![]() |
Cytat:
No ale to wcale nie jest dobre rozwiazanie: Po pierwsze ZL bedzie dalej grac w ekstraklasie mimo korupcji Po drugie, sens sportowy tej walki bedzie niewielki skoro widmo degradacji bedzie wisiec nad druzyna Po trzecie samo ZL straci rok. Moglo sie pogodzic z degradacja, przez rok probowac odbudowac zespol i powrocic do walki o mistrzostwo w przyszlym sezonie. A tak beda grac tylko o to by byc powyzej miejsca spadkowego i straca rok (albo nawet dwa bo degradacja bedze od przyszlego sezonu). Po czwarte trzeba bedzie nowy terminarz robic, to kolejne zamieszanie. |
Cytat:
na rogrzewke mysle ze 5:-p;-) a najlepsze jest to ze ze ta babka co oglaszala werdykt pkol nie da sie skotaktowac. Widac ze korupcja nie jest tylko w pilce, ale i w polityce ... |
za moment konferencja prasowa na tvn24
|
Cytat:
Jeśli to jest prawdą a na to wygląda i trybunał działał teraz i przedtem według ściśle określonego algorytmu dobrze znanego wszystkim zainteresowanym to wyrok dla nikogo z PZPN nie mógł być zaskoczeniem. Przyznaję rację, ja wcześniej się tą sprawą nie interesowałem i ten fakt wyszedł w trakcie pisania postu i przeanalizowaniu kilku prostych faktów. Wystarczy chwilkę pomyśleć. Podsumowując kilka następnych przemyśleń: 1) Jedyną decyzją oczyszczającą PZPN będzie teraz niezastosowanie się do decyzji trybunału. Nie wiem jakie są sankcję takiego postępowania ale np na wp.pl piszą Cytat:
2) Irytuje mnie postępowanie Trybunału Arbitrażowego przy PKOL. Już nie chodzi o samą decyzję ale o ogólne postępowanie, urlopy, brak jakiegoś pełnego wytłumaczenia, odciąganie decyzji o miesiąc. Według mnie powinny tu się posypać głowy. 3) I jeszcze ostatnia sprawa w przypadku degradacji Zagłębia i Widzewa groteskowo wygląda sytuacja Arki. Klub ustawiający kiedyś mecze, słusznie poddany karze degradacji teraz miałby awansować nie dzięki sportowemu awansowi a właśnie dzięki tej samej korupcji. Na przyszłość powinno się brać następny klub z tabeli nie zamieszany w korupcję. |
Cytat:
|
Liga startuję w piatek, i będzie liczyła 16 drużyn - gazeta.pl
|
Wyłaniajmy mistrza systemem pucharowym i po sprawie. :D
|
|
W wyniku zaistniałej sytuacji chyba najlepszym wyjściem będzie powiększenie ligi do 18 drużyn i start już w nadchodzący piątek. Szkoda mi tylko klubów, które na tydzień przed rozpoczęciem ligi nie wiedzą w któej klasie zagrają...
|
Wreszcie cos postanowili:) A juz myslalem ze niezabawie sie jutro na stadionie dopingujac Wiselke:)
|
Czyli obie decyzje wbrew jakiemus rozsadkowi - balagan sie bedzie ciagnal i ciagnal.
Jedynym rozsadnym rozwiazaniem bylo opoznienie startu o tydzien. powiekszenie ligi do 18 zespolow i wylosowanie nowego terminarza tak zeby wszystkie kluby zaczely razem. Dziwne, ze TVP co pokazuje 4 mecze w ogole ma cos do powiedzenia ale dla nich liczy sie tylko zeby w piatek pokazac mecz i reszta ich wali bo przeciez nastepna transmisja w grudniu :) Czy naparwde wam sie chce w takich warunkach zaczynac lige ? Czasami warto poczekac troche dluzej zeby dostac cos lepszego. |
Cytat:
|
gra 16 zespołów ale czy gra Lubin dalej nie wiadomo :D
-----edit Jeśli jest tak jak kolega pisze niżej to w sumie najlepiej, najuczciwiej mimo wszystko. |
Ekstraklasa rusza o czasie. Taką decyzję podjął przed chwilą zarząd PZPN. Jagiellonia, Piast i Arka zagrają w Ekstraklasie.
90minut.pl |
I bardzo dobrze. Dla Wisły również bo przecież lepiej grać przetarcie z Ruchem przed arcy ważnym meczem w Jerozolimie. Dla kibiców też lepiej. jeśli myślisz inaczej to znaczy ze myślisz tylko o sobie... niektórzy przekładali swoje obowiązki czy planowali swój czas dużo wcześniej a wszystko po to by się znaleźć na stadionie w ten piątek... planowali dużo wcześniej niż Zagłębie wylądowało w ekstraklasie...
jeśli rozszerzą ligę to ciekawe czy wliczą dodatkowy mecz osobom posiadającym karnety, czy wyślą je po bilety :) |
16 druzyn Arka Jaga Piast....czyli wniosek jest jeden.... decyzja PKOL idzie w odstawke. Innej mozliwosci nie widze.
|
To się teraz zacznie dym..
|
za 90minut.pl
W przypadku konieczności dołączenia Zagłębia Lubin i Korony Kielce do rozgrywek Ekstraklasy zarząd PZPN będzie rozważał dokooptowanie tych zespołów jako 17. i 18. zespołu i powiększenie ligi. |
I jeśli będzie tak jak mówi kreseq, to będę zadowolony. Bo co to ma być, że Lubin będzie grał w lidze, bo tak sobie powiedzieli w PKOL.
chory kraj |
Odbiegając na chwilę
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...oclinu,1151518 Jak to się mówi: "wałek ma krótkie nogi":) |
Cytat:
|
Cytat:
Gdzież on się nam zapodział? |
Cytat:
|
teraz wlasnie jest konferencja prasowa na tvn 24
|
Mialem racje.... Niezle jaja...
|
Koźmiński czyta tak szybko bo za drzwiami chleją i kolejki uciiekają.
|
Widzew za Polonie w I lidze ciekawe z jakiej to racji ...
|
Zagłębie Lubin jest w zamrażalce.
|
Zaglebie nie gra nigdzie...Jest w zamrazarce Korona rowniez....Co to k*** ma byc????
Nie dziwie sie PZPN...To p... z PKOL narobily bigosu. |
|
Ale Kozmiński zapierdala z tym oświadczeniem, głowa mała. Słówka zjada, ciężko go zrozumieć nawet, no ale jakby wolniej czytał to pewnie by wyszło że coś łyknął.
Ja tam generalnie mam to wszystko w dupie, już się nie przejmuje nawet:D Jak zobaczyłem morde Kozmińskiego w tv to się ewakuowałem z pokoju, co się będe denerwował niepotrzebnie. Najważniejsze że Wisełka patrzy na to z góry i leje sikiem koszącym a ja biorę z niej przykład. |
Koźmiński nieźłe szybko gada...
Ale z tego wniosek ze ekstraklasa zostaje w skladzie z dnia 22 lipca. Czyli Jaga Arka i Piast napewno zostają w Ekstraklasie? |
Biedni programiści, co robią Football Managera.
Jak oni sobie z Naszą ligą teraz poradzą. |
Cytat:
Niby liga ma wystartować jutro, ale podobno ostatnie słowo należy do Ekstraklasy. Canal + nalega aby opóźnić start o kilka tygodni. Czytałem rano, że Zakrzewski rozwiązał kontrakt z Arką, odszedł podobno też Michniewicz i 7 innych piłkarzy, a tu taka niespodzianka dla gdynian. Nie wyobrażam sobie jakoś tego, że na dzień dzisiejszy gra 16 drużyn a za miesiąc załóżmy dochodzą 2 kolejne i jest 18. Jak Korona i Zagłębie nadrobią te zaległości? Ehh dziwne to wszystko. Pomieszanie z poplątaniem. |
Dalej jest burdel. Mnie ciekawi co bedzie w sytuacji takiej ze 22 sierpnia, czy keidys tam ma byc to ostatecznie wiadome, wyciagna ZL z zamrazarki i wsadza do ekstraklasy to kto im zaplaci za ten start w lidze. C+ pewnie dodatkowej kasy nie wyda a pozostale kluby na obnizke "pensji" dobrowolnie sie nie zgodza. Natomiast nadrabianie zaleglych kolejek gdzies miedzy swietami a sylwestrem albo w lutym tez pewnie nie usmiecha sie nikomu. Komus rozwali to przygotowania do sezonu albo grac bedzie sie w potencjalnie fatalnych warunkach.
|
może dodadzą w FM opcję ,,wymień zespół z ekstraklasy na 1-ligowy"
|
|
Cytat:
To samo jest u mnie bo robie OF do PES2008 i codziennie musze kilka razy go zmieniac a ludzie czekaja :D Ciekawi mnie jak bedzie wygladac przygotowanie i ogolnie sytuacja w Zaglebiu(trzeba odwiedzic ich forum ). Liga nie jest zwiekszona wiec Zaglebia nie ma i Korony tez ( tak powiedzial Kozminski ("Korona?Gdzie gra?") Piast i Arka sprawiedliwie pozostaja w lidze ( chodzi o to ze juz dosc duzo pieniedzy wydali i byloby nie fair wywalanie ich z ekstraklasy). Zna ktos takie jaja ze klub ktory gral wpierwszej lidze i mial spasc do drugiej w nowym sezonie...nie gra nigdzie? To przeciez podchodzi pod ostra kpine i ktos za to poleci ( pewnie pinda z PKOL). Zaglebie pozwie ich do sadu, to pewne. EDIT : Ekstraklasa startuje za tydzien. ( Zrodlo : Ekstraklasa ) - Mozliwa edycja bo za duzo sie dzieje. A jednak : http://sport.onet.pl/0,1248675,1794748,wiadomosc.html Poczekamy... :/ |
rusko powiedzial ze 1 kolejka zostala odwolana
zaczynamy za tydzien od 2. kolejki |
Gramy za tydzień
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl