Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

massoud 15.07.2010 20:43

Cikos - bardzo bardzo pozytywnie

WiślakMyślenice 15.07.2010 20:44

W tym meczu Cikos owszem, dobrze gra. Trzeba tylko poczekać po paru meczach w LE (dalej w to wierzę jeśli będą wzmocnienia) i lidze.

rw88 15.07.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez massoud (Post 935420)
Cikos - bardzo bardzo pozytywnie

Dokładnie. Gość szybki, niezłe dośrodkowanie, nieźle się czuje w grze kombinacyjnej, zapier**iela aż miło. Nie boi się zaryzykować - straci, to od razu walczy o odzyskanie piłki. Potencjał ma spory, gorszy od Alvareza raczej nie będzie.

wwf 15.07.2010 20:48

Ja bym do tego zespołu kupił do pomocy kogoś w stylu Moskalewicza, Kulawika żeby pomógł Gargule w rozgrywaniu. Prawego pomocnika, lewego pomocnika, Stopera i napastnika.

Czyli wychodzi żeby odmienić ten zespół ofensywnie to trzeba kupić 5 zawodników

skeba 15.07.2010 20:49

Cytat:

O czym Ty piszesz, wzmocnienia muszą być bo z takim stylem to w lidze będzie ciężko
Post tamtego pana to była ironia, a jeśli nie to na prawdę czeka go lekarz. Wynik lepszy od gry.
Boję się o dalsze spotkania

Pastor777 15.07.2010 20:51

Tylko jedna uwaga - Jirsak pierwszy skład.

Poczucie ciągłej rywalizacji pomiędzy nim a Gargułą, chyba dobrze wpływa na tą dwójkę.

Edit
Wynik raczej gorszy od gry, bo setek mieliśmy co najmniej kilka. Niestety brakuje celności. Miejmy nadzieję, że wkrótce się poprawi.

michalg 15.07.2010 20:51

Również uważam, że Cikos dobrze zagrał, jestem ciekaw co pokarze na tle mocniejszego przeciwnika. Pozytywnie zaskoczył mnie Guła, nieźle zagrał też Irisak po wejściu.
Martwi słabsza gra Sobola. Diaz jak zwykle... potykał się o własne nogi.
Ale nie marudzę. 2:0 i prawie pewny awans.

_ukoL 15.07.2010 20:51

Mecz wygrany ale styl pozostawia wiele do życzenia. Przechodzili spotkanie. Mnie osobiście Czikosz w tym meczu nie porwał ale powinien się rozkręcić. Bez szału, bo spodziewałem się, że Wisła zagra agresywnie i przede wszystkim skutecznie. Było całkowicie inaczej. Fajnie chociaż, że wygraliśmy, bo gramy dalej i przed rewanżem jest okej.

Cinek1906 15.07.2010 20:53

W porównaniu do poprzednich spotkań Tomka J , dzisaj zagrał el fantastico:)

Ogryzek 15.07.2010 20:54

Udało się strzelić 2 bramki a gdyby nasi kopacze mieli lepsze celownik to byłoby tak 5-0:)

Dobrze zagrały oba Brożki, Jirsak i Cikos. Reszta też w miarę pomimo fatalnie nastawionych celowników.
Ważne że udało się zamęczyć Litwinów kondycyjnie i w końcu pękli.

Ale jakby nie patrzeć - Paweł zmarnował ponadto 3 setki, Małecki 2, Ćikos 1, Żurawski 1 i nawet kowalki miał dobrą okazję którą zmarnował....

SpoXsteR 15.07.2010 20:54

I po co byl ten placz.. postronny komentator potrafi zauwazyc ze Wisla dopiero raczkuje jesli mozna to tak nazwac z w nowymi zawodnikami, zgrywa sie, i na to potrzeba czasu..
lekkie 0-2, skutecznosc i szczescia braklo.. spokojnie powinnismy wracac z wynikiem 0-5... ale z ta pilka jest na pewno cos nie tak, i to bylo widac.. murawa tez byla do kitu, strasznie nierowna ze pilka podskakiwala, i pisze to po wyniku 0-2 zeby mnie ktos nie posadzil o brak obiektywizmu :) zreszta MS to potwierdzily (Jabulani)

skeba 15.07.2010 20:55

Cytat:

Dobrze zagrały oba Brożki
Paweł zagrał słabo i nawet ta bramka nic nie zmieni.

satori 15.07.2010 20:56

Zgodze sie z opinia o grze Sobola. Słaby mecz chyba dzisiaj byl slaby fizycznie mam nadzieje ze to tylko przez ciezkie treningi. Snul sie dzisiaj po boisku...

brylant17 15.07.2010 20:57

Panowie i panie spokojnie to był pierwszy mecz o stawkę wiem, że się baliście powtórki Levadii ja też się bałem i macie do tego prawo by krytykować jak nie idzie,wiadomo pierwszy mecz kilku doszło na plus Czikos nawet mnie Kowalski zaskoczył :D Za tydzień na pewno będzie lepiej bo zagramy w Krakowie drużyna potrenuje nowi się poznają lepiej i będzie pewniej :P Transfery? pewnie będą kwestia czasu i cierpliwości :D

Vuko 15.07.2010 20:57

Dla mnie Pijetia na lewej pomocy to nie porozumienie, nie ma on potencjału na dobrego skrzydłowego.

klusek106 15.07.2010 20:57

Moge juz na chłodno ocenic, mianowicie Malecki dno, nadal pretensje do wszystkich i wymachiwanie lapskami.
Zero zgrania, zero pomyslu, zero zaangazowanie, ogolnei czarno to widze na nastepna runde : )

flamengista 15.07.2010 20:57

Gra jednak bardzo kiepska. Na początku 2 połowy nasi "przycisnęli", stworzyli parę sytuacji ale sił starczyło na 10 minut.

Gdyby nie "wejście smoka" Tomasa Jirsaka, który praktycznie zaliczył dwie asysty, to mogło się skończyć kompromitującym remisem.

Tak słabego przeciwnika powinniśmy ogrywać 5-0.

Co martwi?

1. Widoczne słabe zgranie obrony
2. Słaba gra Kowalskiego
3. Koszmarna gra Małeckiego, który w tym meczu miał coś do udowodnienia
4. Przerażająca nieskuteczność napastników: Paweł zmarnował 3 setki, Mały i Żuraw po jednej

Pozytywy:

1. Niezła gra Garguły i
2. Świetna zmiana Jirsaka - na pozycji ofensywnego pomocnika mamy dwóch interesujących zawodników. To bardzo ważne, z uwagi na słabych skrzydłowych
3. Cikos - widać, że bardzo szybki obrońca, z inklinacją do gry ofensywnej

Mam nadzieję, że z każdym dniem forma będzie szła w górę. Bo na razie prezentowany poziom może nie wystarczyć na ligę, nie wspominając o solidniejszym przeciwniku w pucharach.

sqallpl 15.07.2010 20:58

Mam tutaj cos dla Patryka Małeckiego

Szkołka Piłkarska NAKI
ul. Grota Roweckiego 4/23
Olsztyn 10 - 693

blizej nie chcialo mi sie szukac

Wziasc dziesiciu chlopakow z trampkarzy i osmiu zagraloby lepiej niz on dzisiaj.

Nie umie dosrodkowac, przyjmowac, dryblowac. Zalicza strate za strata. Sama ambicja grac sie nie da. Do tego to kabaretowe machanie lapkami.

Udowodnil to dzisiaj kolejny raz.

koyoot 15.07.2010 20:59

Cikos juz jest na poziomie Alvareza a na pewno jeszcze sie rozwinie. Na plus, Brozki, Jirsak, bezrobotni caly mecz Kowalski i Cleber. Reszta w miare dawala rade. Malecki widac ze cos slabiutko.

Wislak35 15.07.2010 21:01

wiadomo z kim możemy zagrac w 3 rundzie? czy jeszcze nie podzielili na koszyki?

Zienczuk8 15.07.2010 21:01

ruszylo sie od razu po wejsciu Tomasa i Macka.. obaj dla mnie b.pozytywnie.. Cikos? nie wyroznial sie jak dla mnie.

kamanwislak 15.07.2010 21:02

Jak to się mówi . Pierwsze koty za płoty , wyjazdowa ( chociaż po dopingu można by pomyśleć że graliśmy u siebie ) wygrana 2-0 . W meczu mieliśmy jeszcze co najmniej 3 okazje do tego aby pokonać tego ich Rosyjskiego bramkarza no ale się nie udało.
Moje subiektywne oceny zawodników:
M.Jovanić 5 - zero interwencji , jedynie rozpoczynał akcje z "5"
E.Cikos 7 - nawet dobry debiut , dobra się z zespołem , poczuje pewniej i będzie git
Cleber 6 - nie miał dużo roboty
M.Kowalski 6 - tak samo ja wyżej
P.Małecki 3 - więcej strat niż celnych podań czy dobrych zagrań , tylko machanie rękami
Piotr Brożek 7 - według mnie obok Jirsaka najlepszy gracz meczu , dobre wrzutki z lewej strony + gol
Ł.Garguła 6 - dobry powrót po kontuzji
R.Sobolewski 6 - pewny w odbiorze + 2 zablokowane strzały
Paweł Brożek 4 - mimo bramki taka ocena bo mógł spokojnie ustrzelić hat-tricka
R.Boguski 4 - w ogóle się nie pokazywał , nic nie kreował
M.Żurawki 5 - jedna dobra indywidualna akcja
T.Jirsak 7 - można powiedzieć gracz meczu , miał udział przy obu bramkach

Marszałek 15.07.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 935416)
O czym Ty piszesz, wzmocnienia muszą być bo z takim stylem to w lidze będzie ciężko

A wiesz li co to ironia?

saklak1906 15.07.2010 21:04

Gargulec na pluc
Jirsak tez
Cikos beda z niego ludie(wielkie)

Ale jedno co mi sie w oczy zucilo to to ze nie bylo machania rekami Brozkow i Maleckiego. Najwyrazniej Kasperczak tego nie toleruje.

Musze sie przyznac ze przez pierwsze kilka minut nie moglem sie oswoic z nowa Wisa, stroje i nowe twarze.

Pastor777 15.07.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 935442)
Gra jednak bardzo kiepska. Na początku 2 połowy nasi "przycisnęli", stworzyli parę sytuacji ale sił starczyło na 10 minut.

Gdyby nie "wejście smoka" Tomasa Jirsaka, który praktycznie zaliczył dwie asysty, to mogło się skończyć kompromitującym remisem.

Tak słabego przeciwnika powinniśmy ogrywać 5-0.

Co martwi?

1. Widoczne słabe zgranie obrony
2. Słaba gra Kowalskiego
3. Koszmarna gra Małeckiego, który w tym meczu miał coś do udowodnienia
4. Przerażająca nieskuteczność napastników: Paweł zmarnował 3 setki, Mały i Żuraw po jednej

Pozytywy:

1. Niezła gra Garguły i
2. Świetna zmiana Jirsaka - na pozycji ofensywnego pomocnika mamy dwóch interesujących zawodników. To bardzo ważne, z uwagi na słabych skrzydłowych
3. Cikos - widać, że bardzo szybki obrońca, z inklinacją do gry ofensywnej

Mam nadzieję, że z każdym dniem forma będzie szła w górę. Bo na razie prezentowany poziom może nie wystarczyć na ligę, nie wspominając o solidniejszym przeciwniku w pucharach.

Nie zgodzę się, że Kowalski zagrał słabo. Według mnie zagrał co najmniej poprawnie, a kilka razy wręcz zaskoczył kilkoma dobrymi interwencjami/zagraniami. Według mnie test w meczu z tak słabym rywalem zdał, ciekawę tylko jak poradzi sobie z nieco lepszymi napastnikami... Mam nadzieję, że będzie miał okazję pokazać się nam w meczu z nieco lepszym zespołem.

willow 15.07.2010 21:05

zachwycacie się tym Cikosem a ja śmiem twierdzić, że lepiej by zagrał Singlar, przynajmniej bazując na tym, co pokazał w sparingach. Ale Kasper jest z zespołem na codzień, wiec pewnie miał powód, żeby wystawić Cikosa...

sportnh 15.07.2010 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 935450)
wiadomo z kim możemy zagrac w 3 rundzie? czy jeszcze nie podzielili na koszyki?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Seth 15.07.2010 21:05

Ja bym dodał jeszcze, że w końcu nie trzeba było drżeć przy każdym podaniu do bramkarza... A to już coś.

sportnh 15.07.2010 21:07

Z polowa tych druzyn, na ktore jutro mozemy trafic, Wisla z dzisiejszego meczu by sobie nie poradzila.

Oldpara 15.07.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 935442)
2. Słaba gra Kowalskiego

No bez przesady. Wiem, że jest ogólne mniemanie, że Kowalski jest na 1-szy skład za słaby, ale akurat w tym meczu zagrał podobnie jak reszta obrony - czyli na nic nie pozwolili Litwinom nawet się nie męcząc.

rafkur 15.07.2010 21:08

Słabe to słabe tamto - ble ble ble - a czego się ****a spodziewaliście? 200 postów narzekań - ludzie ogarnijcie się - jesteśmy ( nie akurat Wisła - cała nasza liga) totalnym dnem Europy. Mistrz ledwo zmęczył dzikusów z Azerbejdżanu, trzecia drużyna remisuje z jakimiś kosmitami z Malty , reprezentacja jest na dnie - dostaje oklep jak reprezentacja niewidomych a wy czego oczekujecie - cudu? Nie twierdzę że mamy się z tego cieszyć ale jeszce raz mówie - zejdźcie na ziemię bo może być jeszce tak że będziemy o tych wynikach pisać jak o sukcesach!!!

chester2010 15.07.2010 21:09

Najważniejsze że wygraliśmy ... jednak jak w next rundzie trafimy na kogoś bardziej mocnego to się pożegnamy w tym roku z LE taka prawda jaka gra .

daniel123 15.07.2010 21:10

To o Levadi już zapominamy,never again:),cieszy zwycięstwo ale spodziewałem się czegoś więcej.Czikos młody chłopak,jak nabierze pewności siebie to będzie dobrze,Małecki słabo,z taką grą to w podstawowym składzie siebie widzieć nie powinien,Diaz z Sobolewskim też jakoś nie bardzo,na plus najstarszy w drużynie Cleber,twardy chłop,przyda się:)

Mario Nh 15.07.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 935460)

Najbardziej obawiałbym się zespołów gruzińskich. Każdego jesteśmy wstanie pokonać.

satori 15.07.2010 21:11

wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim? Gorszego przeciwnika w tym sezonie to juz raczej miec nie bedziemy chyba ze w PP :-)

sportnh 15.07.2010 21:11

Kalmar 0 - 0 Dacia Chisinau

a to spora niespodzianka, ale lepiej ominac ich jutro szerokiem lukiem, tak samo jak IFK Goeteborg...

AS82 15.07.2010 21:13

Nasi zagrali nazbyt asekurancko ,chyba mieli gdzies ta Levadie w tyle glowy ,dlatego ciagle te wymiany pilek miedzy stoperami ,a jak przyspieszyli to zaraz sie cos dzialo , co nie zmienia faktu ze bylo i tak za duzo niedokladnosci. Mnie Cikos jakos nie olsnil ,zapamietam go z tylko z tego ze zamiast podawac spokojnie do Jovanica wybil pilke na rog :-/ ,z Kowalskim tez za daleko nie zajedziemy , tak wiec czekamy na te 2,3 transfery :lol:

klusek106 15.07.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 935456)
Ale jedno co mi sie w oczy zucilo to to ze nie bylo machania rekami Brozkow i Maleckiego. Najwyrazniej Kasperczak tego nie toleruje.

To chyba inny mecz widzielismy :) po tym jak spieprzyl strzal Malecki zaczal machac lapami z pretensjami do innych :)

Cholera, moze jestem juz uczulony na jego gesty przez to cale jego zachowanie z obozu przygotowawczego.

sportnh 15.07.2010 21:14

druzyny ktorych MOCNO bym sie obawial to jest tak:

Kalmar, Luzern, Lozanna, IFK, Slovan, Maccabi Tel Aviv, Apollon, Hajduk (blagam, nie trafmy na nich), Dynamo Minsk

Kryniu 15.07.2010 21:14

jako jedyni jesteśmy rozstawieni w III rundzie więc jest naprawdę szansa, oczywiście jak dobrze wylosujemy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl