Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Legia Warszawa - Wisła Kraków niedziela 26.10.2008 godz.17 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4969)

pikey 27.10.2008 08:54

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,58..._trybunie.html

Ładnie uhonorowali Janusza W. W podzięce za zasługi dla klubu....

Samoth 27.10.2008 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 620079)
chłopy nie przesadzajcie z krytyką. Fakt, że przegrana nie cieszy ale mówienie o padace czy lidze podwórkowej to kpina . Gdyby choć jeden z tych wielu strzałów wszedł - to krytycy pialiby z zachwytu za postawę i cały mecz.

Czasami przegrać trzeba, ale po walce . Tak było wczoraj.
A że zawsze może być lepiej? Przyjdą następne mecze, następne sezony. Jeszcze wiele razy będziemy się cieszyć. Bo liczy się tylko nasza Wisełka, całą reszta potem. Głowy do góry :)

1) Wspomniałeś o taktyce ? Moim zdaniem takowej w tej rundzie nie ma !
2) Poza rewanżowymi spotkaniami z Beitarem i Barcą Wisła gra tej jesieni piach i nie ma co tego ani ukrywać ani nie ma sensu tego podważać.
3) "Czasami trzeba przegrać" piszesz ale ile razy ten zwrot się w ostatnim okresie pojawił ?! Trudno zliczyć...
Miano analizować i wyciągać wnioski po każdym słabszym spotkaniu i niestety na tym się zawsze kończyło...
4) Owszem liczy się tylko Wisła, ale dopóki w klubie jest B.C. to nie wydaje się to wszystko takie oczywiste i proste :>

flamengista 27.10.2008 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 620085)
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,58..._trybunie.html

Ładnie uhonorowali Janusza W. W podzięce za zasługi dla klubu....

Nie dziw się. 99,99% kibiców Legii uważa, że Janusz W. zdobył w 1993 roku tytuł uczciwie, a PZPN Legię oszukało.

Ale to o-t.

arti 27.10.2008 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 620081)
Marszałku,

całą kolejną rundę i następny sezon gramy na wyjeździe. Więc bardzo się dziwię, żeś taki optymista bo nie ma do tego podstaw.

Strata dopingu na R22 to strata co najmniej kilku punktów. Owszem, Lech, Polonia i Legią na pewno potracą punkty. Ale my możemy potracić ich więcej. Szczególnie jeśli odejdzie Paweł Brożek.

Ja to widzę tak.
1) Brożek zostaje i dochodzi 3-4 sensownych graczy i mamy mistrza nawet bez względu na brak stadionu.
2) Brożek zostaje, dochodzi 1-2 no name niekoniecznie na te pozycje na które najbardziej potrzeba wzmocnień = może być mistrz choć nie musi. Wtedy miejsce 1-2 w kieszeni, chyba że jakaś plaga kontuzji itp.
3) Brożek odchodzi w Jego miejsce jakiś zapchajdziura (typu Kryszał 3 lata temu)= max 3 miejsce

Sytuacja jest jasna i klarowna

Snakes 27.10.2008 10:01

Ja wam powiem ,ze jak cala przyszla runde bedziemy grali na wyjazdach,to moge pwoeidziec ,zapomnijmy o Mistrzostwie.

Czesław 27.10.2008 10:04

Pytanie do MODÓW: dlaczego w tym i wielu innych wątkach nagminnie i regularnie bez żadnej konsekwencji obrażany jest piłkarz Wisły Kraków Mariusz Pawełek?

A w temacie.
Jak na koncepcję gry skrzydłami bez skrzydłowych to mecz bardzo dobry. Legia MINIMALNIE lepsza ale moim zdaniem nie na tyle aby za sprawiedliwą uznać porażkę.
Spojrzałem w historyczne statystyki i włos mi się zjeżył : do 1996 roku mieliśmy lepszy bilans gier z (L)!! Czyli z grubsza licząc dopiero w erze Cupiała zostalismy przez nich wyprzedzeni. Ciekawostka i przyczynek do dyskusji "Ambicja kluczem do sukcesu"

Cichy 27.10.2008 10:05

a ja tak troszkę z innej mańki...

zbyt leniwy jestem żeby szukać ale może ujawnią się ci co to objeżdżali Iwańskiego w temacie transferowym, że to sie spala w meczach o stawke i szkoda na niego pieniędzy.

anybody?

Cytat:

1) Wspomniałeś o taktyce ? Moim zdaniem takowej w tej rundzie nie ma !
2) Poza rewanżowymi spotkaniami z Beitarem i Barcą Wisła gra tej jesieni piach i nie ma co tego ani ukrywać ani nie ma sensu tego podważać.
Bo nie ma wykonawców. Moze strategu powiesz czy powinnismy w tym sezonie grać skrzydłami czy jednak środkiem? Skrzydłami? Ok, no to gramy, chociażby wczoraj graliśmy. Środkiem? A kto rozgrywa? Nasz jedyny pomocnik mający inklinacje do gry ofensywnej Jirsak? Ok ale póki co w każdym jednym meczu, w którym grał od początku sił starczało mu na 60min.

Cytat:

3) "Czasami trzeba przegrać" piszesz ale ile razy ten zwrot się w ostatnim okresie pojawił ?! Trudno zliczyć...
Biorąc pod uwagę obecny sezon to 3: Tottenham, Legia, Lech. Barcelony nie liczę z przyczyn oczywistych, a Beitaru bo dwumecz zdecydowanie dla nas. Mnie tam do trzech nietrudno zliczyć.

Cytat:

4) Owszem liczy się tylko Wisła, ale dopóki w klubie jest B.C. to nie wydaje się to wszystko takie oczywiste i proste
I tu wreszcie się zgadzamy ale kolejny raz nad wymaganiami przy braku nakładów nie ma sensu się rozwodzić.

Pozdrawiam

arth_ur 27.10.2008 10:23

Mecz muszę oglądnąć jeszcze raz bo z łuków gówno było widać. Jak ktoś myśli o zwolnieniu Macieja Skorży to niech sobie w łeb .......nie ! Ten mecz mogliśmy zarówno wygrać 4-1 jak i przegrać więcej. Boli strasznie porażka ale do Łazienkowskiej nie mamy szczęścia. Ważne żeby nie tracić punktów z ligowymi średniakami.

kohprzem'68 27.10.2008 10:29

Trochę ten mecz przypominał walenie głową w... Muchę ! I na nic pochwały że Wisła zagrała lepiej od Legii . W obronie raz pechowo raz frajersko i mamy taki a nie inny wynik .

Samoth 27.10.2008 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czesław (Post 620104)
Pytanie do MODÓW: dlaczego w tym i wielu innych wątkach nagminnie i regularnie bez żadnej konsekwencji obrażany jest piłkarz Wisły Kraków Mariusz Pawełek?

A w temacie.
Jak na koncepcję gry skrzydłami bez skrzydłowych to mecz bardzo dobry. Legia MINIMALNIE lepsza ale moim zdaniem nie na tyle aby za sprawiedliwą uznać porażkę.
Spojrzałem w historyczne statystyki i włos mi się zjeżył : do 1996 roku mieliśmy lepszy bilans gier z (L)!! Czyli z grubsza licząc dopiero w erze Cupiała zostalismy przez nich wyprzedzeni. Ciekawostka i przyczynek do dyskusji "Ambicja kluczem do sukcesu"

A, fe. Nie ładnie jest skarżyć :P
A na poważnie. Stary, jeśli już coś takiego miało miejsce (chociaż wydaje mi się, że mocno przesadzasz) to nikt nie występuje przeciw Mariuszowi jako człowiekowi (osobie), lecz jedynie daje wyraz jego bądź co bądź marnym umiejętnościom piłkarskim.

Czesław 27.10.2008 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samoth (Post 620115)
...

Nie wskazuję nikogo klawiszem :-D
A na serio to były kiedyś ostrzeżenia i bany za bardzo podobne wypowiedzi o Łobo i Zieniu. A ja domagam się jedynie sprawiedliwego podejścia, w końcu tutejsi modzi to nie redakcja C+ :p

A w temacie to uważam po prostu, ze Mario zagrał mecz na "5 minus" i jeśli jebiemy go za bramke to tak samo jebmy Clebera bo przy tej akcji mieli ewidentną spółę

Samoth 27.10.2008 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cichy (Post 620105)

zbyt leniwy jestem żeby szukać ale może ujawnią się ci co to objeżdżali Iwańskiego w temacie transferowym, że to sie spala w meczach o stawke i szkoda na niego pieniędzy.

anybody?

Bo nie ma wykonawców. Moze strategu powiesz czy powinnismy w tym sezonie grać skrzydłami czy jednak środkiem? Skrzydłami? Ok, no to gramy, chociażby wczoraj graliśmy. Środkiem? A kto rozgrywa? Nasz jedyny pomocnik mający inklinacje do gry ofensywnej Jirsak? Ok ale póki co w każdym jednym meczu, w którym grał od początku sił starczało mu na 60min.

Biorąc pod uwagę obecny sezon to 3: Tottenham, Legia, Lech. Barcelony nie liczę z przyczyn oczywistych, a Beitaru bo dwumecz zdecydowanie dla nas. Mnie tam do trzech nietrudno zliczyć.

I tu wreszcie się zgadzamy ale kolejny raz nad wymaganiami przy braku nakładów nie ma sensu się rozwodzić.

Pozdrawiam

Po pierwsze ja z ciebie nie kpię, więc mi tu nie wyskakuj z jakimiś "strategami" !
Nie ma wykonawców ? Ale jak Wisła pokonała Beitar i Barcę, to nikt z was nie zauważał ubytków w składzie tylko walił "Ochy" i "Achy" na forum.
W kwestii wyciągania wniosków ze słabszych występów - ty piszesz o trzech meczach. No cóż, przykro mi, że nie dołożyłeś większości meczy w PE oraz meczu ze starozakonnymi i meczu z Górnikiem Z.
Cracovia i Górnik, to są w tym sezonie zespoły, które po pierwsze zajmują ostatnie lokaty w tabeli a po drugie, to właśnie z takimi ogonami trzeba było uciułać punkty a nie podchodzić do meczu nonszalancko. Teraz się niestety okazało, że z tym klubami straciliśmy cztery punkty a na dodatek Lech i Legia zapakowały nas od tyłu i kolejne punkty poszły się ...

Cichy 27.10.2008 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samoth (Post 620118)
Po pierwsze ja z ciebie nie kpię, więc mi tu nie wyskakuj z jakimiś "strategami" !
Nie ma wykonawców ? Ale jak Wisła pokonała Beitar i CFdB, to nikt z was nie zauważał ubytków w składzie tylko walił "Ochy" i "Achy" na forum.
W kwestii wyciągania wniosków ze słabszych występów - ty piszesz o trzech meczach. No cóż, przykro mi, że nie dołożyłeś większości meczy w PE oraz meczu ze starozakonnymi i meczu z Górnikiem Z.

Jezeli z niezauważaniem ubytków pijesz do mnie to pudło. Ubytki było widac już w rundzie wiosenej zeszłego sezonu tyle, że wtedy Zieniu miał niesamowity sezon co trochę ten obraz zamazywało. Teraz skrzydła padły kompletnie, a forsowana przez Skrożę taktyka na skrzydłach opiera się wybitnie.

A co do drugiej części to piszę o 3 meczach bo Ty pisałeś o porażkach. Z tym PE to się chyba zagalopowałeś bo wg. mnie te mecze nie mogą być żadnym wykładnikiem formy chociażby ze względu na składy i prestiż tych rozgrywek.

Z tym strategiem może rzeczywiście niepotrzebnie, sorry.

Samoth 27.10.2008 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cichy (Post 620121)
Jezeli z niezauważaniem ubytków pijesz do mnie to pudło. Ubytki było widac już w rundzie wiosenej zeszłego sezonu tyle, że wtedy Zieniu miał niesamowity sezon co trochę ten obraz zamazywało. Teraz skrzydła padły kompletnie, a forsowana przez Skrożę taktyka na skrzydłach opiera się wybitnie.

A co do drugiej części to piszę o 3 meczach bo Ty pisałeś o porażkach. Z tym PE to się chyba zagalopowałeś bo wg. mnie te mecze nie mogą być żadnym wykładnikiem formy chociażby ze względu na składy i prestiż tych rozgrywek.

Z tym strategiem może rzeczywiście niepotrzebnie, sorry.

Nie ma sprawy :D

Samoth 27.10.2008 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grosz (Post 620125)
niema co plakac, porazka z legia zawsze boli, ale przy odrobinie szczescia moglismy ten mecz wygrac, w gorszym przypadku zremisowac.
Mucha tym meczem byc mzoe zalatwil sobie transfer gdzies dalej a przynajmniej zwrocil uwage bo to byl chyba jego mecz zycia.
Irytuje mnie gra zienczuka, i cantoro, pozatym nie wiem czy taktyka 4-5-1 jest dla nas najlepsza nie majac skrzydlowych

Widac na tle legi że Wisła jest lepiej wyszkolona technicznie, lepsze podania, widac jakis pomysl w akcajch, gra przyjemna dla oka tylko skuteczność zawodzi bo obok Brozka niema komu straszyc w ataku.
Jak na mecz wyjezdowy to uwazam ze zagrali niezle i niema czego sie wstydzic bo gralismy niezle.

Kolego możesz kogoś mniej lub bardziej nie lubić ale staraj się jednak pisać nazwy drużyn z dużej litery.
O nazwiskach również nie zapominaj.
A tak na marginesie. Zgadzam się z Tobą, że taki rodzaj taktyki jest wybitnie dla Wisły do d.py. Ponadto odnoszę wrażenie, że oglądaliśmy dwa zupełnie inne mecze. Może ta gra nie wyglądała najgorzej ale wydaje mi się, że postawę Wisły mocno przejaskrawiłeś...

Griszka30KR 27.10.2008 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 619865)

Czyli Legia ma z nami szczęście od 5. spotkań z rzędu? 4 porażki i 1 remis... kupe szczęścia ma ta Legia... :-)

Ale jakie ty mecze zalczasz do tego?Te o pitruszke ,jak Wisła ma MP pewnego,czy te w PE ,kiedy grami rezerwami rezerw?
Poza tym wypowidałem sie o tym meczu,a nie o innych.

tormenthor 27.10.2008 11:35

A ja czytając wypowiedz kibiców na forum portalu gazeta.pl odnośnie kwestii wpuszczenia Janusza W. na trybunę honorową napotkałem taki tekścik jednego z kibiców.

Cytat:

,,tak się składa, ze byłem tam i wszyscy działacze PZPN podśpiewywali sobie legia mistrz i cieszyli się z bramek dla niej (dlatego dziwię się kibolom, że w przyśpiewkach plują na PZPN). Z bramek dla Legii jak dzieci cieszyli się także Mateusz Borek i taki jeden łysy pedałek z bródką z TV (wyleciało mi jego nazwisko). To najlepszy dowód na to jak obiektywne sa media i PZPN. Poza tym co mnie uderzyło to agresja na honorowej. Nie można rządać od żylety kulturalnego dopingu jeżeli ludzie na honorowej śpiewają "Wisełka k... jest" a jak małe dziecko krzyknie "gwiazda biała znak pedała" to wszyscy się śmieją i biją mu brawo.
P.S kibicem Wisły też nie jestem"
Może napisał to jakiś pokemon, może kibic Wisły a może faktycznie legionista. Smutne jest to, że nie sposób jest znaleźć kogoś obiektywnego zajmującego się polską piłką. Wszyscy dziennikarze, no może oprócz M. Iwańskiego i Macka Sczęsnego, to sprzedajne, warszawskie ...Dlatego trzeba się przyzwyczaić do tego, że media zawsze będą przeciwko Wisełce.

e 27.10.2008 11:37

bramki z meczu
http://pl.youtube.com/watch?v=ZgY3XOYl4Yk

Arked 27.10.2008 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samoth (Post 620082)
(...) Jesteś właścicielem drużyny. Ładujesz na nią kasę. Określasz cele. Po fatalnym losowaniu (...)

To sformułowanie należałoby zmienić na "Ładowałeś na nią kasę pięc lat temu". Zmienia to całkowicie obraz rzeczy. Zwolnienie Skorży przy totalnym braku inwestycji w drużynę byloby kpiną w żywe oczy. Tym bardziej, że mecz na Łazienkowskiej wcale nie wyglądał tak źle.

Samoth 27.10.2008 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 620139)
To sformułowanie należałoby zmienić na "Ładowałeś na nią kasę pięc lat temu". Zmienia to całkowicie obraz rzeczy. Zwolnienie Skorży przy totalnym braku inwestycji w drużynę byloby kpiną w żywe oczy. Tym bardziej, że mecz na Łazienkowskiej wcale nie wyglądał tak źle.

.

OK. Nie zmienia to faktu, że były i są one Twoją własnością a w przyszłości chciałbyś czerpać jakieś korzyści finansowe z tej inwestycji. Nieprawdaż ?!

Arked 27.10.2008 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samoth (Post 620142)
.

OK. Nie zmienia to faktu, że były i są one Twoją własnością a w przyszłości chciałbyś czerpać jakieś korzyści finansowe z tej inwestycji. Nieprawdaż ?!

Moja odpowiedź:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...146#post620146

sandbender 27.10.2008 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 620053)
Więc kto? Jacek "Hehehe" Gmoch? ;)

Mówisz - masz. He he. Analiza meczu na nowym blogu http://jacekgmoch.republikafutbolu.pl/.

Pod kątem Legii, ale to zrozumiałe. O nas tez jest co nieco.

Samoth 27.10.2008 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 620147)

Proszę Cię nie przytaczaj takich argumentów. Ty z pewnością zainwestowałbyś kasę w drużynę a później zdał się na ślepy los. Uda się coś ugrać, to spoko - nie, to trudno.
Widzi gość, że swoją postawą piłkarze poprzez brak awansu do jakże upragnionej LM czy też do fazy grupowej PUEFA nie są w stanie zapewnić mu zwrotu części poniesionych kosztów, bierze się za wyprzedaż zawodników.
Chcę podkreślić, że ja takiego działania nie popieram ale niestety w tym przypadku dla Pana B.C. ekonomia jest ważniejsza.

Kortys 27.10.2008 12:48

Zajebiście się Paweł zaprezentował, dojrzał piłarsko i widać to w każdym meczu. Jednak wypadałoby godnie reprezentować klub także poza boiskiem. Zastanawiam się, czy ktoś nie może mu doradzić, aby pozbył się tzw. brwiaka ,czyli jednej dużej brwi przez całe czoło, zamiast dwóch nad oczami. Nasz najlepszy piłkarz, wizytówka klubu, wygląda jak wiejski prostaczek, co nigdy nie widział swojego odbicia w lustrze. Po prostu w głowie mi się nie mieści, jak można tak ekstremalnie o siebie nie dbać. Znałem kiedyś człowieka, co miał na twarzy wyrastający ze znamienia 3-centymetrowy włos i nic z tym nie robił, no ale nie był on osobą publiczną ani wschodzącą gwiazdą reprezentacji polski.

Sorry za OT, ale spostrzeżenie z pomoczowej Ligi+Ekstra.

Dremon 27.10.2008 12:51

Mnie ten mecz pokazal ze nasi skrzydlowi powinni sie zmieniac w odwrotnej kolejnosci Diaz na lewej od poczatku, Malecki na Prawej a potem dopiero Lobodzinski niech szuka formy jako zmiennik tak samo Zienczuk, w takich meczach jak z Legia powinnien grac optymalny sklad a nie nazwiska...zaczyna mi sie to nie podobac....najblizszy mecz powinnismy zagrac z Maleckim i Diazem na skrzydlach Jirsak do srodka z Boguskim jako Ofensywni Pomocnicy i z Sobolem na tylach 4-5-1.
Widac jak graly nasze skrzydla w 1.polowie meczu z Legia...albo jak raczej nie graly :) a jaka roznica w 2. polowie...

Elendil 27.10.2008 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kortys
Zastanawiam się, czy ktoś nie może mu doradzić, aby pozbył się tzw. brwiaka ,czyli jednej dużej brwi przez całe czoło, zamiast dwóch nad oczam

gdyby Wisła miała tylko takie problemy :lol:

Ech,gdyby Pawłowi weszła ta brama z 93' minuty... wspaniałe nożyce, gdyby tak strzelił bardziej w prawo... Dla mnie Brożek może mieć nawet 14 palców, żeby tylko ładował bramę w każdym meczu. Albo i dwie;)

Czesław 27.10.2008 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 620148)
Mówisz - masz. He he. Analiza meczu na nowym blogu http://jacekgmoch.republikafutbolu.pl/.

Pod kątem Legii, ale to zrozumiałe. O nas tez jest co nieco.

Dla mnie wystarczy że Wielki Trener pisze że bramka na 1-1 była po krótkim rogu a cała polska ;-) widziała ze po długim.
Ale jak chce się uderzyć Pawełka to kij sie zawsze znajdzie, identiko na naszym forum :p

Eustachy 27.10.2008 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cichy

anybody?

Wczoraj Iwanski byl moim zdaniem najlepszym legionista na boisku, pomimo ze wielu innych wznioslo sie na wyzyny swoich umiejetnosci (Grzelak np.). Gdzies czytalem, ze to wlasnie on najbardziej zachwycil swoja gra wszystkich zgromadzonych na stadionie menadzerow. Warto tez dodac, ze Iwanski w zdecydowany sposob zaprzeczyl, iz w defensywie jest calkowicie bezuzyteczny, bo tylu skutecznych odbiorow i rozbijania atakow w wykonaniu ofensywnego pomocnika, to ja juz dawno nie widzialem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czesław
A w temacie to uważam po prostu, ze Mario zagrał mecz na "5 minus" i jeśli jebiemy go za bramke to tak samo jebmy Clebera bo przy tej akcji mieli ewidentną spółę

W tej sytuacji nalezaloby raczej jebnac w Piotra Brozka, gdyz to wlasnie jego cudowne machniecie zmylilo Clebera i spowodowalo ze sie poslizgnal.
Piotr byl wczoraj naszym najslabszym punktem w obronie, wiekszosc groznych akcji szla jego strona, a najbardziej w glowie utkwila mi sytuacja, w ktorej Legia wyprowadzala kontre, a ten postanowil wracac na swoja pozycje truchtem, zrzucajac cala odpowiedzialnosc za jej powstrzymanie na barki pozostalych kolegow z obrony.

Czesław 27.10.2008 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 620160)
Piotr byl wczoraj naszym najslabszym punktem w obronie, wiekszosc groznych akcji szla jego strona, a najbardziej w glowie utkwila mi sytuacja, w ktorej Legia wyprowadzala kontre, a ten postanowil wracac na swoja pozycje truchtem, zrzucajac cala odpowiedzialnosc za jej powstrzymanie na barki pozostalych kolegow z obrony.

Każda para okularów to co innego widzi :-)
Ja tą sytuację oceniłem nastepująco:
Piotrek trzy akcje pod rząd szarpał swoją stroną, bo widział zastraszającą nieporadność kolegi lewego pomocnika, przy czwartej stracił piłkę i po prostu nie miał siły na powrót, a wspomnianego wcześniej kolegi lewego pomocnika nie było na asekuracji :D

Boleck 27.10.2008 15:00

Cytat obiektywnej analizy Jacka Gmocha
Cytat:

Byłoby to jednak na nic, gdyby nie Mucha, bohater Legii. Sprawił, że polskie derby potoczyły się tak, jak tego wszyscy chcieliśmy.
Tak sobie życzyła Komisja (L)igi, PZPN, komentatorzy C+ i sędzia Małek

westersyl 27.10.2008 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dremon (Post 620151)
Mnie ten mecz pokazal ze nasi skrzydlowi powinni sie zmieniac w odwrotnej kolejnosci Diaz na lewej od poczatku, Malecki na Prawej a potem dopiero Lobodzinski niech szuka formy jako zmiennik tak samo Zienczuk, w takich meczach jak z Legia powinnien grac optymalny sklad a nie nazwiska...zaczyna mi sie to nie podobac....najblizszy mecz powinnismy zagrac z Maleckim i Diazem na skrzydlach Jirsak do srodka z Boguskim jako Ofensywni Pomocnicy i z Sobolem na tylach 4-5-1.
Widac jak graly nasze skrzydla w 1.polowie meczu z Legia...albo jak raczej nie graly :) a jaka roznica w 2. polowie...

Diaz nie mógłby zagrać od początku ponieważ jest po kontuzji i nie miałby siły na 90 minut. Osobiście wydaję mi się że Skorża się już do niego przekonał, niestety nie grał u nas na tej lewej pomocy za wiele bo jak nie kontuzja to zgrupowanie kadry i tak to mniej więcej wygląda.
Osobiście jestem pod dużym wrażeniem gry Diaza na lewej pomocy, warunkami przypomina trochę Kose do tego jest lepszy technicznie i potrafi grać dobrze głową, Można śmiało na niego grać takimi przerzutami jak na Kose tylko niech potrenuje przyjęcie na klatę,strzał też musi poprawić bo kilka okazji miał wczoraj a nie strzelał tylko szukał rozegrania, jeśli właściwie będzie się rozwijał to może być z niego naprawdę solidny skrzydłowy, na moje oko to Marek nie ma z nim szans. Boję się tylko że Skorża wystawi go w meczu z Ruchem w środku pomocy bo przecież Mauro nie może grać.Małecki nie gra jakoś olśniewająco ale od Łobo nie jest wcale gorszy więc zasługuje na szanse gry od pierwszej minuty.

Bóg Trybun (objawion) 27.10.2008 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 620184)
Osobiście jestem pod dużym wrażeniem gry Diaza na lewej pomocy, warunkami przypomina trochę Kose do tego jest lepszy technicznie i potrafi grać dobrze głową,

---> :shock:

Co wy łykacie, diazofile?

Gość ma TYLKO lewą nogę, słabo trzyma się na nogach, ślamazarzy się z podejmowaniem decyzji na boisku a głową wczoraj z 6 metrów mógł i powinien wyrównać stan meczu.

Dołóżcie do tego nieumiejętność gry na jeden kontakt i macie pełen obraz charakternego piłkarza za czapkę gruszek do uzupełnienia składu - czyt. zapchajdziurę.

Gwiaździsty 27.10.2008 15:23

A ja tak przekornie trochę. Te setki (oprócz strzału Brozia -słupek), które mieliśmy, a które zrobiły z Muchy medialnego bohatera strzelane były dokładnie w sam...środek bramki, czyli tam gdzie stał. Gdyby choć jeden strzał poszedł w bok.
Co by nie mówić kolejny mecz przegrany i to ten z gatunku, jakich nie można przegrywać. Nie zdziwię się jak w grudniu Boguś nie wytrzyma i podziękuje Skorży. Kiedyś w wywiadzie dał jasno do zrozumienia, że przestały go cieszyć zwycięstwa z drużynami takimi jak Piast, Polonia Bytom itp. Podstawa to zwycięstwa nad Legią , Amiką, Groclinem i Cracovią nie mówiąc o Pucharach. Jeśli zespół, który w cuglach zdobywa MP i który przez ostatnią dekadę zdominował ligę, seryjnie zaczyna zbierać cięgi od ww. zespołów to coś nie jest tak. I żadne tłumaczenia o transferach, które jak zawsze są potrzebne każdej drużynie w lidze tego nie zmienią. W Legii, która nas wczoraj pokonała grali chyba oprócz Iwańskiego ci sami piłkarze co w zeszłym sezonie oprócz kontuzjowanych Edsona, Szałachowskiego itp. Pojawia się pytanie, czy to czasem zespół nie jest źle przygotowany do sezonu ?

jachting 27.10.2008 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 620189)

Gość ma TYLKO lewą nogę, słabo trzyma się na nogach, ślamazarzy się z podejmowaniem decyzji na boisku a głową wczoraj z 6 metrów mógł i powinien wyrównać stan meczu.

Dołóżcie do tego nieumiejętność gry na jeden kontakt i macie pełen obraz charakternego piłkarza za czapkę gruszek do uzupełnienia składu - czyt. zapchajdziurę.

Oby więcej takich zapchajdziur ,Diaz w żadnym wypadku nie jest na pewno osłabieniem a do tego jest wszechstronny i "młody". I jak na razie dobrze się rozwija ,Wisła nie straci na nim piłkarsko,a w przyszłości jeszcze kasa będzie grała .
Mi osobiście bardzo podoba się ten zawodnik,a głównie jego waleczność no i widzę w nim spory potencjał .

SpoXsteR 27.10.2008 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 620196)
Pojawia się pytanie, czy to czasem zespół nie jest źle przygotowany do sezonu ?

Stary, oczywiscie że tak, 3 miejsce w tabeli, 1 pkt straty do lidera, żle to mało powiedziane, jest katastrofa bo nie wyszły nam mecze z Cracovią, Amiką i Legią, a taką Barcelonę u siebie pykneliśmy, dziwny jest ten świat, nie?

czasami sobie myśle że przydałby się spadek do 2 ligi choćby na jeden sezon, to byłby taki zastrzyk w tyłki (i nie pije tu specjalnie do Gwiazdzistego, tylko ogolnie) wszystkim tym którym ciągle żle, bo niektórym rzeczywiście w dupach się poprzewracało. Ciągle żle i narzekania. 99% ekip w Polsce chciałoby być taką Wisłą. Wdech, wydech... raz wygrana, raz przegrana, życie, piłka.. WIELKA WISŁA!

westersyl 27.10.2008 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 620189)

Obejrzy sobie drugą połowę wczorajszego meczu bo jest zaprzeczeniem wszystkiego co tu napisałeś. Diaz nie umie grać na jeden kontakt ? W drugiej połowie praktycznie nie przyjmował piłki tylko od razu odgrywał i to nie do tyłu tylko do przodu, wielokrotnie jego zagrania napędzały nasze akcje, nie wiem ile Diaz wczoraj stracił piłek ale grał bardzo dokładnie i w każdym bądź razie było tego nie wiele. Nie wiem czy zauważyłeś ale w drugiej połowie większość ataków leciała lewą stroną i przynosiły one skutek bo dochodziliśmy do sytuacji strzeleckich. Diaz się ślamazarzy z podejmowaniem decyzji ? On robi większość rzeczy szybciej niż nasz cała drużyna, czasami nawet za szybko także nie gadaj głupot. Jeśli on się ślimaczył to co w takim razie robili Zieńczuk z Łobodziński ? Jak to nazwać ? Nie potrafisz go docenić tylko dlatego, że "przyszedł za czapkę grusze" i kojarzono go jako uzupełnienie składu. Na tę chwile jest to piłkarz który zrobił największy postęp z całej naszej kadry i nie patrz na to że przyszedł prawie za darmo, gdyby kosztował 1 mln euro to byłby dla Ciebie lepszym piłkarzem ? Mówiło się że uzupełnienie jednak z Zieńczukiem rywalizację wygrywa i to w sposób zdecydowany.

Bóg Trybun (objawion) 27.10.2008 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 620199)
Oby więcej takich zapchajdziur ,Diaz w żadnym wypadku nie jest na pewno osłabieniem a do tego jest wszechstronny i "młody". I jak na razie dobrze się rozwija ,Wisła nie straci na nim piłkarsko,a w przyszłości jeszcze kasa będzie grała .
Mi osobiście bardzo podoba się ten zawodnik,a głównie jego waleczność no i widzę w nim spory potencjał .

Najpierw sprawdź do jakich słów (a właściwie - do jakiego bajkowego porównania) się odnosiłem, a potem komentuj "ogólnie". Znasz takie słowo jak kontekst przecież.

Oczw 100% zgody na takie zdanie: "Oby więcej takich zapchajdziur". "Głównie jego waleczność " też skwitowałem - charakterny. I tyle w temacie walczaka i pracusia z sercem do gry większym niż skalą talentu.

AYALA 27.10.2008 15:38

od Diaza nie można wymagac cudów żeby wkręcał obrońców rywali w ziemie bo przecież Junior to lewy defensor a nie skrzydłowy.
Gdyby Sebastian Janik miał taki talent do piłki jak jego ojciec to mielibyśmy lewego pomocnika na lata.Mam nadzieje że ten chłopak jeszcze pokaze na co go stac

Bóg Trybun (objawion) 27.10.2008 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 620205)
Obejrzy sobie drugą połowę wczorajszego meczu bo jest zaprzeczeniem wszystkiego co tu napisałeś. Diaz nie umie grać na jeden kontakt ? W drugiej połowie praktycznie nie przyjmował piłki tylko od razu odgrywał i to nie do tyłu tylko do przodu, wielokrotnie jego zagrania napędzały nasze akcje, nie wiem ile Diaz wczoraj stracił piłek ale grał bardzo dokładnie i w każdym bądź razie było tego nie wiele. Nie wiem czy zauważyłeś ale w drugiej połowie większość ataków leciała lewą stroną i przynosiły one skutek bo dochodziliśmy do sytuacji strzeleckich. Diaz się ślamazarzy z podejmowaniem decyzji ? On robi większość rzeczy szybciej niż nasz cała drużyna, czasami nawet za szybko także nie gadaj głupot. Jeśli on się ślimaczył to co w takim razie robili Zieńczuk z Łobodziński ? Jak to nazwać ? Nie potrafisz go docenić tylko dlatego, że "przyszedł za czapkę grusze" i kojarzono go jako uzupełnienie składu. Na tę chwile jest to piłkarz który zrobił największy postęp z całej naszej kadry i nie patrz na to że przyszedł prawie za darmo, gdyby kosztował 1 mln euro to byłby dla Ciebie lepszym piłkarzem ? Mówiło się że uzupełnienie jednak z Zieńczukiem rywalizację wygrywa i to w sposób zdecydowany.

To jest lepsze niż twórczość Andersena:D Marnujesz się. Chciejstwo i fantazja.

Była dziewczynka z zapałkami, jest piłkarz z dredami.

westersyl 27.10.2008 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 620211)
To jest lepsze niż twórczość Andersena:D Marnujesz się. Chciejstwo i fantazja.

Była dziewczynka z zapałkami, jest piłkarz z dredami.

Nie musisz krytykować i wyśmiewać moich poglądów. Nie wiem co Ci to daje ale jeśli już tak bardzo lubisz mieć racje to gratuluje sposobu w jaki to udowadniasz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl