Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

7 kotów 14.06.2010 09:24

wuwuzela to zemsta czarnych za apartheid.

jurukuru 14.06.2010 09:45

Dokładnie, jak na razie czułem klimat mistrzostw podczas meczu Niemcy- Australia i Nigeria- Argentyna, reszta straszna padaka. Na temat tych pierd*lonych trąbek nie ma co już gadać, bo to jak one denerwują to szczyt.
Czekam na Włochów i Hiszpanie, może pokażą futbol na miarę mundialu. :)

7 kotów, to że w niektóre miejsca psy i czarni wstępu nie mieli i to, że nie mogli zawierać małżeństw mieszanych ( nie wiem czy dalej mogą ) ni jak się ma do pierdzenia w te trąbki :) :D

kitu91 14.06.2010 11:29

dokładnie ;) zobaczymy co dzisiaj włosi i holendrzy ugrają .... z dotychczasowych meczy najbardziej podobał mi sie mecz Argentyny..... choc tez pierwsza połowa słowenia alegeria była ciekawa a szegolnie wojaże a.kirma na skrzydle :D choc jak ktoś napisał wczesniej to niektóre spotkania sa orsze niz poziom ekstraklasy.... mam nadzieje ze w Polsce podczas Euro nie bedzie tego trąbienia bo szlak czlowieka moze trafic :D:D:D

WISŁAZWE 14.06.2010 14:26

Dobrze, że TVP zdążyło na pierwszą bramkę dla Holandii :D
Znajomość nazwisk piłkarzy przez Szpakowskiego powala, ale przynajmniej można się pośmiać.
Kejt i 2-0 dla Holandii.

W końcu, komentatorzy zauważyli, że granie o 13:30 znacząco wpływa na formę szybkościową zawodników swoje robią też różnicę wysokości.

igortsw 14.06.2010 14:26

Nudy, nudy, nudy... spodziewałem się ciekawego, ofensywnego futbolu, a zobaczyłem samobója i dobitkę praktycznie pustej bramki, na razie mundial zdecydowanie na minus.

Kamson 14.06.2010 14:43

Nudne mecze + wuwuzele + eksperci TVP = mieszanka wybuchowa
Zaczynam mieć dość

rafal777 14.06.2010 14:53

Potwierdza się to że ME a MŚ dzieli niemal przepaść. Na mE poziom jest o niebo wyższy. Z tego co pamiętam to tylko MŚ 1998 prezentowały zadowalający poziom. Pozostałe imprezy to zwykła kopanina. Nie wiem z czego to wynika. Narazie te meczą są jakby z cyklu Polonia Bytom-Odra Wodzisław...

LanceTS 14.06.2010 15:00

Nie sądziłem, ze takie gówno jak wuwuzele potrafi zepsuć cały klimat MŚ...

Maciuś 14.06.2010 15:45

Skad dzika nazwa "wuwuzela"? Nie mogli nazwac normalnie "trąbka"?

Pan Jotka 14.06.2010 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 913868)
Potwierdza się to że ME a MŚ dzieli niemal przepaść. Na mE poziom jest o niebo wyższy. Z tego co pamiętam to tylko MŚ 1998 prezentowały zadowalający poziom. Pozostałe imprezy to zwykła kopanina. Nie wiem z czego to wynika. Narazie te meczą są jakby z cyklu Polonia Bytom-Odra Wodzisław...

A co za róznica czy MŚ czy ME jak kopia Duńczycy z Holendrami? :) Póki co rozkręcają sie wszyscy a zwłaszcza trębacze.To robi sie naprawde irytujące jak sie oglada mecz. Rój pszczół:/

Jaroo1 14.06.2010 16:05

Cytat:

A co za róznica czy MŚ czy ME jak kopia Duńczycy z Holendrami?
teoretycznie inny klimat, inna strefa czasowa. W sumie skoro tam graja na wysokosci 1 800 m to nie ma sie co dziwic ze niektorzy nie daja rady.

Marszałek 14.06.2010 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 913914)
To robi sie naprawde irytujące jak sie oglada mecz. Rój pszczół:/

Nie tyle irytujące co wręcz przeszkadzające w oglądaniu. Oglądam na mono,bo godzina takiego bzyczenia to łeb sam odpada. Ale tak z drugiej strony pomyślcie,90 minut dmuchacie w jakąś rurę:). Co trzeba miec w glowei aby takie coś robić. Mam nadziej,ze coś z tym zrobią.

Edit. Strefa czasowa niekoiecznie inna.:)

Jaroo1 14.06.2010 16:24

Cytat:

Edit. Strefa czasowa niekoiecznie inna.:)
Mialem tu na mysli chociazby rok 2002 i Koree i Japonie ;)
A co do tych sruwuzeli to beka jak mowisz 90 minut w to dmuchac to tak jakby u nas na meczu np 90 minut tylko klaskac albo spiewac Wisła, Wisla, Wisła uhehe Murzyniaki naprawde sa niezle

Mahamed_isin Sahad 14.06.2010 16:25

Ale nudy ten mecz Kamerunu i Japoni...
Dobrze że komentator się odezwał że gool padł to się obudziłem...

Nie krytykujcie sędziego że tak gęsto sypał kartkami w meczu z Niemcami. To to jeszcze nic jak pomyśle o naszej lidze i niższych w naszym kraju.
Jak na razie to sędziowie nie sa bohaterami MŚ i dobrze.

AS82 14.06.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 913908)

Ja bym ja nazwał Polonez albo Mickiewicz :lol:

kubawislak 14.06.2010 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 913938)
A co do tych sruwuzeli to beka jak mowisz 90 minut w to dmuchac to tak jakby u nas na meczu np 90 minut tylko klaskac albo spiewac Wisła, Wisla, Wisła uhehe Murzyniaki naprawde sa niezle

Dokładnie tak sobie o tym myślę.:lol: Mnie to jakoś bardzo nie denerwowuje, ja sie bardziej dziwie jak im sie tak chce cały mecz

OPTIMUS_(konto_usunięte) 14.06.2010 17:01

Jak by nasi grajkowie mieli 1/3 ambicji i woli walki co Japończycy to by było coś..

Kordel 14.06.2010 17:01

Spodobało mi się zdanie z meczu Kamerun-Japonia ,gdzie koleś opowiada że w RPA niedługo zima,a następnie pyta czy Kamerun zdąży,tworząc pytanie retoryczne czy Kameruńczycy zdążą strzelić bramkę przed zimą ;D

iiYama 14.06.2010 17:05

I Kitajce wygrały z Kamerunem, jaja. Ale trzeba przyznać że Afrykanie zagrali niczym Piast Gliwice.

Na trybunach widoczna flaga Ultras Nippon :D

Stavanger 14.06.2010 17:08

Dzisiejsze dwa mecze rozczarowały i poniżej poziomu MŚ. Jak na razie to Niemcy pewnie zgłaszają aspiracje do tytułu. 4:0 z Australią i to ich obawia się cała grupa, mało prawdopodobne, żeby pogubili punkty. A propos trąbek, "vuvuzela" w ich języku afrykańskim ( nie znam nazwy ) znaczy chyba " robić/róbmy hałas".

Mario Nh 14.06.2010 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 913908)

wuwuzela znaczy podobno "robić hałas" :lol:

Cytat:

Innego zdania są eksperci, którzy uważają, że kilkadziesiąt tysięcy wuwuzeli daje natężenie dużo większe niż koncert rockowy. Testy wykazały, że podczas meczu RPA - Meksyk natężenie wyniosło 127 decybeli (przeciętnie na koncercie jest to 120 dB). - Utrata słuchu lub uszkodzenie może nastąpić już po 15 minutach - ostrzega jeden z ekspertów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel (Post 913961)
Spodobało mi się zdanie z meczu Kamerun-Japonia ,gdzie koleś opowiada że w RPA niedługo zima,a następnie pyta czy Kamerun zdąży,tworząc pytanie retoryczne czy Kameruńczycy zdążą strzelić bramkę przed zimą ;D

To było dobre :)

W oczekiwaniu na Włoskie Catenaccio :-P

Mahamed_isin Sahad 14.06.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 913972)
wuwuzela znaczy podobno "robić hałas" :lol:

To było dobre :)

W oczekiwaniu na Włoskie Catenaccio :-P

I kolejny antyfootball :(
Najpierw Grecy, teraz Kamerun jeszcze teraz makaroniarze...

żeby tylko nie wygrali turnieju

-czemu nie lubię włochów?

-bo zamiast grać w piłkę powinni grać w teatrze bo dość dobrze wychodzi im gestykulacja i przesada po lekkim faulu na przykład Toni,
Materazzi (czy jak to się jego nazwisko pisze)
-grają nudną piłkę dłuuuugo wymieniając podania (przyczym idzie nawet zasnąć)
za to przyspieszenie akcji maja dobre i bramki ładne umieją strzelać:)
-a gdy przegrywają to nie umieją się zachować godnie
brutalne faule, szarpanina i to nie w ferworze walki
(na przykład Totti w Pucharze Włoch przeciwko Interowi gdzie "zasadził" kopniaka Balloteliemu gdy go po prostu ograł....

Trzymam kciuki za porażkę MAKARONU !

Mario Nh 14.06.2010 18:41

Są też tacy którym podoba się żelazna dyscyplina taktyczna :>

Oj gdyby tak nudno grała Polska, osiągając przy tym wyniki Włochów całował byś Engela, Beenhakkera i Smude po stopach. No może tylko z tym Beenhakkerem przesadziłem :lol:

tofik 14.06.2010 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 913963)
I Kitajce wygrały z Kamerunem, jaja. Ale trzeba przyznać że Afrykanie zagrali niczym Piast Gliwice.

Na trybunach widoczna flaga Ultras Nippon :D

Dlaczego jaja ?. Japończycy to zdolni i pracowici piłkarze. Już dawno prześcignęli wiele reprezentacji. No i mają mentalność. Ogólnie rzecz biorąc nie pękają psychicznie i grają na miarę możliwości. Pozytywny naród :)
Tak samo USA. Niby mają piłkę w dupie, a Polaków "zakochanych" w piłce wyprzedzili już o kilka długości.

Birsa 14.06.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 913938)

Nie rozumiesz tego, że oni nie dmuchają w te trąbki przez cały mecz. Jeżeli na trybunach jest około35 tys osób i co piąty ma tą wuwuzele to jest około 7 tys trąbek. Przynajmniej każdy raz na 2-3 minuty trąbi bo taki jest w Afryce styl kibicowania. Wszyscy trąbią jak jest koniec meczu/1 połowy.

Baala 14.06.2010 19:42

Mamy jak narazie nurka Mundialu -> De Rossi :D

LuKiTS89 14.06.2010 19:49

Ale trzeba przyznac ze Włochy nie grają takie antyfutbolu jak niektorzy mówią tylko idą do przodu i z minuty na minutę jest coraz ciekawiej:)

Jachcik 14.06.2010 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 914059)
Mamy jak narazie nurka Mundialu -> De Rossi :D

No ja tam nie wiem czy taki nurek z niego jest. Z tego co ja zauważyłem, źle stanął co sie napewno przełożyło na wielki ból, a jak wiemy De Rossi nie jest zawdonikiem który twardo grac nie potrafi

brylant17 14.06.2010 20:10

Już miałem pisać, że nuda a tu gol da Paragwaju :D pachnie sensacją nareszcie się coś zacznie dziać bo usnąć można

harthausen 14.06.2010 20:13

i niech jeszcze Paragwaj drugą strzeli, by nie było wątpliwości. Tak trzymać.

Rosja, Serbia , Francja , Włochy - zawsze życzę szczęścia ich przeciwnikom :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl