![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ma ktoś namiary na prace wakacyjną jakoś od drugiego tygodnia lipca dla nieletniego? Jak tak to proszę o info.
|
Czy jest ktoś kto pracuje w urzędach np. Urząd Gminy, lub instytucjach państwowych związanych z ochroną środowiska lub rolnictwem?
Mam kilka pytań i będę wdzięczny za pomoc. Najlepiej na priv. |
Szukam pracy za granica. Mozecie cos polecic ewentualnie jakies namiarz praca moze byc przy zbiorach
|
Poszukuje grafika (bądź też firmy się w tym specjalizującej) która potrafi przerobić projekt rastrowy na wektorowy. Tylko nie proste figury, a bardziej zaawansowane obrazki.
|
Witam
pisze w imieniu koleżanki :) gdybyś Cie wiedzieli o jakies pracy kelnerki/barmanki lub pracy na kasie dajcie info na pw był bym bardzo wdzięczny :) na gumtree taka lipa,ze szkoda słow ;/ (praca na stałe Kraków i okolice Wieliczka i Niepołomice) dzieki i pozdro : ) |
Cytat:
|
Czy jest ktoś kto pracuje w urzędach np. Urząd Gminy, lub instytucjach państwowych związanych z ochroną środowiska lub rolnictwem?
Mam kilka pytań i będę wdzięczny za pomoc. Najlepiej na priv. Podbijam pytanie i mam kolejne Czy jest na forum ktoś kto pracował pracuje lub ma bliskiego znajomego który pracuje w kopalni? Bardzo potrzebuję pewnych informacji i będę wdzięczny za pomoc. |
A słyszał ktoś o pracy w Galerii Bronowice?
|
Pracował ktoś w Solar-Tech na Biskupińskiej lub słyszał coś o tym zakładzie?
|
Cytat:
|
Ogłoszeń nigdzie nie widze
|
Może się już miejsca rozeszły? Spróbuj wysłać CV tam, gdzie cię interesuje.
|
Rodowici Krakusy jak teraz z pracą w Krakowie? Mam wykształcenie wyższe, ale myślę raczej o czymś dostępnym od zaraz magazyn/hurtownia/może jakiś sklep/czy nawet inna dowolna firma. Mieszkam trochę km od Krakowa i od kilku lat chciałbym się przenieść. Jeszcze chwila na prowincji i już całkiem mi się w głowie pochrzani, ale nie wiem co, gdzie i jak atakować. Niestety nie mam kasy na to by przyjechać do miasta i szukać kilka miesięcy roboty :(
Za wszelkie sugestie (najlepiej na PW) będę bardzo wdzięczny. |
Właśnie patrzylem bo sklepach co zwykle są w galeriach i nigdzie nie ma ogłoszeń do Bronowic
|
Do Bronowic to już chyba dawno temu była rekrutacja,bo ciotka składała kilka miesięcy temu.
|
Jak wygląda teraz praca na Taxi?
Jakie zarobki? Jak można na tym teraz wyjść? Ogolnie chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej... |
Cytat:
|
Szukam pracy dla wykwalifikowanego archiwisty z doświadczeniem. Więcej informacji na priv.
|
Panowie i Panie, robi ktoś w transporcie międzynarodowym pojazdami o dmc 3,5 tony?? Może ktoś napisać o stawkach za km, ocp, opłatach za autostrady i innych niezbędnych ubezpieczeniach?
|
dojebales.......
|
Jako, że studia się rozpoczynają to zarówno z czasem jak i pieniędzmi słabo. :D Zależy mi na pracy którą mogę robić kiedy chce i od razu zaznaczę, że nie zależy mi na żadnych kokosach. Po prostu chce dorobić parę stówek w miesiącu i tyle. Myślałem nad jakimś chałupnictwem, ale to ponoć nie ma najlepszych opinii.
|
Cytat:
haha i ku**wa -łapu capu-post roku etc:))))doje**łeś do pieca:)))))))))) |
Pracuje ktoś na stanowisku Business Analyst (branża IT)?
Zbieram opinie :) |
znacie jakieś stronki/sposoby na zarabianie kasy w internecie.Kiedyś wrzucałem na fora linki do filmów/seriali itp bodajże z serwera na darkwarez i za ilość ściągnięć płacili jakoś 0.20 dolara za ściągnięcie.Chciałbym sobie coś dorobić do wypłaty :D
|
Tak sobie pozwolę przenieść tutaj ten cytat :)
Cytat:
Dwie rzeczy: 1. Ofert jest mało, dużo mniej niż roku temu - mam na myśli akurat branżę IT / Outsourcing (stanowiska określane mianem "professional") 2. Procesy rekrutacyjne zabijają rynek pracy. Kilka miesięcy temu czytałem raport że średni czas rekrutacji (niezależnie od stanowiska) wynosi w Niemczech około 19 dni, w UK 23, we Francji koło 30 ..... w Polsce 60 dni Ja na niektóre oferty wysłane w sierpniu / wrześniu właśnie dostaję pierwsze odpowiedzi z agencji rekrutacyjnych bądź z firm. Taka moja rada - jak ktoś się przymierza do zmiany to niech nie myśli że to kwestia tylko okresu wypowiedzenie w bieżącej firmie :) Oczywiście wszystko się odnosi do "fajnej oferty" czyli interesującej rozwojowo i finansowo bo byle jaką robotę za 1500 brutto to można dorwać wszędzie. Taka ciekawostka - mój sąsiad, programista Javy - niby zawód na topie ostatnio - 3 miesiące mu zajęło znalezienie ciekawej oferty i dogadanie warunków. |
W mojej branży czyli zarządzania nieruchomościami, oddziałami i grupami sprzedażowymi jest bardzo podobnie. Porównując do okresu sprzed 3 lat kiedy również szukałem zatrudnienia sytuacja uległa diametralnej zmianie in minus. Kryzys moją branże dotknął niesamowicie i rzeczywiście procesy rekrutacyjne wyraźnie się wydłużyły. Struktura miejsc pracy niewiele się jednak zmieniła. W dalszym ciągu 60 % ogłoszeń pochodzi z Warszawy, 10 % ze Śląska, 10 % Wrocław i okolice, 10 % Poznań i dopiero resztę już sama Małopolska nawet nie Kraków. Podobnie jak u Ciebie Kocur mój poziom stanowiska w w/w branżach to średnia kadra kierownicza więc tutaj praca " z polecenia " już nabiera innego wymiaru aniżeli na stanowiska niższego szczebla. Co więcej obecnie firmy ze względu na kryzys decydują się na przesunięcie kogoś z wewnątrz na przedmiotowe stanowiska chcąc zaoszczędzić koszty lub dokłada mu równolegle dodatkowe obowiązki z którymi nikt do tej pory się nie mierzył. Szukając nowej pracy zaobserwowałem natomiast zjawisko, którego nie doświadczałem 3 lata temu. Otóż powszechnym zjawiskiem - przynajmniej wobec mnie - było zaproszenie na rozmowę, często 2-etapową czyli np. kierownik zespołu na pierwszym etapie, a później dyrektor działu na drugim - obietnica odpowiedzi w ciągu tygodnia i później brak kontaktu ze strony pracodawcy. Na mój telefon zwrotny po upływie przedmiotowego terminu odpowiedź z reguły brzmiała: " Dziękujemy, ale zdecydowaliśmy się na inną kandydaturę". Kilka razy zdarzyło mi się również, że brak odpowiedzi spowodowany był domniemaną decyzją Zarządu o anulowaniu dalszego procedowania rekrutacji na stanowisko, które aplikowałem. Od razu uprzedzam, że nie były to firmy, które powstały w 2013 r. z 5-tysięcznym kapitałem zakładowym tylko duże organizacje finansowe, ubezpieczeniowe czy inwestycyjne. Kwestię nieznajomości branży / zawodu przez osoby rekrutujące też pomijam aczkolwiek zdarzało i zdarza się to bardzo często. Co najgorsze tego typu zjawisko zaobserwować można również wśród samych dyrektorów owych departamentów / firm ( sic ! )
|
Szukam pracy, najlepiej w Nowej Hucie i jej okolicach.
W przyszłym roku wybieram się na studia, więc szukam czegokolwiek. Wynagrodzenie minimum 1400 zł netto. |
Tak mi się jakoś skojarzyło :)
- Panie premierze, ludzie narzekają, że w Polsce nie ma pracy. - Przecież w Polsce jest praca. I to za darmo... A w temacie 1400 netto = 1950 brutto. Może pomoc biurowa, fizycznie - ciężko powiedzieć ile płacą jak jeszcze nie masz doświadczenia. Na pewno olej ulotki itp bo z tego nigdy nic nie ma tylko czas stracony. Może jako barman? Czasami są ogłoszenia że przyjmą kogoś do pomocy. |
Najgorsze jest to, że nawet do sprzątania szukają osób z doświadczeniem.
Co z tego, że mam np. uprawnienia na wózki widłowe wydane przez UDT skoro nikt mnie nie chce przyjąć ponieważ nie mam minimum rok doświadczenia w pracy na magazynie. Zamknięte koło. Dramatycznie to wygląda bez znajomości. |
żeby Cię nie załamywać to powiem Ci, że jak skończysz studia będzie to samo :) Średniego szczebla kadra kierownicza już nie potrzebuje tylko doświadczenia ale także znajomości :)
|
Jestem tego świadomy, ale chce mieć wykształcenie dla satysfakcji, postudiowac to co lubie.
Jedyny materialny plus jaki mi się nasuwa to taki, że jest trochę ofert pracy dla studentów. Życie. |
Ehh temat wraca jak bumerang, chciałbym w przyszłym roku wyjechać do Krakowa poszukać trochę szczęścia, ale dużo ludzi odradza. Sam zastanawiam się czy w ciągu miesiąca, dwóch znalazłbym pracę, która pozwoli mi się utrzymać. Skończyłem lipne studia, pracowałem jako urzędas...
Macie jakieś sugestie, podpowiedzi? ;/ |
Niestety nie mamy.
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mieszkanie, no to zostaje Ci gumtree i ogłoszenie, że poszukujesz jakiegoś mieszkanka na "doczepkę" lub szukanie osób z z kim mógłbyś zamieszkać(ale oczywiście tutaj trzeba być ostrożnym i najlepiej szukać w okresie przed rozpoczynającym się rokiem akademickim). No ale najpierw to praca. Niby bezrobocie w Krakowie nie jest duże, bo ok 6% ale początek roku to najgorsza pora na poszukiwania.Co nie oznacza to, że nie da się jej znaleźć. Powodzenia. P.S Ludzie sobie jakoś radzą, bo powiem Ci, że w tej chwili więcej mam znajomych z osób "przyjezdnych" niż tych , którzy tu mieszkają od urodzenia |
Podobnie jak wyżej szukam pracy. Jakby ktoś slyszał że jakiś znajomy potrzebuje kogoś do pracy w sklepie albo jako kuriera po Krakowie (tylko bez własnego auta) to priv.
|
|
Mamy wysokie bezrobocie. Płaca nawet ta średnia, którą niewielu ogląda wystarcza na życie bez żadnych kredytów czy zobowiązań.
Zgodnie z obowiązującym prawem - zapłata 6000 dla gówniarza, który laskę zrobił jakiemuś działaczowi podchodzi pod paragraf "marnotrawienie środków publicznych". Kodeks Karny: Cytat:
Cytat:
A potem się dziwią że młodzi chcą spieprzać z tego kraju mimo wciskania kitu że żyje nam się coraz lepiej a goście w temacie politycznym będą cytować reklamówki partyjne o wzroście PKB. Szkoda że kosztem naszych składek emerytalnych. |
Powiedzcie mi czy to ja jestem nienormalny czy dzisiejszych pracodawców już totalnie popier...liło ?
Szukam pracy w charakterze zarządcy nieruchomości. Wysłałem w zeszłym tygodniu CV w odpowiedzi na jedno z ogłoszeń. Dzwoni rekruterka z Agencji, szmery, bajery, przekazała ofertę swojemu zleceniodawcy. Ten zaakceptował wstępnie moją kandydaturę i powiedział, że za pośrednictwem rekruterki chce sprawdzić moje kompetencje przed spotkaniem. Rekruterka poinformowała mnie, że mam przygotować jakąś ofertę nieruchomości i rozwiązać test oraz jakiś szablon na bazie którego później miałbym przygotowywać strategię marketingu itp. Przez telefon mi nawijała więc się zgodziłem. Termin wykonania ustalono na 7 dni. Odczytuje wieczorem maila i zadania do rozwiązania jakie oznaczył pracodawca brzmią mniej więcej tak: 1) W oparciu o otrzymane materiały ( 4 zdjęcia budynku z zewnątrz ), wiedzę własną oraz oględziny nieruchomości przy ul. XYZ w mieście ZYX proszę przygotować profesjonalną ofertę handlową wynajmu powierzchni dla małego przedsiębiorcy i dużego dyskontu. 2) W oparciu o przesłany wzór umowy najmu proszę wskazać wszelkie pola zagrożeń Wynajmującego i zaproponować kauzulę ew. rozwiązania maksymalnie ograniczające jego odpowiedzialność względem Najemcy 3) Proszę przygotować odpowiedź na złożone przez Najemcę wypowiedzenie najmu, którego skutkiem będzie uznanie wypowiedzenia Najemcy za bezskuteczne ( w umowie bardzo mało klauzul dot. wypowiedzenia więc trzeba bazować na przepisach K.C. w głównej mierze ) 4) Proszę określić wady i zalety nieruchomości CBN w mieście DFG ( inna niż w pkt. 1), źródła przewagi nad budynkami konkurencyjnymi, szanse, zagrożenia projektu itd. 5) Proszę wskazać metody na obniżenie kosztów zarządzania, efektywniejszej komercjalizacji powierzchni, obniżenie kosztów zatrudnienia itd. Powyższe punkty są najciekawsze. Oczywiście jest masa innych typu jakie przeglądy techniczne są obowiązkowe w nieruchomości, które można pominąć i dlaczego ?, Co się składa na dobrą ofertę itp. itd. Firma zajmuje się budową nieruchomości pod wynajem : lokale użytkowe, handlowe, biurowe. Szukają menadżera do zarządzania wynajmem, sprzedażą i administrowaniem tym portfelem. Nieruchomości w całej Polsce. Teraz powiedzcie mi czy to jest normalne, że ktoś wymaga od potencjalnego pracownika wykonania takiego audytu za darmo ? Chyba ich doszczętnie popierd...iło. Zrugałem mailowo Rekruterkę, że chyba sobie jaja robią działając w ten sposób. Agencja rekrutacyjna międzynarodowa a takie kabarety. Za takie opracowania jako pracownik banku płaciłem od kilku stów do paru tysięcy jednorazowo - dla każdej z nieruchomości z osobna. A tu ktoś mnie pyta o audyt kilku nieruchomości położonych w różnych częściach kraju i ewidentnie sugeruje ich osobiste odwiedziny przed sporządzeniem odpowiedzi. Ja .......ę co za czasy... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl