co by było gdyby ta sama sytuacja zdarzyła się po drugiej stronie boiska i obyłoby się bez karnego i kartki. Dwa razy więcej komentarzy, że sędzia nas oszukał, że Legia niedobra, że Skorża to, tamto itd. Karny oczywiście byłby ewidentny bo jakże inaczej.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Sędzia widział sytuacje raz i musiał podjąć decyzję, wy oglądacie już drugi dzień i dalej nie wiecie co i jak.

mitmichael 22.05.2011 19:58

Ale by były jaja jakby Radovic wybił pilke w bok a Pareiko w ostatniej chwili odskoczył od niego - wywaliłby sie na dupe i byłby smiech :rotfl: no ale nic, dostal czerwona przez durne przepisy i nic na to nie poradzimy chociaz ta sytuacja ustawiła mecz.

kibiczmazur 22.05.2011 21:59

Byłem na meczu razem z dwoma kumplami Wiślakami...na sektorze gości...niestety z wiadomych powodów nie wypadało startować z dopingiem:( ale filmik z ogólną atmosferą na stadionie nagraliśmy:
http://www.youtube.com/watch?v=sUGG58gl0yA

Mea 22.05.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1098174)
Dajcie już spokój. Niech każdy z was się zastanowi co by było gdyby ta sama sytuacja zdarzyła się po drugiej stronie boiska i obyłoby się bez karnego i kartki. Dwa razy więcej komentarzy, że sędzia nas oszukał, że Legia niedobra, że Skorża to, tamto itd. Karny oczywiście byłby ewidentny bo jakże inaczej.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Sędzia widział sytuacje raz i musiał podjąć decyzję, wy oglądacie już drugi dzień i dalej nie wiecie co i jak.

A ty nadal nie wiesz co gadasz ale gadzsz idz juz spac Dobranoc

Ogryzek 23.05.2011 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1097875)
Tyn - W sumie masz racje. Jakoś sie bardzo nad tym nie zastanawiałem bo po prostu ten mecz był o nic.
Ale w sumie, tak jak mówisz nie powinno być czerwonej.
Szkoda ze Pareiko w pewnym a właściwie decydującym momencie nie poszedł jak szedł cały czas tylko stanął w miejscu,jakby wpadł w Radovica napewno dotknął by jakoś piłke.
No ale pany, juz po meczu
Mistrzem Polski jest Wisła!

i najważniesjze,bo kazdy pisze o karnym.
Mateusz Kowalski jest mega dramat ! Ch** z karnym, jakby nie podyktował to i tak ta bramka by wpadła bo Kowal kryje na zasadzie "będe stał 5 metrów od Ciebie byś w razie czego zdołał wrzucić a ja potem i tak sie przewróce"

Nie Mateusz jest mega dramat (sam chciał odejść latem do Piasta) a działacze, że zostawili go w klubie i nie ściągneli nikogo lepszego. Zostaw chłopaka w spokoju. Nie wyżywaj się na nim! Wiadomo że odejdzie latem.

Zapytaj - gdzie był super Branco za 180 tysięcy euro który powinien tworzyć parę z Chavezem? Czemu nie grał, tylko Maaskant był tak zdesperowany że musiał sięgnąć po Mateusza.

BTW
Karny był, to nie koszykówka że bramkarz przyjął pozycję obronną pierwszy. Niestety Radović dziubnął piłkę - to jest kluczowe w tym wszystkim.

funkykoval 23.05.2011 09:16

W sumie, to gdyby Pareiko rzucił się na piłkę i to on dziubnął ją palcami, przy okazji łądując się chamsko w Radovicia, który złapałby kontuzję to byłoby gites ???
Uważam, że czerwonej kartki nie powinno być i tyle.
Natomiast to co pokazali Jirsak czy objeżdżany Paljić to była katastrofa. Sam Chavez nie miał szans aby łatać wszystko po Kowalskim, Cikosu i Paljiciu. Ktoś jeszcze wątpi, że zostawienie Chaveza i dokupienie kolejnego środkowego obrońcy jak i lewego to konieczność ???
Kowalskiego zostawiłbym - jako 5 stoper mógłby pograć w razie kontuzji i kartek np we pucharze polski etc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl