![]() |
wuwuzela to zemsta czarnych za apartheid.
|
Dokładnie, jak na razie czułem klimat mistrzostw podczas meczu Niemcy- Australia i Nigeria- Argentyna, reszta straszna padaka. Na temat tych pierd*lonych trąbek nie ma co już gadać, bo to jak one denerwują to szczyt.
Czekam na Włochów i Hiszpanie, może pokażą futbol na miarę mundialu. :) 7 kotów, to że w niektóre miejsca psy i czarni wstępu nie mieli i to, że nie mogli zawierać małżeństw mieszanych ( nie wiem czy dalej mogą ) ni jak się ma do pierdzenia w te trąbki :) :D |
dokładnie ;) zobaczymy co dzisiaj włosi i holendrzy ugrają .... z dotychczasowych meczy najbardziej podobał mi sie mecz Argentyny..... choc tez pierwsza połowa słowenia alegeria była ciekawa a szegolnie wojaże a.kirma na skrzydle :D choc jak ktoś napisał wczesniej to niektóre spotkania sa orsze niz poziom ekstraklasy.... mam nadzieje ze w Polsce podczas Euro nie bedzie tego trąbienia bo szlak czlowieka moze trafic :D:D:D
|
Dobrze, że TVP zdążyło na pierwszą bramkę dla Holandii :D
Znajomość nazwisk piłkarzy przez Szpakowskiego powala, ale przynajmniej można się pośmiać. Kejt i 2-0 dla Holandii. W końcu, komentatorzy zauważyli, że granie o 13:30 znacząco wpływa na formę szybkościową zawodników swoje robią też różnicę wysokości. |
Nudy, nudy, nudy... spodziewałem się ciekawego, ofensywnego futbolu, a zobaczyłem samobója i dobitkę praktycznie pustej bramki, na razie mundial zdecydowanie na minus.
|
Nudne mecze + wuwuzele + eksperci TVP = mieszanka wybuchowa
Zaczynam mieć dość |
Potwierdza się to że ME a MŚ dzieli niemal przepaść. Na mE poziom jest o niebo wyższy. Z tego co pamiętam to tylko MŚ 1998 prezentowały zadowalający poziom. Pozostałe imprezy to zwykła kopanina. Nie wiem z czego to wynika. Narazie te meczą są jakby z cyklu Polonia Bytom-Odra Wodzisław...
|
Nie sądziłem, ze takie gówno jak wuwuzele potrafi zepsuć cały klimat MŚ...
|
Skad dzika nazwa "wuwuzela"? Nie mogli nazwac normalnie "trąbka"?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Edit. Strefa czasowa niekoiecznie inna.:) |
Cytat:
A co do tych sruwuzeli to beka jak mowisz 90 minut w to dmuchac to tak jakby u nas na meczu np 90 minut tylko klaskac albo spiewac Wisła, Wisla, Wisła uhehe Murzyniaki naprawde sa niezle |
Ale nudy ten mecz Kamerunu i Japoni...
Dobrze że komentator się odezwał że gool padł to się obudziłem... Nie krytykujcie sędziego że tak gęsto sypał kartkami w meczu z Niemcami. To to jeszcze nic jak pomyśle o naszej lidze i niższych w naszym kraju. Jak na razie to sędziowie nie sa bohaterami MŚ i dobrze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak by nasi grajkowie mieli 1/3 ambicji i woli walki co Japończycy to by było coś..
|
Spodobało mi się zdanie z meczu Kamerun-Japonia ,gdzie koleś opowiada że w RPA niedługo zima,a następnie pyta czy Kamerun zdąży,tworząc pytanie retoryczne czy Kameruńczycy zdążą strzelić bramkę przed zimą ;D
|
I Kitajce wygrały z Kamerunem, jaja. Ale trzeba przyznać że Afrykanie zagrali niczym Piast Gliwice.
Na trybunach widoczna flaga Ultras Nippon :D |
Dzisiejsze dwa mecze rozczarowały i poniżej poziomu MŚ. Jak na razie to Niemcy pewnie zgłaszają aspiracje do tytułu. 4:0 z Australią i to ich obawia się cała grupa, mało prawdopodobne, żeby pogubili punkty. A propos trąbek, "vuvuzela" w ich języku afrykańskim ( nie znam nazwy ) znaczy chyba " robić/róbmy hałas".
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W oczekiwaniu na Włoskie Catenaccio :-P |
Cytat:
I kolejny antyfootball :( Najpierw Grecy, teraz Kamerun jeszcze teraz makaroniarze... żeby tylko nie wygrali turnieju -czemu nie lubię włochów? -bo zamiast grać w piłkę powinni grać w teatrze bo dość dobrze wychodzi im gestykulacja i przesada po lekkim faulu na przykład Toni, Materazzi (czy jak to się jego nazwisko pisze) -grają nudną piłkę dłuuuugo wymieniając podania (przyczym idzie nawet zasnąć) za to przyspieszenie akcji maja dobre i bramki ładne umieją strzelać:) -a gdy przegrywają to nie umieją się zachować godnie brutalne faule, szarpanina i to nie w ferworze walki (na przykład Totti w Pucharze Włoch przeciwko Interowi gdzie "zasadził" kopniaka Balloteliemu gdy go po prostu ograł.... Trzymam kciuki za porażkę MAKARONU ! |
Są też tacy którym podoba się żelazna dyscyplina taktyczna :>
Oj gdyby tak nudno grała Polska, osiągając przy tym wyniki Włochów całował byś Engela, Beenhakkera i Smude po stopach. No może tylko z tym Beenhakkerem przesadziłem :lol: |
Cytat:
Tak samo USA. Niby mają piłkę w dupie, a Polaków "zakochanych" w piłce wyprzedzili już o kilka długości. |
Cytat:
|
Mamy jak narazie nurka Mundialu -> De Rossi :D
|
Ale trzeba przyznac ze Włochy nie grają takie antyfutbolu jak niektorzy mówią tylko idą do przodu i z minuty na minutę jest coraz ciekawiej:)
|
Cytat:
|
Już miałem pisać, że nuda a tu gol da Paragwaju :D pachnie sensacją nareszcie się coś zacznie dziać bo usnąć można
|
i niech jeszcze Paragwaj drugą strzeli, by nie było wątpliwości. Tak trzymać.
Rosja, Serbia , Francja , Włochy - zawsze życzę szczęścia ich przeciwnikom :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl