Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [14 kolejka] Wisła Kraków – Cracovia, 22 listopada niedziela, godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6543)

wiernyTS 23.11.2009 11:34

najgorsze ze oni nie mieli pomysłu na gre. Widzieli ze maja wysokich obroncow i nic z dosrodkowan, a oni jak na złosc wszystko wrzucali... Ale moze wreszcie teraz cos sie zacznie dziac. bo moge zrozumiec ze nie poszło im z Legia bo ona grała o zycie, ale ze znienawidzoną Cracovia zero zaangazowania to juz naprawde przegiecie. Ja bym jeszcze nie krytykował Skorży. Tylko On po prostu musi wstrząsnąc zawodnikami tak jak mowil na poczatku sezonu. Inaczej pewnie wygramy tą lige, jednak niestety jak zwykle na tym sie skonczy...

element 23.11.2009 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez papiwislak (Post 820433)
kiedy na trening sie wbijamy dajcie namiar...

Żeby się ośmieszyć?

grajkami steruje się taką bandą
http://www.youtube.com/watch?v=9Ol51...eature=related

kristos 23.11.2009 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiernyTS (Post 820442)
najgorsze ze oni nie mieli pomysłu na gre. Widzieli ze maja wysokich obroncow i nic z dosrodkowan, a oni jak na złosc wszystko wrzucali... Ale moze wreszcie teraz cos sie zacznie dziac. bo moge zrozumiec ze nie poszło im z Legia bo ona grała o zycie, ale ze znienawidzoną Cracovia zero zaangazowania to juz naprawde przegiecie. Ja bym jeszcze nie krytykował Skorży. Tylko On po prostu musi wstrząsnąc zawodnikami tak jak mowil na poczatku sezonu. Inaczej pewnie wygramy tą lige, jednak niestety jak zwykle na tym sie skonczy...

To zdecyduj się nie mieli pomysłu na grę ,czy im się nie chciało ?

maTyS. 23.11.2009 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 820458)
Żeby się ośmieszyć?

niestety nie ma szans,żeby takie coś u Nas wyszło.

off. nie chciałbym,aby taka Zvezda przyjechała na Reymonta w grupie 800 głów. roznieśliby nas.

pawelwislak 23.11.2009 12:36

czemu myślisz że u nas by się nie dało ? Myślę że teraz znalazło by sie tylku chłopaków co by poszło na trening troche zmobilizować naszych grajków tyle że oni by się chyba wystraszyli i uciekli z treningu!!

LAB 23.11.2009 12:46

tam to faktycznie strach sie bac kibicow przez pilkarzy :D
ciekawe co by byo jakby taki red star przejelo ITI..

Arked 23.11.2009 13:23

Całe to gadanie o braku woli walki i zaangażowania to zwyczajne pieprzenie. Nasza drużyna jest bardzo słaba ofensywnie i wiemy to od dawna. Ostatnio strzelaliśmy dużo bramek za Kasperczaka. Obecni zawodnicy choćby gryźli trawę przez 90 minut nigdy przekroczą pewnego poziomu. Skoro potrzebują 20 strzałów na bramkę żeby strzelić 1-2 gole to jak możemy liczyć na zwycięstwa w meczach gdy sytuacja jest znacznie mniej? Jak możemy liczyć na dobrą grę z przodu skoro naszym jedynym rezerwowym wariantem ofensywnym jest Ćwielong.

Nasi gracze ofensywnie nie są wystarczająco dobrzy. W dodatku jest ich za mało, co powoduje że muszą grać zawodnicy zupełnie bez formy i z kontuzjami. O złym wpływie braku rywalizacji na formę już nawet nie wspomnę. Dajmy sobie spokój z powtarzaniem cały czas tych samych sloganów o braku profesjonalizmu, lenistwie, braku zaangażowania itp. Powód naszych porażek w najważniejszych meczach jest prosty: zupełny brak jakości w grze ofensywnej spowodowany za słabą i zbyt wąską kadrą.

AYALA 23.11.2009 13:27

przez lata mecze Wiśle nawet jak była pod formą to wygrywała para bardzo skutecznych napastników.Żuraw i Franek po 20 bramek każdy strzelił w sezonie.Teraz Mały i Broziu to jednak nie ta klasa co Oni.

lucekj 23.11.2009 13:47

krawiec szyje jak mu materiał podejdzie , no ale chwila,

przeciez ten materiał nie wiedział co robić, w dużej mierze Skorża przyczynił się do tego haniebnego występku!

ZERO pomysłu na gre, ZERO! Bezdradnośc była wymalowana na twarzach naszych panienek!

Po co te wrzutki ze skrzydłą w pole karne gdzie nikogo nei było, bite na wysokich stoperów?? Po co?

To ma być taktyka? Rzucamy wszystko na prawe skrzydło (nawet jak jest dobra okazja do strzału) i ze skrzydła babol w pole karne na dryblasa Małeckiego??

Panie Skorża, toż to nei trzeba mieć żadnej szkoły aby takie strategie układać.

Zero pomysłu, zero drużyny, nie wiem co się stało ale tutaj dużo winy idzie na Skorże,

Brożek wyma..... rękami nawet jak mu sie piłka odbije od pleców, można zjechać rozumeim, ale nei zrozumeim, dlaczego nikt nie wytyka żenującej gry Kirma?

Irsak też sie nie popisal, jak czytam tutaj ludzie piszacych ze Czech dobrze gral to nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać, przecież Kulawikowi on do pięt nie dorasta, o Czerwcu czy Szymkowiaku nie wspominam.

Jop 3 babole-w tym brama, tragedia.

Jedyny jasny punkt to MArcelo, i Alvarez do mementu wrzutek, ale tutaj pomocnik jest od tego, a nie obrońca, który pełni rolę Łobodzińśkiego czy Ćwielonga lub też Kirma

reasumując: pseudo GWIAZDECZKI, bez rozumum, niegodne podania ręki!

Markus 23.11.2009 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 820488)
Całe to gadanie o braku woli walki i zaangażowania to zwyczajne pieprzenie. Nasza drużyna jest bardzo słaba ofensywnie i wiemy to od dawna. Ostatnio strzelaliśmy dużo bramek za Kasperczaka. Obecni zawodnicy choćby gryźli trawę przez 90 minut nigdy przekroczą pewnego poziomu. Skoro potrzebują 20 strzałów na bramkę żeby strzelić 1-2 gole to jak możemy liczyć na zwycięstwa w meczach gdy sytuacja jest znacznie mniej? Jak możemy liczyć na dobrą grę z przodu skoro naszym jedynym rezerwowym wariantem ofensywnym jest Ćwielong.

Nasi gracze ofensywnie nie są wystarczająco dobrzy. W dodatku jest ich za mało, co powoduje że muszą grać zawodnicy zupełnie bez formy i z kontuzjami. O złym wpływie braku rywalizacji na formę już nawet nie wspomnę. Dajmy sobie spokój z powtarzaniem cały czas tych samych sloganów o braku profesjonalizmu, lenistwie, braku zaangażowania itp. Powód naszych porażek w najważniejszych meczach jest prosty: zupełny brak jakości w grze ofensywnej spowodowany za słabą i zbyt wąską kadrą.

To bardzo trafna diagnoza. Nasi piłkarze, podobnie zresztą jak piłkarze innych polskich klubów, są dramatycznie słabi w ofensywie i marnie wyszkoleni. Technicznie to są zera. Wystarczy jakikolwiek dobrze zorganizowany w tylach, ambitny i agresywny rywal, nawet równie surowy technicznie, a już mają cieżkie problemy ze stwarzaniem sytuacji strzeleckich. A jeśli jeszcze do tego są rozleniwieni, niewiele robią na treningach, trenując sobie lekko i przyjemnie, urządzają ostracyzm w stosunku do coachów probujących zagonić ich do hard worku, a myślami krążą po Słowenii, czy jakichś zagranicznych klubach typu Fulham, a nie po boisku, efekty nie mogą być inne od tych, ktorych doświadczamy.

As 23.11.2009 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 820496)
To bardzo trafna diagnoza. Nasi piłkarze, podobnie zresztą jak piłkarze innych polskich klubów, są dramatycznie słabi w ofensywie i marnie wyszkoleni. Technicznie to są zera. Wystarczy jakikolwiek dobrze zorganizowany w tylach, ambitny i agresywny rywal, nawet równie surowy technicznie, a już mają cieżkie problemy ze stwarzaniem sytuacji strzeleckich. A jeśli jeszcze do tego są rozleniwieni, niewiele robią na treningach, trenując sobie lekko i przyjemnie, urządzają ostracyzm w stosunku do coachów probujących zagonić ich do hard worku, a myślami krążą po Słowenii, czy jakichś zagranicznych klubach typu Fulham, a nie po boisku, efekty nie mogą być inne od tych, ktorych doświadczamy.

trzeba jednak zauwazyc, ze kontuzjowany jest/byl Gargula, Boguski oraz Sobolewski. Gdyby ci zawodnicy byli zdrowi to automatycznie tworzyliby konkurencje. Maly moglby rywalizowac na prawym lub lewym skrzydle razem z Cwielongiem. naciskaliby na Lobodzinskiego i Kirma. Zdrowy singlar dlaby mozliwosc probowania Alvareza na skrzydle a zdrowy Sobol nie tylko wzmocnilby srodek pola lecz rowniez wypchnalby Diaza na lewa strone zeby rywalizowal z bezproduktynym i popelniajacym bledy Brozkiem.
Do tego dochodzi zdrowy Glowa.
W****iony jestem maksymalnie, ale to uczucie nie moze przeslonic pewnego obiektywnego spojrzenia na sytuacje kadrowa.
Oczywiscie w dlaszym ciagu uwazam, ze Cracovie obecny sklad powinien pokonac z palcem w dupie.

haeno 23.11.2009 14:36

mnie najbardziej dziwi, że taka Cracovia, która piłkarzy lepszych od nas nie ma, potrafi sobie rozegrać na niewielkiej odległości szybką piłkę po ziemi w trójkącie, a nasi jak kogoś mają przed sobą to zazwyczaj jest piłka do obrońcy i ten zagrywa długą do napastnika... no bez jaj. tak można zagrać raz na jakiś czas w meczu, a nie nonstop z każdym przeciwnikiem.

i tu wychodzi mierność naszej drużyny. Albo Skorży, który zupełnie nie widzi, że nawet druga połowa tabeli momentami potrafi lepiej od nas operować piłką. Albo piłkarzy, którzy widząc, że taka gra się nie sprawdza, nawet nie próbują rozegrać inaczej (nawet wbrew trenerowi)...

No chyba, że piłkarzom znudziła się praca z tym trenerem i próbują go spuścić...

mhl_pl 23.11.2009 16:12

Kilka moich spostrzeżeń

1. To był najgorszy mecz w wykonaniu Wisły na jakim byłem i jaki w życiu widziałem.
2. Widowisko było tak żałosne że tego się oglądac wogóle nie dało.
3. Wedlug mnie , kibiców uszanowali tylko Marcelo, Jirsak, Leszczak , Boguski i Alvarez mimo swojej nieudolnosci w dosrodkowaniach widac ze sie starał i walczył
4. Brożki, Małecki, Diaz, Łobodziński Jop tragedia dramat żal katastrofa.
5. Brożek chciał wyjezdzac do Anglii hahahahahaha gdzie? po co ? co on tam bedzie robił bo chyba nie grał w piłke??
6. Współczuje Sobolowi i Głowackiemu że musza grac z tą banda (wyjątki to ci zawodnicy o których napisalem wczesniej ) patałachów pozbawionych jakiejkolwiek ambicji i ''jaj''.
7. Dan Petrescu- ktoś ma jeszcze watpliwosci co do słów Rumuna że polscy piłkarze nie profesjonalnie podchodza do swoich obowiazków. pamietam tą fale krytyki na Petrescu , a zawsze twierdzłlem ze Rumun miał racje. Za co klub płaci tym nieudacznikom tysiace euro????
8. Fakty są takie ze te piłkarzyny wsiada w swoje wypasione auta i mają gdzies Nas kibiców. Tak było zawsze i jest teraz. Mają nas gdzies. przegrali - trudno ważne ze kasa sie zgadza.
9. Gdyby każdy z nas zwyklych kibiców zle wykonywał swoje obowiazki zawodowe to by nas z pracy szef wyrzucił bez zadnej odprawy i wypłaty, Prawda?? a co mamy tutaj ?? Piłkarzyny niszczą piękna historie naszego klubu ale wypłata sie musi zgadzac.
10. Mam gdzieś wyniki, chce w klubie ambitnych zawodników, wychowanków którzy Kochają ten klub tak samo jak ja i będa oddawac serce i zdrowie na boisku!
11. W Polsce nie ma profesjonalnej piłki i piłkarzy wiec porównywanie się do innych lig jest nie na miejscu.
12. Jopowi radze zakończyc kariere. po co się w szkole mają smiac z jego dzieci..
13. Jak mam wybrac trener- zawodnicy to w tym przypadku wybieram mniejsze zło i wybieram trenera Skorże i jego popieram aby pracował dalej. on za piłkarzyny nie wybiegnie na boisko.
14. Na całe szczescie Wisła to My a nie piłkarzyny..

Pozdrawiam ABG

Raphael 23.11.2009 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 820350)
Widzę, że na forum już kilka osób Wisłę porównuje do Barcelony. Zupełnie nie wiem dlaczego, pewnie siedzi jeszcze w głowach ta nasza wymęczona wygrana w sierpniu ubiegłego roku...

Nikt nie porównuje Wisły do Barcelony, a jedynie porażkę u siebie Barcy z Espanyolem z ubiegłego sezonu do wczorajszej porażki Wisły z Cracovią. Podobny blamaż przy zachowaniu pewnych proporcji (Ekstraklasa to jednak nie Prmera Division).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 820350)
Skoro jednak padł już taki przykład, to zastanówcie się, jak w tej Barcelonie zareagowaliby kibice, gdyby duma Katalonii przegrała kolejno z: Sevillą, Realem i Espanyolem, a w pucharach odpadła np. z mistrzem Polski albo Czech...

Myślę, że reakcje niewiele, by się różniły od tego co widzimy teraz na forum.(...)

Gdyby oprócz Realu Sevilla miała w składzie porównywalnych piłkarzy do Barcy, tak jak Lech ma do Legii i Wisły, gdyby połowa podstawowego składu (i to ta lepsza) była kontuzjowana (w tym liderzy mentalni drużyny) itd. to być może reakcje byłyby podobne, ale wg mnie tylko dlatego, że kibice hiszpańscy równie emocjonalnie podchodzą do futbolu jak polscy.

W każdym razie wg mnie za dużo osób ma zbyt wysokie wymagania co do wyników i gry drużyny w zaistniałych w Wiśle okolicznościach w tym sezonie.

Porażka z Levadią, choć pechowa i również przy nieciekawej sytuacji kadrowej, była dramatem i po tym dwumeczu Skorża mógł polecieć (bo sam był też winny) i nie byłyby w tym nic dziwnego. Jednak dano mu szansę na wyciągnięcie drużyny z dołka i wyznaczono nowe zadanie: mistrzostwo. I teraz powinno się rozliczać naszego trenera-menedżera właśnie z tego zadania, a nie wypominać non-stop klęski z Estończykami.

Jak wygląda realizacja tego zadania? 10 zwycięstw, 1 remis i 3 porażki = 31 pkt po 14 kolejkach. Czy jest aż tak źle?
Jednobramkowe porażki, które nas dotknęły w tym sezonie są co prawda prestiżowe, ale i tak będą niczym jeśli zdobędziemy mistrzostwo.

Maćko 23.11.2009 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 820573)
Jednobramkowe porażki, które nas dotknęły w tym sezonie są co prawda prestiżowe, ale i tak będą niczym jeśli zdobędziemy mistrzostwo.

Chyba Ci się koleżko coś poprzestawiało. Dla mnie nawet wejście do LM nie zmaże tej kurewskiej plamy, jaką jest porażka po 50. latach, bądź co bądź na własnym stadionie, z zawodnikami spod znaku gwiazdy dawida.
Szkoda mi słów, bo chłopaki z SKWK świetnie to ujęli.

Raphael 23.11.2009 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 820576)
porażka po 50. latach, bądź co bądź na własnym stadionie

Tak, na własnym Stadionie Ludowym w Sosnowcu, koleżko. Myślełem, że my z Krakowa jesteśmy...

mhl_pl 23.11.2009 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez papiwislak (Post 820433)
kiedy na trening sie wbijamy dajcie namiar...

wlasnie dobre pytanie. tez mnie to bardzo ciekawi :>

T-michal-S 23.11.2009 16:45

Raphael.. Wiesz co ? Może jestem młody , może na Wiśle jestem od 7 lat ale wiem że moje zdanie wiele osób podziela - DERBY TO MECZ SEZONU MECZ NAJISTOTNIEJSZY MECZ KTÓRY MA MIANO WOJNY !!! I żadne zwycięstwa z Lechem, Legią , Barceloną, majster z 30 pkt przewagi nad resztą prawie najsłabszej ligi sezonu nie zmaże plamy jaką jest porażka z Pasami. Czemu wam tak zależy na tym mistrzu ? Tak bardzo musimy sie dowartościować ? Nasza drużyna jest potęgą KRAJU ! Nasi kopać z odrobiną ambicji powinni w pył roznosić Odry , Ruchy, Polonie obydwie... Czemu nie mogą niektórzy zrozumieć że oprócz meczu w Lubinie i momentami we Wronkach nasz drużyna leci w hmhm.. ? Naprawdę to nie chodzi o to zeby oni wygrywali 10 : 0 ja bym wolał remisy 3:3 ale żebym widział amibcje , wole walki !!!!! Żebym był dumny jeszcze bardzieje niż jestem.. A tak odbiegając od tematu , Małecki przed podpisaniem kontraktu - Małecki po podpisaniu kontraktu- niech każdy sobie odpowie.

pan Dudi 23.11.2009 16:48

Nie chce mi się wierzyć, że Wisła dorobiła się "kibiców", dla których porażka w derbach u siebie będzie niczym, jeśli wygramy MP. ****a, kim Ty jesteś chłopie?! Rzygać się chce.

DominoForza 23.11.2009 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 820458)
Żeby się ośmieszyć?

u nas na meczu slabo o taka ilosc :)
ale jak bedzie cos oficjalenego to z chcecia bym poszedl,ale organizacja nie w stylu tej co ost byla robiona

Cracovsky 23.11.2009 16:51

O sukcesie Cracovii w tym meczu zdecydowała nie jakaś magiczna gra, ale konsekwencja. Graliśmy tak od kilku meczów i wczoraj dopiero się udało. Dodatkowo wyszła wasza indolencja w ataku, mieliście też pecha, ale tylko trochę.

Potrzebujecie wzmocnień, juz przed meczem wiedzieliśmy że jeśli mamy jakąś szansę, to dzięki temu, że na boisku są Łobo, Jop i Pawełek. Ten ostatni się nie wygłupił, ale dwaj wcześniejsi owszem.

Poza tym pamiętajcie, że praca Lenczyka zaczyna efekty przynosić, to żaden wstyd przegrać z nim, nawet jeśli styl Cracovii nie był najwyższych lotów. Grającemu "futbol na tak" Stawowemu udało się jedynie zremisować.

Pozdrawiam i życzę dystansu, to tylko porażka.

PS. Do grona "wygłupionych" zaliczyć należy też Kirma. Grał jakby miał kaca.

mhl_pl 23.11.2009 17:00

Koledzy a zastanowiliscie sie wogole czy którykolwiek z tych piłkarzyn czyta to forum i komentarze czy akurat teraz są w jaccuzi , u kosmetyczki, na basenie, w saunie albo w galerii kupują Vercace, Dolce Gabana albo Armaniego na poprawe troszke dla nich zepsutego wczoraj humorku??

DominoForza 23.11.2009 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mhl_pl (Post 820608)
Koledzy a zastanowiliscie sie wogole czy którykolwiek z tych piłkarzyn czyta to forum i komentarze czy akurat teraz są w jaccuzi , u kosmetyczki, na basenie, w saunie albo w galerii kupują Vercace, Dolce Gabana albo Armaniego na poprawe troszke dla nich zepsutego wczoraj humorku??

dla tego wazne jest wstawienie sie na treningu

Raphael 23.11.2009 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 820592)
Nie chce mi się wierzyć, że Wisła dorobiła się "kibiców", dla których porażka w derbach u siebie będzie niczym, jeśli wygramy MP. ****a, kim Ty jesteś chłopie?! Rzygać się chce.

A co jest ważniejsze, dobro i rozwój klubu (możliwy dzięki m.in. mistrzostwie, które da nam kolejną szansę na awans do LM) czy samolubna duma kibica z tego, że rządzi w Sosnowcu... ekhm w Krakowie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 820615)
Proszę Cię, nie pogrążaj się już, a mnie nie dobijaj.

Typowa odpowiedź przy braku argumentów. Sam się pogrążyłeś.

FrankDrebinTSW 23.11.2009 17:08

Niestety mamy trenera, ktory jest miekki i tyle.

Druga sprawa, przestancie panikować, sami widzicie jaki skład był. Macie rpetensje, ze WIsłą przegrywa ale przeciez zobaczie kto gra. Małecki-zapatrzony w ziemie, pustak Cwielong, Mariusz niepowiem co Jop, Mariusz dziurawa reka Pawełek. Przeciez oni nadaja sie do ODry a Wy sie zachowujecie jakby to była hańba przegrac takimi zawodnikami. Poczekajcie do wiosny.Nie miło bedzie zobaczyc skład

Byle nie pawełek-Alvarez-Marcelo-Głowa-Brozek-Diaz-SObol-Garguła-Boguski-Kirm-Brozek

SAmi zobaczie, ze to wyglada naprawde dobrze. Najlepsza para stoperow. Defensywni pomocnicy nie do przejscia jak na Ppolske. Kreatywni Garguła i Boguski oraz szarpiacy jak chce Kirm i Brozek, ktory mam andzieje ebdzie lepiej grac. Druzyna wtedy zbilansowana i z graczami z CHARAKTEREM jak Sobol.

APeluje o nie panikowanie, zachowujecie sie jakby Wisla obecnie miala graczy jak Barca bez SObola,GLowy,Garguly Boguskiego oraz zBrozkiem w slabej formie i z takim bramkarzem WIsla ma graczy slabych i nie w formie a wy maicie pretensje. Jak Kasperczak mial bombowy sklad i przegral z Dinamem to wtedy mozna bylo byc wscieklym

Fajnie jakby był jeszce jakiś trener z prawdziwego zdarzenia i ten skłąd, który wymieniłem, wtedy MP jestw kieszeni a dalej juz mogloby byc roznie.

Ja rozumiem, ze macie moze pretensje o brak ambicji moze ja tez troche mam ale zyjecie jeszce chyba w czasach Franka,ZUrawia czy Kosy i myslicie, ze Cwielong,Malecki,Kiirm czy Brozek to sa Oni, a tak nie jest przejzyjcie na oczy, ze bez obecnie nkontuzjowanych najlepszych graczy Wisla ma w wiekszosci patałachów nadajacych sie do gry w srodku tabeli. WIelka szkoda, ze akurat wypadł Nam szkielet druzyny, tez chcialbym zeby Gargula,Boguski,Głowa i SObol grali ciagle a w zamian za nich kontuzjowani byli Małecki,Jop,Cwielong czy ktos inny ale jest jak jest. Jeżeli WIsla dojedzie do zimy na fotele lidera, to nawet z tym trenerem ale po poowrocie kluczowych graczy spokojnie bedzie mistrzem.

pan Dudi 23.11.2009 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 820611)
A co jest ważniejsze, dobro i rozwój klubu (możliwy dzięki m.in. mistrzostwie, które da nam kolejną szansę na awans do LM) czy samolubna duma kibica z tego, że rządzi w Sosnowcu... ekhm w Krakowie?

Proszę Cię, nie pogrążaj się już, a mnie nie dobijaj.

StelmiOriginal 23.11.2009 17:14

Ja mysle ze bylo to ustawione przez bet-at-home. Mozecie sie teraz smiac z teorii, ale Wam wytlumacze.
Mecz Wisła - Cracoia. Zdecydowanym faworytem jest Wisła. BAH widząc, że 99% kuponów jest na Wisłe, postanowili się dogadać z Wiślakami. Zaproponowano im grę na remis, albo nawet przegraną. W tej sytuacji krocie zarobi BAH, gwiazdeczki tez cos napewno dostały... Stad ten brak zaangazowania.

To samo np. we Francji byla w ten weekend niespodzianka, a w Niemczech to juz w ogole :)

Arapaho 23.11.2009 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 820617)
Ja mysle ze bylo to ustawione przez bet-at-home. Mozecie sie teraz smiac z teorii, ale Wam wytlumacze.
Mecz Wisła - Cracoia. Zdecydowanym faworytem jest Wisła. BAH widząc, że 99% kuponów jest na Wisłe, postanowili się dogadać z Wiślakami. Zaproponowano im grę na remis, albo nawet przegraną. W tej sytuacji krocie zarobi BAH, gwiazdeczki tez cos napewno dostały... Stad ten brak zaangazowania.

To samo np. we Francji byla w ten weekend niespodzianka, a w Niemczech to juz w ogole :)

Jeżeli by tak było to będę w pierwszym szeregu tych którzy zrobią visit-at-home u naszych gwiazdek

Romy S. 23.11.2009 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 820610)
dla tego wazne jest wstawienie sie na treningu

Pewnie, jeszcze jak się wstawią na treningu to dopiero będą grać kaszanę.

:lol:

wolfy 23.11.2009 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 820623)
Pewnie, jeszcze jak się wstawią na treningu to dopiero będą grać kaszanę.

:lol:

Bo ja wiem?
Niektórym mógłby poprawić się drybling:>

Raphael - bądź tak miły i nie wkurzaj ludzi, ok?

daeclan 23.11.2009 17:22

Nie chodzi nam o panikowanie, ale styl jaki prezentuje zespół. Fatalnie wyglądało to już z Legią, drużyna i trener najwyraźniej jednak popadli w samozadowolenie prowadzeniem w tabeli i grają swoje. Ta gra, to przede wszystkim minimalizm który wystarczał na kilka słabszych drużyn, ale w konfrontacji z tymi teoretycznie silniejszymi kończy się blamażem. Szwankuje dobór zawodników do drużyny pod względem mentalnym, gryzących trawę bez względu na okoliczności. Tłumaczenie że brak Sobola i Głowackiego nie przekonuje mnie. A od czego jest trener? Brak charyzmy jest tu widoczny gołym okiem. Boję się że drużyna pod dalszym okiem Skorzy nie rozwinie się, chyba że ten w końcu uderzy pięścią w stół. Na co mimo wszystko liczę.

Auro 23.11.2009 17:32

Rzadko udzielam sie w temacie piłkarskim ale dzisiaj po tej wczorajszej kompromitacji wyraże swoje zdanie. Otóż dla większości tych kopaczy wczorajsza porażka nic nie znaczy,oczywiscie w wywiadach bedą się żalić i opowiadać jak to im jest przykro i jak bardzo zawiedli kibiców. W głębi duszy wczorajszy wynik mają głęboko w dupie o czym świaczy nie tylko wczorajszy brak zaangażowania,ale też ich zachowanie. Gdybyśmy wczoraj zwycieżyli to pucowali by sie do kibiców i opowiadali, że zwycięstwo dedykują nam itd. aby sie przypodobać.
Otóż dla nich liczy sie tylko to by 10 dnia każdego miesiąca mieli przelane pieniądze na konto, a jakby czasem klub mając swoje argumenty nie wypłacił dodatkowych premi to od razu trzeba zrobić aferę i lecieć rozżalonym do sądu by domagać sie należnosci(patrz:Cantoro) Po porażce z Levadią Talinn też wielce przepraszali i byli zdołowani a dzien po meczu Diaz chodził po rynku usmiechnięty od ucha do ucha. Prawda jest taka że za taką kase jaką dostają i o której większość z nas może tylko pomarzyć powinni zapier***** od pola karnego do pola karnego i po meczu powinni padać ze zmęczenia bo mają tylko jeden zasrany obowiążek - grać na 100 % Oni nam poprostu grają na uczuciach i nic poza kasą ten klub dla większości z nich nie znaczy. Nie rozumieją czym są derby i co one dla nas znaczą. Nie rozumieją tego że teraz to my będziemy sie wstydzić przed pasiastymi damami. Zagrali wczoraj bez zaangażowania jakby im nie zależało. To w tym wszystkim boli najbardziej.

Daja`n 23.11.2009 17:35

Kim tu grać panowie kim tu grać?Kto może zastąpić Kosowskiego,Żurawskiego,Szymkowiaka,Frankowskiego, Baszczyńskiego no kto? W dzisiejszej Wiśle jest taka trochę zbieranina grajków marnej klasy z małymi wyjątkami.

grogoriogreg 23.11.2009 17:56

Prawda jest taka, że w Wiśle Kasperczaka w pierwszym składzie grać mogliby tylko Marcelo, Głowa, Sobol i Brożek w formie przed kontuzją. Pawełek za słaby, Alvarez z Baszczem za Kasperczaka mógłby powalczyć, ale to co od robił z tymi wrzutkami... Pietia jest bez formy, a ma zadatki na piłkarza o wiele lepszego od Stolarczyka. Tylko czy mu sie zachce grac... Kirm w porownaniu z Kosowskim wyglada bardzo slabo, nie mowie juz o pojedynku Łobo-Uche. Sobol lepszy od Straka, a Szymka nikt nie jest w stanie zastapic. Mały Brożek to nie to samo.

Połowa pilkarzy sie nie nadaje, trener moze tez...

Tasio1906 23.11.2009 18:05

Do gry nadają się zdrowi: Marcelo, Głowacki, Alvarez, Sobolewski, Diaz, Garguła, Kirm, Brożek, Małecki Piotrek Brożek i tyle...

1q2 23.11.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 820611)

To co dla kogo jest ważniejsze pominę, choć też jestem z tych samolubów którzy zdecydowanie przedkładają zwycięstwo w derbach nad inne wygrane

Ale odwrócę sytuacje - jaką wartość będzie miał ten kolejny hipotetyczny mistrz, gdy od półtora roku nie jesteśmy w stanie wygrać żadnego meczu z drużyną która cokolwiek prezentuje?

Jakie Ty widzisz dobro i rozwój?Jeśli ma się to skończyć kolejnym blamażem z byle chłystkami w 1 rundzie pucharu to ja gdzieś mam takiego mistrza.

Ta drużyna od długiego czasu jest stanie wygrać tylko z nieudacznikami którzy grają na poziomie 4 ligi angielskiej , i to ma być powód do dumy?Sory ale jak czytam coś takiego to przypomina mi się wielki gwiazdor Ebi , który po strzeleniu 3, czy 4 goli piekarzom z |San Marino , zachowywał się tak jakby ujebał hattricka na Camp Nou.

Mnie już przestało bawić ogrywanie Piasta i Odry.Dopóki jeszcze dawaliśmy radę drużynie miernot z drugiej strony Błoń, można było to przecierpieć ale po niedzieli to coś we mnie pękło.

Takie dno jak gramy to pamiętam jedynie z 2 ligi naście lat temu - tylko wtedy cała drużyna zarabiała tyle co jeden nasz gwiazdor dziś.

Tak, kontuzje,obiektywnie przeciętny skład itp to jest wytłumaczenie, ale wytłumaczenie porażek z średniakami europejskimi , natomiast na takie dno jakie gramy od półtora roku(i to gdy nie było kontuzji i gdy pole manewru było o wiele większe) to wd mnie żadnego usprawiedliwienia nie ma.

Nie wiem jak można było z 10 meczów z Legią i Lechem, wygrać tylko 1(i to mega fartem) i przerąbać 8 ,nie wiem jak można było dostać od Levadii i nie wiem jak można było w tak żałosnym stylu przegrać w niedziele.

Ta drużyna pikuje w dół i to nie od 2 tygodni jak się niektórym wydaje, tylko od dawna - a to że i tak jesteśmy liderem w tej śmiesznej lidze, to tylko przykład na to że jest to jedna z najsłabszych lig tak w Europie jak i na świecie - Zresztą jeszcze 3 mecze i pewnie nawet liderem nie będziemy

Wojtas 23.11.2009 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 820662)
Takie dno jak gramy to pamiętam jedynie z 2 ligi naście lat temu - tylko wtedy cała drużyna zarabiała tyle co jeden nasz gwiazdor dziś.

Tak, kontuzje,obiektywnie przeciętny skład itp to jest wytłumaczenie, ale wytłumaczenie porażek z średniakami europejskimi , natomiast na takie dno jakie gramy od półtora roku(i to gdy nie było kontuzji i gdy pole manewru było o wiele większe) to wd mnie żadnego usprawiedliwienia nie ma.

Bo slodzenie naszym grajkom i opowiadanie jakimi to nie są nadziejami dla Polskiej pilki i jakie ich kariery czekają oraz duza ilosc zer po jedynce comiesiac na koncie komplenie rozj***la ten zespół.

To mi przypomnia jaka zbieranine ludzi ktorzy niby cos chcą ,ale i tak wychodzi ze w glowach mają zabawe ,modne ciuchy ,kluby i oglólnie ich zycie to sielanka.Nie są zaangazowani tak w ten klub.

Ilu mamy krakusow ,ludzi zwiazanych nawet z tym miastem>??

ilu mamy wychowankow??

ilu mamy takich ktorzy za Wisle dali by cos od siebie a nie tylko pobierali on niej pensje.???

To boli najbardziej ,nawet kij ten wynik i te porazki ,Wisla nie dzis dzien nie ma "swoich" i to jest dramatyczne.

Pilkarze tacy wiec ,nie zwiazani z klubem nie liczą sie ze az tak kibicom ciezko bylo przełknać cios jakim byla Levadia ,oraz nastepne zakonczone nazwą Cracovia.

Nie liczą sie bo ich za rok,dwa trzy....tu nie bedzie.Wypłyną z tej złej Wisly w ktorej musza sie kisić a przeciez mogli by nic nie robic,zarabiac x4 i siedziec na trybunach Udniese czy innego Fulham.

mentalnie jestemy w dupie wiec automatycznie przeklada sie to na podejscie do innych spraw.

My kibice emocjonalnie zwiazani z tym Klubem to zrozumiemy,Jop,Lobodzinski czy Diaz juz niekoniecznie.

Gwiaździsty 23.11.2009 19:26

To też skutek śpiewania im po przegranych meczach, w których przeszli obok gry śpiewek w stylu "Nic się nie stało...". I poklepywania po plecach, przybijania piąteczek. Oni naprawdę w końcu uwierzyli, że nic się nie stało. I teraz dalej w to wierzą. Niech nikt nie liczy, ze coś zmieni się i nagle z Odrą Wodzisław zaczną szaleć na boisku. Trener też rżnie głupa i tak to towarzystwo wzajemnej adoracji trzyma się razem dobrze. Sielanka trwa dalej, kasa wpływa im na konta, a nam zostaje wstyd, a klubowi hańba.
Jeszcze tylko 3 mecze i "Lellum polellum Skorża Team" zapadnie w błogi 3 miesięczny sen zimowy, z dala od wściekłych kibiców, gdzieś w ciepłej Hiszpani, gdzie będą mogli się znowu powygłupiać zamiast solidnie trenować jak to jest w biednych klubach.

sandbender 23.11.2009 19:31

Pozwole sobie zarzucić linkiem do zczuba.pl.

Generalnie oddaje chyba to o co wszystkim chodzi mimo, że dotyczy Anglii.

A w ogóle to "występ" był z gatunku "Kabaret Mumio - chłopaki i dziewczyny co nic nie umio".

zbymak 23.11.2009 19:39

Coś dla naszych orłów

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,72...przejazdu.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl