![]() |
Na podst. na pewno nie ma pitu. Przecież nawet Ci co pracują nie umią tego wypełnić:D
tam jest list, petycja i takie różne. Na rozszerznym to wiadomo, dwa teamty do wyboru i jazda. O tyle plus, że trzeba się odwołać do źródeł, które są wcześniej więc zawsze się coś wymyśli ;) P.S Tango też jest łatwe i się szybko czytało także mogą na polski dać ;) |
Cytat:
A co do lektur to chciałbym "Wesele", "Kordiana" a z trudniejszych "Chłopów". pozdro ;) |
Dla mnie to jest dziwne, że na podstawie wypracowanie jest na 50pkt a na rozszeżeniu na 40.... Modlę się aby z wypracowania przekroczyć 20punktów.
|
do usunięcia
|
no na inżynierię lądową to ta matura mi jednak potrzebna :/ to ide powtórzyc wszystkie lektury.
|
Mi się liczy tylko matematyka. W zeszłym roku na budownictwo trzeba było 75%, a matura była łatwa.
Nie powinno być źle. 85% to byłoby coś! Angielski spokojnie. Podstawowa jest łatwa, orłem żadnym nie jestem. Z Polskiego na próbnej było 40%, więcej pkt miałem z czytania, niż wypracowania. |
do usunięcia
|
|
Cytat:
|
~ZOLA, nie jestem pewien, ale od 2005 roku jest chyba nowa matura, więc jeśli chodzi Ci o powtórzenie, to raczej na '04 nie poćwiczysz...
|
do usunięcia
|
Kto chciał, mógł pisać nową maturę w tamtym roku
|
ja w 100% pewny nie jestem, ale na wielu stronach szukalem matur i "zaczynają" się od 2005 roku:)
|
No bo od 2005 wszyscy musieli zdawać już nową maturę. Dlatego wszelkie arkusze ukazują się powszechnie od tamtego roku :)
|
Ja mam pytanie do osób zdających geografie :) Uczycie sie czegoś szczególnie? Myślicie, że coś będzie na 100%?
|
Mapa będzie na 100% ;)
|
Skala i ekologia to też pewniaki
|
moim zdaniem będzie coś z religi, języków albo ras
|
Cytat:
Racja ;-) Co do geografii to na pewno skały będą, jedno czy dwa zadania obowiązkowo <ściana> LIczę na sporo ze "społeczno-ekonomicznej". |
Ja liczę na dużo wykresów! :D
|
http://www.cke.edu.pl/index.php?opti...d=771&Itemid=2 --> ciekawe statystyki, w tym roku mature zdjae 440 tys. najwięcej osób z geo a potem wos
|
Obyśmy się tylko na tej "prostej" geografii nie przejechali... :> różnice między zdającymi geografię a wos dość spore... :> ech, zeby to już było po wszystkim! :D
Edit: Oleńko, czyżby znaczyło to, iż będziemy przyjaciółmi z roku? :D |
Geografia wcale nie jest taka prosta. No mi się marzy tak z 70-80% :D
A potem gdzie się wybieracie? Bo ja celuje w turystyke na Ekonomicznym bądź AGH :) |
jeśli szukacie arkuszy to polecam tą stronkę: arkuszematuralne.pl
|
ooo to jak wszyscy geo zdaja to ostra bedzie rywalizacja zeby sie na uczelnie dostac :P niech ktos poleci gdzies jakis kierunek i na ie pasowalo by zdac zeby sie dostac
|
Z chęcią bym się cofnął do czasów licealnych i mógł zdawać maturę. Wtedy na pewno zdawałbym techniczne przedmioty.
|
51 osób zdaje fizykę po angielsku, 10 po niemiecku a 7 po francusku. Poszaleli czy co?
Cytat:
Tak mi się przypomniało, jak nam dyrektor(polonista) jakoś w październiku mówił,że jeszcze nigdy się nie zdarzyło,żeby był temat pracy porównania obrazu z fragmentem,a coś takiego też może być podobno na maturze. To by był dopiero żart:D ed: zuraw- no właśnie nie, on mówił o pisemnej,bo mieliśmy akurat taki sprawdzian i on do tego nawiązał :) |
Cytat:
|
Powiedzcie mi tak "na oko"- dużo macie jeszcze materiału do przerobienia? :-)
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl