![]() |
Cytat:
Wazne zeby jutro wygrac z Lubinem. ale z tym roznie moze byc, bo z tego co czytalem po meczu z Broendby, zadnej poprawy w grze nie widac... czyli bedzie taki sam piach jak w ostatnim sezonie. |
Cytat:
|
Ha ha ,tylko czekac jak na kazdym stadionie będa spiewac I Liga,I Liga Cracovia
PO tym co dzis ujawnilo weszlo to naprawde juz niewiem jak nazwac to co sie dzieje w tym kraju. |
Cytat:
Strasznie łatwo niektórymi manipulować.... |
Cytat:
Ktoś tu się śmiał z ataku Jagielloni, nie umieszczając go w pierwszej piątce. Grosicki nie jest typowym napastnikiem, raczej bocznym pomocnikiem. Nie zmienia to faktu, że będąc w Wiśle byłby wyżej notowany niż Ćwielong, Łobodziński, może nawet Małecki. Franek to "król pola karnego". Żeby strzelał musi dostawać podania. W Jadze nie ma dobrego rozgrywającego, więc tych podań jest niewiele. Moim zdaniem atak Grosicki-Frankowski spokojnie plasuje się na 4 miejscu. Pierwsza trójka znajoma (Brożek-Boguski, Czinjama-Mięciel, Lewandowski-Regnifo). Bełchatów i Polonia tak na dobrą sprawę mają po jednym dobrym napastniku (Nowak i Ivanowski). Jaga po podpisaniu Franka i Grosika zmieniła się z słabeusza w mocnego średniaka, co dobitnie ukazuje wkład tej dwójki w styl Jagi. Co do Cracovii to są jaja. Jeśli rzeczywiście wyglądały ich starania o licencję tak jak to weszło przedstawiło to Cracovia powinna zlecieć z ligi razem z ŁKS-em. PS. Sorry za spolszczenie nazwiska napastnika Legii ale jakoś nie mogę spamiętać jak to się pisze. |
http://www.slaskwroclaw.pl/663921.dhtml
Cytat:
Rysiek mistrz ! :rotfl: |
Cytat:
|
Po decyzji pseudoministra sportu o kontroli w PZPN, który zresztą odrazu zapowiedział o jej nie wpuszczeniu do siedziby i udostępnieniu wniosków licencyjnych do wglądu wcale się nie zdziwie, jak taka promesa zostanie w ciągu kilku dni sfabrykowana, z datą wstecz. Papier wszystko przyjmie.
|
Nie jestem prawnikiem ,ale wiem ,że istnieje taka reguła w Prawie,ze w niektórych sytuacjach nie nalezy slepo stosowac przepisów prawnych ,bo sa rozne sytuacje ,które z punktu widzenia moralnego można osadzic inaczej niz prawnie. PZPN gdyby wlasnie działal w zgodzie z ta reguła i duchem sportu, to poszedł by ŁKSowi na reke,ktory dostarczył wymagane dokumenty ,co prawda nie w terminie, ale dostarczyl. A odpowiedz PZPNu jest" Nie bo ku*wa nie i już ! " Zła wola pod adresem Łodzi i wszelkie ułatwienia dla Cracovii
|
Ależ pięknie ta tabela wygląda... 1.Wisła&Śląsk 3.Lechia
Jeszcze żey nasi pucharowicze coś stracili, a szanse na to są, bo...w tej kolejce nie było żadnego remisu:D Znaczy się Polonia gra na wyjeździe z beniaminkiem, więc łatwo nie będzie. Lech gra w Gliwicach, a tam też nie jest łatwo, ale..Kasprzik zmienł klub:(Ale ja mam nadzieję, że Kurczaki coś tam grają. No i Legia u siebie z Zagłębiem. Legia gra kiepsko. Gdyby do poziomu piłkarzy z pola dostosował się Mucha, to...o 3 punkty dla Lubina byłbym spokojny:) Jednak tak nie jest i Legia może, ale nie musi wygrać. |
Cytat:
Rzadko kiedy wiekszosc ma racje. |
Jak do tej pory mecze wygrywali tylko gospodarze. Chciałbym , aby ta seria była zachowana w pierwszym dzisiejszym meczu, poźniej się odwróciła i wygrali goście, a na końcu, sprawiedliiwie, zeby był remis:D
Jednak poważnie rzecz biorąc, to nie widzę Piasta dziś w meczu z Lechem. Po takiej wygranej w LE będą na pewno podbudowani zwycięstwem. No chyba, że uwierzą, że Piast się przed nimi położy, to wtedy może być różnie. Co do meczu Legii, to bardzo możliwa jest strata punktów przez nich. Tylko tak na prawde nie wiemy na co stać teraz Zagłębie Lubin. Ten mecz może być bardzo ciekawy. Mecz w Kielcach od razu jest skazany na remis..jestem o tym święcie przekonany. |
Witam!Czy ktoś mi może wytłumaczyć czemu kibice z Sosnowca nie są wpuszczani na mecze Wisły?
|
Ktoś nazwał Cracovię "Swiniopasami", ale....to nie jest dobra nazwa. Mogę zapewnić, że żaden świniopas nie zrobiłby tak jak żydy.
A Lech ma przegrać i basta:) |
Jeśli już bez skrupułów postanowiono wykończyć piłkę w tak wielkim mieście jak Łódź, to dlaczego w Ekstraklasie nie gra Podbeskidzie, przynajmniej w barażach, jeśli już gra Korona. Cracovia tak jak Górnik, bezwzględnie i zasłużenie powinna grać w 1 lidze. To co zrobiono z Cracovią, podważa wszystkie nadzieje na normalność w przyszłości i zaświadcza o tym, że korupcja była, jest i będzie nadal. Korupcja nie dziwi mnie w PZPN-ie ale najbardziej rozwala mnie Rusko z Ekstraklasy, który wylicza 50 milionów inwestycji Filippiaka i dlatego uważa on pośrednio, że to Cracovia musi grać w Ekstraklasie a nie inne biedaki, choć prawnie im się to należało ( no bo miliony jakiś anonimowych niemców w Górniku są nieważne).
Nie dość, że Pasiaste koruptory przyniosły Krakowowi wstyd, to jeszcze w Sosnowcu ich drewniane wycinaki i pługi, będą orały Wiśle murawę. To już wiadomo, dlaczego Sosnowiec zażądał od nich wymiany murawy po sezonie. Czy oni już bez tej Wisły naprawdę nie potrafią żyć ? Liczę na to, że nie tylko Wisła w tym roku, pokaże im na boisku, gdzie jest ich miejsce. Mam nadzieję, że nie tylko kibice na wszystkich stadionach polskich ( poza ich zgodami), będą im to przypominać, ale ich piłkarze także się będą z nimi solidaryzować i podobnie jak Wisła, wyjątkowo w tym roku, postarają się pokazać swoją wyższość od 1-szo ligowego przeciwnika, grającego w Ekstraklasie niezasłużenie aby sprawiedliwości stało się zadość. Na sędziów nie liczę, że będą karać czerwienią, największych brutali ubiegłego sezonu, ani nie liczę też na ujemne punkty po podobno zgłoszonym już wniosku prokuratury Wrocławskiej. Pewnie piłkarze nadal będą wycinać innych bezkarnie a Komisja Ligii, za ewentualnie udowodnioną korupcje, przyłoży im najwyżej 100 zł kary i 1 punkt ujemny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ogladam mecz Amici z Piastem i musze stwierdzic,ze Kowalski niezle sie prezentuje w starciu z kuchenkami.
|
Amica w tym 4-4-2 to tak średnio się prezentuje. Dużo miejsca zostawiają a atak to wrzutka i tyle. Szkoda że Piast taki słabiutki ale się rozkręcają powoli.
|
Cytat:
|
I tak czuję, że Lech to jakoś wymęczy.
Jeżeli Piast chce wyciągnąć korzystny wynik (a takim na pewno będzie remis) to powinien dalej skupiać się tylko i wyłącznie na obronie, liczyć tylko na kontry. |
Wiecie, ja najbardziej ucieszyłbym się, gdyby nasz Kowalski wkopał gola poznańskiemu Lokomotivowi. Może to uspokoiłoby nieco ich górnolotne napinki. Powinni pamiętać, że nie każdy mecz wygrywa się 6:1. Czasem i ze słabszą drużyną zdarza się przegrać. W zeszłym roku, Barcelona po awansie do LM, "umoczyła" 0:1 na starcie ligi ze słabą Numancią. Powtórka z niespodzianką w wykonaniu Piasta bardzo mile widziana.
|
Ależ meczycho w Gliwicach :rotfl::lol: Kur* takiego stojanowa to ja nie widziałem w żadnej lidze. Wczorajszy mecz z Ruchem to normalnie Premiership przy tym.
Cholera Lech walnął farfocla :lol: Pewnie się coś ruszy teraz. |
Lech prowadzi 1:0 po bramce Peszki
|
Cytat:
|
I juz 2-0 kontroluja mecz takze bedzie tu dzisiaj bez niespodzianki
|
To tym bardziej pachnie sensacją w meczu Legia- Zagłębie :)
|
*** Renifer na 0:2, asysta Peszki. Szkoda Piasta, pyry chyba trochę przyspieszają.
|
Zapomnieliscie jak graly druzyny Zielinskiego ? Padaka ale zawsze cos gdzies wpadalo :lol:
|
Cytat:
|
Piast nie gra nic, nawet im się biegać nie chce. Zero walki, najgorszy zespół I kolejki.
|
Jeszcze dwa, jeszcze dwa ! w drugiej po;owie co akcja to gol, w porównaniu do pierwszej polowy to mecz jak marzenie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co by nie mowic o Lechu, maja to czego nie ma Wisla - SKUTECZNOSC.
Dwa ostatnie mecze i 9 goli. Czy ktos sobie wyobraza, zeby Wisla strzelila 9 goli w 2 meczach ? Bo ja nie. |
Benhakker ma jednak racje ,z pustego to Salomon nie naleje.Zastanawiam sie za co ci pilkarze biora pieniadze i to 3 razy wieksze niz np. pilkarze Levadii. Na miejscu wlasciciela Piasta po dzisiejszym meczu wycofal bym wszystkie pieniadze i spie*dolil z tej smiesznej ligi
|
Fajną piłkę gra Zagłębie.
|
Cytat:
Na miejscu wlasciciela Piasta to bym szukal porozumienia z wlascicielami innych Slaskich klubow i polaczyl sily i zamaist sponsorowac 5 slabych klubow zrobic 1 porzadny Z Zaglebia to wrazenie robi jedynie Sretenovic ktory oprocz MArcelo i Arboledy bedzie zapewne najlepszym stoperem ligi Bramka samobojcza..masakra |
I 1:0 takie bramki to tylko w polskiej lidze.:lol:
|
PO 30 minutach meczu poziom tego spotkanie jest na (0-10) 1 moja ocena masakra nuda jak nic bramki nie widziałem bo poszedłem się napic ale widze że Zagłębie miało teraz dwa słupki i może byc ciekawie..
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl