Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

LucjuszWielki 20.06.2013 22:55

Wiem, że 95% tego forum nie chodzi na mecze, ale dla tych 5% zapytam:

czy prócz dopingowania Wisły będziecie milczeć i udawać, że franciszka nie ma na łąwce? Mimo, że Wisła to nie trener i piłkarz x to solidna porcja wrzutów w pierwszym meczu na zaśke smudzie się należy ....czy przez to atmosfera ma być gorsza? coż mnie to obchodzi, Franek szykuj stopery!!

huberix 21.06.2013 07:33

Doping powinnien coż zoorganizować bo widać w jaką stronę idziemy.
Jakąś akcję, nie protest że nie przychodzimy na mecze bo to dobije klub ale pokazać Cupiałowi że jeśli chce dalej tu być to musimy kogoś dobrego ściągnąć itd.

comek 21.06.2013 08:02

Jak już wiele razy było mówione: Wisły nie stać, aby była ligowym średniakiem.

dynek.pl 21.06.2013 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1319002)
Wiem, że 95% tego forum nie chodzi na mecze, ale dla tych 5% zapytam:

czy prócz dopingowania Wisły będziecie milczeć i udawać, że franciszka nie ma na łąwce? Mimo, że Wisła to nie trener i piłkarz x to solidna porcja wrzutów w pierwszym meczu na zaśke smudzie się należy ....czy przez to atmosfera ma być gorsza? coż mnie to obchodzi, Franek szykuj stopery!!

Qrwa ale Wy tego Smudy nienawidzicie. A dlaczego mu sie nalezy, ze tak zapytam ?

marcin19876 21.06.2013 08:40

W końcu nasz polski gerrard odchodzi z Wisły,hurraaaaa:-)

Mario Nh 21.06.2013 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1318978)

:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1319025)
Qrwa ale Wy tego Smudy nienawidzicie. A dlaczego mu sie nalezy, ze tak zapytam ?

Bo się mu ciężko wysłowić?
Bo po zwolnieniu z Wisły przyjął propozycję z Legii?
Bo odszedł po jego przyjściu Sobolewski?

:lol:

(Ironia)

Moda jest na naśmiewanie się ze wszystkiego i wszystkich.

Dobrze, że podziękowali Brudowi.

palikot 21.06.2013 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1319018)
Doping powinnien coż zoorganizować bo widać w jaką stronę idziemy.
Jakąś akcję, nie protest że nie przychodzimy na mecze bo to dobije klub ale pokazać Cupiałowi że jeśli chce dalej tu być to musimy kogoś dobrego ściągnąć itd.

A czy nie wystarczy poprostu cierpliwie poczekac?

Gwiaździsty 21.06.2013 10:36

saklak1906 napisał(a):
http://wis.la/jqvlg

To zdjęcie mówi wszystko

Smuda: "Ja nie miałem z tym nic wspólnego"
Sobol: "Weź, spie.....j !"

LucjuszWielki 21.06.2013 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1319025)

Jego nominację przyjąłem na spokojnie, bez żadnej urazy, smutku czy zadowolenia, ALE

Sobola nie daruje, 99,9% to jego zasługa no bo kogo niby? W żadnym klubie na świecie taka akcja nie miałaby prawa bytu. Reiss sprzedawczyk jak super hero w amice a u nas Sobol jak ... szkoda gadać

duch1989 21.06.2013 12:40

Sobolewski chciał zakończyć karierę w Jagielloni i coś czuję że tak będzie. Jest mi niewypowiedzianie smutno z tego powodu, Sobolewski jest moim ulubionym piłkarzem.

Jeżeli na stadionie trybuna C ma skandować co mecz wrzuty na Smudę to ja dziękuje, pokibicuję z innej trybuny. Banda ćwierćmózgowców ma dyktować WSZYSTKIM kibicom jakie mają mieć poglądy? Jeżeli komuś naprawdę zależy na dobru Wisły to wie że to było nieuniknione. jak mamy budować tą młodą Wisłę jeśli ciągle będziemy trzymać piłkarzy grubo ponad 30-letnich? Sobolewski ostatnie dwa sezony nie odstawał, ale nie był już tym samym piłkarzem. Wbrew obiegowym opiniom Kosowski w niczym nie był lepszy od pozostałych naszych grajków wiosną.

Smudzie trzeba dać szansę. Kluby którymi trenował zawsze prezentowały niezły styl i przynajmniej przyzwoite wyniki. Jak kibolom pasuje to mówią że ,,Wisła to my" a nie piłkarze trenerzy, ale jak Smuda na ławce to piana z pyska bo każdy pamięcią sięga najwyżej do feralnego meczu bez zmian z Grecją. Właściwie jak może pamiętać więcej skoro średnia wieku na młynie to teraz jakieś 14 lat? Przychodzą sobie chłopaczki zapalić trawkę, wypić 2,5% rozcieńczane piwko, pochwalić się dupeczką z gimnazjum, złapać za dupcie i podrzeć ryja przed meczem, bo w trakcie spotkania albo juz nawalony, albo siły nie ma, albo sie nie chce.

Nadal w Wiśle jest kilku piłkarzy bardzo dobrych jak na polskie warunki. Nie zawsze trzeba mieć niewiadomo jaki warsztat żeby sporo wycisnąć z piłkarzy. Uwielbiany przez niektórych Maskaant w Holandi uważany jest za dobrego motywatora o kiepskim warsztacie. Wisła nie prezentowała kompletnie żadnego stylu gdy pracował w Krakowie. Małecki w dobrej formie, indywidualne popisy Maora, skuteczny choć mierny Kirm, Genkow któremu jeszcze się chciało i to wystarczyło. A trzeba też dodać że Wilk był wtedy chyba w życiowej formie, a Sobol jak zwykle trzymał poziom.

Kibole to niech zajmą się wspieraniem tych młodych chłopaków jak Downar-Zapolsk, Żemło, Kościelniak, Stolarski czy Uryga bo im wsparcie na pewno będzie potrzebne. Mamy teraz polską Wisłę, można się z nią identyfikować, to nie: trzeba było znaleźć sobie nowy problem.

Tak jak zawsze popierałem działania sektora C jako jego aktywny członek tak trudno w ogóle zrozumieć jakieś namowy do buntu przeciwko Smudzie. Zajmijmy się kibicowaniem, to i tak dużo.

wolfy 21.06.2013 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez duch1989 (Post 1319067)
Banda ćwierćmózgowców ma dyktować WSZYSTKIM kibicom jakie mają mieć poglądy?

Odezwał się intelektualista.

Przyznam, że dalej nie czytałem, ponieważ te fragment Cię kompletnie dyskredytuje.

Pomijając już fakt, że nic jeszcze nie wiadomo o wrzutach na Smudę, zmuszaniu do czegokolwiek etc. - to nie wiem kim jesteś żeby w ten sposób wypowiadać się o kibicach z innych trybun. Jeżeli chodzi o mnie - wyglądasz na zakompleksionego szczeniaka, a w tym co przekazujesz nie widzę śladów inteligencji, które pozwalałyby Ci na patrzenie na innych z taka wyższością.

Sugeruję trochę więcej pokory.

JacobCFC 21.06.2013 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez duch1989 (Post 1319067)
Sobolewski chciał zakończyć karierę w Jagielloni i coś czuję że tak będzie. Jest mi niewypowiedzianie smutno z tego powodu, Sobolewski jest moim ulubionym piłkarzem.

Jeżeli na stadionie trybuna C ma skandować co mecz wrzuty na Smudę to ja dziękuje, pokibicuję z innej trybuny. Banda ćwierćmózgowców ma dyktować WSZYSTKIM kibicom jakie mają mieć poglądy? Jeżeli komuś naprawdę zależy na dobru Wisły to wie że to było nieuniknione. jak mamy budować tą młodą Wisłę jeśli ciągle będziemy trzymać piłkarzy grubo ponad 30-letnich? Sobolewski ostatnie dwa sezony nie odstawał, ale nie był już tym samym piłkarzem. Wbrew obiegowym opiniom Kosowski w niczym nie był lepszy od pozostałych naszych grajków wiosną.

Smudzie trzeba dać szansę. Kluby którymi trenował zawsze prezentowały niezły styl i przynajmniej przyzwoite wyniki. Jak kibolom pasuje to mówią że ,,Wisła to my" a nie piłkarze trenerzy, ale jak Smuda na ławce to piana z pyska bo każdy pamięcią sięga najwyżej do feralnego meczu bez zmian z Grecją. Właściwie jak może pamiętać więcej skoro średnia wieku na młynie to teraz jakieś 14 lat? Przychodzą sobie chłopaczki zapalić trawkę, wypić 2,5% rozcieńczane piwko, pochwalić się dupeczką z gimnazjum, złapać za dupcie i podrzeć ryja przed meczem, bo w trakcie spotkania albo juz nawalony, albo siły nie ma, albo sie nie chce.

Nadal w Wiśle jest kilku piłkarzy bardzo dobrych jak na polskie warunki. Nie zawsze trzeba mieć niewiadomo jaki warsztat żeby sporo wycisnąć z piłkarzy. Uwielbiany przez niektórych Maskaant w Holandi uważany jest za dobrego motywatora o kiepskim warsztacie. Wisła nie prezentowała kompletnie żadnego stylu gdy pracował w Krakowie. Małecki w dobrej formie, indywidualne popisy Maora, skuteczny choć mierny Kirm, Genkow któremu jeszcze się chciało i to wystarczyło. A trzeba też dodać że Wilk był wtedy chyba w życiowej formie, a Sobol jak zwykle trzymał poziom.

Kibole to niech zajmą się wspieraniem tych młodych chłopaków jak Downar-Zapolsk, Żemło, Kościelniak, Stolarski czy Uryga bo im wsparcie na pewno będzie potrzebne. Mamy teraz polską Wisłę, można się z nią identyfikować, to nie: trzeba było znaleźć sobie nowy problem.

Tak jak zawsze popierałem działania sektora C jako jego aktywny członek tak trudno w ogóle zrozumieć jakieś namowy do buntu przeciwko Smudzie. Zajmijmy się kibicowaniem, to i tak dużo.

Dodaj sobie do swojego nicku jeszcze dy i wszystko będzie się zgadzało.

Sobol z nami, kiboloami!

duch1989 21.06.2013 13:10

Ja ze swojej strony mogę zasugerować wycieczkę na sektor C. Gwarantuje Ci że się dowartościujesz.

BTW określenie ćwierćmózgowcy nie odnosi się do wszystkich kibiców z tego sektora.

Kamson 21.06.2013 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1319070)
Dodaj sobie do swojego nicku jeszcze dy i wszystko będzie się zgadzało

:gp:

............

Charlie 21.06.2013 16:44

Cytat:

Uwielbiany przez niektórych Maskaant w Holandi uważany jest za dobrego motywatora o kiepskim warsztacie. Wisła nie prezentowała kompletnie żadnego stylu gdy pracował w Krakowie. Małecki w dobrej formie, indywidualne popisy Maora, skuteczny choć mierny Kirm, Genkow któremu jeszcze się chciało i to wystarczyło. A trzeba też dodać że Wilk był wtedy chyba w życiowej formie, a Sobol jak zwykle trzymał poziom.
A nie przyszło Ci do głowy, że to może właśnie Maaskant wyciągnął maks umiejętności z Kirma, Małego, Genkova i Wilka :) ?

Cytat:

Mamy teraz polską Wisłę, można się z nią identyfikować, to nie: trzeba było znaleźć sobie nowy problem.
Taa, pewnie właśnie o to chodzi Łysemu - dać młodych Polaków, którzy w większości są słabymi piłkarzami, ale przynajmniej kibice będą mieli się z kim identyfikować. Sorry ja tam jednak wolę Wisłę Maaskanta niż obecną, tam przynajmniej były jakieś próby działania jak profesjonalny klub.

A co do Smudy - nie widzę sensu, żeby się go czepiać, dopóki faktycznie nie da kibicom do tego powodów. Cupiał i tak go nie zwolni przez protesty z sektora C, a moze jednak nie warto dzukać dodatkowych podzialłów w tych trudnych czasach. Tyle, że faktycznie na obecną chwilę nie ma sensu o tym dyskutować, zwłaszcza, że żadne decyzje jeszcze nie zapadły i dlatego chyba nie ma się co tak spinać.

mitmichael 21.06.2013 17:05

Spokojnie ludziska jak pojawiła sie informacja o Sarkim i zobaczyliscie kiedy ostatnio grał tez było narzekanie a potem nagle zdanie o Nim zmieniliscie - byc moze i z pozostałymi pilkarzami z czarnego ladu bedzie podobnie. Moze to własnie Sarki ich polecił? tego sie pewnie nie dowiemy

Griszka30KR 21.06.2013 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1319062)
Sobola nie daruje, 99,9% to jego zasługa no bo kogo niby? szkoda gadać

Bo Ty wiesz.......
A ja powiem,że Cupiała i Bednarza.
Daj "se pass" z takimi wywodami.

LucjuszWielki 21.06.2013 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1319087)
Bo Ty wiesz.......
A ja powiem,że Cupiała i Bednarza.
Daj "se pass" z takimi wywodami.

mhmm...jak myślisz?

Cupiał powiedział: "Franek, Sobol jest do bani za stary, nic nie wniesie, szkoda pensji dla niego, lepiej sprowadź mi kilku synów od znajomych gebelsów, może wypalą, a Ty sobie długi wdzięczności odrobisz"

czy

Franek: "słuchaj Boguś, Sobol jest za stary, wypalony, brak mu motywacji, ja potrzebuję młody zespół, który chce się pokazać i ma ambicje"

jak myślisz, która wersja bliższa oryginału?

Może 3 wariant: Sobol:" pierd... jak nie dacie 200tys euro za sezon to odchodze..."

Oczywistym jest, że Smuda narobił szumu w głowie Cupiałowi i ten olał Radka lekką ręką...

63.5 Kg 21.06.2013 18:01

Czołowy strzelec ligi miejscowej...hmmmm...

Griszka30KR 21.06.2013 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1319093)
mhmm...jak myślisz?

Cupiał powiedział: "Franek, Sobol jest do bani za stary, nic nie wniesie, szkoda pensji dla niego, lepiej sprowadź mi kilku synów od znajomych gebelsów, może wypalą, a Ty sobie długi wdzięczności odrobisz"

czy

Franek: "słuchaj Boguś, Sobol jest za stary, wypalony, brak mu motywacji, ja potrzebuję młody zespół, który chce się pokazać i ma ambicje"

jak myślisz, która wersja bliższa oryginału?

Może 3 wariant: Sobol:" pierd... jak nie dacie 200tys euro za sezon to odchodze..."

Oczywistym jest, że Smuda narobił szumu w głowie Cupiałowi i ten olał Radka lekką ręką...

Wszystkie trzy są do bani .Pierwsza no coment,ale prawie taka sama jak druga pod wzgledem treści,a prawie jak trzecia pod wzgledem niedorzecznosci.

LucjuszWielki 21.06.2013 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1319097)
Wszystkie trzy są do bani .Pierwsza no coment,ale prawie taka sama jak druga pod wzgledem treści,a prawie jak trzecia pod wzgledem niedorzecznosci.

W sumie racja... TUSK za tym stoi! :alleluja:

Arked 21.06.2013 20:09

Zakładając, że Smuda będzie grać w popularnym ustawieniu 4-5-1, to na dzień dzisiejszy pilnie potrzebujemy:
- 2 lewych obrońców
- 2-3 defensywnych pomocników (klub chyba nawet nie ma w planach pozyskiwania takowych)
- 1 skrzydłowego
- 2 napastników

W sumie 7-8 piłkarzy.

W wyliczeniach pomijam ewidentne braki w klasie sportowej zawodników grających u nas obecnie na pozycjach bramkarza, środkowego obrońcy, ofensywnego pomocnika czy prawego obrońcy. Piszę tylko o dziurach w kadrze.

Należy również zauważyć, że mamy w kadrze aż 6 środkowych obrońców (to przynajmniej o 2 za dużo).

filip123 21.06.2013 20:28

No to dziki przyjdzie , jeden z testowanych lewy obronca . Nastepnie jeden to napastnik i skrzydlowy wiec tylko jeszcze jeden napastnik i defensywny :D

Dariook 22.06.2013 01:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1319086)
Spokojnie ludziska jak pojawiła sie informacja o Sarkim i zobaczyliscie kiedy ostatnio grał tez było narzekanie a potem nagle zdanie o Nim zmieniliscie - byc moze i z pozostałymi pilkarzami z czarnego ladu bedzie podobnie. Moze to własnie Sarki ich polecił? tego sie pewnie nie dowiemy

Czarno to widzę...

palikot 22.06.2013 01:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1319125)
Czarno to widzę...

Problem jest taki, że wy się boicie nie tyle zmian, co ryzyka... :D

Życie to ryzyko... Kto nie ryzykuje, to nic nie osiągnie :)

mszumski 22.06.2013 08:22

Nie jest źle z naszym składem. W sumie mamy szansę na bicie się o 4 miejsce co przy dobrych wiatrach może dać puchary. Oczywiście kluczem do sukcesu będzie koncentrowanie się na ligowych szarakach żeby jakimś cudem nie gubić punktów z nimi. Lech, Legia i pewnie Śląsk będą poza zasięgiem. Ale z resztą można spokojnie wygrać.
Może uda się kogoś wypożyczyć żeby załatać te dziury, które mamy.
Wszystko będzie opierać się na walce. Zależy też czy uda nam się przejść sezon bez kontuzji czołowych zawodników. A takimi napewno będą Sarki i Małecki. Oni będą kluczem do zwycięztw. Jeżeli Brożek by przyszedł za półdarmo to brać. Z ligową szarzyzną powinien sobie jakoś radzić. To już jakoś problem napadu byłby rozwiązany na ten sezon. Warunek, że nie poszłoby na to dużo kasy- konrakt motywacyjny do podniesienia w zależności od wyników drużyny i ok.
W sumie podstawową 11 jakoś się da uklecić. Tak jak mówię powinniśmy zainwestować w dobrą odnowę biologiczną:).
Dobre zgranie, fart i pojedziemy na 4 miejsce co nam da puchary.

LucjuszWielki 22.06.2013 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mszumski (Post 1319131)
Nie jest źle z naszym składem. W sumie mamy szansę na bicie się o 4 miejsce co przy dobrych wiatrach może dać puchary. Oczywiście kluczem do sukcesu będzie koncentrowanie się na ligowych szarakach żeby jakimś cudem nie gubić punktów z nimi. Lech, Legia i pewnie Śląsk będą poza zasięgiem. Ale z resztą można spokojnie wygrać.
Może uda się kogoś wypożyczyć żeby załatać te dziury, które mamy.
Wszystko będzie opierać się na walce. Zależy też czy uda nam się przejść sezon bez kontuzji czołowych zawodników. A takimi napewno będą Sarki i Małecki. Oni będą kluczem do zwycięztw. Jeżeli Brożek by przyszedł za półdarmo to brać. Z ligową szarzyzną powinien sobie jakoś radzić. To już jakoś problem napadu byłby rozwiązany na ten sezon. Warunek, że nie poszłoby na to dużo kasy- konrakt motywacyjny do podniesienia w zależności od wyników drużyny i ok.
W sumie podstawową 11 jakoś się da uklecić. Tak jak mówię powinniśmy zainwestować w dobrą odnowę biologiczną:).
Dobre zgranie, fart i pojedziemy na 4 miejsce co nam da puchary.

Nie wypisujcie takich głupot... jakie 4 miejsce, z kim? Z Boguskim na szpicy czy z tym gebelsem na środku? Na chwilę obecną mamy kadrę, którą stać na zaciekłą walkę o utrzymanie, może środek tabeli.

mszumski 22.06.2013 08:55

W trudnych czasach trzeba więcej optymizmu :D

Karamazow 22.06.2013 09:35

Konkretne ruchy nowej Wisły lider środka pola już jest, lewy obrońca zaklepany. Ciekawią mnie jeszcze tylko dwie rzeczy bo Smuda mówi, że nasz nowy gracz Fabian nie był od asyst i strzelania goli, więc chciałem zapytać od czego jest ofensywny pomocnik? Według mnie nawet przeciętny defensywny pomocnik bez gola i asysty się nie obroni przez 26 meczów w 4 lidze niemieckiej a co dopiero ofensywny grajek. Druga rzecz dotyczy Murzynów, którzy przyjadą na testy, kluby wierzą na słowo/papier w wiek zawodnika, czy jednak sprawdzają po zębach datę urodzenia? Wie ktoś jak to wygląda w klubach?
Na mecze chodzę i raczej będę nadal chodził w przyszłym sezonie, jednak jakaś część mnie jak widzi takie prywaty jak ściąganie Fabiana(za którym nie wiem co niby ma przemawiać, żeby nas wzmocnił), płacenie pensji Smudzie to boli mnie to, że dokładam do prowadzenia klubu na dno, a cwaniaczki jeszcze na tym zarobią.

PeterSett - W przypadku solidnego piłkarza nie ma czegoś takiego jak transfer bezgotówkowy, jeśli danym piłkarzem interesuje się więcej niż jeden klub to musisz zapłacić większą prowizję menedżerowi i większą sumę za podpis dla samego piłkarza.

PeterSett 22.06.2013 09:42

A ja zawsze będę powtarzał, że

- Czy można ukleić dobry skład zawodnikami bezgotówkowymi? - TAK. ale wymagany jest dobry scauting trzeba znać ludzi dobrze zorientowanych, to Bednarz ściągnał za darmo Marcelo tak? To może Pan Jacek zacznie iść w swoje ślady.

- Czy można ściągnąć taką perełkę jak Marcelo i powtórzyć ten ruch kilka razy? Raczej nie, ale można ściągnąć tak graczy solidnych - czyli nie słabych. Ja na to liczę, że ściągną ludzi przyzwoitych, którym zależy na wynikach.

- Czy Smuda to jest trener, który umie składać ekipę transferowo? Nie. W czasach Widzewa miał najlepszych piłkarzy w kraju, w czasach Lecha miał też jednych z najlepszych jeśli nie najlepszych. W pozostałych ekipach nie miał sukcesu. On nie jest trenerem, który coś daje dodatkowego niestety.

-Czy można ściągnąć Błaszczykowskiego BIS? Można, mi się to marzy. Oby ściągneli do Wisły z niższych lig kilku grajków i choć jeden miał połowę talentu Błaszcza. Zresztą Kubie się chciało biegać w każdym meczu. Walczaków potrzebujemy.

Quorth 22.06.2013 10:06

Ja się boje o Derby...

Pele_94 22.06.2013 10:11

Mi się wydaje, że Marcelo trafił się Jackowi jak ślepej kurze ziarno, pewnie też ściągnięty poprzez obejrzenie kasety od jego managera. Błaszczykowski trafił do nas z 4 ligi i zrobił karierę, takich zawodników w niższych ligach jest pewnie wielu. Po paru latach chodzenia na okręgówkę jestem nawet tego pewien, że są tam młode perełki. Jednak warto pamiętać, że Kuba nie trafił do nas ponieważ wyszukali go nasi scauci tylko dlatego, że został nam polecony przez wujka. Dlatego ok, można ściągać dobrych graczy i talenty bez gotówki ale trzeba mieć dobrą siatkę scautów czego my nie mamy.

dawiss 22.06.2013 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pele_94 (Post 1319144)
Mi się wydaje, że Marcelo trafił się Jackowi jak ślepej kurze ziarno, pewnie też ściągnięty poprzez obejrzenie kasety od jego managera. Błaszczykowski trafił do nas z 4 ligi i zrobił karierę, takich zawodników w niższych ligach jest pewnie wielu. Po paru latach chodzenia na okręgówkę jestem nawet tego pewien, że są tam młode perełki. Jednak warto pamiętać, że Kuba nie trafił do nas ponieważ wyszukali go nasi scauci tylko dlatego, że został nam polecony przez wujka. Dlatego ok, można ściągać dobrych graczy i talenty bez gotówki ale trzeba mieć dobrą siatkę scautów czego my nie mamy.

Z tego co kojarzę Marcelo wtedy już grał w swoim klubie w 1 składzie. Więc nie był to piłkarz anonimowy.

dynek.pl 22.06.2013 10:25

Wg. DP podobno ten Guerrier jest dogadany - spoko tylko, ze koleś do 15 lipca będzie na Gold Cup Concacaf to jaki będziemy miec z niego pozytek ?

cfa 22.06.2013 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1319147)
Wg. DP podobno ten Guerrier jest dogadany - spoko tylko, ze koleś do 15 lipca będzie na Gold Cup Concacaf to jaki będziemy miec z niego pozytek ?

Większy niż z jakiegokolwiek zawodnika który z nami nie podpisze kontraktu :)
Generalnie na lewą obronę jest niezawodny Burliga, więc do 15 lipca da radę tam pograć :) Jest też Bunoza ...

SĘDZIA ZGRED 22.06.2013 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1319151)
Większy niż z jakiegokolwiek zawodnika który z nami nie podpisze kontraktu :)
Generalnie na lewą obronę jest niezawodny Burliga, więc do 15 lipca da radę tam pograć :) Jest też Bunoza ...

Obawiam się że Bunozy już nie ma...rozwiązał umowe i podpisał z innym klubem gdzieś zagranicą o ile się nie mylę...

Nehiar 22.06.2013 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SĘDZIA ZGRED (Post 1319157)
Obawiam się że Bunozy już nie ma...rozwiązał umowe i podpisał z innym klubem gdzieś zagranicą o ile się nie mylę...

Czy przypadkiem nie pomyliło ci się z Genkowem ? Bunoza jest w kadrze na obóz.

fifek 22.06.2013 12:23

http://sport.interia.pl/klub-slask-w...sku,nId,984938

Najważniejsze że my pozyskaliśmy młodego perspektywicznego Niemca :)

For_FuN_ 22.06.2013 12:37

Te nazwiska naprawde robia "wrazenie" ;). Kompletne anonimy...po Burdenskim czas na kolejnych amatorow, a nie na zawodowych pilkarzy. Pierwsze pytania dziennikarzy do nowych nabytow, to czym sie zawodowo zajmuja :). To juz mozna bylo u nas poszukac podobnych kopaczy w 5-6 lidze.

Pele_94 22.06.2013 12:38

Nasze transfery są chaotyczne i nieprzemyślane ale to żadna nowość. Możemy się rozpisywać kogo nam potrzeba i na jakich pozycjach ale co możemy zrobić to tylko czekać co wymyśli smuda i Jacek z ekipą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl