Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

ToTylkoJa 05.10.2008 17:35

było:

Miklas! co? smacznego!

Jeżyk 05.10.2008 17:48

Też właśnie zauważyłem "antidogs club" :lol: to ma być najlepsza ekipa? To, że śpiewają inaczej niż wszyscy (samo lalowanie, cóż, innych piosenek nie mają...) to nie znaczy, że są najlepsi. Za to zakompleksieni są na maxa:lol:

Marcin(L) 05.10.2008 17:56

W tej chwili biorąc pod uwagę wszystkie wyznaczniki w moim przekonaniu są najlepsi. Nie tylko doping, ale chocby frekwencję, wyjazdy. A piosenki mimo, że na jedną nutę mają całkiem niezłe.

SpoXsteR 05.10.2008 18:05

Ten Lech to rzeczywiście masakra.
1 połowa "lalala hej Kolejorz gol"
2 połowa coś na style "i Widzew ole, ole ole, ole oleeeee ole ole ole" tylko trudno zrozumieć szło co oni tam śpiewali.

zauważyłem że oni wogóle piosenek nie mają, a jak już coś zapodają to na dwie strony "k.. pokonamy" czy coś ten teges.

Prócz za Lechem przemierzamy cały świat żadnej fajnej dłuższej piosenki.

co na tej oprawie niby było ?

Pablo84 05.10.2008 18:12

Panorama zburzonej Warszawy...

Z tego typu kompleksami to trzeba do jakiejś poradni się wybrać...

hoho 05.10.2008 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 612388)
Panorama zburzonej Warszawy...

Z tego typu kompleksami to trzeba do jakiejś poradni się wybrać...

:lol: Popieram
Kompleksy na tym samym poziomie co "druga strona"Blon

gackos 05.10.2008 18:18

A Kaziu Węgrzyn przy "strzelcie k****ą gola" mówi jak to wspaniale doping się podosi :D

A tak na marginesie to mi się też wydawało, że coś leciało na nas, może związanego z odpadnięciem z UEFA? Mi się niestety nie udało wychwycić.

SpoXsteR 05.10.2008 18:23

mi się wydawało
Wisła
Co?
Dlaczego

ale to jest chyba to co ktoś wyżej napisał
Miklas
co?
smacznego

jak juz pisałem trudno ich zrozumieć. nawet te ich lalala

darotsok73 05.10.2008 18:24

Bułgarska remiza! Nie wiedziałem ,że poznaniakom crakowia robi oprawy, bo takiej wioski to nikt inny by nie wymyślił. No i te topowe przyśpiewki . Brawa także dla "najwyższej klasy "komentatorów!. Widze że w każdym aspekcie meczu(oprócz frekwencji) to tylko przeciętność.

MackoTSW_(konto_usuniete) 05.10.2008 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 612381)
Ten Lech to rzeczywiście masakra.
1 połowa "lalala hej Kolejorz gol"
2 połowa coś na style "i Widzew ole, ole ole, ole oleeeee ole ole ole" tylko trudno zrozumieć szło co oni tam śpiewali.

zauważyłem że oni wogóle piosenek nie mają, a jak już coś zapodają to na dwie strony "k.. pokonamy" czy coś ten teges.

Prócz za Lechem przemierzamy cały świat żadnej fajnej dłuższej piosenki.

co na tej oprawie niby było ?

Chyba to jakoś tak leciało "aeaeao niech zwycięża Lech nasz kolejowy KS".

hoho 05.10.2008 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MackoTSW (Post 612404)
Chyba to jakoś tak leciało "aeaeao niech zwycięża Lech nasz kolejowy KS".

nasz kolejowy KS :lol:
nie wiem jak to dokaldnie idzie ale chyba i "tylko KKS" sie konczy.Przyspiewka taka sama jak nasze HSV , czy Legia Gol - dobre gdy nic wielkiego sie nei dzieje na boisku

MackoTSW_(konto_usuniete) 05.10.2008 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoho (Post 612408)
nasz kolejowy KS :lol:
nie wiem jak to dokaldnie idzie ale chyba i "tylko KKS" sie konczy.Przyspiewka taka sama jak nasze HSV , czy Legia Gol - dobre gdy nic wielkiego sie nei dzieje na boisku

Tak usłyszałem... Nie jestem jakimś kibicem Lecha żeby mnie to zbytnio obchodziło.

hoho 05.10.2008 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MackoTSW (Post 612409)
Tak usłyszałem... Nie jestem jakimś kibicem Lecha żeby mnie to zbytnio obchodziło.

To nie zarzut do ciebie bynajmnije, smieje sie z tego ze oni by mogli tak spiewac "nasz kolejowy ks" :lol:
To by byla wioska lekka

Pablooo 05.10.2008 18:42

"Niech zwycięża Lech - wielki Kolejorz KKS" - tak śpiewają ;) Wiem, bo gdzieś to przeczytałem i się nie dziwię, że nikt nie wie, bo zrozumieć ich średnio idzie ;-)

zenders 05.10.2008 18:43

Znowu oprawa Lecha rozkminiona przez Legie przed meczem "Co złego widzisz chamie w swej sto(L)icy panoramie"

Marcin(L) 05.10.2008 18:47

Trzeba pamiętać, że analizujemy to z perspektywy telewizora, dlatego nie ma co oceniać do końca głośności dopingu i jego jakości (wyraźny i równy śpiew). Generalnie życzyłbym sobie, żeby taka ekipa skupiła się na oprawach związanych z własną drużyną, miastem, regionem, bo jeżeli gwoździem programu poznańskiej ultraski miała byś ta żałosna sektorówka to wesoło tam mają
W moim przekonaniu dwie piosenki wychodzą im kozacko, niestety teraz nie przytoczę. Reszta przeciętnie.

Tak czy inaczej Lech kibicowsko mnie rozczarował. Po najlepszych kibicach w Polsce spodziewałem się czegoś więcej. Może to przemęczenie po Austrii? ;)

P.S. Widać, że NS Legii mają jakiś stały wtyk w Wielkopolsce ;)

SpoXsteR 05.10.2008 18:49

Może Ty analizujesz, bo ja kilka razy Lecha mogłem usłyszeć na żywo i na prawdę czesto nie idzie ich zrozumieć.

gackos 05.10.2008 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin(L) (Post 612421)

Po najlepszych kibicach w Polsce spodziewałem się czegoś więcej.

A kto powiedział, że to są najlepsi kibice w Polsce? :P

MackoTSW_(konto_usuniete) 05.10.2008 19:11

http://pl.youtube.com/watch?v=EwfIBbb1_YI lekko przerobiona ta sektorówka ;)

Pawel.Busko 05.10.2008 19:33

Ja mam pytanie jedno: Niewiem czy dobrze usłyszałem , ale tak jakby lechici nucili dziś nasze Forza Wisła i Naprzód Wisełka. Ktos może to potwierdzic czy mam się już do laryngologa zapisac?:D:D

arth_ur 05.10.2008 19:47

Chłopaki z Poznania dali ciała. Ciekawy jestem kiedy ten balon znowu pęknie. Arka z meczu z Lechią też zaprezentowała oprawę anty. Widzę że triada trzyma nadal dobry poziom....

Ogryzek 05.10.2008 20:07

Ja mam pytanie do znawców - czy każda oprawa anty świadczy o kompleksach?

Chyba normalne że czasami trzeba wbić szpilkę - ale czy to kompleks? Np. Sprzedawca liści osiedla czyści, to kompleks? Wg. mnie nie.

Mnie się średnio podobał pomysł Lecha, i jeśli mówić o kompleksach to śpiewy anty... (u nas ich nie ma rozumiem?)
Ale ja pomysłu Lecha jako "kompleksy" nie odebrałem jak tu niektórzy piszą.

ToTylkoJa 05.10.2008 20:29

-pierwsza oprawa Lecha bardzo ładnie wykonana. Podobała mi się.
-oprawa antyPanorama nie podeszła mi do gustu. I dla mnie niestety, ale jest to przejaw lekkich kompleksów. Bo rozumiem, gdyby to była pierwsza tego typu oprawa, to ok. Ale to nie pierwsza oprawa Kolejorza antyLegilijna. Pamiętacie oprawę fanatycznie .......nięci? Co za dużo, to niezdrowo jak to się zwykło mówić.
-oprawa niespodzianka Legii podobała mi się i to bardzo, ale nie mi to oceniać, bo mogę być nieobiektywny.
-po raz kolejny NaSi rozkminili oprawę Lecha. Ktoś sprzedaje?

pan_premier 05.10.2008 20:39

z tym lala, to trochę przesadzacie, bo co jak co, ale i u nas tego nie brakuje więc bez spiny.
A to że u nas stawia sie na .......nięci,e a na Lechu, Widzewie na śpiewanie w kółko to raczej kwestia gustu/stylu

Mnie bardziej uderza inna rzecz:
ogólnie przylgnął swego czasu do nas stereotyp kibiców sukcesu, lansowany szczególnie tam gdzie nas nie lubią.

Czemu przy okazji meczów Lecha nie mówi się o kibicach sukcesu, a o frekwencji?
25k chuliganów/ultrasów?

ToTylkoJa 05.10.2008 22:06

ale trybunę(3 poziomy), gdzie znajduje się kocioł to mają do kitu (chodzi o robienie opraw)

TSNH 05.10.2008 22:19

Nie wiem dlaczego ale bardziej podoba mi się styl dopingu Lecha od naszego.
U nas jak już ktoś napisał jest nastawienie na .......nięcie ale Lech ma fajne te melodyjne piosenki i mimo iż do znudzenia powtarzają to samo to jakoś się nie nudzi....
To tylko takie osobiste odczucie....

PoloniaDumaStolicy 05.10.2008 22:19

Ma ktoś foto tej anty Lecha? Widziałem tylko pierwszą oraz oprawę Legii... No i obiektywnie pisząc, muszę przyznać, że obie fajne.

ToTylkoJa 05.10.2008 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 612523)
Ma ktoś foto tej anty Lecha? Widziałem tylko pierwszą oraz oprawę Legii... No i obiektywnie pisząc, muszę przyznać, że obie fajne.

masz ją w temacie Ekstraklasa

TSNH 05.10.2008 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 612523)

Heh a kolega to czasem forów nie pomylił ?!

PoloniaDumaStolicy 05.10.2008 22:34

Nie. A Ty? :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl