![]() |
no to zobaczymy co Hiszpanie zagrają:p ale jak zobaczyłem kto sedziuje to od razu mnie trafiło ...
|
Cytat:
|
żałosny mecz. wogole cały ten mundial to flaki z olejem...
|
po pierwszej połowie hiszpania ma mozna powiedziec miażdzacą przewage....zobaczymy co bedzie dalej... ja bardziej od poziomu meczu martwiałbym sie o poziom komentatora... to jest dramat ciaglee nawija jedno i to samo w kółko a szczegolnie gdy d.villa jest przy piłce to prawie zawsze mówi ze to nowy gracz Barcy...
|
Nie można zapomnieć o jego słynnej "świetnej generacji piłkarskiej" :)
|
O kur.... :shock:
Hiszpania - Szwajcaria 0:1 |
Cytat:
|
Sensacja, absolutna sensacja! Tego nikt sie nie mogl spodziewac!
|
No tego się po Hiszpanii nie spodziewałem, jednak myślę, że jeszcze dadzą rade wykrzesać te marne 2:1.
|
To wszystko jest wina tego "pie..." pykania mamy czas w najgorszym wypadku strzelimy bramkę na 1:0 i jakoś wygramy po prostu 1 kolejka tego mundialu to jest porażka, najbardziej mnie irytuje to że Brazylii krzywda nie spotkała, Niemcy póki co zdecydowanie najlepsza ekipa.
|
Cytat:
|
Nam? Wygramy? Co Ty Hiszpanem jesteś?
E: Sorry, źle odebrałem. Tak zrozumiałem jak ktoś mówi, że gra Wisła/Polska to że mogliśmy, wygraliśmy itp. |
chodziło mi o podejście jakie prezentują...
|
Cytat:
|
Czemu wszyscy żałują Hiszpanów?
A niech dostaną 3 od Szwajcarów to się uspokoją trochę :) To jest piłka a nie że zawsze wygrywa faworyt |
ale Derdiyok mogl zalatwic Hiszpanow, Szwajcarzy pokazuja Smudzie jak gra sie przeciwko takim rywalom
ale Franek niech dalej zyje w swoim swiecie ofensywnym |
ja nie żałuje Hiszpanów bynajmniej wręcz uważam że powinni dostać po dupie jeszcze od Chile i nie wyjść z grupy bo taki podejściem pokazują że nie zasługują, dopiero jak bramkę dostali to im się na ambicję wzięło a na takim mundialu wszystkie ekipy powinny jechać na 100%
|
NIE żałuję wcale HISZPANÓW!
Wręcz jestem bardzo zadowolony :] Wszyscy pieprzą o nich jaki to piękny futbol nie grają a jak przychodzi co do czego to w plery:] Nie zapomnę do końca życia jednego tytułu artykułu na TWSD "KELNERZY EUROPY", dodałbym jeszcze ŚWIATA :) Wisła na arenie międzynarodowym, jak i Repra to KELNERZY. Mecz meczowi nierówny.. ale Hiszpanie nie dają rady Szwajcarii która nie jest hegemonem . Nie zdziwcie się tylko jak znowu odpadniemy po pierwszym dwumeczu. Poziom polskiej piłki w obecnym okresie jest najsłabszy w historii!! |
i Howard pokazuję swoją klasę porażka żeby 5 minut doliczyć po prostu taki lekki pokaz stronniczości w ostatnich minutach
|
ten mecz obnaza taktyke smudy juz do konca i pokazuje ze jest trenerskim wyrobnikiem
|
ja tam jestem za Hiszpanią ale z 2 strony przykład Szwajcarii, czy Korei Pln. że jak się CHCE to się potrafi. A my cóż jak przyjdzie nam grać z kimś z czołówki to pękamy przed meczem, a po biegają jak dzieci po koszulki..
Taktyka, konsekwencja, wiara w zwycięstwo to jest to!! Gratulacje dla Szwajcarów :) |
Szwajcarzy tam się koszulkami nie wymieniali. Bardzo dobrze! :lol:
|
Teraz beda mecze w tej grupie :D Gratulacje dla Szwajcarow... jak widac jak sie chce to mozna. Swoja droga gdzie jest nasze miejsce, skoro Szwajcaria ogrywa Hiszpanie, a my dostajemy w TOWARZYSKIM meczu od Hiszpanow 6:0 :D ?
Odpowiedz : W dupie :) PS: HOP SUISSE ! :) |
Muszę przyznać że nasze 0:6 nabrało nowego wymiaru ;)
|
Cytat:
Były emocje. Teraz dopiero się zacznie :) |
I jest mimo wszystko super sensacja!!!
Futbol jest jednak bardzo ciekawy...brawo Szwajcarzy!!!! |
bramkarz Szwajcarów - prawdziwy bohater tego spotkania
ciekawe czy tka forma to jednorazowa, czy cały czas taką prezentuje... |
Szwajcarzy maja klasy swiatowej trenera, my mamy Smude...nie mowie juz o tym, ze Hiszpanie w tym meczu grali na powaznie, a nie jak z nami na treningu.
Fantastyczny mecz "bialo-czerwonych" ;)...Derdei i ten Nkufo pokazali umiejetnosci, a nie jak Lewandowski, ktory odbijal sie od Hiszpanow. A Webb, jak zwykle zaczal drukowac pod koniec spotkania i robil wszystko, zeby wiadoma druzyna wygrala. |
Cytat:
Ja juz nie chce widziec meczow na Euro 2012 bo to po prostu bedzie mega kompromitacja |
Cytat:
|
Ale polscy dziennikarze dalej uwazaja ze jestesmy **** wie kim w swiatowej pilce noznej.
Niestety, nas stac jedynie na chwilowe wyskoki w Europejskich pucharach i w eliminacjach reprezentacji. Niestety. Jestesmy w wielkiej dupie a nam to ten turniej udowadnia. Chodzeniem na latwizne nic sie nie osiagnie. Dopoki nasi polscy pilkarze nie beda mieli checi do zapierdalania na treningach to tak bedzie nadal. Edit. A to jest tez znak dla wlascicieli klubow w Polskiej ekstraklasie. zatrudniac trenerow z zachodu ktorzy zmusza te gwiazdki do ciezkiej pracy. |
jedyny plus tych mistrzostw to przegrane faworytow.. szkoda tylko ze Brazylia i Niemcy chociaz nie zremisowali..
wierze w to ze wszyscy najlepsi beda dostawac baty, a najlepiej poprzez pryzmat takich meczow jak ten Szwajcarii z Hiszpanami .. nic nie grac i wygrac z mistrzem europy to jest to, a dalej przechodzic bedzie taka Korea, Szwajcaria, Slowenia itd.. oby.. |
Diego Benagliojest podstawowym bramkarzem w Wolfsburgu, w sezonie mistrzowskim napewno pomogl im.
Hiszpanie zagrali nonszalancko, tak samo jak Brazylia... Brazyli jednak sie udalo...a Hiszpanie po dupie dostali |
Hiszpanie pewnie pomyśleli że skoro nas ograli tak wysoko to są już takimi hegemonami, że zwycięstwo na Mundialu samo przyjdzie, a jak mówi Popek samo się nie zrobi :D
|
Cytat:
|
Szwajcarzy pokazali, że konsekwencją taktyczną można osiągnąć wspaniały wynik. Helweci nie pozwolili sobie na żadną dekoncentrację, bo takie mecze wygrywa się siłą psychiczną i mentalnością. Nie zmienia to faktu, że Hiszpanie pewnie z tej grupy awansują i zobaczą, że pucharu nikt im za darmo nie da, co mogliby pomyśleć rozwalając Szwajcarów.
Skończyła się też pierwsza kolejka spotkań grupowych. Jedyne, o czym można mówić w tym kontekście to mieć nadzieję, że gorzej raczej nie będzie. |
No i sensacja :). Spodziewałem się że Szwajcarzy postawią mocny opór, mają bardzo ciekawy zespół ale że wygrają się nie spodziewałem.
A Hiszpanów dręczy ... rak Barcelony. Wszystkie piłki przez środek przez Xaviego. Czytelnie, do przewidzenia. Zwróćcie uwagę że Hiszpanie są świetni technicznie, taktycznie ale ... statyczni. Klepią, klepią, ale bez zrywu. Iniesta na lewym skrzydle - w La Liga rewelacja, ale na poziomie międzynarodowym ma kłopoty by dać otwierające podanie. Podobnie Messi w pierwszym meczu Argentyny. Jego strzały w lewy róg w meczu z Nigerią - w lidze może by znalazły drogę do bramki. Jego wyjścia sam na sam, w lidze spokojnie kończył a tu zawsze się znalazł ktoś kto mu wybił piłę. A co do bramki dla Suisse - można było odgwizdać faul na Pique. Niby przypadkowe kopnięcie ale wytrąciło go z równowagi i otworzyło Fernandesowi drogę do bramki. |
Cytat:
Co do Hiszpanii ,to ich futbol moze jest efektownyale jak graja z Polska ustawiona 4-3-3 :lol: ,wtedy robia rywalom wiatrak , natomiast jak trafili na defensywnego rywala,to ich klepanie po obwodzie szczegolnei w 1 polowie , sprawialo ze mozna bylo zasnac |
długo trzeba było czekać żeby zobaczyć jednego dnia dwa mecze na których się nie zasypia a w zanadrzu jest jeszcze jedno spotkanie. Ciesze się niezmierni, iż Szwajcarzy przytarli nosa Hiszpanom, którzy po tym jak nas rozgromili, byli pewni siebie oraz przez wielu byli postrzegani za zdecydowanych faworytów zaraz obok Brazylii. Tą porażką znacząco skomplikowali sobie sprawę bo muszą wygrać pozostałe mecze, aby być pewnym awansu, co jest równoznaczne ze wzrostem presji o 1000%, teraz dopiero się przekonamy czy mistrzostwa Europy to był jednorazowy wyskok i czy znów będę postrzegania jako zawsze przegrywający faworyci
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl