Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Hip Hop, Jazz ,Elektronika itd - czyli z dala od komercji (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=232)

Michal_b3 28.04.2010 18:54

Zwrotka Eldo jest mistrzowska, Włodi to w ogóle chyba nigdy nie zszedł poniżej swojego,wysokiego poziomu (jedynie wers z długopisem niepotrzebny) i bardzo duży szacunek mam do niego. W którym momencie Pelson się ośmieszył? Nie wypadł najlepiej w tym kawałku, ale też nie zaniżył jego poziomu, cała trójka na duży plus.
Moim zdaniem bardzo dobrze, że odpowiedzieli, zostali zaczepieni przez postać jednak coś znaczącą w polskim rapie, więc nie mogli tak po prostu przejść obok tego.

Podkręcili chłopaki ciśnienie na płytkę Parias :)

ponury 28.04.2010 18:56

Gdybyś nie był psychofanem Ryśka nie wyzywał byś od debili kogoś kto go krytykuje.

OK ?

bebeto 28.04.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michal_b3 (Post 890231)
Zwrotka Eldo jest mistrzowska, Włodi to w ogóle chyba nigdy nie zszedł poniżej swojego,wysokiego poziomu (jedynie wers z długopisem niepotrzebny) i bardzo duży szacunek mam do niego. W którym momencie Pelson się ośmieszył? Nie wypadł najlepiej w tym kawałku, ale też nie zaniżył jego poziomu, cała trójka na duży plus.
Moim zdaniem bardzo dobrze, że odpowiedzieli, zostali zaczepieni przez postać jednak coś znaczącą w polskim rapie, więc nie mogli tak po prostu przejść obok tego.

Podkręcili chłopaki ciśnienie na płytkę Parias :)

Przecież to jest jakaś żenada!! Zebrali się w trzech bo każdy sam z osobna nie skleciłby więcej niż 1 zwrotkę,czy ze strachu...:-/. Pelson-jaka "złota jesień?????? Z tego co się orientuję to mamy wiosnę...:shock: Włodi-Żurom???? Pokazał w której gra lidze....:P litości...:-/ Tede "zmiażdżył"...??????:-) KLĘSKA !!!!!!:lol: 3 rymy w 48 wersach...:D

wiertar 28.04.2010 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad1991tsw (Post 890228)
Trzeba być totalnym debilem żeby nie skumać tego kawałka... Gdybyś nie był antyfanem Peji to może byś przesłuchał w miarę obiektywnie ten kawałek, bo zwrotki wyjaśniają wszystko, zresztą pod koniec Peja mówi parę słów wyjaśnienia ale wygodnie jest robić z siebie idiotę (jak ty w ostatnim swoich poście)...

u lalal.. widze że trzeba swoje frustracje wylewać na forum:) trzeba być ignorantem( specjalnie nie znizam się do twojego poziomu) żeby nie pomyśleć że ktoś może mieć Peje GDZIEŚ czyli prosciej bo może nie zrozumiesz, mieć wyjebane na niego, jego muzyke i zachowanie..

moim zdaniem to zachowujesz się włąsnie jak psychofan Peji.... sypiesz takimi samymi argumentami jak i on.. Pele się osmieszył??tak??? no to powiedz niby czemu..
nie masz na drugie czasami Rysiu??;)

Michal_b3 28.04.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 890248)
Przecież to jest jakaś żenada!! Zebrali się w trzech bo każdy sam z osobna nie skleciłby więcej niż 1 zwrotkę,czy ze strachu...:-/. Pelson-jaka "złota jesień?????? Z tego co się orientuję to mamy wiosnę...:shock: Włodi-Żurom???? Pokazał w której gra lidze....:P litości...:-/ Tede "zmiażdżył"...??????:-) KLĘSKA !!!!!!:lol: 3 rymy w 48 wersach...:D

Proszę powiedz, że z tą jesienią to żartujesz :lol:
Włodi "Żurom pokazał Tobie w której grasz lidze" nie nawinął, że Żurom wygrał beef, skumaj to. Peja myślał, że zje i wysra Żuroma w jednym kawałku a ciągnął to jakiś czas - potraktował go jak kogoś ze swojej ligi, tyle.
3 rymy w 48 wersach :lol::lol::lol: padłem heheehe

W ogóle te argumenty przeciwko Pariasowi to jakaś farsa. Brak rymów? To, że nagrali we 3? Proszę Cię :)

aaa i jeszcze jedno: to na 100% ze strachu

Coach 28.04.2010 20:09

Złota jesień ? Głowy nie tam ale chyba na jesieni wychodzi płyta Parias ? A no i zapamiętajcie sobie, że Tede nie jest ku*wą tylko kur*om. Co do opinii kolegi, że zwrotki w DTKJ wszystko tłumaczą. Hmmm... jedyne co one tłumaczą to to, że Rychu jest hipokrytą (np w nagraniach po łazienkach pizgasz koks, czy coś takiego) bo wszystkie argumenty wobec Tedego można użyć również w stosunku do Rysia. No, wyjątkiem są trzy koronne, Tede jest :
- po studiach, co go dyskwalifikuje jużna starcie, przecież to obciach
- synem byłego marszałka sejmu, to też masakra
- pracuje w TVN
Ogólnie co do całego beefu dobrze wypowiedział się Fu. To już nawet nie jest śmieszne, chociaż poszerzenie go o Parias może być ciekawe ;) Marzę żeby Sokół coś nagrał na Peje bo ma do tego konkretne powody i zniszczył by go jedną zwrotką

Mateuusz 28.04.2010 20:47

Peja powinien sie schowac. niepotrzebny byl kawalek Peja vs Hip Hop. chlopaki go teraz pojechali i myśle ze na tym powinno sie zakonczyc. Peja spadl na dno. zaczal nagrywac pod publike. Cenie go za przeszlosc nie trawie za terazniejszosc.

szczebrzeszcz 28.04.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucianin^^ (Post 890144)
Miałem wrzucać właśnie, Diss na wysokim poziomie, naprawdę !

Sprawdźcie w HD http://www.youtube.com/watch?v=AoaB49_oLfE ...
Pelson, Eldoka, Włodi ... Naprawdę dobre dobre gówno ! :)

dobre:)
"raper z pod żabki proste
kto zakłada dzieciom zimowe czapki na wiosnę"

"sterydy pitbulle smarowanie oliwką"

"dalej ruszaj w trasę
roz....... wszystko" :lol:
szydera niezła
Rysiek się spiął, na maksa poważny
a oni biedaka olali
:lol:

wywiad z trochę bardziej ludzkim Peją
http://www.onet.tv/zmagam-sie-z-moim...2,6,klip.html#
choć momentami znowu się spina

Lewy'88 29.04.2010 16:03

Peja nie wjechał na Eldo na CW, ale zahaczył o niego w "Peja vs. Hip Hop" i to w ten sam sposób, a Eldoko to wykorzystał tylko ksywki zmienił :) Peja się przypierdalał do Eldo że ten na swoim koncercie płytki rozdawał i się z tego nabijał.. ch*j mu do tego, ja w tym nie widzę nic śmiesznego. Peja za dużo gówna pakuje do nosa i mu mózg nie działa, atakuje wszystkich i dzieli polską scenę hip hopową wg. mnie

DominoForza 29.04.2010 16:16

cos sie dzieje przynajmniej na polskiej scenie ,bo te kawalk- wszyscy u wszytskich goscinnie ,lizanie dupy ,promowanie sie na slawie innych wygasajacych ,to bylo juz nudne i slabe

Mateuusz 29.04.2010 19:50

Cytat:

Ktoś coś mówił o tym, że Peja zamknął temat beefu?! Sprawdźcie to http://www.youtube.com/watch?v=BCxZttmKiuA Nic dodać nic ująć, tego dissu nie trzeba komentować, on broni się sam.
jako ze usuneli pilk z YT to wrzucam z wrzuty:) http://w378.wrzuta.pl/audio/6m3mRCz0...p-hop_vs__peja

bebeto 30.04.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michal_b3 (Post 890255)
Proszę powiedz, że z tą jesienią to żartujesz :lol:
Włodi "Żurom pokazał Tobie w której grasz lidze" nie nawinął, że Żurom wygrał beef, skumaj to. Peja myślał, że zje i wysra Żuroma w jednym kawałku a ciągnął to jakiś czas - potraktował go jak kogoś ze swojej ligi, tyle.
3 rymy w 48 wersach :lol::lol::lol: padłem heheehe

W ogóle te argumenty przeciwko Pariasowi to jakaś farsa. Brak rymów? To, że nagrali we 3? Proszę Cię :)

aaa i jeszcze jedno: to na 100% ze strachu

Farsą jest twój post.Proszę Cię nie brnij w to bardziej... chcesz argumentów? Przesłuchaj sobie tego twojego "Pariasa" i może za którymś razem ogarniesz tę żenadę. Jak nazwiesz dodawanie śmiechu po swojej zwrotce ? Sitcom ?:shock: Hip-hop...?- Żenada. "Weź rozbieg i pie..olnij barana w ścianę..."-ambitny tekst z głębokim przesłaniem . "Raper z pod żabki..."-to chyba Tedego tekst... zresztą jak "pucio,pucio...". Kim jest Pelson...? Gdyby "miał jaja" sam stawił by czoła Ryśkowi w beefie. Tyle.

Zarko42 30.04.2010 22:24

tak tak warszawski styl Eldo i Tede przyjaciele..

jaitylkoja 01.05.2010 10:53

Bo **** Eldo sie w to wpierdalal? chyba ze sie obrazil za "**** mnie obchodzi co powiedzial Eldo" O.o Jak dla mnie to nie punch no ale coz...

bebeto 02.05.2010 14:11

Dopiero jak Peja pojechał Pelsonowi i wspomniał o Eldo nagle poczuli tą jedność z Tede i stanęli po jego stronie? Gdzie byli wcześniej?Bo trochę to już trwa. Nagle "warszawski styl" to ten sam który reprezentuje Molesta,Eldo i Tede ? Może jeszcze nagrają razem...
Dymcol myślę że teraz jest im bliżej do Tedego,bo wcześniej na pewno nie było, i dlatego moim zdaniem to jest takie śmieszne. Zgadzam się z jaitylkoja,niepotrzebnie Eldo się wtryniał,jeszcze mówiąc na koniec Pariasa "...i **uj mnie obchodzi co powiedział Peja."-chyba jednak nie do końca skoro napisał zwrotkę.

Zarko42 02.05.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dymcol (Post 891667)
p.s: Zarko42 - napewno im bliżej do Tedego niż Peji.:-)

Chyba tylko od czasu kiedy Peja im pojechał, patrz wcześniej kawałek na płycie Włodiego odrzucili opcję, czy tez stary zapomniany beef Elda z tede

igortsw 02.05.2010 15:20

Ludzie czytając posty, z tego tematu, wychodzi na to, że cała nasza scena h-h ogranicza się według większości do wojny Peja vs. Tede i reszta. Oceniając po postach nie których, autorzy owych, są już na ostatniej prostej do hipokryzji....

Nie lepiej zamiast oceniać po milion razy ciągnące się w nieskończoność dissy, które stoją na jednym poziomie (i które co raz bardziej przypominają tasiemca), pogadać o najbliższych koncertach, premierach, wydarzeniach i rzeczach które są ciekawsze?? W końcu diss to tylko pojedyncze odpowiedzi które tworzą kontrowersje, a gdzie prawdziwy h-h??

Coach 02.05.2010 15:39

Gdzie prawdziwy hip hop ? Na Prosto Mixtape 600V. Polecam każdemu, bity niesamowite :)

TSW Fanatyk 02.05.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 892141)
W końcu diss to tylko pojedyncze odpowiedzi które tworzą kontrowersje, a gdzie prawdziwy h-h??

nie będę pisał o sytuacji bo i tak nie wszyscy ją zaakceptują i zaraz się zacznie wyzywanie od psychofanów itd.

napiszę tylko że beefy były zawsze wpisane w HH i są jego nieodłącznym elementem :)

pozdrawiam bez napiny :)

igortsw 02.05.2010 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 892274)
nie będę pisał o sytuacji bo i tak nie wszyscy ją zaakceptują i zaraz się zacznie wyzywanie od psychofanów itd.

napiszę tylko że beefy były zawsze wpisane w HH i są jego nieodłącznym elementem :)

pozdrawiam bez napiny :)

Zgadza się, tak samo w całą kulturę h-h wpisany jest breakdance, crunk itd... i tak można by rozczłonkować tego kolosa na kategorie i podkategorie, gdzie pewnie skończylibyśmy na szerokich spodniach w kroku, ale to oczywiście tylko moje pojęcie tego wszystkiego, stąd może faktycznie zagolopowałem się z wcześniejszą opinią:p

pozdrawiam, również bez napiny :-D

jaitylkoja 03.05.2010 12:41

Hip hop na prosto mixtape? O.o ja tam po przesłuchaniu 3 razy usunąłem z kompa... Czysta komercja jak dla mnie :p nawijanie tylko o hajsie praktycznie prócz paru kawałków.

Stanlej13 03.05.2010 14:21

Chyba się jeszcze w tym temacie to nie pojawiło: http://www.youtube.com/watch?v=7N51cLyHPVA
Ortega na mixtapie JuNouMi vol.4, polecam :)

wiertar 03.05.2010 14:41

polecam również.. Ortega jak zwykle Klasyk....

mam nadzieje że jednak jeszcze cos nagrają, bo robią straszne kocury

Nowohucianin^^ 04.05.2010 14:20

http://img408.imageshack.us/img408/1...lpackparty.jpg

gress 07.05.2010 17:46

http://www.youtube.com/watch?v=gQoJaOIhBZ0

Mnie już osobiście dawno to przestało bawić. Na szczęście są jeszcze raperzy którzy odpuścili sobie dissowanie z Peją. On wie swoje i nikt mu nie zamknie buzi. "Z głupim nie wygrasz" i tyle. A reklama jest, płyty się sprzedają i Ryś zarabia.

Tymczasem wolę czekać na płyty Gurala czy też Abradaba.

Ofsajd 09.05.2010 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gress (Post 894289)

Tymczasem wolę czekać na płyty Gurala czy też Abradaba.

no to już niedługo poczekasz ;) 11.06.2010 premiera Totemu Leśnych Ludzi, koncert premierowy odbędzie się w klubie Studio!! gościnnie wystąpi Wall-e. http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1273350020

Coach 09.05.2010 11:41

Całe szczęście, że Waldemar Kasta lepiej rapuje niż mówi po angielsku :P

LuKaS TSW 09.05.2010 15:22

Co do dissu Peji i reszty co sądzicie o tym:
http://www.youtube.com/watch?v=77kl-...eature=popular

Ofsajd 09.05.2010 15:33

sądzę, że Rysiek śmiesznie wygląda na tym pierwszym zdjęciu, w szalu Lecha. Po za tym no tylko krowa nie zmienia poglądów. Jak to ładnie powiedział Gural na jednym z koncertów o sytuacji z ZG i o dissie Peji z TDF'em: "robią z igły widły" więc może warto dać sobie już z tym spokój? Już nikt nic nowego nie powie, raczej nikt się do tego już nie dołączy, pewnie Parias jeszcze coś nagra później Rysio odpowie i na tym się to skończy.

szprotson 10.05.2010 13:28

TLL 11.06 - debiut w Studio

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl