Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Feniks1983 15.06.2011 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1111037)
zgodnie z prawem bosmana zawodnik któremu zostało półroku kontraktu może podpisac umowe z innym klubem. Oczywiscie oficjalnie bedzie zawdonikiem swojego nowego klubu po wygasnieciu starego kontraktu.

Jak działa prawo Bosmana to wiem. Miałem na myśli tą drugą kwestie. No bo jeśli nie jest oficjalnie Naszym zawodnikiem to bez zgody obecnego klubu ćwiczyć z Nami też nie może. I wtedy czy chcemy czy nie dołączy do Nas od 1 lipca. Ciekawe czy faktycznie tak będzie...?

Z tego artykułu co podał DrunkenBear wynika, że jednak Lamey będzie szykowany na pierwszy skład i nie należy oczekiwać jeszcze jednego prawego obrońcy. Oby Stan z Robertem byli pewni tego co robią... Sam zawodnik mówi to co pisali niektórzy kibice Angielscy na forum Leicester, że nie do końca było tak że był za słaby tylko po prostu nie był faworytem Erikssona i co ciekawe zapewnił, że nie miał przewlekłych kontuzji.. Ciekawe ciekawe, oby było to wszystko prawdą.

DrunkenBear 15.06.2011 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1111079)
Jak działa prawo Bosmana to wiem. Miałem na myśli tą drugą kwestie. No bo jeśli nie jest oficjalnie Naszym zawodnikiem to bez zgody obecnego klubu ćwiczyć z Nami też nie może. I wtedy czy chcemy czy nie dołączy do Nas od 1 lipca. Ciekawe czy faktycznie tak będzie...?

Temat już był wałkowany. Jeśli kluby się dogadają, to zawodnik może dołączyć do drużyny wcześniej aby z nimi trenować. Ale oficjalny mecz będzie mógł zagrać dopiero po 1 lipca...

kojot_12 15.06.2011 10:42

z fb:

"Za chwilę będzie małe BUM, które oznaczać będzie koniec pewnej bardzo długiej sagi"

KOALIK 15.06.2011 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kojot_12 (Post 1111095)
z fb:

"Za chwilę będzie małe BUM, które oznaczać będzie koniec pewnej bardzo długiej sagi"

Czyli załatwiony Chavez.

spirit 15.06.2011 10:44

Grigorie i Galamaz dolecieli?

crate digger 15.06.2011 10:44

Zdzisław Kapka odchodzi z Wisły?? :D :D

sportnh 15.06.2011 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kojot_12 (Post 1111095)
z fb:

Chavez? heh no ale to zadna niespodzianka skoro to juz wiadomo od dawna :)

sportnh 15.06.2011 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 1111099)
Grigorie i Galamaz dolecieli?

nie, Tristan.

tomasz_19 15.06.2011 10:49

to z pewnością chodzi o Chaveza...

polska.mysl.szkoleniowa 15.06.2011 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 1111075)
jak grał w rezerwach to w rytmie meczowym jest. dodatkowo, na pewno jest spragniony gry na wyższym poziomie niż wcześniej wymienione rezerwy, plus motywacja do rozruszania na nowo troche swojej kariery. To może wyrównać pewne niedociągnięcia związane z brakiem gry. ma 30 lat. w tym wieku to co miał umieć już się nauczył. POZA TYM, JESZCZE NIE ZAGRAŁ NAWET RUNDY W BARWACH WISŁY.

No proszę, zawsze da się znaleźć jakiś plus. Może kupujmy zawodników kulawych, bo oni będą chcieli udowodnić, że potrafią grać jak zdrowi? Albo pogrążonych w depresji, bo będą chcieli się z niej wyrwać?

bridgeburner 15.06.2011 10:50

Gimenez w końcu dotarł !!!

KOALIK 15.06.2011 10:52

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ejne_piec_lat/ Wreszcie dobra decyzja...

kojot_12 15.06.2011 10:53

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ejne_piec_lat/

dulli78 15.06.2011 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1111069)
Takie rzeczy można wydedukować na postawie suchych faktów.
1. Król strzelców ligi węgierskiej
2. Reprezentuje klub który będzie walczył o LM
3. Wiek, 27 lat
4. Bez kontuzji
5. Bez wachań formy
6. Bilans bramkowy 2009/2010 - 33 mecze 15 bramek 6 asyst
7. Bilans bramkowy 2010/2011 - 36 meczy 25 bramek 8 asyst

Szczerze mówić zdziwiłbym się gdyby puścili go za mniej.

Dodatkowo za rok kończy mu się kontrakt, więc to ostatnia szansa, żeby Węgrzy coś na nim zarobili. Warto negocjować, bo to zawodnik dużej klasy. Ciekawy jestem czy temat zawodnika, którym interesowaliśmy się już zimą czyli Władimira Dwaszwiliego upad? To też niezły piłkarz w dodatku do wzięcia bez sumy odstępnego.

Demogorgon 15.06.2011 10:57

Załatwili Chaveza. Całe szczęście, bo już myślałem że i środkowego obrońcę trzeba będzie szukać

KOALIK 15.06.2011 10:59

No to jeszcze powinno być sześć transferów: prawy, środkowy i lewy obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy i napastnik.

crate digger 15.06.2011 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1111106)
No proszę, zawsze da się znaleźć jakiś plus. Może kupujmy zawodników kulawych, bo oni będą chcieli udowodnić, że potrafią grać jak zdrowi? Albo pogrążonych w depresji, bo będą chcieli się z niej wyrwać?

wyłazi z ciebie Polactwo i szukanie minusów na siłę. Stan widać jego przydatnosc sportową ocenił pozytywnie, ja probuje znaleźć motywy dla których nie musi byc to zły zakup, a gra Lameya pałętaniem się po boisku a'la Branco.

tomasz_19 15.06.2011 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1111114)
No to jeszcze powinno być sześć transferów: prawy, środkowy i lewy obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy i napastnik.

hehe marzyciel :) ja cieszyłbym się gdyby przyszedł ten długo ocziekiwany lewy obrońca i napastnik...

_ukoL 15.06.2011 11:01

Jak dla mnie super wiadomość, że już oficjalnie podpisali Osmana na pięć lat. Dla mnie osobiście to będzie ostoja Naszej defensywy z Jaliensem! :-)

KOALIK 15.06.2011 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1111117)
hehe marzyciel :) ja cieszyłbym się gdyby przyszedł ten długo ocziekiwany lewy obrońca i napastnik...

Na tą chwilę to tak wygląda:

Bramkarze: Pareiko, Jovanić, Kurto
Boczni obrońcy: Lamey, Paljić
Stoperzy: Chavez, Jaliens, Bunoza
Defensywni pomocnicy: Sobolewski, Wilk
Środkowi pomocnicy: Jirsak
Rozgrywający: Melikson, Garguła
Skrzydłowi: Małecki, Kirm, Iliev
Napastnicy: Genkow, Boguski.

Plus tacy piłkarze jak Kowalski, Burliga, Brud i z ME.

kacpaw91 15.06.2011 11:22

Ktoś widział Mączyńskiego w ŁKS? Warto mu dać szansę?

mitmichael 15.06.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Demogorgon (Post 1111113)
Załatwili Chaveza. Całe szczęście, bo już myślałem że i środkowego obrońcę trzeba będzie szukać

Czyli juz wiadomo, ze nie beda to tylko darmowe transfery :) czyli zbymak zapowiedzi moze sobie włozyc miedzy bajki

sauce001 15.06.2011 11:29

W sumie siedzę na tym forum od 2 lat i czytam, stronę odwiedzam regularnie od 3-4 lat ale ten temat mnie tak wkurza, że postanowiłem się po tylu latach zarejestrować...

Czyżby te osoby które tutaj tak płaczą zapomniały o 2 bardzo ważnych rzeczach?

Otóż do 01.07.2011 nie można przeprowadzać transferów gotówkowych, do tej daty Wisła nie może przedstawić nowych piłkarzy choćby byli zakontraktowani!

A jeśli nie podpisali żadnego kontraktu to nie można zdradzać z kim się rozmawia po to aby ktoś nie przebił oferty stąd cisza na linii Wisła-Media

Druga to związana z pierwszą: otóż przychodzą do nas teraz zawodnicy z karta w ręku ponieważ oficjalne do 01.07 NIE wolno ściągać innych. Okienko transferowe otwiera się za 2 tygodnie a wy płaczecie, że sciągamy graczy za darmo... no tak bo innych nam po prostu teraz NIE WOLNO....

KOALIK 15.06.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sauce001 (Post 1111132)
W sumie siedzę na tym forum od 2 lat i czytam, stronę odwiedzam regularnie od 3-4 lat ale ten temat mnie tak wkurza, że postanowiłem się po tylu latach zarejestrować...

Otóż do 01.07.2011 nie można przeprowadzać transferów gotówkowych, do tej daty Wisła nie może przedstawić nowych piłkarzy choćby byli zakontraktowani!

A jeśli nie podpisali żadnego kontraktu to nie można zdradzać z kim się rozmawia po to aby ktoś nie przebił oferty stąd cisza na linii Wisła-Media

Druga to związana z pierwszą: otóż przychodzą do nas teraz zawodnicy z karta w ręku ponieważ oficjalne do 01.07 NIE wolno ściągać innych. Okienko transferowe otwiera się za 2 tygodnie a wy płaczecie, że sciągamy graczy za darmo... no tak bo innych nam po prostu teraz NIE WOLNO....

Ogłosić transfer można jak robią w Europie. Wczorajszy przykład Klicha o tym świadczy.

sauce001 15.06.2011 11:33

ale po co ogłaszać jak np zapinane są ostatnie szczegóły? żeby utrudnić sobie zakontraktowanie? przecież to byłoby działanie na szkodę klubu... Poczekajcie na pewno będą wzmocnienia.....

Co do Klicha to nie Wolfsburg się wygadał a sam Klich i prezesi Cracovii

KOALIK 15.06.2011 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sauce001 (Post 1111137)
ale po co ogłaszać jak np zapinane są ostatnie szczegóły? żeby utrudnić sobie zakontraktowanie? przecież to byłoby działanie na szkodę klubu... Poczekajcie na pewno będą wzmocnienia.....

Napisałeś, że nie wolno przeprowadzać transferów gotówkowych do 1 lipca, co jest nieprawdą. Ogłosić podpisanie kontraktu można w każdej chwili. W Anglii, czy w Hiszpanii było już kilkanaście gotówkowych transferów, więc przestań pisać bzdury.

Karherop 15.06.2011 11:35

Cytat:

Goetze przeszedł do realu za pare ładnych mln euro w połowie maja

klub może przeprowadzić transfer na pół roku przed jego wejściem w życie , tak też było u nas gdy Kuba przechodził do BVB latem , a zimą zostały już podpisane papiery

AgresywnyChomik 15.06.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1111071)
Problem w tym, że jeżeli zawodnik przez rok nie grał, to nie wiadomo kiedy i czy w ogóle dojdzie do formy. Wystarczy zobaczyć w jakim stanie wraca większość naszych asów grzejących ławki.

Przypuszczam ze nikt z osob czytajacych to forum nie zdaje sobie sprawy z tego ze zawodnik ktory ma przerwe spowodowana kontuzja, badz wypadnieciem ze skladu potrzebuje czasu aby wejsc w rytm meczowy, dzieki stary odkryles Ameryke.

Ostatni przyklad Genkov - tez chlop mial z wami ciezko na poczatku na szczescie dosc szybko pozamykal usta krytykom.

Dwie rzeczy ktore mnie nastawiaja optymistycznie co do jego osoby (oczywiscie jesli bedzie zdrowy) to to ze jednak podczas swojej kariery gral na poziomie o ktorym 99,5% naszych ligowcow moze pomarzyc oraz to ze bedzie z zespolem przez caly okres przygotowawczy

ardem99 15.06.2011 11:37

ja żałuję, że Cikosa nie wykupili. Liczę na dobrą grę Lamya, ale jakby się nie sprawdził albo po prostu nie wkomponowałby się szybko do drużyny (patrz Jaliens) to zawsze mógłby do składu wskoczyć Erik, po którym wiemy czego się spodziewać. Tym bardziej, że na prawdę z biegiem czasu grał coraz lepiej. rozmawiałem z nim przed meczem z Legią i on strasznie chciał zostać w Krakowie. Poza tym Słowacy są w cenie w Europie, więc jakby pograł trochę w pucharach to na pewno sprzedałoby się go za więcej niż było zapisane w umowie wypożyczenia.

Demogorgon 15.06.2011 11:39

Cytat:

Popieram. Zobaczcie co było w sprawie Osmana i jak długo się to ciągnęło. Niby kluby się dogadały już w maju, media ogłaszały transfer, to znowu go odwoływały, co nie robiło dobrze dla negocjacji. Lepiej poczekać trochę, niż czytać medialne doniesienia typu RvN.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl