Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Afery w polskiej piłce.. korupcja, przekręty itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1531)

Bronex 04.02.2009 13:46

Witam,

Mam takie pytanie. Jak się ktoś czuje na siłach to niechaj mi odpowie.
Pamiętacie 1993 roku słynną aferę pod tytułem "gole na telefon"? Czy wtedy Wisła Kraków ukarała jakichś zawodników np. zawieszeniem?

Co do Amici Poznań i zatrzymania Reissa to uważam ,że powinien ponieść karę zawodnik. Obciążanie klubu raczej nie ma sensu obojętnie czy nazwiemy ich Amicą ,Lechem czy inaczej. W PZPN-ie panuje taki bałagan (oczywiście jest to bałagan robiony specjalnie bo jak wiadomo w totalnym rozpiździelu najłatwiej kamuflować krętactwa) ,że raczej nie znajdzie się spójna przesłanka prawna ,żeby "Lecha" zdegradować a uwzględniając poczucie sprawiedliwości i fakt ,że inne kluby degradowano za takie przewiny to należałoby i w tym przypadku tak uczynić.

darotsok73 04.02.2009 14:02

Tak , pamiętam kilku graczy ,Bobrowicz-ukochany bramkarz, gwiazda zespołu zdyskwalifikowany , Gręda, Giszka?
Wielu piłkarzy odeszło szybko i po cichu :Wójtowicz, Janik, nie wszystkich pamiętam , fakt jest taki że drużyna sie rozpadła i w następstwie tego spadliśmy z ligi.

Bronex 04.02.2009 14:28

Moim zdaniem śledztwo powinno być prowadzone normalnie jak do tej pory. Kogo można złapać i coś mu udowodnić to trzeba to zrobić. Rzecz żeby zreformować tak przepisy związkowe ,żeby sędziowie, trenerzy i piłkarze w przypadku udowodnienia takiego procederu jak handel wynikami/ustawianie wyników odczuli kary na własnej kieszeni. Niestety jeżeli człowieka nie da się zmienić przez obyczaje to należy go zmienić karami. Moim zdaniem na jakimś etapie trzeba zastosować politykę grubej kreski siłą rzeczy korupcja w piłce w Polsce była tak gigantyczna ,że obiektywnie patrząc z jakieś 80% środowiska można by za coś posadzić. Dlatego trzeba wyznaczyć jakąś linię demarkacyjną i zasad pilnować. PZPN w obecnym składzie personalnym przy obecnym prymitywizmie prezesa Laty i tego składu ubeków takich zasad strzec nie jest władny. Chyba się nie obejdzie bez ingerencji zewnętrznej oczywiście jeżeli stronie rządowej będzie zależeć na realnych krokach w celu wycięcia wrzodu i sanacji a nie szumu w mediach tak jak ostatnio "śnieżny Mirek na kacu" walczył z bossami z Genewy. Zjechali do Warszawy jak ruscy po haracz na stadion ,tupnęli nogą i było po sprawie. Tusk podwinął ogon i s.......i ł do budy. Po co taka podjazdówka z PZPN-em jak z góry zakłada się że nic się nie chce zmienić tylko pomóc Bońkowi w rozgrywce o ciepły stołek. Śmiech na sali. Polsko ****a Polsko dokąd zmierzasz.

Miro 04.02.2009 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 668244)

poza tym czy WKP groził jakiś kataklizm? kluby w Polsce nie takie mają problemy i grają , oczywiście nie ma wielkich sukcesów ale nikt się w ich imię nie sprzedał

jakby na to popatrzeć z perspektywy czasu to jednak coś im groziło.... groziła im degradacja za korupcje :-)
jedynym sposobem aby się przed nią uchronić był taki wałek jaki wykonali - a że to bez honoru?... Ch*j z tym (pomyśleli działacze WKP/A***I/KKS) nasi kibice są tak żadni sukcesu że to przełkną. No i wzieli i przełknęli, a teraz każdemu wmawiają że ten smak co go czują w ustach jest ok :D

pirat.z.karaibow 04.02.2009 15:32

Pora na Michniewicza?

orzeu 04.02.2009 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 668268)
Witam,

Pamiętacie 1993 roku słynną aferę pod tytułem "gole na telefon"? Czy wtedy Wisła Kraków ukarała jakichś zawodników np. zawieszeniem?

Wszystkie cztery kluby dostali wtedy minus trzy punkty na nowy sezon.

Co do zachowan samych klubow:
Wisła jako jedyna sama ukarala wlasnych zawodnikow. Jestesmy jedynym chyba w historii polskim klubem, ktory sam wyciagnal konsekwencje wobec oszustow wyrzucajac ich z druzyny. Przez co pozniej ukaralismy sami siebie, bo spadlismy do II ligi. Ale jak widac dostalismy pozniej wynagrodzenie z nawiazka za honor i uczciwe podejscie.

Legia, ŁKS i Olimpia nie wyciagnely konsekwencji wobec swoich zawodnikow. Ale tam oprocz zawodnikow stal za tym klub. Bo przeciez pilkarze sami z siebie nie chcieliby kupic sobie tytulu mistrzowskiego.

I jeszcze jedno, kto wtedy na tym najslynniejszym wałku polskiej ligi skorzystal? Lech Poznan :lol:

ja_ka_ 04.02.2009 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 667220)
Z dobrego źródła wiem że Czesio z Reksiem tfu Piotrem R. wiele interesów robią razem i nie chodzi tu bynajmniej o imprezy...

2 dni temu pisałem o "powiązaniach" R. i M. nie tylko piłkarskich. Pracowałem wtedy w firmie Poznaniaka, który chodził do Szkoły z R. Utrzymywali kontakty. Opowieści szefa traktowałem z przymrużeniem oka a po 5 latach okazały się prawdą.

Jasy 04.02.2009 15:36

Jesteście niesprawiedliwi. Nigdy nie czułam żadnej wielkiej niechęci do Wisły... raczej traktowałam Was jak godnego przeciwnika.

Możecie sobie jechać po nas. Ale poczekajcie aż się do Was dobiorą.
A prawda jest taka, że najbardziej pokrzywdzeni są kibice.
Nam chyba najbardziej nie podobała się perspektywa fuzji z Amicą. Ale co mogliśmy z tym zrobić? Protestowaliśmy i co z tego?
Lech pozostanie Lechem, bo Lech jest tam gdzie jego Wiara!

saklak1906 04.02.2009 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jasy (Post 668333)
Jesteście niesprawiedliwi. Nigdy nie czułam żadnej wielkiej niechęci do Wisły... raczej traktowałam Was jak godnego przeciwnika.

Nam chyba najbardziej nie podobała się perspektywa fuzji z Amicą. Ale co mogliśmy z tym zrobić? Protestowaliśmy i co z tego?

Tak to sobie tlumaczcie, jakos kibice Slaska czy Pogoni nie mieli problemu z skutecznym zaprotestowaniem i jakos cel osiagneli bo mieli honor a nie wizje sukcesow jakie wam Rutkowski obiecal.

Jak beda miec za co to sie dobiora i nik wtedy nie bedzie mowil ze Wisla to nie Wisla bo Wisla to 100 lat tradycji i dumy, a jak w tym czasie powstala rysa na honorze w postaci korupcji to przyjmiemy to z pokora

element 04.02.2009 15:48

Cytat:

Protestowaliśmy i co z tego?

To że nikt by po was teraz jak po łysej kobyle nie jechał.
Nie protestowaliście, bo było wam to na rękę. i nie kłam że tak nie było. dla miejsca w ekstraklasie, dla pucharów, dla pieniędzy sprzedaliście historię klubu, nic nie robiąc. gdybym widział jak i cała Polska że coś robicie, że jesteście temu przeciwni byłoby inaczej, a tak ..

lepiej wyjść do walki z opcją przegranej, aniżeli przegrać na starcie.

AYALA 04.02.2009 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 668268)
Witam,

zawieszono (usunieto) po tamtym meczu kilku czołowych na tamten okres zawodników : bramkarza Bobrowicza, stopera Gałuszke,pomocników Wójtowicza i Gręde .Za granice zostali sprzedani Świetek i Janik ( do Ostendy obaj). Odszedł trener Karol Pecze.Efektem było rozpoczęcie sezonu z -3 pkt. karnymi a przypomne że wtedy za zwycięstwo były 2 pkt.Drużyna składała sie głównie z młodych i niedoświadczonych zawodników i w czerwcu 1994 roku Wisła po raz drugi w swojej historii spadła do 2 ligi.

7 kotów 04.02.2009 15:54

Dobra.
Ostatnie ostrzezenie dla poznanskich ofiar.

Kazdy kolejny idiotyczny wpis jak kolezanki wyzej bedzie karany wywaleniem z tego forum.

Chyba nie tylko ja mam odruchy wymiotne czytajac jak to jestesmy NIESPRAWIEDLIWI nazywajac kurestwo po imieniu.

spinnaker 04.02.2009 15:56

Cytat:

Pierwsze słyszę o tym protestowaniu...
Lech jest tam gdzie jego wiara ? Jego wiara jest na Amice i taka jest oficjalna wersja władz klubu. Czyli generalnie jako Lechici dopingujecie Amicę. A jak się nie podobało to trzeba było chodzić na rezerwy albo Wartę nie wiem z jak tam to u was jest zrobione.

4fan_player 04.02.2009 16:06

http://www.weszlo.com/blog/1

Czesio ma kaca moralnego :)

flamengista 04.02.2009 16:09

Kolejne fakty o Reksiu:

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,62...nuszem_W_.html

darotsok73 04.02.2009 16:11

Jasy
-Widzisz , my tu w Krakowie mamy skrzywienie na punkcie honoru i pamiętliwi jesteśmy ,, amiki wronki genetycznie nie lubimy, a innego klubu w wielkopolsce nie ma(naszym zdaniem) , kiedyś był ale się sprzedał oszustom i krętaczom wokoło głosząc jaki to jest " naj."

O protestach nie słyszałem ?? , nad sprzedaniem duszy diabłu głośno nie płakaliście, teraz trochę za późno.
Wasz symbol(PR) też często różne tezy głosił i dzisiaj tym bardziej wychodzi ...sama wiesz na kogo.

Czesiu poszedł zeznawać, może on wszystko wyjaśni , bo gadać lubi.
Ikona klubu was sprzedała? Nie zazdroszczę .

Trochę nawet mi Was żal.

ToTylkoJa 04.02.2009 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 668342)

ciekawe :) O jakie inne kluby może chodzić? Macie jakieś propozycje?

Cracovia, Bełchatów i chyba Jagiellonia

http://sport.onet.pl/0,1248675,1910092,wiadomosc.html wiem, że to żaden autorytet:D

czyli wynika z tego, że cała triada solidarnie brała udział w korupcji

kubawislak 04.02.2009 16:42

Jeżeli chodzi o Lecha, to oczywiście jeżeli udowodnią im, że zdobyli PP na lewo, to wiadomo trzeba im go odebrać, ale nie ma mowy o karze finansowej, gdyż to jest Amica... a PP nie należy do Amici tylko do Lecha... Chyba wiecie o co mi chodzi.

flamengista 04.02.2009 17:19

Co do "Polskiego Mourinho" to zwracam uwagę, że do prokuratury sam się pofatygował. To raz. Ponadto sami prokuratorzy powiedzieli, że Czesio był tam w charakterze świadka, nie oskarżonego. To dwa. Wreszcie został zwolniony do domu bez postawienia zarzutów. To trzy.

Więc na razie nie ma podstaw do oskarżania Michniewicza o cokolwiek. Choć sprawa jest rozwojowa...

1q2 04.02.2009 17:19

Ja tam nie wiem jak oni te kruczki prawne zinterpretuja.Jednak jesli trzymac sie tego co powiedzial prawnik Lecha to Lech jest Amika ktora kupila od Lecha herb,nazwe,stadion i historie.Wiec jak kupili historie to przeciez kupili nie tylko 5 mistrzostw, Puchary Polski itp ale takze sprzedane/kupione mecze wiec powinni za nie odpowiadac;)
Ciekawe jest tez to co sie stalo z historia Amiki bo nie slyszalem by komus ja sprzedala;)

Marszałek 04.02.2009 18:05

Jasy,to jedzcie np. do Jaworzna i tam dopingujcie Szczakowiankę, jak Lecha. W sumie to to samo jak z Amicą. Bo co to dla was za różnica kogo dopingujecie. Inny zespól gra a wy z kim innym się utożsamiacie.

Martinho 04.02.2009 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 668363)
A pamietacie moze meczyk Lecha z Terekiem Grozny w P. UEFA :D? "Wtajemniczeni" wiedzieli, ze pilkarze sie podlozyli w tym spotkaniu(o ile dobrze pamietam kurs byl 20 : 1). Wiec kase bralo sie tez od bukow ;).

Z tego co kojarze to bramkarz Lecha wpuscil wtedy bramke chyba z wolnego z 50(!) metrow :)
I to byl bodajze Intertoto

Marszałek 04.02.2009 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 668405)
Z tego co kojarze to bramkarz Lecha wpuscil wtedy bramke chyba z wolnego z 50(!) metrow :)
I to byl bodajze Intertoto

Z Terekiem grali w PUEFA. Pierwszy mecz na wyjeździe na stadionie Lokomotivu, a drugi u siebie. A i tak Terek wtedy z ligi spadł.

SkMk 04.02.2009 19:00

Ja mam jeszcze pytanie do starszych kibiców. Jak zachowali się kibice Wisły po tym sprzedaniu meczu w 93' ? W książce Wojtka Kowalczyka była wzmianka na temat tego "pojedynku", mianowicie do Kowala podszedł jeden z piłkarzy Wisły i prosił żeby więcej goli nie strzelali bo "kibole ich zaje..." ?

wolfy 04.02.2009 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 668440)
Ja mam jeszcze pytanie do starszych kibiców. Jak zachowali się kibice Wisły po tym sprzedaniu meczu w 93' ? W książce Wojtka Kowalczyka była wzmianka na temat tego "pojedynku", mianowicie do Kowala podszedł jeden z piłkarzy Wisły i prosił żeby więcej goli nie strzelali bo "kibole ich zaje..." ?

Kowalczyk się nieźle popisał tym tekstem.
Na meczu poleciało parę rac i zaśpiewano "Podziel się z nami! Wisełko podziel się z nam!".

1q2 04.02.2009 19:20

Cytat:

heh malo brakowalo.Furia byla ogromna , milicja musiala ochraniac lawke rezerwowych a caly stadion przez wiekszosc meczu krzyczal 'zlodzieje'.Pamietam ze chyba Voigtowi ktory wtedy byl pseudosponsorem, powybijano szyby w sklepie optycznym , napisy na murach - generalnie dzialo sie;).Wiele osob po tym meczu zrezygnowalo na dlugo z chodzenia na Wisle.

ps cos mi tez tam swita ze na pierwszy mecz nastepnego sezonu wstep byl za free.

AYALA 04.02.2009 19:30

Cytat:

na pierwszy mecz sezonu 1993-94 z Sokołem Pniewy wpuszczono Kibiców Wisły za darmo.Była to forma rekompensaty za mecz z Legią.Pamietam też że przez kilka meczów nie było dopingu.

wislak68 04.02.2009 19:49

Cytat:

Było grubo i niewiele brakowało żeby to o czym pisze Kowal stało się faktem. Tak gdzieś od 15 minuty drugiej połowy młyn przeniósl się z X nad ławkę Wisły (mniej więcej prawa część obecnej trybuny D) i była nieustanna jazda na sprzedawczyków. Osobiście bardzo żałuję że nie było wjazdu na boisko i jego zajęcia aż do przerwania meczu. Po latach myślę sobie że to była jedyna rzecz którą kibic mogli zrobić żeby walczyć z tamtym syfem.

darotsok73 04.02.2009 20:28

Pamiętam że przed meczem w mediach była obawa czy Wisła o nic nie grająca zachowa w meczu z Legią postawę sportową , apelowano o walkę i poszanowanie kibiców,bodajże na początku 2 połowy zdjęliśmy fany z płotu i było baardzo gorąco, Legioniści oczywiście fetowali, Wójcik (Janusz W.) chodził po boisku w szaliku, a my skandowaliśmy "Voigt i Pecze 2 pedały cały sezon sprzedawały".. "złodzieje" .

Kilku naszych gwiazdorów załatwiało sobie wtedy transfer do Belgii, i (mogę się mylić) nie grało w tym meczu , oficjalnie udając że nie ma ich w Krakowie.?
Generalnie Wisła Voigta sprzedawała lepszych grajków a w zamian sprowadzała "szrot" z Ukrainy (Derewiński, Chlebosołow i inni.)
Trener nie miał kim grać i robił dobrą minę do złej gry.

Bardzo wielu starych kibiców przestało po tym " meczu " chodzić na Reymonta .

RFR 04.02.2009 21:18

Cytat:

No cóż ....
Byłem na tym meczu - zabiorę więc głos. Choć pojawia się wątpliwość, bo długo można by opowiadać ale z drugiej strony .... czy warto? Myślę, że warto - i to z kilku powodów.
Mecz ten przecież przez wielu ludzi (nie kibiców - właśnie zwykłych ludzi) traktowany jest jako koronny dowód, że Wisła też "uprawiała" korupcję. Ten punkt widzenia powielają zwłaszcza dyszący z podniecenia - że nie tylko oni handlowali - starozakonni. Zapominają oni niestety o kilku istotnych faktach. Mecz sprzedali piłkarze, za co w mniej lub bardziej kulturalny sposób klub się z nimi pożegnał. Finansowo Wisła wówczas nie stała najmocniej - następny sezon grany składem na pół juniorskim zakończył się spadkiem do II ligi. Dodatkowym balastem były ujemne punkty przyznane na starcie owego sezonu przez PZPN.
Według mnie - klub zachował się jak najbardziej honorowo. Pamiętam, że w momencie spadku do II ligi czułem żal i ogromny niesmak, że tylko Wisła - z czwórki klubów - poniosła ostatecznie tak wysoką karę.

Z perspektywy czasu mogę tylko napisać, że dobrze się stało i taki "czyściec" naprawdę był potrzebny.

A co się działo na samym meczu? Ano .... było "ciekawie". Zaczęło się normalnie ale po bramce na 0:2 kibice poczuli pismo nosem. Wtedy ludzie nosili na mecze takie małe przenośne radyjka ;-) i zewsząd słychać było jak to w meczu ŁKS - Olimpia (sędziował niejaki Michał L. :-) )piłkarze starali się bramkami przelicytować kolegów z Legii i Wisły. Zaczęło się - początkowo na poły żartobliwie - od oklasków i kwitowania śmiechem "zagrań" piłkarzy Wisły. Z upływem czasu pojawiło się skandowanie haseł typu: "złodzieje" czy "oddajcie kasę za bilety". Pamiętam, że pod koniec wściekłość tłumu sięgnęła zenitu i spora grupa kibiców przeniosła się za łuk stadionu w kierunku wejścia do budynku klubowego. Tu już było mało Wersalu - pamiętam trochę jak przez mgłę (to już jednak 16 lat temu) - lekkie przepychanki z policją i ostre bluzgi w kierunku piłkarzy.

archi33 04.02.2009 21:22

Ja tez byłem na tym meczu w 93

Ja tez byłem na tym meczu w 93 i skwituje to tylko tak dostalem bialej goraczk,a potem na ruczaju Giszka zycia nie mial caly blok byl wymalowany pod jego adresem :)i.Tu macie linka z tego spotkania http://www.youtube.com/watch?v=U2XRJjXxykU

MicK 04.02.2009 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forum wiary w Lecha
Ja jeszcze koszulki nie kupiłem ale nosze sie z zamiarem mam dwie możliwosci REISS (LEGENDA) albo LEWANDOWSKI (każdy wie za co :D) a co do Piotra dawajcie go na trybune na zawsze z nami a co myślelibyście o tym żeby ktoś nagrał jakąś piosenke hip hopową całkowicie dedykowaną Piotrowi i dla Piotra.Oddajmy mu hołd który jest mu należny cieszy mnie to że ani Wisła ani Legia ani Górnik nigdy nie mieli nie mają ani mieć nie będą takiej LEGENDY jaką mielismy my PIOTR na zawsze z tobą

Co tam, Reyman, Gracz, Kmiecik, Kazek Moskal w Wiśle albo Deyna w Legii czy też Lubański dla Górnika w porównaniu do Piotra R. w Lechu...

Nehiar 04.02.2009 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MicK (Post 668591)
Co tam, Reyman, Gracz, Kmiecik, Kazek Moskal w Wiśle albo Deyna w Legii czy też Lubański dla Górnika w porównaniu do Piotra R. w Lechu...

Bo oni młodzi przecie :D Ich historia zaczęła się w 1993 to nie pamiętają oj nie :)

wolfy 04.02.2009 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MicK (Post 668591)

O panach Gerardzie Cieśliku i Janie Furtoku to już nie ma co wspominać.
R. - bo legendę buduje się w oparciu o prawdę:D

darotsok73 04.02.2009 21:35

I jeszcze jedno, bramkarz naszej drużyny jacek bobrowicz był do czasu tego meczu uwielbiany przez kibiców, był chyba największą gwiazdą , oprócz Janika , bardzo pewnym punktem na boisku , specjalizował się w bronieniu karnych , kibice poszli by za nim w ogień.

Tym bardziej bolesna i szokująca była jego postawa w meczu ze znienawidzoną Legią.
Z Legią odp... zwykły cyrk. Postawa Legii? -cynizm i aktorstwo , od tamtego czasu darzę ten klub "szczególnym uczuciem" i czekam aż dożyję ich spadku z ligi....

spartan 04.02.2009 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 668445)
Kowalczyk się nieźle popisał tym tekstem.
Na meczu poleciało parę rac i zaśpiewano "Podziel się z nami! Wisełko podziel się z nam!".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 668533)
Pamiętam że przed meczem w mediach była obawa czy Wisła o nic nie grająca zachowa w meczu z Legią postawę sportową , apelowano o walkę i poszanowanie kibiców,bodajże na początku 2 połowy zdjęliśmy fany z płotu i było baardzo gorąco, Legioniści oczywiście fetowali, Wójcik (Janusz W.) chodził po boisku w szaliku, a my skandowaliśmy "Voigt i Pecze 2 pedały cały sezon sprzedawały".. "złodzieje" .

Bardzo wielu starych kibiców przestało po tym " meczu " chodzić na Reymonta .

Śpiewaliśmy jeszcze:
"Hej Wisełko, hej Wisełko postąpiłaś bardzo źle, Ty sprzedałaś się tek k*****wie, każdy kibic o tym wie."

Jeśli mnie pamięć nie myli to zostały uszkodzone jeszcze jakieś auta od strony boiska kortowego, gdy wiara chciała się dostać do szatni.
Ogólnie po stadionie niosło się gromkie ZŁO-DZIE-JE !!
Moralnie to największy kac mojego kibicowskiego życia. Dalsze miejsca zajmują Amika z Kasierskim, i "nieciekawy" sezon z meczami z Siarką i Hutnikiem ale to zupełnie inna bajka...

wolfy 04.02.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 668599)
Śpiewaliśmy jeszcze:
"Hej Wisełko, hej Wisełko postąpiłaś bardzo źle, Ty sprzedałaś się tek k*****wie, każdy kibic o tym wie."

Jeśli mnie pamięć nie myli to zostały uszkodzone jeszcze jakieś auta od strony boiska kortowego, gdy wiara chciała się dostać do szatni.
Moralnie to największy kac mojego kibicowskiego życia. Dalsze miejsca zajmują Amika z Kasierskim, i "nieciekawy" sezon z meczami z Siarką i Hutnikiem ale to zupełnie inna bajka...

Ja znam mecz tylko z relacji, tym niemniej tyle skojarzyłem.
W '93 to ja 8 lat miałem:D

Pusiek 04.02.2009 21:45

Już nie mówiąc o Śrutwie w Ruchu, Zielińskim w Legii czy nawet takim Januszu Jojko w Katowicach...prezentowali mniej więcej podobny ligowy poziom do Piotra "Legendy" Reissa
Wymienienii przez Mick-a czy wolfy Piłkarze (przez duże P) myślę, że dokonaniami są lub byli o lata świetlne przed Reksiem.
Napinający się poznaniacy, albo mają za małe IQ,albo już sterydy przysłoniły im mózgi..
jak można nazywać legendą gościa, którym sprzedawał mecze ich "ukochanej" drużyny współpracując przy tym z Wójcikiem i fryzjerem..chyba największymi szumowinami w polskiej piłce..
Jeżeli teraz wyszłoby,(co jest niemożliwe) że Kuba sprzedawał mecze Wisły..to tak jak jestem wielbiciclem jego talentu, tak w momencie wykreśliłbym go ze swojej pamięci...
Sprzedając czy kupując mecze - krzywdzi się swój klub..kibiców i wszystkich z nim związanych..
taki człowiek to szmaciarz, który za pieniądze handluje emocjami innych...
i najlepsze jest to, że wśród tych "pokrzywdzonych", znajduje jeszcze obrońców..
żenada panowie z Poznania...cała Polska się z Was śmieje

gigant 04.02.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 668599)
Śpiewaliśmy jeszcze:

Mnie się jeszcze przypomina baraż z Knurowem. Parę minut do końca, stoimy na balkonie, w zasadzie na łuku pod zegarem od strony "Dziesiątki", przegrywamy 1-2 i mówię mniej więcej tak: "Jak wygramy i awansujemy do 1 ligi daję sobie jaja opalić żywym ogniem".

Później był szaleńczy bieg do samych Azorów i śmiechy goniących kumpli. Wynik śmierdział i do dzisiaj mnie zastanawia.

spartan 04.02.2009 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 668617)
Mnie się jeszcze przypomina baraż z Knurowem. Parę minut do końca, stoimy na balkonie, w zasadzie na łuku pod zegarem od strony "Dziesiątki", przegrywamy 1-2 i mówię mniej więcej tak: "Jak wygramy i awansujemy do 1 ligi daję sobie jaja opalić żywym ogniem".

Później był szaleńczy bieg do samych Azorów i śmiechy goniących kumpli. Wynik śmierdział i do dzisiaj mnie zastanawia.

To staliśmy koło siebie :-)))))
Przy "rajdzie" Wójtowicza, gdy kolejni Górnicy kładli się na trawie jakiś gość wrzeszczał jak w starej zapowiedzi niedzieli sportowej w Polskim Radio. No strzelaj prędzej (u niego - k****wa) strzelaj....jeeeeeeeeeest.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl