Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Turystyka - miejsca, atrakcje, dojazd, noclegi, kuchnia, ceny, zwyczaje [ zbiorczy] (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2328)

qqxlan 12.08.2012 19:43

Witajcie. za tydzien wybieramy sie na wakacje do Grecji, poleccie bracia jakies fajne mejsce, takie zeby bylo wakacyjnie moze byc jakaz melanzownia, ale chcielibysmy zeby to bylo na polnocy grecji...
Dzieki za wszelkie podpowiedzi...

miodzio 13.08.2012 10:07

A czym się wybieracie? Po poście rozumiem, że macie dużą swobodę przemieszczania się :} Północna Grecja? Wydaje mi się, że raczej wszystko co ciekawsze w Helladzie znajduje się albo w południowej część Półwyspu Bałkańskiego albo na którejś z wysp (np. Santoryn)..

Lacrima 13.08.2012 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqxlan (Post 1268473)
Witajcie. za tydzien wybieramy sie na wakacje do Grecji, poleccie bracia jakies fajne mejsce, takie zeby bylo wakacyjnie moze byc jakaz melanzownia, ale chcielibysmy zeby to bylo na polnocy grecji...
Dzieki za wszelkie podpowiedzi...

Jeśli na północy, to Riwiera Olimpijska. Sprawdź sobie miejscowości takie jak Nei-Pori, Olympiaki Akti, czy Paralia. Najbliżej, a ciekawe do zwiedzania, są Meteory, warto też zobaczyć Saloniki.

mcovalski 13.08.2012 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1268302)
Jechal ktos z Was autem do Rumunii ?

Co warto zwiedzac, gdzies spac itd ?

Jakies wskazowki ?

Pytanie za ile i na ile.
Rumunia piękna trasy piękne.
Infrastruktura najlepsza w północno-wschodnich rejonach oraz samo wybrzeże.
Uważać na psy oraz "Psy" z suszarkami. Jeżeli złapią i chcą wlepić mandat - to nie mówisz w żadnym języku oprócz swoim i dokumentów nie masz i właśnie po nie wracasz. Daj 10 - 20 euro i niech spadają.Warunek jeden nie dawać dokumentów.
tu przykładowa trasa https://maps.google.pl/maps?saddr=Se...t=h&mra=ls&z=9 a widoki takie https://www.youtube.com/watch?v=WyF2...layer_embedded . Sam Bukareszt do zwiedzania - polecam. Brasov, Sibiu, Cluj, Galati --- tak naprawdę mnóstwo i nie do ogarnięcia w kilka dni.
Jedzenie i piwo bardzo smaczne.

qqxlan 13.08.2012 12:18

Dzieki wielkie. Wybieramy sie ze znajomymi na dwa samochody. zastanawiamy sie nad Grecja, oraz Italia . Moze ktos poleci cos we Włoszech. Jedziemy za tydzien takze czasu nie mamy za wiele :) Chorwacja odpada poniewaz bylismy juz dwa razy i czas na nowy kierunek. Francja za droga Bulgaria rowniez zaliczona a Hiszpania za daleko...

Aletsch 13.08.2012 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqxlan (Post 1268596)
Dzieki wielkie. Wybieramy sie ze znajomymi na dwa samochody. zastanawiamy sie nad Grecja, oraz Italia . Moze ktos poleci cos we Włoszech. Jedziemy za tydzien takze czasu nie mamy za wiele :) Chorwacja odpada poniewaz bylismy juz dwa razy i czas na nowy kierunek. Francja za droga Bulgaria rowniez zaliczona a Hiszpania za daleko...

W grecji polecam Paralie. Wróciliśmy z niej pare dni temu. Miasteczko najwieksze na riwierze olimpijskiej, plaża duża i piaszczysta, w cholere knajp i tawern, dużo ludzi. Mniejsza jest juz Leptokaria, a Olimpic beach , Nei Pori czy Kokkino Nero to juz dużo mniejsze miejscowości. Co do Włoch ładne jest Bibione i nie jest daleko (z Kraka niecałe 1000 km.) :)

qqxlan 13.08.2012 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aletsch (Post 1268599)
W grecji polecam Paralie. Wróciliśmy z niej pare dni temu. Miasteczko najwieksze na riwierze olimpijskiej, plaża duża i piaszczysta, w cholere knajp i tawern, dużo ludzi. Mniejsza jest juz Leptokaria, a Olimpic beach , Nei Pori czy Kokkino Nero to juz dużo mniejsze miejscowości. Co do Włoch ładne jest Bibione i nie jest daleko (z Kraka niecałe 1000 km.) :)

Dzieki wielkie :) a czy w Bibione Alpy nie psuja pogody? bo slyszalem ze w polnocnych wloszech jest z pogoda roznie tak jak w polnocnej chorwacji?

Aletsch 13.08.2012 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqxlan (Post 1268617)
Dzieki wielkie :) a czy w Bibione Alpy nie psuja pogody? bo slyszalem ze w polnocnych wloszech jest z pogoda roznie tak jak w polnocnej chorwacji?

W północnej chorwacji nie mam pojęcia. W Bibione raczej jest pewna, alpy nie przeszkadzają. Ale wiadomo jak to jest z pogoda :p. Riwiera olimpijska też graniczy z masywem Olimpu więc chmury czy burze się zdarzają. Ale ciagłych opadów nie uświadczysz ;)

mic 14.08.2012 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 1268591)
Pytanie za ile i na ile.
Rumunia piękna trasy piękne.
Infrastruktura najlepsza w północno-wschodnich rejonach oraz samo wybrzeże.
Uważać na psy oraz "Psy" z suszarkami. Jeżeli złapią i chcą wlepić mandat - to nie mówisz w żadnym języku oprócz swoim i dokumentów nie masz i właśnie po nie wracasz. Daj 10 - 20 euro i niech spadają.Warunek jeden nie dawać dokumentów.
tu przykładowa trasa https://maps.google.pl/maps?saddr=Se...t=h&mra=ls&z=9 a widoki takie https://www.youtube.com/watch?v=WyF2...layer_embedded . Sam Bukareszt do zwiedzania - polecam. Brasov, Sibiu, Cluj, Galati --- tak naprawdę mnóstwo i nie do ogarnięcia w kilka dni.
Jedzenie i piwo bardzo smaczne.

Ok 7 dni wlasnym autem.

Zajebista trasa ta ktora podales.

Jak tam z platnosciami ? Zamieniac na euro ? Czy lepiej w Lejach ?

Jak z noclegami ? Raczej nie hotele, mile widziana jakas "agroturystyka" lub cos podobnego ? Istanieje cos takiego tam ?

Jakbys mial jakies "namiary" skad dokad jechac ladnymi trasami to bylbym wdzieczny :)

mcovalski 15.08.2012 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1269000)
Ok 7 dni wlasnym autem.

Zajebista trasa ta ktora podales.

Jak tam z platnosciami ? Zamieniac na euro ? Czy lepiej w Lejach ?

Jak z noclegami ? Raczej nie hotele, mile widziana jakas "agroturystyka" lub cos podobnego ? Istanieje cos takiego tam ?

Jakbys mial jakies "namiary" skad dokad jechac ladnymi trasami to bylbym wdzieczny :)

Znajomi wracają pod koniec tygodnia, pojechali szukać ciekawych miejsc właśnie pod względem noclegowych. Obecnie tak to wygląda "bylismy w Sighetu Marmatai - Camping - raczej słaby- Sucevita - agrowczasy, Murghinol - w Delcie Dunaju - fajne spanko - teraz nadaje z Mamai Camping-s Mamaia. Namiarów mam całą masę daj znać tylko gdzie chcesz jechać :D "
To Ty musisz określić mniej więcej gdzie chcesz jechać. Weź pod uwagę, że po Rumuni jeździ się wolno ( uważać na wszędobylską policję - chyba że masz CB i nawijasz po rumuńsku).
Jak wielkomiejsko to Bukareszt
jak krajobrazowo to nawet nie przekraczać Transylwanii.
Jeżeli Zabawa i na bogato to Constanta.

CO do kasy to: Ja wyciągałem na bieżąco z bankomatów więc leje.
I lepiej mieć leje na wydatki normalne ( zakupy knajpy) - euro już wcześniej pisałem do czego służy ;)

Kocur 17.08.2012 12:25

Ma ktoś sprawdzone namiary na nocleg z wyżywieniem - okolice Soliny itp?

Nie mówię o hotelach tylko jakaś agroturystyka np.

Kocur 20.08.2012 14:12

To samo co powyżej ale nad morzem - preferowany Kołobrzeg i okolice - Darłowo itp

Nocleg z wyżywieniem - najlepiej oddzielne pokoje 1-2 osobowe.

labtec 20.08.2012 21:21

Tak - mam google, ale potrzebuje namiar / nazwę na hostel w Warszawie.
Wiadomo, że tani, ale niekoniecznie w samym centrum.
Byle by dojazd był dogodny środkami mpk-a.

Dzięki za pomoc

CVC 29.08.2012 11:42

Witam, szukam dobrego hostelu w centrum Pragi mógłby ktoś coś polecić ?

_bzyku_ 30.08.2012 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CVC (Post 1272366)
Witam, szukam dobrego hostelu w centrum Pragi mógłby ktoś coś polecić ?

Podbijam..

Korzystał ktoś może z tych kuponów rabatowych citeam? Można na prawdę wychaczyć takie okazje czy to jakieś wałki.. ?

Kordel 31.08.2012 19:01

Witam.Poszukuje godnego polecenia hostelu/hotelu dla 2-3 osób w Krakowie na wrzesień z przyzwoitymi cenami.Bardzo będę wdzięczny za podrzucone linki ;]

Kocur 01.09.2012 09:51

Ok, kwatery nad morzem jakieś są.

Pytanie którędy byście jechali, trasa Kraków - Kołobrzeg ?

!!IRIVER!! 01.09.2012 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1273560)
Ok, kwatery nad morzem jakieś są.

Pytanie którędy byście jechali, trasa Kraków - Kołobrzeg ?

Kraków -> Olkusz -> Częstochowa -> Ostrów Wlkp. -> Jarocin -> Poznań -> Piła -> i potem trzymaj się krajowej "11" do samego Kołobrzegu ;) chyba, że chcesz mniej ekonomicznie, autostradami to nawet przez Niemcy jedź. :D

Kocur 01.09.2012 10:53

Właśnie się zastanawiałem czy objazd przez Dojczland autostradą nie wyjdzie relatywnie taniej - spalanie mniejsze no i czasowo nie wiem czy nie szybciej.
Ale chyba wybiorę przez Polskę.

Zastanawiam się czy na noc jechać?

!!IRIVER!! 01.09.2012 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1273581)
Właśnie się zastanawiałem czy objazd przez Dojczland autostradą nie wyjdzie relatywnie taniej - spalanie mniejsze no i czasowo nie wiem czy nie szybciej.
Ale chyba wybiorę przez Polskę.

Zastanawiam się czy na noc jechać?

Nocką lepiej, chociaż teraz już takiego ruchu w kierunku Bałtyku nie będzie, a i upałów aż takich nie ma, więc w zasadzie bez znaczenia.

Jak rok temu jechałem z Trójmiasta to lepiej przez dzień, bo zawsze można np. o Toruń zahaczyć i na piernika wpaść ;)

Kocur 01.09.2012 10:59

Dzięki za sugestie - jeszcze to przetrawię, mam jakiś tydzień z hakiem :)

Sebo_TS 07.09.2012 16:54

Panowie ( i Panie :) ) jak z pogodą na Krecie w połowie września ? Był ktoś w takim przedziale czasowym ?

pyra77 08.10.2012 12:15

Witam.
Szukam kontaktu z osobą która była w Turcji w Side w Larissa Beach Klub w dniach 12.09.2012-19.09.2012
Inicjały M.D. z Nowej Huty.
Proszę o kontakt.

Marcin_fan 08.10.2012 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pyra77 (Post 1281218)
Witam.
Szukam kontaktu z osobą która była w Turcji w Side w Larissa Beach Klub w dniach 12.09.2012-19.09.2012
Inicjały M.D. z Nowej Huty.
Proszę o kontakt.

Heh nie prościej było podejść i zagadać? :)

pyra77 10.10.2012 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1281232)
Heh nie prościej było podejść i zagadać? :)

Oczywiście że zagadaliśmy.

Podał mi Imię i Nazwisko i po powrocie prosił aby się odezwać na fb ale niestety tu jest problem.
Żałuję że nie wymieniliśmy się telefonami.

Pozdr.

-ZNALAZŁEM-

_ukoL 19.11.2012 17:53

Niedrogie, sprawdzone noclegi w Sandomierzu? Plus miejsca do odwiedzenia Sandomierz i okolice. Doradzi ktoś coś? :-)

Natkan 20.11.2012 19:26

Ma ktoś jakąś miejscówke na sylwestra np góry? Nie super drogie i godne polecenia dla 4 osob (2 pary ) ? Priv

Marcin_fan 20.11.2012 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Natkan (Post 1287560)
Ma ktoś jakąś miejscówke na sylwestra np góry? Nie super drogie i godne polecenia dla 4 osob (2 pary ) ? Priv

Póżnawo już troche. Chyba że kasa nie gra roli, bo teraz co droższe zostały...

Natkan 05.02.2013 10:42

A poleci ktoś jakis wyjazd na 2 dni w Małopolsce najlepiej troche bliżej niż Zakopane? PRV

bartek89TS 26.02.2013 11:40

Czy zna ktoś jakieś dobre godne polecenia biuro podróży w Krakowie?Rozsądne ceny, dobre opinie i najlepiej sprawdzone.

bondTSW 26.02.2013 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartek89TS (Post 1301023)
Czy zna ktoś jakieś dobre godne polecenia biuro podróży w Krakowie?Rozsądne ceny, dobre opinie i najlepiej sprawdzone.

chyba nie ma takiego biura, które specjalizuje się w każdej znanej destynacji.
Różne kierunki - różne formy podróżowania - różne biura.

Grabek10 13.03.2013 21:52

Potrzebuje namiar, najlepiej stronę internetową na jakiś tani hotel w Gdańsku. Z góry dzięki za pomoc.

węgorz2 22.03.2013 20:12

Witam potrzebuje jakies namiary na noclegi nad Balatonem ,najlepiej od kogos kto był na wakacjach...nie interesuje mnie biuro podróży

labtec 25.03.2013 00:09

jakieś biuro podróży które oferuje wycieczki na Krym.
Ale do SAKI ( a nie do Jałty bo tam plaże kamieniste ).

I nie podawajcie mi biura czajka, bo info na str. jest - ale do saki wyjazdów brak.

A jak wklepać wycieczki na Krym w google, to same przewodniki i prywatne zdjęcia są....
żadnych zorganizowanych nie mogę znaleźć.

Podziękował za pomoc

_ukoL 06.05.2013 15:18

Tanie noclegi w Wiedniu. Poleci ktoś coś :)

adam_09 06.05.2013 17:52

ja zawsze jak potrzebuję znaleźć jakiś nocleg za granicą to szperam na dwóch serwisach:
1. Booking.com
2. HRS.pl
Rezerwując tam noclegi często udaje się dostać dodatkowo np. WI-FI za darmo czy śniadania.

gianbuffon 10.05.2013 15:25

Ma ktoś namiary na jakiś tani nocleg we Wrocławiu? Na dzisiaj :-)

Gucio25 14.06.2013 15:12

muszę poruszyć temat :)

na dniach wybieram się do Zakopanego z kobitą i chcemy trochę pochodzić po górach, w planach Morskie Oko, jakieś szczyty. i właśnie chciałem się was spytać o wasze doświadczenia z górami w Czerwcu, bo obawiam się, że w wyższych partiach może być śnieg.

chcielibyśmy wejść na Rysy czy też Giewont, ale właśnie nie wiem czy to dobry pomysł i czy się uda, dotychczas najwyżej byłem na Babiej Górze (1725), a w Tatrach chyba w rejonie Doliny Kościeliskiej, więc jako tako nie łaziłem jeszcze po wyższych górach tam. przy okazji, może macie coś do polecenia, co trzeba zobaczyć w Tatrach ;)

fialo 14.06.2013 16:09

Ogólnie w tym terminie to proponuje omijac polskie Tatry zajebiście szerokim lukiem ;) No chyba ze kogoś kreci 3 miliony ludzi i stanie w kolejce na Giewont, mnie nie za bardzo ;)

goly78 15.06.2013 09:34

Jezeli w polskie góry to tylko wrzesień . I to w tygodniu nie weekend .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl