![]() |
|
O kluczu...
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ma...yginalnie.html Cytat:
|
Do ok 22:00 mam w dupie maturę. Spektakl w Madrycie!
|
Cytat:
A tak w ogóle to nie po to chodziłam do takiego LO i przez 3 lata musiałam się uczyć, żeby teraz bać się matury... Zdać zdam, tylko największym bólem może sie okazac to, że zabraknie mi kilku %, żeby dostać się na wybrane studia. Ale już zapowiedziałam w domu, że jak nie w tym roku to w następnym :D Przynajmniej przez rok pochodze do pracy i będę mogła pozwolić sobie na każdy wyjazd ;) |
A ja tak z innej beczki choć w pewnym sensie dotyczy nauki do matuy. Wy też macie wszystkich maturzystów niedostepnych na gg? :P wszyscy sie uczą czy na niewidoku :D:D
|
95% ukrytych - symulacja nauki ;] chociaż dzisiaj jest sobota, do tego wieczór więc połowa pewnie imprezuje. Dla nas przydałby sie jakiś czat/kanał na którym można by było pogadać wśród wiślaków.
Olu, nie ma co się martwic, jesteśmy pewni że będziesz miała kilkanaście procent nawiązki ponad tą wartością decydującą o przyjęciu. |
SAŁATKA SŁOWNA - http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ma...yginalnie.html
a tak jaśniej ktoś mógłby życzliwy mi powiedzieć co to jest ? Sałatka to wiadomo mix różnych składników, ale sałatka słowna ? Olek_mchw - jest przeciez polchat, mozna się zgadać i tam wszyscy by weszli i pogadali hm ? Organizujemy coś ? |
Zbiór 250 mających ze sobą mało wspólnego słów które po wymieszaniu dają jakiś "zjadliwy" efekt
Tak to widzę ;] |
i ten efekt to klucz
|
ZAPRASZAM NA CZAT:
http://czat.onet.pl/client.html?ch=Free proszę wpisywać swoje nicki z forum Wisły. wybrałem ten pokój, bo jest pusty. ZAPRASZAM MATURZYSTÓW ! |
Jak się udała wczoraj maturalna konferencja na chacie? (tak to sie pisze?)
Przypominam maturzystom o długopisach/piórach z czarnym atramentem(wkładem)! |
Dobrze że dzisiaj czeka mnie jeszcze wyjazd na mecz to się trochę rozluźnie. Jak Was czytam to stwierdzam że przy Was nic nie wiem :)
|
eeejjj słyszał ktos jakies prognozy takie pewniejsze odnosnie polaka ? :P ja słyszałem o Lalce i Panu Tadeuszu to drugie mam do prezentacji wiec jestem za :D
|
do usunięcia
|
Przedwiośnia nie będzie. Zbyt łatwe.
|
Witajcie
Już za 24 godziny będziemy usatysfakcjonowani tematem wypracowania, lub będziemy kombinować jak uciułać 21 punktów. Wierzę głęboko że ta pierwsza opcja będzie tą rzeczywistą :-) |
Cytat:
Wbił chłopaczyna z pralek poznań i była wymiana poglądów ;) |
Poza tym że trzymamy z policją nie miał zbyt wielu argumentów więc szybko się zmył. ;]
Zapraszamy dzisiaj wieczorem w to samo miejsce. |
Cytat:
Myślicie że mogą np. dać poezje Tetmajera lub Staffa? Bo wczoraj starałem sie ich zrozumieć ale jak dla mnie zbyt pesymistycznie i mi nie podeszli :D :p |
Cytat:
Wzięłam sobie arkusze od 2005 razem z próbnymi i z tych poważniejszych utworów nigdy nie pojawiła się Zbrodnia i kara, Król Edyp (to by było najlepsze:) ), Nad Niemnem, Wesele, Inny Świat i Dżuma. No i żadna lektura z maja poprzedniego roku się nie powtórzyła. A Lalka była w zeszłym, więc teraz raczej nie będzie:) No chyba,że kiedyś musi być ten pierwszy raz... |
Ej no.... ale nie Lalka :P Kurde... jedyna lektura, której STRESZCZENIA nie przeczytałem :P A dziś to już nie da rady :-)
|
ja wejdę tu jutro przed maturą, przed wyjściem z domu - może będzie jakaś wyraźna sugestia czyjaś co będzie.
Nie ukrywajmy, nasi znajomi, znają na pewno jakiś nauczycieli, albo dzieci tych nauczycieli.. a wiadomo, że to nauczyciele sami proponują temat na matury. Owszem, ze wszystkich propozycji wybiera się jedną, ale zawsze można próbować. Poza tym druga sprawa.... gdzie są drukowane matury ? W normalnej drukarni... Jakby mieć brata który tam pracuje albo ojca...ajj.... |
Dokładnie, to jest niemożliwe. Na pewno przynajmniej 100 uczniów w całej Polsce, w klasach maturalnych, ma rodzica pracującego w CKE lub w OKE. Aż chyba pójdę kopać Google.
Polonistka powiedziała- Wesele lub Chłopi + np. Pan Tadeusz. |
a mnie się wydaje że może być coś Słowackiego bo w końcu 2009 to Rok Słowackiego.. Jakaś poezja albo ten głupi Kordian. Wesele to jeszcze ujdzie, ale Pan Tadeusz... to już Potop chyba bym wolał :D tak jak unpredictable_wislaczka wydaje mi się że Lalki nie będzie bo rzeczywiście nie zdarzyło się żeby jakaś lekturka się powtórzyła.
|
A jaki sens ma to,żebyśmy przyszli na 8? Przecież to więcej stresu niż organizacji :/
Nawet nie wiem czy będą wpuszczali nazwiskami czy klasami, a u mnie robi to wielką różnicę :) |
A ja słyszałem że ma być Pinokio :D:D Ja wam powiem że mnie ta matura zbytnio nie rusza, a mianowicie podchodze do niej tak, że jak zdam to fajnie, ale jak nie zdam to nic się nie dzieje...To co ewentualnie nie zdam zawsze moge dozdawac za rok, a jeśli nie zdam jednego to zostaje jeszcze poprawka w sierpniu :)
Ogólnie matura to bzdura :p |
wpuszczą na maturę z paszportem?
ps. nie, nie zdaję matury, ziomek ma problem:) |
do usunięcia
|
Cytat:
|
|
W zeszłym roku była Lalka i poezja...
Za poezje się nigdy nie brałem, więc pozostała mi lalka. Z lalki wiedziałem z grubsza tyle, że Staszek był głupi, a Iza nazywa się prawie jak śliwowica;> Korzystałem praktycznie tyko z tekstu podanego na maturze, nie pisałem nic konkretnego żeby nie zrobić błędu rzeczowego... i dostałem 78%:lol: Może was ta piękna historia trochę uspokoi:p |
Ja już dzisiaj od przebudzenia wyraźny stresik czuję :-/
|
z moich prywatnych obliczen (najwięcej razy zostalem poinformowany) o:
1.Dżuma 2.Pan Tadeusz (+ słyszałem również o bajkach Krasickiego) |
Cytat:
|
ja cos czuje ze beda dziady..
|
Cytat:
|
to na co stawiasz? wesele/chlopi/pan tadeusz?
|
Cytat:
|
Cytat:
Byle temat był związany z życiem, z rzeczywistością. A nie motyw seksu analnego w Nie-Boskiej komedii. |
Ja obstawiam ludzi bezdomnych, wspomnicie jutro o 9 moje słowa :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl