Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Arked 20.06.2013 00:18

Coś mi tu śmierdzi w twoim poście Dariook. Samoa nie leży w Afryce tylko dalekiej Oceanii. Węszę fake.

Dariook 20.06.2013 00:21

To może mu się w paszporcie jebneli, albo Kapka zrobił zmyłkę żeby cła nie uiszczać . Sam nie wiem ....jak już chłopak się z nimi zabrał to widać ze mu zależy!

Wyśłesz go do domu a jutro załamka jak w Realu Ancelottiego będzie pierwsze skrzypce nosił. Mało to takich przypadków było.

KacpiTSW 20.06.2013 02:04

Hahaha, przecież ten gość z rocznika 95 wygląda jakby był grubo po trzydziestce nie wspominając o murzynie z 94!

Przynajmniej mnie rozbawiłeś :-)

bódyń 20.06.2013 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 1318785)
Na fb wyczytałem, że wg. hiszpańskich mediow Paweł Brożek lada moment powinien podpisać kontrakt z Wisła. Nie wiem ile w tym prawdy. Moim zdaniem to obecnie przy naszej sytuacji jedna z lepszych decyzji. Zobaczymy co to za murzyni testowani...noi i myślę, że i ten lewy obrońca z Sanotsu byłby dobrym wzmocnieniem.

Chyba jedna z gorszych opcji. Rok starszy od Genkova a strzela do niego mniej bramek na rok niz on.
Generalnie ile Borzek strzelil bramek w ostatnich dwoch latach w ligach? Okolo 3.
Nie robmy skladu odpadow z Wisly.

Galonek 20.06.2013 08:24

Lepszy skład odpadów, niż pusty magazyn. W naszej obecnej sytuacji chodzi o to, żeby w czasie meczu mieć możliwość dokonania trzech zmian, bez konieczności mieszania w to Smoka i chłopców od podawania piłek.

bódyń 20.06.2013 08:49

ALe po co wpuszczac Brozka? Skutecznosc podobna do Sikorskiego?? No chyba po to aby kibice mu wiecej wybaczali niz innym no to 'nasze' drewno w przeciwienstwie do normalnych drewniakow

marcin19876 20.06.2013 08:54

A czy ktoś coś wie na temat naszego "zdolnego" Daniela Bruda bo onet podał że Wisła z tym graczem już się rozstała...

WislaFan123 20.06.2013 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1318807)
Chyba jedna z gorszych opcji. Rok starszy od Genkova a strzela do niego mniej bramek na rok niz on.
Generalnie ile Borzek strzelil bramek w ostatnich dwoch latach w ligach? Okolo 3.

Chce przypomniec ze Mila dąsał sie po roznych ligach zagranicznych i prawie wogole nie gral... wrocil i jestem jednym z najlepszych graczy w lidze...

Ile Genkov dostawal szans ile Brozio.. akurat jesli o niego chodzi to 10 bramek spokojnie nam w sezonie gwarantuje, nawet przy slabszej formie w ostatnim okresie..

lysy9055 20.06.2013 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1318814)

Ile Genkov dostawal szans ile Brozio.. akurat jesli o niego chodzi to 10 bramek spokojnie nam w sezonie gwarantuje, nawet przy slabszej formie w ostatnim okresie..

ahahahahahaha. Ty tak serio? ;D

marcin19876 20.06.2013 09:49

Nalepa wraca do Wisły:-)

KacpiTSW 20.06.2013 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1318807)

Saganowski z Legii, jeden z najskuteczniejszych zawodników zeszłego sezonu (10 bramek) też zanim trafił do Warszawy też miał pewien zastój...w ŁKSie udało mu się strzelic 6 bramek w 29 spotkaniach, wczesniej Grecja - przez dwa lata 34 mecze 5 bramek, Anglia - łącznie pięć lat ale liczę ostatnie trzy lata , 26 meczy 6 bramek.
Sagan jest z 78 a brożek 84...więc jest pewna różnica wieku.
Moim zdaniem Brożek po dobrym okresie przygotowawczym jest w stanie zapewnić nam te 10 bramek w sezonie...
Oczywiście...bez dograń z drugiej linii nawet i Eto'o nic sam nie zdziałał...pożyjemy zobaczymy, póki co to i tak tylko spekulacje..bo Brożka na dzień dzisiejszy w Wiśle nie ma.

Poza tym jeśli nie Brożek to kto? Demjan? Skoro ponoć odpadamy w przedbiegach w walce o Piątka z Polonii W. z powodu braku finansów to Legia czy tam Amica ktora jest również zainteresowana jego osobą z palcem w dupie będzie w stanie przebić naszą ofertę...w dodatku gra w europejskich pucharach jest dodatkowym atutem dwóch w/w klubów.......

Galonek 20.06.2013 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 1318824)
Sagan jest z 78 a brożek 84...więc jest pewna różnica wieku.
Moim zdaniem Brożek po dobrym okresie przygotowawczym jest w stanie zapewnić nam te 10 bramek w sezonie...

Brożek jest rocznik 83. Co do twojej tezy się zgadzam. Nie możemy wybrzydzać, jeśli chodzi o Pawła, bo nie wybieramy między nim, a jakimiś asami, tylko między nim albo no name'ami albo ...no właśnie, kim?

kristos 20.06.2013 10:14

Brożek ,jeśli tylko będzie chciał solidnie pracować jest w stanie nie tylko strzelić 10 bramek ,ale zostać najlepszym snajperem ligi. Jeśli natomiast myśli ,że przychodząc tu będzie spacerował po boisku wymachując rekami ,to lepiej niech nie przychodzi.
Kosa być może nie specjalnie chciał wysilać się na treningach i to dawało efekt w postaci 15 minut dobrej gry w meczu.
Zresztą wcześniej w Bełchatowie został przesunięty do rezerw.
Co do Sobolewskiego ,to najlepszy sezon zaliczył przed rezygnacją z gry w kadrze.
Póżniejszy okres , to już niestety tylko przebłyski formy . Dużo strat w środku boiska , niepotrzebne faule .
Dlatego ,szacunek i podziękowanie za dotychczasową grę ,ale pora odejść.

BoBaSbK 20.06.2013 10:51

Balonik został nadmuchany przed LM ( kontrakty ,trenerzy , sztab - była zgoda zarządu i właściciela) Nikozja sprowadziła ich na ziemie . Teraz czyszczą co się da , kiedy wyjdą na zero może za rok , a może dłużej plan oszczędzamy trwa. Może po krytyce w prasie BC odkręci troszkę kasę... ale na pewno nie będzie takie szaleństwo w kontraktach. Pożyjemy zobaczymy.

WislaFan123 20.06.2013 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lysy9055 (Post 1318815)
ahahahahahaha. Ty tak serio? ;D

Boze.. kolejny pokemon ktory wiecznie narzeka... moze tak czasem warto na statystyki popatrzec?

Nie liczac ostatniej rundy, a po powrocie z Katowic, to przez 5 pelnych sezonie w lidze (05/06 - 09/10) Brozio w lidze w 132 meczach strzelil 91 bramek co daje 0.7 bramek na mecz...

Tak, nawet przy gorszej formie jest gwarancja wielu bramek - bo tu dostanie czas i bedzie miec miejsce w skladzie..

Ale nie - lepiej byc trendy jak wiekszosc forum i tylko narzekac (jak to z zreszta Polacy maja we krwi) a nie szukac pozytywow..

domin_czyzyny 20.06.2013 11:09

każdy rozsądnie myślący kibic Wisły Kraków w obecnej naszej sytuacji powinien ucieszyć się gdyby wrócił do nas Paweł Brożek.
Nie mamy na nic kasy: na wypłaty, transfery, itp. Jeśli jakimś cudem uda się namówić Pawła do podpisania kontraktu to byłoby wspaniale.

Oczywiście nie spodziewajmy się cudów, ale i tak będzie to lepszy zawodnik niż potencjalny "Kumta Kimte" z Burkina Faso, który za wolno spierdalał przed "handlarzem żywym towarem" i poprzez "Kapka Tours&Transfers" trafił do Polski.

TRNKRN 20.06.2013 11:49

KaSzTaN tylko pamiętaj o tym, że wtedy kiedy Brożek grał, to miewał po kilka/kilkanaście sytuacji na mecz, żeby zdobyć gola. Obrazując - żaden dobry klub nie wziął go do siebie, tylko przeciętny Trabzonspor. O czym to świadczy? Że napastnikiem wybitnym nigdy nie był. A teraz do tego dochodzi fakt, że u nas przez ostatnie 2 sezony z sytuacjami było krucho, bo i rozgrywającego nie mamy. Więc z czego Ci te bramki będzie strzelał? To też pytanie. Ja jestem na nie, bo żaden powrót do tej pory się nie udał. I w tym wypadku również wierzę w ciągłość serii. A Brożek 2 ostatnie sezony to dno.

tommiyacht 20.06.2013 12:07

bez 2-3 kumatych pilkarzy w pomocy to Brozek sobie nie postrzela. Co nie zmienia faktu ze w obecnej sytuacji wizerunkowo-finansowo-marketingowej, niezakontraktowanie Pawla byloby debilizmem.

Brozek + Demjan.. byloby ciekawie. 2 sezony by pograli

sayek89 20.06.2013 12:24

W obecnej sytuacji podpisanie Brożka to dobra decyzja. Bo kogo mamy? Boguski? gościu najlepszy sezon miał jak grał jeszcze w Bełchatowie i potem jak wrócił, a później zdziczał oO

tommiyacht 20.06.2013 12:50

Boguski przestal grac po tym

http://www.igol.pl/article,10388.html

przynajmniej w.g. mnie

funkykoval 20.06.2013 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1318857)
Boguski przestal grac po tym

wis.la/tp15n

przynajmniej w.g. mnie

Nie tylko wg Ciebie - wszak wówczas ocierał się o reprezentację, w WIśle strzelił 9 bramek które dały nam conajmniej 5 pkt remisy z Pejsami u nich i w Bytomiu oraz 3 bramki strzelone Odrze.

Od tej pory nie cierpię tego brutalnego chamidła Borysiuka, który za ten brutalny faul nie dostał od sędziego Wałka nawet zółtej kartki.

TymonPRO 20.06.2013 14:07

Temat Pawła Brożka możecie zakończyć bo Smuda sam powiedział że go nie chce.

Niestety jego w nowym sezonie nie zobaczymy w barwach Wisły

///

Wisła ponoć jest zainteresowana młodym 21 letnim napastnikiem z Wenezueli, obecnie grającym dla 2 ligowego FC Nantes (Francja)

Fernando Luis Aristeguieta de Luca

Wysoki 1,88m
Wyceniany na 1 mln € (transfermarkt)

11 krotny reprezentant Wenezuelii, na papierze wygląda bardzo dobrze

wiertar 20.06.2013 14:13

rudy... nie nadaje sie

michu-k 20.06.2013 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1318861)
rudy... nie nadaje sie

"Rudy się nie dostał" :lol:

TymonPRO 20.06.2013 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1318861)
rudy... nie nadaje sie

przefarbujemy :)

piter116 20.06.2013 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1318860)
Temat Pawła Brożka możecie zakończyć bo Smuda sam powiedział że go nie chce.

Niestety jego w nowym sezonie nie zobaczymy w barwach Wisły

///

Wisła ponoć jest zainteresowana młodym 21 letnim napastnikiem z Wenezueli, obecnie grającym dla 2 ligowego FC Nantes (Francja)

Fernando Luis Aristeguieta de Luca

Wysoki 1,88m
Wyceniany na 1 mln € (transfermarkt)

11 krotny reprezentant Wenezuelii, na papierze wygląda bardzo dobrze

1. Nantes awansowało do Ligue 1.
2. Nantes chciało go wykupić.
3. Parę dni temu zawieszono im zakaz transferowy.
4. Wykupią go na dniach, o ile już tego nie zrobili.

Nie ma tematu.

wiertar 20.06.2013 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1318864)
przefarbujemy :)

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...79692305_n.jpg

TRNKRN 20.06.2013 14:56

Wg strony Nantes już został wykupiony... Wg zakazanej strony z 1 mln euro.

huberix 20.06.2013 15:13

Brożka bym nie chciał bo nie ma kto mu dograć. On głównie strzelał vramki po asystach Błaszczykowskiego lub innych.
Myślę, że Cupiał da kase bo traci respekt itd.
Jeśli dojdzie nam nowy sponors na koszulkach to będzie za-je-bi-ście xD
Ja bym walczył o Pacheco. Co do samej Wisły, zawodnicy których mamy są dobrzi ( jeśli chodzi o dośw. i wyst. w innych ligach itd. ) jeśli Wisła spłaciłaby im wszystkie długi , Smuda by wziął ich do roboty to są to zawodnicy którzy potrafiliby nawet wygrać ligę o ile przyszłoby 3-4 kumatych jak np. taki Pacheco, którego można nazwać myślę drugim Meliksonem ( oby, jak przyjdzie), drugim oczywiście jak Maor był u nas pierwszy sezon :)
Brożek myślę na nie ale trudno stwierdzić, bo w takiej Hiszpanii trzeba sobie wypracować akcję a u nas mu nagrywali ale jak pisałem, teraz nie ma kto mu grać bo Mały kiepsko wrzuca,Sarki jest tylko od kontr, a Broziu szybki nie jest.
Trzeba też tych piłkarzy zjednoczyć,żeby czuli się jak w rodzinie. Sarki mówił że tak się tu czuje ale trzeba się starać żeby tak czuli się wszyscy żeby potem jak zadzwoni kolega i spyta
- Hej, chce mnie Wisła, jak ci się tu gra ?
- No JOŁ, spoko. Może wyniki na razie nie są ok, pensja się troszke spóźnia ale magia Krk jest wspaniała.
Wisła traktuje tu każdego jak członka rodziny, siadamy razem przy stole, żartujemy itd. , Myślę że warto bo takiego ciepła nie dostarczy ci żaden inny klub.
-------------------------------------------------------------------------------
Takie małe marzenia ;) Oczywiście widzimy się w przyszłym sezonie na R22 bo teraz klub potrzebuje nas najbardziej w TYM momencie.
TYLKO WISŁA !

Barti 20.06.2013 16:59

Panowie! Skończcie już z tym Genkovem. Od kiedy pamiętam próbuje się go czymś usprawiedliwiać, a to brakiem dograń (patrz Biton), a to innymi zadaniami na boisku niż strzelanie na bramkę (hehehhh). Kilka razy trzeba było się lepiej ustawić, lepiej zagrać, i efekt byłby lepszy. Dla mnie pozorował grę i tyle, dlatego w pewnym momencie wyleciał z kadry Bułgarii. Czy nazwisko Genkov można zestawić z innymi sławnymi nazwiskami naszego napadu? Dla mnie wygląda co najmniej blado... No i nie za taką kasę... Może w Lewskim się odnajdzie - krzyż na drogę. Zapominamy o tym co było, i czekamy na dobry transfer do ataku!!

emjot 20.06.2013 18:11

Pogonienie Sobola wobec zostawienia (wielce prawdopodobnego) Bruda i Bieszczada to żenada roku. Obawiam się że nie ostatnia...

rafaltwsd 20.06.2013 18:26

A ja mysle ze Genkov w nowym klubie bedzie grał dużo lepiej, ale faktycznie patrząc na jego osiagniecia w wisle to nie ma co po nim plakac

saklak1906 20.06.2013 19:25

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...leria-material

To zdjęcie mówi wszystko

Arleton 20.06.2013 19:58

Bednarz jest w tym klubie skończony, nie wiem kto dał ciała z Sobolem i Kosą, ale rozstanie się z nimi to wielki błąd. Nie da się budować młodej drużyny przez przynajmniej kilku doświadczonych graczy, przykład musi iść z góry. Oszczędności ta.. śmieszne. Chłopaki grali by nawet za pół darmo jakby ktoś miał tylko jaja z nimi pogadać.

hunter 20.06.2013 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arleton (Post 1318957)
Bednarz jest w tym klubie skończony, nie wiem kto dał ciała z Sobolem i Kosą, ale rozstanie się z nimi to wielki błąd. Nie da się budować młodej drużyny przez przynajmniej kilku doświadczonych graczy, przykład musi iść z góry. Oszczędności ta.. śmieszne. Chłopaki grali by nawet za pół darmo jakby ktoś miał tylko jaja z nimi pogadać.

Polecam obejrzeć wideo na TWSD z dzisiejszej konferencji. Nie powiedział tego Bednarz wprost, ale jak ktoś umie czytać między wierszami i potrafi interpretować wychwyci co jest grane...

Bednarz jest w klubie skończony w Twoich oczach, ale nie wiesz kto podjął decyzję o rozstaniu z "Kosą" i "Sobolem". Brawo :lol:

P.S. "Gratuluję" debiutu na forum :)

Sialalalala 20.06.2013 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1318959)
Polecam obejrzeć wideo na TWSD z dzisiejszej konferencji. Nie powiedział tego Bednarz wprost, ale jak ktoś umie czytać między wierszami i potrafi interpretować wychwyci co jest grane...

Bednarz jest w klubie skończony w Twoich oczach, ale nie wiesz kto podjął decyzję o rozstaniu z "Kosą" i "Sobolem". Brawo :lol:

P.S. "Gratuluję" debiutu na forum :)

kto ? daj link

piter116 20.06.2013 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1318949)

To również :

http://bi.gazeta.pl/im/4f/bf/d7/z14139215Q.jpg

huberix 20.06.2013 22:00

To nie wina Bednarza. Jeśli chodzi o Sobola to nasz popularny ''Łysy'' nie ma z tym nic wspólnego.
Chyba wiemy kto chciał się pozbyć jedynego zawodnika który umiałby się postawić...
DZIĘKUJEMY SOBOL. JESTEŚ LEGENDĄ !!!

palikot 20.06.2013 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1318949)

-Potrzymać ci płaszcz?
-Nie, dzięki, już jest ok

:D

saklak1906 20.06.2013 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1318978)

To zdjęcie jest lepsze od mojego. Ja widzie podkur..wionego bezsilnego i zawistnego dziada AVE Sobol

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl