![]() |
jkupię zasilacz ATX pow. 420 Watt !!
pilnie !! może ktoś ma i chce się pozbyć ?! jak co to prv pilnie :) |
Cytat:
|
NETBOOK MINI LAPTOP 7" ANDROID
np. takie cos http://allegro.pl/netbook-mini-lapto...928519349.html powie mi ktos czy to warte wogole 300zl? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Szukam sterownika do Asus A52F do ethernet znalazłem kilka, ale nie chcą się zainstalować a google nic mnie nie mówi,pobierałem ze strony asusa....
|
Dzięki wielkie za podpowiedź, rozglądnę się za tymi które zaproponowałeś.
|
Panowie mam problem.
zrobiłem rano format i wgrałem Windowsa Xp od nowa. posiadam router d-link dsl-2640b . wkładam płytkę od routera i zaczynam instalację. robię krok po kroku aż w końcu dochodzi do kroku drugiego gdzie mam podłączyć kabel ethernet lan do routera i z tyłu komputera tak robie diody świecą a po chwili wyskakuje mi komunikat: "Kabel ethernet nie jest poprawnie podłączony . Sprawdź połączenie i upewnij się że ruter jest włączony" podkreślam że przed formatem wszystko normalnie chodziło. jaka może być przyczyna ? proszę o pomoc co zrobić ? |
Witam, może ktoś jest zorientowany w dziedzinie drukarek i może polecić jakąś solidną i wydajną do 300 zł? Myślę o laserowej bo atramentowe mnie dobijają pomału....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
ależ człowiek jest głupi :P dałem już rade zainstalowałem sterowniki z cd płyty głównej , że też na to wcześniej nie wpadłem. dzięki za pomoc :)
|
konfigurowałem wczoraj pocztę na outlooku i usunąłem tamto konto , wchodzą teraz na wp.pl na pocztę nie mam żadnych wiadomości.. da się je jakoś przywrócić ? miałem tam ważne maile itp..
|
nie wiem czy tmeat właściwy, ale:
jestem na kupnie laptopa, cena do 3tys. http://bitcomputer.pl/product.php?id=19703 znalazłem coś takiego i wydaje mi się, że parametry ma dość dobre, ale czy ktoś ogarnięty mógłby się wypowiedzieć na en temat, ewentualnie zasugerować jakiś inny model ? |
jak na takie parametry to drogo.
w podobnej cenie, a nawet 100zł taniej masz takie coś: http://www.x-kom.pl/p/70063-notebook...-rw-7hp64.html |
Cytat:
|
Ogólnie to ten laptop ma mi zastapic mojego PCta, używany w szczególności do internetu, filmów, gier.
Osobiscie wydaje mi się że 500GB wystarczy w zupełności, RAMów min. 4GB, a Grafika pamięci własnej min. 1. Co do innych parametrów nie za bardzo sie orientuje dlatego proszę tu o pomoc :D |
To ja znalazłęm dwa ciekawe laptopy
http://www.x-kom.pl/p/72498-notebook...64-gt540.html# http://www.x-kom.pl/p/71484-notebook...-rw-7hp64.html Przy czym uważam że ciekawszym rozwiązaniem jest ten Samsung (ze względu na parametry w sosunku do ceny). Możesz szukać w innych sklepach, może znajdziesz gdzieś taniej. Jakbyś szukał jeszcze jakiś innych laptopów to szukaj szczególnie takich z grafiką GT540 lub lepszą, szczególnie jeśli chcesz grać w shootery. Ilość pamięci dedykowanej w przypadku grafik ma drugorzędne znacznie. |
Widzę że jest tutaj trochę zorientowanych osób więc i ja zapytam o laptopa.
Czy opłaca sie kupić coś takiego http://allegro.pl/dell-d620-c2d-3-33...975976588.html Sprzęt używany i obawiam się o baterię bo z tego co napisali to dają że będzie działała min. godzinę a co więcej to nie ich sprawa. Potrzebuję laptopa do: przeglądania internetu, do pracy (office), trochę do filmów. A i aby był w miarę lekki bo do pracy też się przyda:) Cena najlepiej jak najniższa ale fajnie gdybym sie zmieścił w okolicach co zamieściłem. Wiem że cudów wymagam ale może jakąś radę macie? A i na koniec czy lepiej kupić teraz czy zaczekać do stycznia jak ludzie zaczną sprzedawać prezenty? |
Cytat:
Ponadto trudno cokolwiek doradzić bo na odległość trudno ocenić w jakim stanie jest używany laptop. Radzę czeakć na okres poświąteczny. Ludzie po otrzymaniu nowych laptopów będą chceili się pozbyć używanych |
Kupiłem laptopa z Windowsem 7. Do tej pory pracowałem na XP. Jakoś się nie mogę przestawić. Jest jakaś nakładka aby Win7 miał wygląd jak XP ?? Oraz druga sprawa jaką jest podział dysku. Dysk 500GB potrzebuję zrobić z tego 3 dyski. C ( gdzie jest Windows) jakies 100-150 GB a reszte rozbić na 2 dyski. Jak najlepiej i najłatwiej to zrobić.
Kolejną sprawą jest że podczas zakupu koleś powiedział że mam sobie zrobić sobie kopię zapasową Windowsa. W jaki sposób ? Jeśli byści też mogli dać jakieś wskazówki przy mowym laptopie. Do tej pory miałem jesdnego laptopa w dodatku z USA któremu od razu zarzuciłem XP ( była Vista ) ale go szlag trafił. |
Cytat:
1. Jak rok temu sprawdzałem to nie było żadnych nakładek na W7 bo sam się nie mogłem przyzwyczaić, ale po krótkim czasie W7 staje się bardzo intuicyjny i w dodatku wraz z zapełnianiem go programami nie zwalnia ani nie potrzebuje wiecej czasu na urachamianie, wyłączanie itp. tak więc należy się przywyczaić. 2. Do pozostałych dwóch potrzeb dostajesz się przez panel sterowania. Kursor zaczyna migać w okienku wyszukiwania i wówczas wpisz "partyc" i wyskoczy ci program do podziału dysku na partycje, bardzo łatwy do obsługi i intuicyjny. Trzeba wcisnąć PPM na dysku C i kliknąc "Zmniejsz wolumin" następnie z tego co zostanie utwórz dwie partycje. 3. Do kopii zapasowej też wejdź przez panel sterowania wpisując "kopia" i się wyświeli odpowiedni program do tego. |
Cytat:
i jaką polecasz przeglądarkę i antywirusa pod ten system ? |
Cytat:
Ten recovery to jest ten zapasowy system. Co do przeglądarki to ja lubie Operę ale dobra też jest Google Chrome. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Witam, mam wielki problem. Uruchomilem dzisiaj laptop jak zwykle. Nagle przestaly dzialac porty USB, w ogole nie reaguja, zasilanie w nich jest bo myszka się świeci, ale nie rusza kursorem.... probowalem w Menedżerze Sprzętów itd, ale nic nie daje. Wychodzi po restarcie komputera takie cuś jak w zalaczniku ;)
Siedze juz pol dnia na pomocy microsoftu, i nic, nic z ich sposobow nie dziala. Mój laptop to MSI FX610 Pomozcie, bo nawet pendrive'a nie podlacze... |
Cytat:
|
Witam, mam problem z laptopem HP Pavilon dv5. Matryca zrobiła się cała biała, i coś się chyba spaliło. Zauważyłem, że jest to dość częsty problem z laptopami tej firmy. Czy zna ktoś jakiegoś taniego, poleconego serwisanta? Proszę na priv
|
SZUKAM ROUTERA
mam Planet XRT - 401B wyzionoł ducha po włączeniu mruga kilku krotnie a potem świeci się tylko kontrolka od prądu nic pozatym .... potrzebuje kupić jak ktoś ma jakiś stary działający :D PILNE ;D prv!! |
A może internet ci padł. Skoro kontrolka się świeci. Nowy ma być z Wi-Fi czy bez? I na jaki internet to ma być bo nie mogę znaleźć nic o tym routerze (ADSL czy inny rodzaj)
|
Panowie, zna ktoś z Was się na Liveboxie? Problem jest taki, że mój dziadek dostał Liveboxa 2, i na początku internet nie chciał działać, ale przyjechali ludzie z TP i niby zrobili, bo internet łączy się (jest zielona lampka "@", która oznacza pomyślne połączenie z internetem przez ADSL), ale internet nie chce działać - żadna strona, nawet Google nie chce działać, jak w cmd pinguje google, to także nic nie daje. Czego to może być przyczyna?
Aha, i jak parametry rejestracyjne mają być ustawione w ustawieniach routera? Ma być tak: login: [email protected] hasło: rejestracja Czy może jakieś inne dane? A jeżeli inne, to gdzie je znaleźć? |
Cytat:
Musisz wpisać swoje nazwe uzytkownika i hasło (gdzies na umowie lub innym papierku to jest) chyba że zakładasz od nowa (np na inny numer itp) to musisz sie zarejestrować |
Cytat:
|
Cytat:
A ikonka @ miga bo jest złe haslo i nie masz dostępu do usługi internetu, zrób tak jak napisałem wyzej a powinno hulać |
mam problem z niedawno zakupionym laptopem Asus X53S;
procesor Intel i5-2430M 2,4GHz, karta graficzna GeForce GT 540M, 8gb Ram, i dzisiaj zaczął się problem z grami, wszystkie się strasznie tną, nawet 10letnie Delux Ski Jumping czy Herosi 3... ma ktoś może pomysłczym to jest spowodowane? |
Cytat:
PS. Z ciekawostek Cytat:
|
Ok, myślę że to odpowiedni temat. Na początku marca zamierzam kupić komputer PC. Budżet na budę to ~3000zl, monitor - ~1000zl , tak żeby całość zmieściła się w przedziale 4000-4500, najlepiej 4000 bo zamierzam dokupić bezprzewodową klawiaturę i myszkę + 2 pady.
Ostatni komputer składałem sobie jakieś 6-7 lat temu, więc jestem z innej epoki. Poczytałem i znalazłem specyfikację, która wydaję się ok, ale im więcej opinii tym lepiej, chcę wydać dobrze te pieniądze i mieć sprzęt na którym pójdą najnowsze gry i żeby szybko się nie zestarzał (wiem, wiem, pobożne życzenie...). No więc moja propozycja: Kod:
Procesor: Intel Core i5-2500K 3,3 GHz 6MB cache BoxLiczę na waszą pomoc. :-) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl