![]() |
wie ktos czy B. Basalaj mowi po angielsku/niemiecku?
|
Jak ktoś może to poprosiłbym o streszczenie/podsumowanie jednej i drugiej prezentacji.
|
Prawda jest też taka że nasi super wykształceni dziennikarze mogli by zadawać pytania po angielsku bo ich to wiele wysiłku nie kosztuje a i przetłumaczenie odpowiedzi chyba też zbyt dużym wysiłkiem by nie było. Inna sprawa że tłumacz faktycznie jakiś nie ogarnięty.
|
Tak na zupelnym offtopie to moglby Basalaj zalozyc krawat przy takiej okazji, tym bardziej, ze dwojka osob obok niego takowe posiada. Moze szczegol, ale kazda cegielka buduje wizerunek klubu.
|
taka ciekawostka
Stan to jest zdrobnienie od Stanisław(Stanislaus) :-D Staszek znaczy się http://en.wikipedia.org/wiki/Stan_Valckx |
Po ogladnieciu konferecji troszke optymizmu wlal w moje serce, zobaczymy jak to bd boisku , trzymam kciuki ;]
|
Cytat:
Dobra koniec off-topu:P |
Cytat:
Robert--> Przesympatyczny i urokliwy, zaczął ładnie po polsku, mówił dyplomatycznie, powiedział że na razie rewolucji nie będzie, ale chce wprowadzić swój styl, powiedział ŻE NASI PIŁKARZE SĄ DOBRYMI PIŁKARZAMI BO INACZEJ NIE GRALI BY W TYM KLUBIE (pojechał po całości, co nie?), powiedział też, że do pracy u nas przekonała go nazwa przyszłego pracodawcy (jest bardzo zręcznym dyplomatą). Gadał też z Beenhakereem o polskiej piłce i Wiśle. |
Mnie martwi jedno, zarowno dyrektor sportowy jak i trener, mówił o specjalistach, ktorych nie beda sie pozbywac, kolejno w 'siatce scautingu' (Edek, Józek, Zdzisek) jak i w sztabie szkoleniowym. Niezłych bajek musial mu Basałaj naopowiadać :]
Mam nadzieję jednak, że obydwaj przyciągną swoich ludzi, bo z naszymi to się nic nie zmieni. |
Jesli nasz nowy dyrektor sportowy ma tez zajmowac sie skautingiem to rozumiem ze szefa skautow juz zatrudniac nie bedziemy? Swoja droga na onecie pisza ze Valksx zastepuje Jarosza..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chłodno i na temat: JEST WSPANIALE :-)
Maaskant ma mentalność gwiazdy. To właśnie taki trener który powie Małeckiemu "Co? A kim Ty k***a jesteś?". Idealnie wręcz dla Wisły. Stanisław Valckx wydaje się byc bardzo kompetenty. Tym bardziej jeżel cokolwiek w PSV w transferach było nie tak to przychodząc do Polski wybrał wspaniale - u nas jest wolna amerykanka. Oj zima będzie ciekawa. Pan Bogusław Cupiał chyba zaśpiewał ostatnio piosenkę "Alive" zespołu P.O.D. ... Cytat:
|
Cytat:
bo chyba nikt nie spodziewa się od dyplomaty odpowiedzi: wypierdalam wszystkich, przychodzą moi dopiero kilka dni minęło, w ziemie tak na prawdę się przekonamy co i jak |
Dla mnie konferencja na bardzo duży plus. Obawiałem się, jednak trener pokazał obycie, medialność, komunikatywność, ale też zalążki charyzmy. Nie wygląda na "ciepłe kluchy", a tego się bałem.
|
|
i z wyglądu trochę do Manciniego podobny:D
A Stan to kojarzy mi się z Romanem Kłosowskim: http://www.e-teatr.pl/pl/zdjecia/gor...losowski_r.jpg |
Cytat:
|
Wiadomo już czy będzie spotkanie trenera z kibicami lub z ich przedstawicielami?
|
Cytat:
Nieżyjący już Jerzy Turek z filmu Alternatywy 4 :D |
ja nie wiem gdzie ja żyję--ludzie opamiętajcie się !!! a co miał powiedzieć o zawodnikach że są nieudacznikami..musi dyplomatycznie bo może nie mieć transferów i będzie Łodzińskimi kończył rundę.. co do Stasia to oprócz podejrzanych transferów w PSV to on sprowadził im ludzi którzy przegrali niesprawiedliwie półfinał ligi mistrzów z milanem.. oni jeszcze nic nie zrobili a wy jedziecie po wszystkich i wszystkim..dajcie im czas->oceniajcie po czynach i realizowaniu naszych celów. bo ja tu czytam i czuje się że na nas spadły plagi egipskie...myślę że po ostatni miesiąc był samymi plagami w wiśle ale porażek
ja czuję że może być ciekawie i interesująco ale trzeba dać czas.. a nie krytykować-> bo jeszcze tydzień temu mieliśmy kulawika który nie potrafił składu wystawić i bez dyrektora sportowego ->tak wyglądał najlepszy klub w Polsce-> więc głowa do góry i czekamy:). |
Cytat:
W innych Polskich klubach są tacy zajebiści piłkarze że Robert nie mógł wyjść z podziwu czytając o nich na googlach http://www.youtube.com/watch?v=kZaeipRU8aQ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I to jest meritum sprawy towarzyszu master777 . Gdyby nasi piłkarze grali z Widzewem przez 90 minut tak jak zagrali przez 45 minut pierwszej połowy to by chłopków pojechali 3:0 i Cikosz nie dostałby czerwonej kartki , ponieważ Wisła grałaby swoją piłkę . Co do kilku piłkarzy pozyskanych w letnim okienku transferowym grają chimerycznie . Moim zdaniem wielu piłkarzy w tym klubie ma papiery na granie , ale najpierw muszą przejść jeden mocny okres przygotowawczy i nadrobić to co Kasperczak z....ł. To przecież widać , w każdym meczu po 50 minut , piłkarze oddychają rękawami i to ma być porządne przygotowanie do sezonu ? Nie, to polska myśl szkoleniowa.
|
Nie wklejac wiecej zdjec z adnotacja: A moze podobny jest do tego ?
Valckx jest podobny do Valckxa. Finito. |
Jestem pod wrażeniem i jestem dumny, że doczekałem w Wiśle takich decyzji oraz fachowców. Celem mistrzostwo i LM najdalej za dwa lata i co najistotniejsze, to budowa wszelkich struktur klubowych wraz z bazą i akademią piłkarską od podstaw, pod okiem jednych z najlepszych doświadczeń europejskich, za jaką uważam szkołę holenderską.
Trener młody i ambitny, wzbogacony polskim doświadczeniem Leo. Dyrektor sportowy zaś, doświadczony w LM i jej głodny i to on jest dla mnie mózgiem zmian Wisły na europejską oraz gwarantem spełnienia marzeń kolegi trenera oraz Cupiała czyli Wisły. Od dziś prezes Basałaj jest dla mnie Wielkim prezesem. Będę trzymał kciuki za jego i jego ludzi misję w Wiśle. Od jej powodzenia zależy cholernie dużo w naszej Wisełce. Potrzebny jest czas dla tej misji i ja go temu zespołowi ludzi daje bezwarunkowo. Od dziś jestem na tym forum, strażnikiem tej misji i życzę jej spełnienia się w 1906 %. :-) |
|
No i super Panowie wyglądają!Jak dla mnie bardzo trafna decyzja Prezesa Basałaja.http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CCsQ9QEwBA
|
Kot, to masz w mojej osobie sojusznika ;-)
|
Pomijajac samego trenera i dyrektora sportowego (ktorzy zapowiadaja sie obiecujaco, ale zweryfikuje to sezon), to trzeba przyznac ze mamy w koncu prezesa z prawdziwego zdarzenia. Wilczek czy Czerwinski byli sympatyczni, ale nie zrobili w tym klubie wiele. Basalaj jak na razie dziala intensywnie i trzeba byc z tego zadowolonym.
|
A propos prezentacji i konferencji.
Nie mogliby na drugi raz organizatorzy poprosić kamerzystów i fotografów o rozstawienie sprzętu za dziennikarzami. Da się zrobić chyba zoom na tym sprzęcie czy to jakieś chińskie wynalazki kupione na CHT? Bo teraz to profesjonalnie nie wygląda. |
Cytat:
|
Kot w 1906% zgadzam się z Tobą :)
czas..czas...i jeszcze raz czas. |
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...5633529913.jpg
Nowy trenejro przybrał pozycje niczym Andrzej Lepper :D |
O tym samym pomyslałem, nawet miałem wklejać zdjęcie Andrzeja ;]
Zeby nie było OT: http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...Maaskant_.html |
To co mi się bardzo nie podoba to fakt, że sztab będzie nasz, miejscowy. Widać, że wygrała opcja najtańsza.
Dlaczego to taki problem? Zastanówcie się, jak nasza drużyna ostatnio wyglądała fizycznie. Bahr zostaje. Nie podoba mi się to. |
Cytat:
|
dokładnie, też tak myślę jak Kurz, w parę dni nie można wymienić wszystkiego, tzn w tym konkretnym przypadku gdzie trener jeszcze wczoraj był w Bredzie a dziś w Krakowie
za treningi odpowiada Maaskant więc już jest plus, może w końcu Palijić będzie miał takie jak te w K`lautern( o ktorych wczesniej wspominał) :D miejmy nadzieję że Leo go nie zbajerował international levelem Łobo ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl