Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

JOSE 841 15.06.2011 18:02

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/....shtmlurosport może ktoś z tej listy zawita na Reymonta??

baro1995 15.06.2011 18:39

Jak komuś nie wchodzi to proszę :
Ireneusz Jeleń (Auxerre, 30 lat, napastnik) *
Yohan Demont (Lens, 33 lata, pomocnik)
Sébastien Roudet (Lens, 29 lat, pomocnik)
Pierre-Alain Frau (Lille, 31 lat, napastnik) **
Vitorino Hilton (Olympique Marsylia, 33 lata, obrońca)**
Petter Hansson (Monaco, 33 lata, obrońca)
Djimi Traoré (Monaco, 31 lat, obrońca)
Mahamadou Diarra (Monaco, 30 lat, pomocnik) - należy do Realu Madryt *
Chaouki Ben Saada (Nicea, 26 lat, pomocnik)**
Ludovic Giuly (PSG, 34 lata, pomocnik) **
Jacques Faty (Sochaux, 27 lat, obrońca) **
Nicolas Maurice-Belay (Sochaux, 26 lat, obrońca)
Nicolas Penneteau (Valenciennes, 30 lat, bramkarz)
Sylvain Marveaux (Rennes, 25 lat, napastnik) - blisko Liverpoolu **
*- Nie realne
**- duże wzmocnienie(oglądałem prawie każdy mecz francuskiej na canal + więc wiem jak grali i co potrafią :)
Frau i Giuly mogliby by chciec bardzo dużo,ale giuly potrafi grac skrzydłowego,LO,PO płuca mimo wieku ma ogromne, frau też dosyc uniwersalny,powiem,że to by były mega wzmocnienia przed LM doświadczenie i nie jakieś odcinacze kuponów francuzi tak mają,że mimo wieku się nie opie**alają więc jakbym miał nr do SV to bym mu o nich dał znac,bo zdecydowanie wole Giuliego 2 krotnego bodajże zwycięzce LM niż polaka po greckich wojażach :)

Giuly i Frau,duże pieniądze,ale zdecydowanie były by to wzmocnienia na miare LM,oglądałem Ligue 1 co tydzień w Canal+ więc wiem co Ci gracze potrafią,Giuly mimo wieku ma mega płuca i zawsze zaiwania na 100% 2 krotny bodajże zwycięzca LM,miec kogoś takiego w drużynie rewelka,w dodatku uniwersalny LO,PO i skrzydła,nawet w PSV grał defensywnego jak była plaga kontuzji.Frau klasowy napastnik i świetnym CV no ale nie tak świetnym jak Giuly,ale i tak on plus gienek młodośc i doświadczenie. Są bez klubu taka szansa raczej się nie powtórzy.Ostatnio ktoś się śmiał,że Legia chce Ljuboje,właśnie podpisali kontrakt więc skoro on przeszedł do Legii do Frau i Giuly na pewno rozważyliby oferte Wisły,a stan by ich na pewno przekonał :) Ciekawy jest też obrońca Hilton z OM tam jedynie grzał ławe i wchodził przy kontuzjach ale konkurencje miał ogromną więc nie ma co się dziwic,że nie grał.Diarra to już wiadomo środkowy marzenie,niestety nie stac nas na jego wynagrodzenie,chciałbym żeby Giuly grał na Reymonta mówiąc szczerze,zobaczymy co się okaże w piątek,licze na solidne wzmocnienia a jak zobacze kogoś z listy eurosportu to będzie już w ogóle rewelka :)

SWEET_83 15.06.2011 18:52

Pierre-Alain Frau - było by to wzmocnienie ataku. S przydał by się nam taki piłkarz ale to tylko marzenia :P

Angmir 15.06.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1111384)
Pierre-Alain Frau - było by to wzmocnienie ataku. S przydał by się nam taki piłkarz ale to tylko marzenia :P

Że niby Lile swojego najlepszego napastnika nie zostawi ?? nie możliwe.

Wojtas 15.06.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nosalka (Post 1111200)
Z tego co pisał zbymak na jego forum (nie oszukujmy się - często ma dobre informacje) to na lewą strone obrony przewidziani są Paljić i Lamey. Ma przyjść jeszcze prawy i środkowy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik.

takie gdybanie mozemy sobie podarować

to kto ma przyjsc "dobrze poinformowani" trabią ich nazwiska od konca sezonu a narazie efekty sa mizerne.

i po akcji z Cikosem widac ze kasa pusta.

River 15.06.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1111384)

Jutro o Frau bedzie news, ze jest o krok od Wisly:rotfl:

baro1995 15.06.2011 18:56

River już dzisiaj na eurosporcie napiszą,że Giuly był widziany w Wierzynku z SV ;D

alberto 15.06.2011 18:57

Macedoński obrońca na celowniku Wisły - http://www.malopolskatv.pl/wisla-zai...acedonczykiem/

Marcin_fan 15.06.2011 18:57

Nie. Będzie " Frau rozmawia z Wisłą " ;D

willow 15.06.2011 19:03

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rzow,id,t.html

Polecam zwłaszcza fragment o Lamey`u i o tym, że cały czas intensywnie szukają jeszcze 4 zawodników. Także, Bracia i Siostry, nie bądźcie małej wiary! ;)

baro1995 15.06.2011 19:07

Frau,Giuly,Hilton,Diarra i mamy Lm ;D A tak poważnie to jutro pewnie ciekawe artykuły będą bo Kołodziejczak na pewno coś od SV wyciągnął,i to raczej są konkretne informacje skoro pojechał do Zakopca,w piątek konferencja więc jutro już raczej będziemy znali nazwiska :)

Fan123 15.06.2011 19:09

Chaouki Ben Saada i Pierre-Alain Frau myśle że są w naszym zasięgu chociarz w przypadku tego drugiego wątpie żeby do nas przyszedł... Musiała by być bardzo atrakcyjna oferta finansowa a na to nas nie stać. W przypadku tego pierwszego myśle że można by było go skłonić do przyjścia. Ale to Stasiek a nie my sprowadzamy zawodników ale bardzo fajnie że ktoś podał taką liste. A Jeleń to może ale za dwa lata gdzieś za duże wymagania finansowe jak narazie a później będzie za stary chociarz przykład Franka świadczy o tym że stary niekoniecznie musi oznaczać że jest słaby.

mitmichael 15.06.2011 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1111385)
Że niby Lile swojego najlepszego napastnika nie zostawi ?? nie możliwe.

Jakiego najlepszego napastnika? Masz w ogole jakies pojecie o druzynie Lille? Konczy mu sie kontrakt i nie zostanie przedłuzony - do tego wieczny rezerwowy. Najlepsi zawodnicy Lille:

Moussa Sow 25 bramek
Gervinho 15 bramek
Eden Hazard 7 bramek

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1111398)
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rzow,id,t.html

Polecam zwłaszcza fragment o Lamey`u i o tym, że cały czas intensywnie szukają jeszcze 4 zawodników. Także, Bracia i Siostry, nie bądźcie małej wiary! ;)

Ciekawe czy nadal bedzie ktos lamentowal po tym artykule na owy transfer Valckxa

SWEET_83 15.06.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1111387)
takie gdybanie mozemy sobie podarować

to kto ma przyjsc "dobrze poinformowani" trabią ich nazwiska od konca sezonu a narazie efekty sa mizerne.

i po akcji z Cikosem widac ze kasa pusta.

Tylko nie strasz kibiców bo będzie płacz. Jeszcze 4 transfery powinne byc zwłaszcza w obronie i w ataku

WISŁAZWE 15.06.2011 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1111338)
Co do Bartczaka to OK, ale polityka klubu w sprawie ściągania lub nie piłkarzy z Korupcyjną przeszłością to jak najbardziej na temat. No ale ja i tak już ten temat skończyłem więc, żalu nie mam.

Owszem, polityka ściągania zawodników z przeszłością korupcyjną do Wisły, będzie dyskutowana, ale wtedy kiedy taki piłkarz będzie miał grać z Białą Gwiazdą na piersi, póki co na to się nie zanosi i miejmy nadzieję, że nie będzie tu taki temat poruszany bo nie dojdzie do takiej sytuacji.

Z mojej strony koniec tematu.

dawiss 15.06.2011 19:24

To juz wiemy, czemu w Wisle gra tak malo Polakow ;)

Angmir 15.06.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1111407)
Jakiego najlepszego napastnika? Masz w ogole jakies pojecie o druzynie Lille? Konczy mu sie kontrakt i nie zostanie przedłuzony - do tego wieczny rezerwowy. Najlepsi zawodnicy Lille:

Moussa Sow 25 bramek
Gervinho 15 bramek
Eden Hazard 7 bramek

Ciekawe czy nadal bedzie ktos lamentowal po tym artykule na owy transfer Valckxa

Wiedziałem że tak się skończy ta wypowiedź :)

Fakt masz rację ostatni sezon to ogony, ale w poprzednim był podstawowym napastnikiem razem z Gervinho, Sow to odkrycie tego sezonu. Chodziło mi o okres ostatnich kilku lat. Gervinho tez dopiero 2gi sezon gra.

Zresztą pomijając bramki - Frau to prawdzimy mistrz techniki, takie bramki jak on ładuje to normalnie Henry za czasów Arsenalu. Piłkarz wybitny, choć nie znany poza Francją. Jeżeli Lile zamierza się go teraz pozbywać to znaczy że po mistrzostwie im się nieco w dupkach po przewracało.

Sorry jeżeli moje sformułowanie raziło. Doskonale wiedziałem że w tym roku już jest nieco na uboczu, ale przyznam że nie wiedziałem że zdobył tylko 5 bramek. Ogólnie Ligue 1 w tym roku nieco zaniedbałem, w poprzednim było ciekawiej. Ten sezon był strasznie dziwny - nie zachęcał do oglądania.

mitmichael 15.06.2011 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1111417)
Wiedziałem że tak się skończy ta wypowiedź :)

Fakt masz rację ostatni sezon to ogony, ale w poprzednim był podstawowym napastnikiem razem z Gervinho, Sow to odkrycie tego sezonu. Chodziło mi o okres ostatnich kilku lat. Gervinho tez dopiero 2gi sezon gra.

Przeciez dla kibicow w Polsce najwazniejszy jest ostatni sezon a nie jeszcze poprzedni. W koncu wszyscy oceniaja Lameya po ostatnim sezonie spedzonym w Leicesterze a nie po poprzednich w Arminii czy Duisburgu.

HEDu 15.06.2011 19:45

tja, Frau, człowiek ktory bombarduje bramkami. średnio 3-4 bramki na sezon przez całą karierę, brawo. a z reszta nie na nasze mozliwosci, my to mozemy miec Buvala.

baro1995 15.06.2011 19:45

Niektórzy muszą sobie uświadomic,że na razie do polskiego klubu z ligi zagranicznej (w miare mocnej) nikt po dobrym sezonie nie przejdzie:)

KOALIK 15.06.2011 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1111423)
Przeciez dla kibicow w Polsce najwazniejszy jest ostatni sezon a nie jeszcze poprzedni. W koncu wszyscy oceniaja Lameya po ostatnim sezonie spedzonym w Leicesterze a nie po poprzednich w Arminii czy Duisburgu.

Wichniarek był ważniejszą postacią niż Lamey w sezonie 2008/2009, kiedy Arminia grała ostatni raz w Bundeslidze. W 2010 r. po sezonie spędzonym w Hercie Wichniarek przyszedł do Lecha i się skompromitował, a miał być wielką gwiazdą. Przynajmniej w Wiśle nie będzie rozczarowania, bo istnieje mało przesłanek, że Lamey nie powtórzy drogi Wichniarka.

mitmichael 15.06.2011 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1111427)
Wichniarek był ważniejszą postacią niż Lamey w sezonie 2008/2009, kiedy Arminia grała ostatni raz w Bundeslidze. W 2010 r. po sezonie spędzonym w Hercie Wichniarek przyszedł do Lecha i się skompromitował, a miał być wielką gwiazdą. Przynajmniej w Wiśle nie będzie rozczarowania, bo istnieje mało przesłanek, że Lamey nie powtórzy drogi Wichniarka.

Wichniarek był wazniejsza postacia bo strzelał duzo bramek gdyz jest napastnikiem a Lamey to obronca i jego sie nie rozlicza ze zdobytych goli tylko za wystepy - w takim przypadku porownywanie napastnika do obroncy mija sie z celem. Ale to nie jest temat na rozkminianie kto w druzynie z Bundesligi był wazniejszym pilkarzem.

karas1983 15.06.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1111401)
piątek konferencja więc jutro już raczej będziemy znali nazwiska :)

a skąd pewność, że nie zaprezentują jedynie Lamey'a??

Tom Al 15.06.2011 20:14

zwłaszcza - napastnika który ma problemy z kręgosłupem

sebastian1727 15.06.2011 20:43

wywiad z Lameyem

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...e4da573,1,3,60

może co niektórzy spojrzą na niego łaskawszym okiem

Fan123 15.06.2011 21:13

Widze że coraz bardziej pozytywne komentarze na temat Lameya i bardzo dobrze wkońcu daliście mu spokój. Nie pokaże co potrafi na boisko a potem popiszemy czy to dobry transfer czy niewypał.

Siemion 15.06.2011 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1111455)
Z tymi kontuzjami Lamey'a to wypociny naszych rodzimych pismakow. Jak przychodzi do Wisly za darmo to musi bic cienki albo po kontuzji. Staszek nie jest idiota i byle szrotu nie sprowadzi.

Akurat to nie wypociny pismaków, bo wszystko zaczęło się na wiślackich forach. Jeden "inteligentny" wszedł na transfermarkt przejrzał historie kontuzji Lamey'a nie patrząc na wiarygodność tych kontuzji, a przede wszystkim czas absencji piłkarza. Gazety to podłapały i dalej się potoczyło. Pretensje możemy mieć do siebie, a ściślej mówiąc do szerokiej grupy kibiców, którzy tylko szukają okazji do ponarzekania na wszystko. Ot taka przywara naszego narodu. Tutaj się pojawia jedna i jedyna złą strona zdobycia przez Wisłę MP - napływ kibiców sezonowych (czego nie da się uniknąć, przykład Lecha) i zezwolenie małolatom i niecierpliwcom na swobodne szarżowanie swoim pesymizmem. Oczywiście to jest mój pogląd :)

Mixu 16.06.2011 05:35

A ja chciałbym znowu zaznaczyć że ponownie jak w poprzednim okienku tak w tym full profeska, żadnych wycieków, żadnych gdybań dziennikarzyn w ostatnich dniach, bo tak naprawdę nie mają żadnego tropu..jedynie co wyciągną z tego forum lub od piłkarzy. Stan działa niczym cichociemny..

Tenzen 16.06.2011 07:07

@Mixu - Sporo wyciekło. W tamtym okienku choćby Melikson, a w tym Iliev.

Natomiast praca Stana oczywiście na plus. Nie wierzyłem, że jest jakaś szansa na kupienie Chaveza, a tu proszę :)

wislakrakow124 16.06.2011 07:29

Wywiad z Robertem troche na temat Lameya i Ilieva

http://sport.interia.pl/raport/wisla...-plany,1655082

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl