Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MAQ1990 26.06.2013 12:56

Już jest na Weszło

http://www.weszlo.com/news/15393-Spr..._oszukal_Wisle

Lukasz 26.06.2013 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1319706)
Jedyna nadzieja w Smudzie, który czyni cuda że stwierdzi że ten student - piłkarz nie jest mu potrzebny..:-)

Nadzieja w Cupiale że się otrząśnie i zobaczy jak profesjonalnie pracuje Kapka i jak książkowo nie bierze odpowiedzialności za swoją pracę.

Kocur 26.06.2013 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1319702)
Aż nie chce mi się wierzyć że to prawda. Wie ktoś może ile kosztuje pobyt osoby zaproszonej do testów, podejrzewam że to przyzwoita suma.

Po prostu mu zazdrościcie - każdy z nas pewnie chciałby pojechać na weekend na testy do Barcelony :foch:
.
.
.
.
.
.
.
:D

nesta 26.06.2013 13:04

Ale popatrzcie to naprawde trzeba sie postarac zeby osiagnac taki komizm, to wbrew pozorom wcale nie jest łatwo. A tu jakby ktos napisal specjalnie taki scenariusz. Nie to, ze jedno wydarzenie czy cos, ale cala seria, jakby ktos swiadomie wymyslij taka karykature. Najpierw skompromitowany Smuda, pozniej zatrudniony bez testow amator z 4 ligi, syn jego kolezki, teraz student na testach.. no bez jaj, WTF ?!

Pamietam, ze niedawno trwala debata na forum czy Cupial da kase w tym okienku czy nie. Wielu zapewne uwazalo, ze nie i bedzie slabo z transferami, ale tego to sie chyba nikt nie spodziewal.

panowie 26.06.2013 13:09

Przecież taki Sergiusz Branco przy Oproiescu to jest porządny transfer.

MatMario 26.06.2013 13:11

Zdzisław KAPKA!

Zdzisław KAPKA!

Zdzisław KAPKA!

Zdzisław to stan umysłu.

domin_czyzyny 26.06.2013 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1319718)
Zdzisław KAPKA!

Zdzisław KAPKA!

Zdzisław KAPKA!

Zdzisław to stan umysłu.

powinniśmy jeszcze zbierać na oprawę która uhonoruje naszego 'WIELKIEGO DYREKTORA SPORTOWEGO" !!! - NAWET W NAJGORSZYCH SNACH NIE PRZEWIDYWAŁEM, ŻE ON CHCE NAWET W TEJ ....A MIZERII FINANSOWEJ COŚ UGRAĆ, ŻE POŁAKOMI SIĘ NA DROBNE.

Do tej pory byłem zdania, że interesują go tylko grube kwoty.

wolfy 26.06.2013 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1319600)
Zdzich w przerwie miedzy libacjami pospacerowal po tamtejszych budowach ,i ot są!!Gotowi do testow!

Zdaje się, że trafiłeś w sedno :shock:

element 26.06.2013 13:27

Poczekajcie, bo "student" zaliczy jutro bramkę, asystę i będzie jedną z najjaśniejszych postaci w sparingu z Zawiszą i wtedy mało kogo będzie obchodzić czy jest studentem czy pakuje kebaby. :-)

Podobnie było z tym Fabianem z Niemiec.. a że syn kolegi wujka. Po czym rozegrał dobre zawody i wszyscy zamilkli :-)

Dla mnie on może być kasjerem w Tesco. Zobaczymy co jutro pokaże, jeśli go Franz wystawi :-)

PS: Trzeba jednak przyznać że gość ma łeb na karku :D, ma nawet wpisane występy w reprezentacji Rumunii.. z takim cwaniactwem i inteligencją mógłby opierdalać niezłe firmy i to nie tylko piłkarskie :-).

xiondz77 26.06.2013 13:29

Sorki tak mnie naszlo

Weź rumuna on jest tani
Sobolewski jest do bani
Jeszcze sie Burdenski zmieści
Bogusiowi ucho nęci
Nasz dyrektor Zdzisiu Kapka
Duza kasa ,sliska łapka
Po co placić menagerom
Lepszy murzyn jest z cholerą
Bo za dwoch "polonskich" zuchów
Autobus mam czarnuchów

Spokolokoełrokoko 26.06.2013 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1319716)
Pamietam, ze niedawno trwala debata na forum czy Cupial da kase w tym okienku czy nie. Wielu zapewne uwazalo, ze nie i bedzie slabo z transferami, ale tego to sie chyba nikt nie spodziewal.

No ale przecież Franiu przyszedł dlatego, że boss ma do niego zaufanie i wie że Franiu go nie wyroluje! I dzięki Franiowi boss sypnie kasiorą! Sypnie kasiorą! Sypnie!
.
.
.
.
.
.
Sypnie, prawda?
.
.
.
.
Nie sypnie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element
Po czym rozegrał dobre zawody i wszyscy zamilkli

Wszyscy zamilkli bo Rumun nagle przykrył wszystko co działo się tutaj w ostatnim roku.
A wyróżnić się w sparingu z 4ligowcem, w którym gra Goliński "który się roztył" i mając za tło Zdolną Wiślacką Młodzież naprawdę nie jest trudno. Poza tym faktycznie wyróżnił się jako ofensywny pomocnik: ani jednego gola i ani jednej asysty w sparingu z 4ligowcem, który dzień wcześniej grał mecz ligowy... Super. Tak w ogóle to na czym opierasz to "wyróżnienie się"? Na podstawie tekstowej relacji dwóch osób?

PSYCHOLTSW 26.06.2013 13:37

ludzie, Wy się kur.a ogarnijcie. co ma Smuda i Bednarz do tego? ten kto wypatrzył tego rumuna i podał dalej jego dane do testów jest winny, a z tego co się orientuję ani bednarz ani smuda tym się nie zajmują. kto i po co robi wała w Wiśle? jak się dowiemy powinien lecieć na zbity pysk, no chyba że to przez przypadek. jest to możliwe i ja to akceptuję pod warunkiem że już nigdy więcej taka akcja sie nie powtórzy. pozdrawiam.

element 26.06.2013 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Spokolokoełrokoko (Post 1319724)
Tak w ogóle to na czym opierasz to "wyróżnienie się"? Na podstawie tekstowej relacji dwóch osób?

Tak, relacji osób, które oglądały sparing :-)

Ty sparingu nie oglądałeś, gościa na żywo nie widziałeś więc nic w temacie do powiedzenia mieć nie możesz.

westersyl 26.06.2013 13:41

Jak ktoś dał się wyrolować rumuńskiemu studentowi to jaka jest szansa, że nie omota go jakiś cwany menadżer ?
Smutne jest to, że osoba która podobno ogląda po kilka meczów w tygodniu czy to na płytkach czy to na żywo decyduję się na zaproszenie zawodnika na podstawie obejrzanej kompilacji.

szprotson 26.06.2013 13:44

Pany.

A moze ten rumun to nasz nowy spec od marketingu i pr ?

Lukasz 26.06.2013 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1319721)
Poczekajcie, bo "student" zaliczy jutro bramkę, asystę i będzie jedną z najjaśniejszych postaci w sparingu z Zawiszą i wtedy mało kogo będzie obchodzić czy jest studentem czy pakuje kebaby. :-)

Rozumiem że to sarkazm :)
BTW Właśnie uświadamiasz mi że może być gorzej niż jest - czytaj: sprzedawca kebabów będzie miał jutro dzień konia.

Edit:
Co w sumie może nie być takie dziwne - w końcu do tej roli przygotowywał się bardzo długo. Dodatkowo ma wprawę - raz mu taka sztuczka już wyszła.

Wizard 26.06.2013 13:47

Osoba odpowiedzialna za ściągnięcie tego amatora powinna z miejsca zostać - mówiąc klasykiem - dyscyplinarnie wypier*****. Podejrzewam, że takich standardów jakie obecnie panują w Wiśle, nie uświadczy się nawet w Chojniczance Chojnice czy Dolcanie Ząbki.

Do Ząbek panie Bednarz/Kapka/Smuda się przyznawajcie, nie do 13-krotnego Mistrza Polski. Z całym szacunkiem do klubu z Ząbek.

Ta sprawa to wstyd i hańba dla całego klubu - to znaczna redukcja renomy i marki. Klub zarządzany po amatorsku, będzie wkrótce grać po amatorsku.

mszumski 26.06.2013 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1319679)
Video na temat Carlosa Eduardo.
wis.la/kn1lt
Technikę kopania ze stojące piłki ma fajną.

Wolny jak Helio Pinto:D

Bronex 26.06.2013 13:56

Finał tej sprawy jest taki jakiego się obawiałem. Telefon weszlaków do Zdzisława K. to potwierdza. Odnoszę wrażenie ,że ten chłopak na testach to jest tylko zaskoczenie dla nas kibiców. Włodarze pewnie doskonale wiedzieli kim on jest i jaki ma background. Zdzisław pewnie już szykuje kadrę pod drugą wschodnią, bo taka jest perspektywa obiektywnie patrząc.

ziomalekk 26.06.2013 13:58

Dobry jest ten brazylijczyk uderzenie ma miodzio

Sinoos 26.06.2013 14:06

Smuda zażyczył sobie szerokiej ławki, 40-50 chłopa, no to będzie miał. Na pewno to o to chodzi ;)

Wasiu 26.06.2013 14:15

Myslalem, ze tego typa sprzed 2 lat z drugiej ligi chinskiej, z 10kg nadwagi, ktory po podbijaniu pilki dostal krwotoku z nosu juz nic nie pobije :(

tomo 26.06.2013 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1319606)
Ten testowany Rumun Sorin Oproiescu, nie jest żadnym piłkarzem tylko studentem udającym piłkarza. O jego rzekomej grze w Rumunii nie znajdzie się niczego w rumuńskich mediach.

Odkryłem że jego kompilacje na youtube są spreparowane. Na filmikach prezentowani są gracze z lig serbskich, a nie ten Rumun, który nigdy w Serbii nie grał.

Spójrzcie na tą kompilację:
wis.la/hqcca

Większość akcji jest rozgrywana na stadionie Javora Ivanjica
wis.la/g2lf5
http://cache.images.globalsportsmedi...0x450/1571.jpg

zatrzymajcie sobie filmik na przykład na 59 sekundzie, gdzie jest inny stadion
wis.la/oe9qe

a tam na trybunach flaga Slobody Uzice
http://www.fksloboda.org/images/news/1275248532.jpg

drugi filmik to samo
wis.la/cxzir

od 12 sekundy na banerach reklamy firm Niška mlekara z Nowego Sadu oraz DDOR Novi Sad, jak tak dalej polecieć to na banerach na większości stadionów jest reklamowane piwo Jelen:
http://www.osvojinagrade.com/uploads...enPivoLogo.jpg

Jak widzicie facet jest oszustem, niestety nasz klub dał się nabrać na jego sfałszowane CV i zafundował temu rumuńskiemu studentowi darmowe wakacje. Wcześniej nabrał na to Arabów, którzy zatrudnili go bez testów na podstawie tych sfałszowanych filmików, ale niestety nie dali mu przyjemności zagrania w żadnym oficjalnym meczu, jak tylko zobaczyli na miejscu co sobą prezentuje.

Zaproszenie tego człowieka na testy to kompromitacja ze strony naszego klubu. Osoba która zaklepała jego przyjazd, powinna się zastanowić nad sensem swojej dalszej pracy w Wiśle. Jest to kpina, że byle turysta może przyjechać sobie na testy do niby zawodowego klubu. Wystarczy być obcokrajowcem, robić na zmywaku w UK, kupić sobie od jakiegoś Serba sfałszowane filmiki ze swoim nazwiskiem i już drzwi do spędzenia paru dni z drużyną Wisły, w luksusowym hotelu, stoją dla ciebie otworem!

Nominacja do Odkrycia, Najlepszego Postu, Najmądrzejszego Postu, Najbardziej Druzgocącego Postu, Najweselszego Postu, Mistera Forum w TWSD Awards w grudniu :haha:

Od dzisiaj jesteś w oczach niezatapialnego Zdziska persona non grata przy R22.

nesta 26.06.2013 14:32

Jakby jeszcze bylo malo, to jedyne dwa nazwiska z jakimi laczylem jakiekolwiek nadzieje na jakosc transferowa w tym okienku czyli tych dwoch czarnoskorych z Francji, ktorzy cos juz pograli w Ligue 1, zaproponowali Cracovii a nie Wisle :lol:

Dariook 26.06.2013 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1319653)
Z tego, co widzę na fb, chłopak głównie zajmuje się kolekcjonowaniem ładnych koleżanek. W Krakowie, a szczególnie na Wiśle takich znajdzie sporo.

PS. Chciałem się wpisać w klasycznym temacie, a po cholerę pisać to, co inni.

To tylko potwierdza, że nasze dziewczyny są najpiękniejsze! Zdrowie pięknych pań!

Gwiaździsty 26.06.2013 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1319737)
Jakby jeszcze bylo malo, to jedyne dwa nazwiska z jakimi laczylem jakiekolwiek nadzieje na jakosc transferowa w tym okienku czyli tych dwoch czarnoskorych z Francji, ktorzy cos juz pograli w Ligue 1, zaproponowali Cracovii a nie Wisle :lol:

Towarzysz profesór jest sponsorem Nancy, więc rzucili mu to co nie schodzi u nich.

wiertar 26.06.2013 15:54

Cytat:

Decyzja o testach tego zawodnika została podjęta na podstawie rekomendacji managera piłkarza oraz zebranych materiałów wideo krakowski klub zdecydował się zaprosić Sorina na kilkudniowe testy do Grodziska Wielkopolskiego

jeszcze bardziej sie komprmitują i udają że nic sie nie dzieje... pilkarze sami powinni mu wytłumaczyć żeby wypierdalał z Wisły jak najdalej, Mały!!! w tobie jedyna nadzieja!!! :D

szprotson 26.06.2013 15:54

Aktualizując temat :
rozmawiałem dziś z Isahiem Akorem Enomomną,jednym z trzech na ktorych czekamy.
Otóż jego wstrzymują jakies problemy w ambasadzie,liczy ze uda mu sie je rozwiązac i dzięki błogosławieństwu Boga przyjedzie. Ma 21 lat, za swoje najlepsze atutu uwaza strzał i "step n over" ?
Nie wie ile potrwa sprawa w ambasadzie, na pytanie kiedy bedziesz odpowiedział : later dis year :D
Oczywiscie ich menago to Mr Sunday, o PL nie wie nic :D reszty (moze wiecej niz 3, nie wiem nie pytałem dokladnie) piłkarzy ...nie zna. wie ze ma przyjechac z kims, ale nie wie z kim

domin_czyzyny 26.06.2013 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1319750)
jeszcze bardziej sie komprmitują i udają że nic sie nie dzieje... pilkarze sami powinni mu wytłumaczyć żeby wypierdalał z Wisły jak najdalej, Mały!!! w tobie jedyna nadzieja!!! :D

masz racje, a tekst wygląda jakby go Kapka pisał.

FraMat 26.06.2013 16:05

Zaproszenia na testy są to tylko pozorowane, choć jakoś tam kosztowne, działania.
Pytanie jest o to, komu mają zamiar mydlić oczy nasi "skauci" i "dyrektor sportowy".

Czy tylko kibicom i prasie czy też może przede wszystkim Cupiałowi?
A może to elementy gry o władzę w strukturach Wisły? Żeby zdyskredytować rywala o wplywy...

Na miejscu prasy wziąłbym na bok Rumuna i przeprowadził z nim wywiad pytając go o to, kto i kiedy się z nim skontaktował w sprawie testów i co mu za nie obiecał....

For_FuN_ 26.06.2013 16:07

Kolejna kompromitacja...czyli wedle tego oswiadczenia, wierzymy slowom menagera i materialowi video(na ktorym widac innego pilkarza), a nie przedstawionym faktom :D. Kapka jestes "mistrzem"!

kolec64 26.06.2013 16:07

Qrwa czego ja się doczekałem na stare lata. Tel. mi nie milknie z szyderami od kolegów sympatyzujących z innymi klubami. Trza się narąbać i być nieprzytomnym przez pół roku :)

wiertar 26.06.2013 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1319754)
Zaproszenia na testy są to tylko pozorowane, choć jakoś tam kosztowne, działania.
Na miejscu prasy wziąłbym na bok Rumuna i przeprowadził z nim wywiad pytając go o to, kto i kiedy się z nim skontaktował w sprawie testów i co mu za nie obiecał....

zwariowałeś framat??!! chcesz zeby jeszcze ktoś nam go podkupił? :D

tak na poważnie to już nawet porzadnego artykułu na oficjalnej nie potrafią napisać, o zdjęciach czy innych multimediach nie wspominam. ( wiem wiem, biura prasowego praktycznie nie ma;/)

Blaszczu16 26.06.2013 16:21

Jak sobie przypomnę, całkiem nieodległe czasy Stana Valckx'a w Wiśle to aż mi się płakać chce. Za Holendra nie było nawet mowy o takiej prowizorce, wszystko planowane, przygotowywane, kontakty, telefony, wyjazdy, wszystko było profesjonalnie robione. W życiu by Stan nie zaprosił takie "coś" do Wisły, nawet na testy. Napiszę więcej, za czasów Valckx'a nie przeprowadziliśmy ani jednych testów sportowych, ANI JEDNYCH, zero. Ale za ery Holendra było trochę więcej pieniążków. Według mnie, jeśli mają takich dziadów sprowadzać, to niech lepiej poszukają młodych Polaków w 2. i 3. ligach.

Spokolokoełrokoko 26.06.2013 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1319750)
pilkarze sami powinni mu wytłumaczyć żeby wypierdalał z Wisły jak najdalej, Mały!!! w tobie jedyna nadzieja!!! :D

:gp:

Jednak nie zdziwiłbym się gdyby po takim czymś to Małego by wywalili za to, że "obraża kolegów z drużyny i psuje atmosferę w szatni"... Franiu w końcu znalazłby wymarzony pretekst.

wolfy 26.06.2013 16:23

Jest "odpowiedź" klubu.

Ajax 26.06.2013 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolec64 (Post 1319757)
Qrwa czego ja się doczekałem na stare lata. Tel. mi nie milknie z szyderami od kolegów sympatyzujących z innymi klubami. Trza się narąbać i być nieprzytomnym przez pół roku :)

A co ja mam powiedzieć jak aktualnie mieszkam w Poznaniu?? :P

Ale przynajmniej ten temat ożył jak w starych dobrych czasach:-D

stalsanok1946 26.06.2013 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1319766)

ja pie*dole nieznany menago rekomenduje swojego piłkarza...to chyba normalne że nie powie o nim, że to dziad;/

"Decyzja o testach tego zawodnika została podjęta na podstawie rekomendacji managera piłkarza oraz zebranych materiałów wideo" - super, jakimi materiałami wideo się posługiwali? stworzonymi przez Sorina filmikami na youtubie? to jest już kpina na masową skale, jak można tak szykanować najlepszy klub XXI wieku

nesta 26.06.2013 16:38

Marketing i PR tez slabiutki.. W takiej sytuacji przepraszasz kibicow, konczysz natychmiast testy, wypierdalasz goscia i mowisz, ze wyciagniesz wnioski na przyszlosc bla, bla, bla. Standard.

A nie idziesz dalej w zaparte i pogarszasz swoja sytuacje jeszcze pokazujac brak zrozumienia sprawy, bo przeciez wlasnie te materialy wideo sa najwieksza kompromitacja. A ty jeszcze potwierdzasz w komunikacie opieranie sie na nich.

wolfy 26.06.2013 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1319774)
Marketing i PR tez slabiutki.. W takiej sytuacji przepraszasz kibicow, konczysz natychmiast testy, wypierdalasz goscia i mowisz, ze kazdemu moze sie zdarzyc i wyciagniesz wnioski na przyszlosc bla, bla, bla. Standard.

A nie idziesz dalej w zaparte i pogarszasz swoja sytuacje jeszcze pokazujac brak zrozumienia sprawy, bo przeciez wlasnie te materialy wideo sa najwieksza kompromitacja. A ty jeszcze potwierdzasz w komunikacie opieranie sie na nich.

Kiedyś klasycznym testem było: "wyślij CV do klubu, jak jesteś taki dobry". Śmiem twierdzić, że kilku gości z forum pełniło by funkcję DS o wiele lepiej niż Zdzisław Kapka czy Jacek Bednarz. Nie chodzi o to, że mieliby jakiekolwiek sukcesy, ale być może uniknęlibyśmy tego typu kompromitacji.

Proponuję zmienić nazwę tematu na: "Polityka transferowa, czyli kto nie zdążył s.......ić przed siatką >>skautów<< Wisły"...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl