![]() |
tak, o 9:00.
|
Cytat:
Sorry ale jak do III się ludzi podostawali ze 130 pkt to jakoś mi się nie wydaj żeby w XIII był próg 140 pkt. |
Ja sie wybieram teraz na mechanika do zsm2 ;p jak tam w ogole . bo słyszałem że tam zbytnio sie nie prują ale lepiej żeby wiecej naszych było :)
|
To już jutro :) mam nadzieję,że będzie dobrze ! ;p
|
Powodzenia dla młodszych koleżanek i kolegów od tegorocznych maturzystów :)
|
Dobra rada, przede wszystkim dokładnie i na spokojnie czytajcie i analizujcie polecenia.
Dwa razy pomyślcie zanim coś napiszecie, powinno być dobrze ! |
Cytat:
|
Powodzenia bracia i siostry!:D
|
Cytat:
słyszeliśmy to 25 tyś razy.. :P ja tam najpewniej czuje sie z angielskiego ktory sie niestety nie wlicza.. jak pech to pech..:P najgorzej z majcy bedzie..:P w imieniu 3klasistow... nie dziekuje:D |
ja osobiście polecam XI LO
90 % szkoły to Wisła, reszta to Hutnik (który w tym roku kończy edukację :)) jakby ktoś miał jakieś pytania to na priv :) powodzenia ! |
Podejść na luzie! Ja po totalnym olewaniu gim przez 3 lata, humana napisałem na 42, a majce na 25 - co mnie pozytywnie zaskoczyło. Test nie jest trudny, zwłaszcza część humanistyczna, która głównie polega na dokładnym czytaniu tekstów :) Powodzenia!
|
Cytat:
ogólnie odradzam XILO :-P |
Pytanie: Angielski się wam nie liczy? I czy następnym rocznikom będzie sie liczył?
Powodzenia! |
A ja juz po :) he:D
w sumie to łatwe było- ale nie zapeszać:P |
w tamtym roku chyba łatwiejsze było :D
|
Aha o ****a to dla mnie mega trudne było... Za dużo dla mnie hisotrii i plastyki . Na **** to komu?! Rozprawka łatwa to fakt.
|
Ja też już po szczerze to myślałem ze trudniejsze będzie ale jest dobrze oby tak dalej brakło mi miejsca na streszczenie ;dd
|
Yyy ciekawe kto wymyślił te pytania do obrazka :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Rozwaliło mnie też pytanie o sposoby LEGALNE z tą gminą... Czyli w łapsko nie pasowało ? :) |
Dla mnie tez łatwe, jedynie pytania z plastyki mnie trochę zbiły z dobrego humoru, i głupie pytania do wiersza ;/
Jak zobaczyłem temat rozprawki to banan na ryju :D nie spodziewałem się tak łatwego tematu :D:D |
a streścić to trzeba było ten tekst o Samie i Frodo,nie ?
|
nie, o salomonie
|
niemożliwe, mam nadzieję że nie zabiorą wszystkich 4 punktów ;/
|
Może wezmą tylko za błąd rzeczowy, oby, bo masz trochę głupią stratę pkt.
|
oby oby, ale na forum edukacja gazeta przeczytałem że odejmują punkt więc 3 do zdobycia
|
Co?? Nie żartujecie ? ja też Tolkiena streściłem... No to pięknie. Jak mogłem tego nie zauważyć?! Więc 1 odejmą?
|
A kiedy będą już testy w necie?? Bo chce sprawdzić na ile pkt mogę liczyć :D
|
Prawdopodobnie 1 odejmą. Klucz do otwartych jest elastyczny,ustalają go tak naprawdę dopiero przy porównaniu wszystkich prac. Testy w necie pojawią się jeszcze dziś na pewno.
|
Odpowiedzi wg edukacja.gazeta.pl
Zad.1 . Stary testament jest świętą księgą chrześcijan i żydów Zad. 2. Z tekstu I wynika, że król Salomon był człowiekiem roztropnym Zad. 3. Matka, którą król uznał za prawdziwą, zdecydowała się oddać swoje dziecko ponieważ bała się o życie syna Zad. 4. Dlaczego wydanie wyroku było dla Salomona trudne? Miał dwie sprzeczne wersje zdarzeń Zad. 5. Mądrość Salomona polegała na tym, że przewidział reakcję prawdziwej matki Zad. 6. Wyrażenie "salomonowy wyrok" oznacza decyzję sprawiedliwą, choć czasem zaskakującą Zad. 7. Decyzja o uwolnieniu więźnia przez Juranda świadczy o jego miłosierdziu Zad. 8. Uczynek Juranda jest zgodny z biblijnym nakazem Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj Zad. 9. Dla uczestników wydarzenia decyzja Juranda była zaskakująca Zad. 10. W tekście II potęgowaniu napięcia służy m.in. opis zjawiska przyrody Zad. 11. Nazwanie Tolimy "prawa Jurandowa przez całe życie ręka" oznacza, że był on osobą bez której Jurand nie mógł się obejść Zad. 12. W XIII i XIV w. państwo krzyżackie rozwinęło się głównie w następstwie ekspansji Krzyżaków na terytorium Prusów oraz ziemie polskie i litewskie Zad. 13. Krzyżacy byli zakonem rycerskim Zad. 14. Czego dotyczył ostatni rozkaz gen. Okulickiego? Rozwiązania Armii Krajowej Zad. 15. Dramatyzm decyzji gen. Okulickiego wynikał z tego, że musiał rozwiązać armię, mimo że nie osiągnęła zwycięstwa Zad. 16. Generał Okulicki wydał cytowany rozkaz, gdy Armia Czerwona przejmowała kontrolę nad ziemiami polskimi w 1945 Zad. 17. Autor tekstu III używa trybu rozkazującego, ponieważ wymaga od odbiorców określonego działania Zad. 18. W którym zdaniu jest opisany stan duchowy Sama przed podjęciem przez niego decyzji o zastąpieniu Froda? Czas płynął, a on tak trwał szarpany rozterkami Zad. 19. Sam podjął decyzję powodowany potrzebą wypełnienia misji Zad. 20. Sam podjął decyzję w wyniku rozmowy z samym sobą |
Mnie tez braklo miejsca na streszcznie (mimo zmieszczenia sie w granicy 5 zdan). Potwierdzam ze trzeba bylo strescic salomona, a nie frodo. Z kamieniami i podkreslonymi wyrazami przegieli pale. Pytania do obrazu w miare łatwe. I do tego ta rozprawka. Dobrze ze pierwszy raz od dluzszego czasu nie trzeba bylo przytaczac postaci z lektur ;]
Licze nawet na 40 pkt. 40 z polaka i pewnie z 10 majcy ;] P.S.Jakie daliscie te legalne sposoby ? Bo ja pisanie petycji, organizowanie przemarszy i strajki. edit 19/20 z zamknietych ;] |
Ja dałem : Petycje, strajki, i droga prawna
ale chyba złe przykłady dałem ;/ Kurna :-/ tak mi się łatwe wydawało a zjebałem koło 4-5 pytań zamkniętych!!!!! Przejechałem się trochę na historycznych :-/ |
Ja miałem 19/20 z zamkniętych. Na obrazie coś stracę, na streszczeniu mam nadzięję ,że tylko punkt stracę a reszta powinna być ok. Liczę na 40+ . Jeszcze jutro 40 z matmy i jestem mega zadowolony ;)
Tu są odpowiedzi: http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1...dpowiedzi.html |
z zamknietych 17/20
do 25 zadania mam praktycznie tak samo jak na stronce z odpowiedziami :) ja dałem pisanie petycji i podań, manifestacje i marsze i demokratyczne podejmowanie decyzji <- tylko skad mi sie takie cos do glowy wkroczylo.. ofc. blad.:D ciekawe ile za rozprawke dostane ogolnie to mysle ze z 35 punktow bedzie:) jutro bedzie przeje... |
Cytat:
Ja już zacząłem pisać o Hobbicie, ale na szczescie zorientowałem sie po chwili że chodzi o Salomona :p Też mam 19/20 z zamkniętych na zad. 16 sie pomyliłem :D |
ja 18/20 nie jest źle myślałem że będzie trudniejsze, oby tylko jutro było również łatwe jak dzisiaj :) dzisiaj nawet tego godziny nie pisałem żeby tak majca poszła ;p
|
17 albo 18/20. Jesteście pewni, że te odpowiedzi z GW są prawidłowe? Zwłaszcza jeśli chodzi o zadanie 10. Bo mi sie wydaje ze tam powinno być D( coś tam z Jagienką)
|
przeczytałem wieksozsc pytań i musze powiedzieć ze jest na podobnym poziomie jak rok temu. Jednak rozprawka faktycznie dość łatwa. Gdybym teraz pisał miałbym pewnie z 42-43 pkt.
Jutro piszcie mat, pojutrze język? Język wam sie liczy do rekrutacji? Aha, ja pisałem rok temu, a że widziałem ze sie nie liczy, to można powiedzieć ze olałem. Miałem zajebiscie dużo, bo 25pkt haha Jak bym pisał na serio miałbym 30-35, ale ang u mnie leży po całości. |
ja w zadaniu 10 dałem, że opis jeca, bo myslalem, że to ten Jurand jak mu poobcinali to i owo i budzi wtedy..:P
Muszą być prawidłowe, bo źle bym nie zrobił wiekszości!:P # Lance niestety sie nie liczy... :( moja najmocniejsza strona.. :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl