![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
@enzo ja bym do tego dodał fakt, że mieliśmy niby grać "ofensywna piłkę", więc gdybyśmy nawet przegrali 6 spotkań z rzędu ale strzelili w nich 5-7 bramek to można zwalić na fatalna grę obronną.
Na dziś jednak mamy fatalna grę nie tylko w obronie, ale i w ofensywie. Lub (jak kto woli) fatalne ustawienie, bo patrząc na same personalia to na papierze powinniśmy miec top 5 obrony w lidze, wliczając to Kieszka który jest/był wyceniany przez TM najwyżej w naszej lidze(nawet od Boruca czy Kuciaka). Reasumując, naszą gra się wali na każdym polu. Może z Tychami się przełamią, ale to też nie jest kaliber ekstraklasy. |
Cytat:
|
Czytając o Guli i rzeczywiście widząc później pierwsze mecze Wisły, myślałem, że mamy trenera z filozofią gry podobną do Kasperczaka. Czyli nieważne, że dostajemy właśnie 0:2, bo wciąż mamy jeszcze 60 minut, więc zapakujemy przeciwnikom w międzyczasie 4 gole. Fajnie, bo środek tabeli można sobie u nas w lidze tak zapewnić. A i kibiców wreszcie ściągnąć na trybuny.
A dzisiaj wygląda to tak, że choćby i te nasze mecze trwały po 180 minut, to my żadnej bramki raczej i tak nie strzelimy, bo po prostu nie stwarzamy żadnego zagrożenia. Co najwyżej stracimy w tym czasie kilka kolejnych. Co za różnica, wszak takie 0:5 najwyraźniej na nikim w klubie już nie robi większego wrażenia. Zgadzam się, że obrońców personalnie mamy co najmniej solidnych - to tym bardziej absurdalne, że mecz w mecz tracimy tyle goli. No, ale skoro z drugiej strony okazuje się, że nie mamy zupełnie ofensywy, to jak mamy ciułać te nieszczęsne punkty? Jasne, Uryga coś pewnie wreszcie trafi głową po rogu lub jakiejś wrzutce z wolnego. Może jakiś fartowny karny, a może samobój... Zastanawiam się tylko, czy to faktycznie ma zmierzać do tego, że znowu w zimie będziemy się cieszyć z kolejnego już okienka transferowego, w którym wzajemnie będziemy się nakręcać, że tak, to już teraz... A po kilku kolejnych beznadziejnych meczach i tak zaczniemy się rozglądać za nowym szkoleniowcem. Tak to się żyje na tej Wiśle. |
Wydaje mi się, że Gula nie wytrzyma do zimowego okienka... Przegrana w derbach i pucharze polski i Gula bye będzie, zobaczycie.
|
Cytat:
Środek pomocy to też problem. Skvarka nie broni dobrze. Plewka po kontuzji jest cieniem siebie z czasów Hyballi. El Mahdiui byłby ideałem, gdyby do tego co potrafił dołożył "fizyczność" Lloncha. Kuvelić zawodzi odkąd tu jest. Żukow gra w kratkę. |
Cytat:
|
Jescze jedna rzecz otoz za nami w ligowej tabeli jest Legia z dwoma zalglymi meczami i Nieciecza ktora me jeden mecz mniej.
Legia nas przeskoczy a w przypadku wygranej Niecieczy mamy caly 1 punkt przewagi na nad TBB i ostatnim miejscem premiowianym spadkiem, do boju Adrian. |
to beda jaja jak po tej potyczce to wygrany trener poleci ze stołka , a pokonany dalej bedzie piastowal stanowisko
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...zmiana-trenera |
Cytat:
|
Cytat:
Czy wszyscy co tutaj tak pier.dolą o niczym mają już bilet na niedzielny mecz? |
Cytat:
PS. Czy karnety upoważniają do pier.dolenia głupot? |
Cytat:
|
Cytat:
Obiektywnie to najlepszy wynik od 3 lat. Rok temu było 11, 2 lata temu też. Skąd zatem przekonanie, że w tym ma być dużo lepiej, poza corocznymi płonnymi nadziejami w momencie zakontraktowania nowych piłkarzy i trenera? Wygląda na to, że takie wartości to normalny poziom Wisły, powtarzalny, jak mało co. A to co ugrywamy pod okiem Guli, to nasza codzienność, a nie zaskoczenie czy drastyczny spadek formy. No i można spojrzeć na to optymistycznie. Musimy zdobyć jeszcze tylko 19 punktów w 21 meczach, żeby poprawić swoją zdobycz punktową sprzed roku :P. |
Cytat:
Tj. tu Czerepach pier.olił optymistycznie, więc jeśli ma karnet to jest usprawiedliwiony: https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=2125 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gula jest do zwolnienia po derbach. Pierwszoligowiec nas zaorał w pierwszej połowie, w defensywie gramy hobby football.
Kpina. |
Cytat:
|
Mam takie same zdanie..to GKS Tychy gra piłkę na jakimś przemyślanym poziomie taktycznym, my to tylko zlepek indywidalnych umiejetnosci a raczej ich braku i chaos taktyczny z 1 ligowcem
|
To są jaja. Ten człowiek sobie uwalił ze szota będzie naszym Głowackim a Frydrych Sobolewskim. Won
|
Cytat:
|
Ku%$@ tracimy bramkę z Gksem i jest remis a powinniśmy juz dostawać z trójkę, coś czuję że po derbach Gula poleci bo my nie mamy żadnego planu na boisku tutaj jest remis z 1 ligowcem i nic się dalej nie dzieje, co więcej ci sami piłkarze w kółko graja piach i nie ma żadnych konsekwencji (Szota,skvarka)
|
Przed derbami go trzena wywalić przecież to jest kryminał co oni robią na boisku
|
Cytat:
|
Niech historia zatoczy koło ;)
Dzwonić do HYBALLI :rotfl: |
Stefan Majewski poszedł w dyrektory w Cracovii. Ach, to byłby trener.
|
Probierz też zajęty, a pewnie by ogarnął.
Jak ktoś się stęsknił za byłym trenerem Wisły to przypominam: Cytat:
Więc jeśli w derbach nie będzie wpadki to w cytacie z MP trzeba wykreślić jedynie zdanie o PMS. |
Jak (D)efekt Guli, w dłuższym czasie stanie się Efektem Guli to chyba pójdę od kościoła, a nie byłem tam dekady...
W skrócie, wygląda to tak jak by on miał po prostu wyjebane na wszystko. Meczów nie ogląda(meczów Wisły jak widać też). Taki Staszek Levy, tylko nie wygląda jak menel. Dla mnie, jak na razie, straszne rozczarowanie i w niedziele zapowiada się spory (D)efekt niestety. |
Cytat:
no to chyba mamy jasny przekaz , ze Adrian jednak widzi w czym problem , i dość wprost poprosił o wsparcie bande :p |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
No trener nie wyjdzie na boisko i nie wykaze sie determinacja i checia gry.
Tylko zastanawia mnei czemu gra Skvarka i Szota. Obu bym posadzil na laweczce, chocby za Skvarke mial grac Duda czy ktos tam mlody. |
Cytat:
|
Wislak,
ktokolwiek z CLJ. Nie wiem kto w CLJ gra na ofensywnym pomocniku, bo nie mam czasu tego sledzic niestety, a chetnie bym pojezdzil i mlodziezowa pilke poogladal. Tam przynajmniej widac zaangazowanie i checi. Mimo ze czasem (czesto) nie wychodzi. |
Cytat:
Ludzie, nie ma drogi na skróty. Jak młodzi nie będą grać to się nie będą rozwijać. Młodzi NA 100% BĘDĄ POPEŁNIAĆ BŁĘDY (czasem mega irytujące i kosztowne). Problem tylko w tym, żeby ktoś mądrze ich prowadził i aby się uczyli na tych błędach. Jeśli Szota będzie nadal wystawiany to obecnie powinien się 10x zastanowić przed każdym nierozważnym podaniem, więc MAM NADZIEJĘ, że choćby w ten sposób to dla nas zaprocentuje. Przypominam, że nadal mamy (coraz mniejsze!!!) długi do spłacenia i na inwestycje zakupowe obiecujących graczy na rynku jeszcze jakiś czas nas zwyczajnie nie będzie stać. Przykre, ale przynajmniej jest nadzieja na przyszłość ... Oczywiście nie wiem czy w klubie ktoś takich młodych odpowiednio prowadzi/motywuje/rozwija, ale przy takim emocjonalnym podejściu (robisz błędy więc wypad) to za chwilę będzie problem zachęcić nawet przeciętniaków do przyjścia do nas ... |
Cytat:
|
tomytom
Ja sie zgadzam z tym co napisales. Choc przyklad Szota nie jest dobrym przykladem. On kolejny mecz gra po prostu slabo. To nie to, ze popelnia razace bledy, ktore prowadza do utraty bramki. On czesto gubi krycie, podaje niedokladnie, przestal zagrywac w ogole do przodu pilke. To jest cien chlopaka, ktory gral z Legia. I to nie kwestia wieku, ale... i tu powinien wiedziec trener. Czy sie glowa zagrzala, albo poczul sie juz pewniakiem, czy po prostu ma znizke formy, bo cos tam. Nie wiemy tego, ale jemu akurat odpoczynek i dystans dobrze zrobi, bo on sam na pewno czuje, ze nie gra tak jak powinien. I jak mowie, chodzi juz o te babole. Te babole wlasnie wynikaja z tej reszty o ktorej pisze. Poza tym masz racje. Mlodzi beda popelniac bledy, beda miec slabe mecze. Tak po prostu bedzie. My innej drogi nie mamy. Jesli chcemy skrocic okres do wyjscia na prosto to musimy chociaz jednego chlopaka dobrze sprzedac. A bez gry sa niesprzedawalni. Dlatego moim zdaniem Gula mocno stawia na chlopakow i czesto jest 3 mlodziezowcow w skladzie. To nie przypadek. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl