![]() |
Co sądzicie na temat Nissana Primery P12 2006 rok? Mam okazje kupić go po b. dobrej cenie i z przebiegiem 65000. Ktoś ma to auto, ktoś miał z nim styczność?
Napiszcie coś |
Cytat:
|
Ten samochód ma wlasnie 1.8 silnik, nie wiem jak on sie sprawuje... wie ktoś?
|
panowie co myślicie o Hondzie Civic VI rocznik 1998 Hatchback ten krótki... Silnik 1.4 - ps90
Chodzi mi o to jak to jeździ ile pali i czy warto to brać ;) i czy nie jest zbyt awaryjne :) Ewentualnie Golf 4 1.9 TDI (110km) |
Witam,
potrzebuje pilnie zakupi maskę do toyoty corolli e11 z rocznika 1999 w kolorze srebrnym, orientuje się może ktoś gdzie ewentualnie można taka część karoserii kupić w Krakowie? dziękuje za odp. :) |
Witam,
potrzebuje pilnie zakupi maskę do toyoty corolli e11 z rocznika 1999 w kolorze srebrnym, orientuje się może ktoś gdzie ewentualnie można taka część karoserii kupić w Krakowie? dziękuje za odp. :) |
dziękuję , wszystkim za rady . będę się zastanawiał w najbliższym czasie i wezmę pod uwagę wszystkie wasze jakże cenne rady.pozdrawiam.
|
Zapytam tu bo pytanie związane z motoryzacją:
Wybiera się ktoś z Was na Rajd Krakowski 17 lipca? a jeżeli tak to które miejsca polecacie do obejrzenia tego rajdu?Muszę przyznać że oba odcinki są mi obce, dlatego proszę o radę. |
Cytat:
Ale raczej napewno będzie to reduktor TOMASETTO, taki jak ten : http://moto.allegro.pl/item112885438...erik_nowy.html http://moto.allegro.pl/item113400180...to_100_hp.html Kupując reduktor, musisz zwrócić uwagę do ilu KW/KM obsługuje dany reduktor ;) |
Czy warto przerabiać Nissana Primere 2005 1.8 benzynka na gaz? Ile kosztowałaby cała instalacja wraz z robocizną itp. Czy nie ma problemu w tym samochodzie? Jaka jest najlepsza butla?
|
Cytat:
|
Mam możliwość zakupu focusa I 1.8tddi w kombi za 15 tys. z 2001 sprowadzonego z belgii. Sporo dodatkow, typu kurtyny boczne itd. Jakies opinie na temat tego modelu, silnika?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Focus bardzo solidne auto. Co prawda używam ale w benzynie więc o silniku TDDI nie wiem nic, natomiast trakcja, zawieszenie i komfort na wysokim poziomie jak na takie auto. Problemem jest korozja, przychodzi czas, że drzwi, klapa potrafi zardzewieć. Taki urok już "foczek". :-)
|
Potrzebuje kupić przewód klimatyzacji do Audi A4 Kombi 1.9 Tdi (110KM) z 97r. Chodzi dokładni o ten przewód gumowy. Słyszałem ze na alejach 29 listopada robią na zamówienie węże hydrauliczne, wiecie może gdzie ki dokładnie ? Chyba ze macie kogoś kto ma taki wąz do sprzedania
|
Jakiś zakład, gdzie dobrze i tanio założę gaz sekwencyjny do auto poleci ktoś ? Pilne.
|
Garbaż1906
Gazik ul. Hamernia - sprawdź dokładny adres w google. Warsztat założyli fachowcy z kilkunastoletnim stażem przygodą z LPG. Kozystałem z usług i polecam jak i wielu ludzi w KRK i nie tylko ! |
Małopolska: Fotoradary przestaną straszyć.
Fotoradary - tak, oszukiwanie kierowców - nie - twierdzą posłowie z sejmowej komisji infrastruktury. Chcą, by urządzenia mierzące prędkość stanęły przy drogach faktycznie tam, gdzie jest niebezpiecznie, a nie, tak jak dziś, gdzie popadnie. więcej: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...szyc,id,t.html |
Polecam także zakład LPG :
http://moto.gratka.pl/katalog_uslug/firma/3876-id.html Auto Gaz JOANNA Oktawiusz Ficek ul. Beskidzka 7 30-662 Kraków SPRZEDAM KOMPLET KÓŁ LETNICH I ZIMOWYCH : Felgi stalowe 14" 6J 5x100 na oponach 175/80 - Opony letnie wystarcza na 2-3 sezony podobnie zimowe. Fotki na PW Pasują do : SKODA OCTAVIA 1 VW GOLF IV , BORA , NEW BEETLE AUDI A3 SEAT TOLEDO do 2000r. , LEON i innych modeli, w których jest 5 śrub i otworze centującym 57mm ! Jeden komplet tylko 250 zl ! |
Ostatnio zakupiony:
Seat Toledo 1.9 TDI 1999r, 110 KM, przyjechał z Belgii Spalanie ok 5 litrów Jestem bardzo zadowolona:) Przy okazji: Sprzedam Opla Astre ,1.7 TDS 1996r Kombi http://moto.allegro.pl/item113934045...estrowany.html |
Dobry wybór :)
|
Spalanie jest rzecza bardzo wzgledna, strasznie duzo zalezy od stylu jazdy. Ja sie mecze uprawiajac ecodriving, dletego nie zamierzam specjalnie przejmowac sie wysokoscia spalania. 1.9TDI, wersja 110KM to bardzo dobry wybor do pokonywania dlugich tras pod warunkiem, ze nie oczekuje sie specjalnej dynamiki od samochodu a jedynie ekonomicznej jazdy.
Tak zeby bylo bardziej na temat, to ostatnio mialem przyjemnosc zrobic kilka tysiecy km Seatem Leonem 1.4TSI (120KM) i o ile bylem zawsze przeciwnikiem downsizingu, to samochod z takim silnikiem naprawde moge polecic. Oczywiscie raczej jako samochod do miasta ale taki, w ktorym okazjonalny wypad w dluzsza trase nie bedzie bolesny. Spalanie wyszlo mniej wiecej tak: miasto (dynamicznie) 8.3, poza miastem (dynamicznie) 9.1, poza miastem (ecodriving) 4.8, autostrada (srednia 127) 7.6, autostrada (srednia 163) 14.8 |
Witajcie,
Czy znajdą się tu posiadacze Renault Clio(2001,2002), zwłaszcza z silnikiem 1,5 dCi? prosił bym o opinie, bo przymierzam się do tego auta. z góry dzięki! |
Witajcie,
Czy znajdą się tu posiadacze Renault Clio(2001,2002), zwłaszcza z silnikiem 1,5 dCi? prosił bym o opinie, bo przymierzam się do tego auta. z góry dzięki! WiselkaMLP Ty posiadasz to autko z tym motorem? No właśnie zbyt sporo przeczytałem o tych wtryskach w necie, dlatego chciałbym spytać czy ktoś z posiadaczy może to potwierdzić. Tych Clio (1,5 dCi), jest cała masa na naszych drogach. Gdyby te wtryski padały tak jak o tym piszą to chyba ludzie by nie jeździli nimi, bo wymiana wtrysków to finansowo b. gruba impreza. |
Silnik 1,5 dCi stosowany w Clio, Thalii, Berlingo, Megane itp itd.
Jednostka bardzo ekonomiczna, lecz awaryjna ze względu częstego padania wtrysków "commonrail" Wiadomo zdarzają się takie rzeczy ale napewno nie w każdym aucie ! |
[QUOTE=madziaTS;943114]Ostatnio zakupiony:
Seat Toledo 1.9 TDI 1999r, 110 KM, przyjechał z Belgii Spalanie ok 5 litrów Jestem bardzo zadowolona:) Świetny silnik niepowinnaś mieć żadnych problemów , spalanie świetne mają a i poszaleć tez można troszku :D . 200 km/h pójdzie .... |
Cytat:
W KRK spaliło mi to 5,1 l ON w trybie mieszanym 4,5 to żaden problem. Jeżeli tak się boisz tych wtrysków. To za te same pieniadze lub mniejsze polecam Golfa 3 1.9 TDi |
Cytat:
P.S. ten mój "double post" wyżej, to nie moja sprawka :) |
Hmm... W sumie Renówki bywają kapryśne i wtryski wcale nie muszą okazać się największym problemem. Oczywiście trzeba pilnować zasad użytkowania auta z turbosprężarką, serwisować raczej w firmach, które choć z nazwy zajmują się dieslami. Warto też pomyśleć o jakimś dodatku do paliwa np. STP, lany co około 5tys, km. do pełnego baku. Tankowanie tylko na Shellu, Statoil albo BP i to najlepiej V-powery, Ultimate'y itp. Uwaga na pompę paliwa robioną bodaj przez Delphi, choć jej awaria nie jest regułą, to się zdarza częściej niż w innych samochodach. Klimatyzacja automatyczna także miewa kaprysy, a i żyje własnym życiem.
|
Jeździ ktoś czymś takim?
http://otomoto.pl/mazda-323f-1-616v-...C13541132.html Jak eksploatacja i wrażenia? |
aluszkaa na Twoim miejscu wparowałbym na forum mazdy i tam poptyał na co zwracać uwagę przy tym modelui jakie wrażenia, znajomy ma Mazda Premacy i chwali sobie jako mazde, ale jak to wszyscy nażekają gnije podobno to mazdy mają do siebie ze są słabo zabezpieczone więc na to trzeba zwrócić uwagę.
|
Panowie (i Panie:P) potrzebna pomoc. Czy ktoś z Was umie rozszyfrować markę i model:
http://img695.imageshack.us/img695/1...pboard02js.jpg ? chodzi oczywiście o to ciemne auto jadące po ulicy. Mój typ to volvo 440 ale nie pasuje mi tylny słupek przy szybie. |
za duże na 440 mi się wydaje że może Saab 9000 lub stary Lexus Ls400
|
hmmm, niestety sytuacja wynikla zmusza mnie do kupna jakiegos wiekszego samochodu od BMW 1(nie, jeszcze nie powiekszenie sie rodziny:P). Chcialbym wiedziec czy ktos porusza sie takim o to autkiem z takim oto silnikiem http://moto.allegro.pl/item115295350...n_quattro.html ?
|
Cytat:
|
Cytat:
NA 100% jest to SAAB 9000 |
Cytat:
Audi co ma 6 lat, sprowadzone i ma 128 tys. na liczniku? Taaa. |
Cytat:
|
sandbender - ile robisz km. rocznie samochodem ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl