![]() |
Cytat:
|
Cytat:
co do polityki transferowej: największym malkontentom proponuje przerzucić się na Groclin..tam co chwilę są jakieś nowe transfery..u nas są jakie są...optymistą nie jestem...ale gorzej niż na początku poprzedniego sezonu już chyba nie będzie:).. prawda jest taka: że jakby Klub wydał te Wasze mityczne 6 mln euro i nie wszedł do LM, to dopiero byłaby tragedia...sprowadzamy takich zawodników na jakich nas stać (z kartą na ręku) i trzeba liczyć, że RM zrobi z nich drużynę, która w pucharach wstydu nie przyniesie..poza tym jeśli beproduktywnych Żurawia i Branco zastępujemy Ilievem i Lameyem to chyba wychodzi na plus..teraz kwestia żeby zastąpić Cikosa, kupić LO, i napastnika i nie powinno być najgorzej...ewentualnie Kew będzie grał na prawej,a Lamey będzie łatał dziury...uważam , że zmiennik dla Genkova jest najbardziej potrzebny ..no i z całym szacunkiem dla Paljica..prawdziwy lewy obrońca.. |
Cytat:
|
Takie małe przypomnienie, Stan Valcx i jego dokonania w PSV:
Jefferson Farfan - kupiony z Alianza Lima za 3,5 mln € - sprzedany do Schalke za 10 mln. Park Ji Sung - z Kioto za 5 mln € - sprzedany do MU za 7,3 mln € Lee Young Pyo - sprzedany do Tottenhamu za 2 mln € Heurelho Gomes - z Cruzeiro za 1 mln € - sprzedany do Tottenhamu za 9 mln € Niestety bolączką Wisły od kilku lat jest... stan budżetu transferowego Wisły, co mocno ogranicza pozyskiwanie zawodników. A sprowadzenie za darmo dobrego piłkarza do Polski graniczy z cudem. Przez to polityka transferowa Wisły ostatnimi laty była, jaka była. W ostatnim sezonie za transfery Marcelo (3,8 mln) Pawła i Piotrka (2,8 mln), Diaza (1,5 mln), Arka Głowackiego (0,9 mln) zarobiliśmy 9 mln euro. Wszyscy pozyskani przez Stana zawodnicy kosztowali ok. 2,5 mln euro. Teoretycznie zostało 6,5 mln €. |
Nie twierdzę, że takie transfery jak Lamey rzucają na kolana,też mam tutaj wątpliwości.
Jednak porównajmy naszą sytuację teraz z tą sprzed roku. Wtedy odeszli obaj podstawowi stoperzy i prawy obrońca, a także bramkarz. Przypominam, że w rewanżu z Karabachem na środku grali Diaz z Kowalskim... W tym roku trzon drużyny pozostał nienaruszony. To już coś. Nowy obrońca zgrywa się już z drużyną od początku okresu przygotowawczego. W pomocy nikogo z kluczowych zawodników (Kirm, Mały, Melikson, Sobol, Wilk) nie sprzedaliśmy, a doszedł Iliev. W ataku mamy Genkova + wracający Boguski. Już na dzień dzisiejszy nie wygląda to źle. Wiadomo, że na LM to zapewne nie wystarczy, ale na przyzwoity występ w pucharach na pewno. A mają jeszcze przyjść kolejni zawodnicy. Może być całkiem nieźle. |
Przepraszam, jestem tu od niedawna...dodam, że nie mam nastu lat, gimnazjum nie było za moich czasów...więc nie mam wakacji i nie wyżywam się na forum...Darzę ogromną sympatią klub - Wisłę Kraków, interesują mnie transfery, wydarzenia dot tego klubu. Dlatego zalogowałem się na tym forum, aby wiedzieć więcej. Chciałem was zapytać czy to na pewno forum KIBICÓW tej drużyny, czy ja dobrze się zalogowałem, może pomyliłem fora...może to elektroniczna wersja ściany płaczu...???
Jątrzycie, rzucacie obelgami w ludzi których "nosiliście na rękach", po co? Przyjaciel klubu wytyka błędy, wskazuje niedociągnięcia, chwali, a nie rzuca oszczerstwami, nie "oko w oko". Masz coś do gościa napisz do władz klubu, że jesteś "detektyw R." i wywęszyłeś grubszą aferę! A nie siej plot które godzą w czyjeś dobro osobiste! Jeżeli masz takowe, to rozumiesz co znaczy jak ktoś niesłusznie Cię oskarża. Ludzie przecież nawet jednego meczu nie rozegraliśmy w nowym sezonie, jeszcze nawet na dobre przygotowania się nie zaczęły. Jeżeli chcecie transferów uznanych piłkarzy, kogo tam sobie wymarzyliście, wyłóżcie te pieniądze, w darze wykupcie dla klubu gościa z świetnym CV, nazwiskiem itd...bo może na niektóre ruchy transferowe po prostu nas nie stać. A co do pracowników klubu, wykonują swoją pracę, są w trakcie można powiedzieć "żniw", więc nie wpiep. im się w robotę i pozwólcie pracować. Pozdrawiam Przyjaciół Klubu. |
Lamey to napewno nie Dani Alves ale jakieś pojęcie o grze w piłke ma wirtuozem nie jest ale myśle że sobie u nas poradzi przynajmniej jako zmiennik nie widze powodów żeby go skreślać zanim jeszcze nie kopnął piłki:P
|
Cytat:
Tak samo nie można obarczać złymi i pozytywnymi transferami w całości Valkcx-a. A na dodatek ktoś napisał, że Marcelo to nie zasługa Bednarza, a kogo ? Bednarz właśnie tam szukał piłkarzy, a poza tym na tej podstawie również można powiedzieć, że Staszek nie ma w zasługach Maora, bo mu go polecono przez jakiegoś agenta... ale wszyscy wiemy że gdyby nie Bednarz i Stasiu to ani jednego ani drugiego by nie było bo to oni w głównej mierze o tym decydowali i mieli "veto" transferowe |
witam
panowie odcinajac sie od juz dokonanych transferow ktore narazie oceniam na plus chodz to wyjdzie w praniu mam pewne przemyslenie moze powinno byc w tremacie SF ale jesli te klopoty Sobiecha w Poloni Jw Construction sa prawda to mozna by go wyciagnac za taka kase jak dal Wojciechowski lub cos utargowac , jest pare za Polak Mlody Zdolny i juz z dobrymi statystykami Pozdrawiam trzezwo myslacych i polecam niektorym troche bardziej wystudzic glowy bo jak ktos tu kiedys napisal nie zawsze byly kable TF i Mistrz prawie co roku !! aha sa to moje przemyslenia nier musicie sie z tym zgadzac :) |
Cytat:
|
Chciałbym jedną rzecz sprostować - pisząc o sposobie załatwienia transferu Lameya nie miałem absolutnie na myśli tego, że Valcx czerpać jakiekolwiek korzyści finansowe z tegoż, gdyż takie twierdzenie jest niczym innym jak s....ysyństwem czystej postaci, nie mając na poparcie swojej opinii żadnych dowodów. Chodziło mi o to, że Stan zamiast rozglądnąć się coś bardziej sprowadził nam swojego podstarzałego kolegę. Wywód wiktorapiekarskiego pozostawiam bez komentarza.
Na chłodniej już - Lameya ocenimy oczywiście po kilku meczach. Jednakowoż "na papierze" - przemawia za nim bardzo niewiele. Wyjdzie w praniu. |
Cytat:
anthony09 Wiem że nie można przypisywać wszystkich zasług 1 osobie, bo na to pracuje caly sztab ludzi, ale on miał wtedy decydujący głos w tych sprawach. W każdym razie "Stanley" ma potencjał, żeby sprowadzić tu gracza pokroju Marcelo czy Błaszcza. |
Warto się zastanowić, zanim ktoś rzuci tak poważne oskarżenie jak celowa działalność na szkodę klubu.
Jeśli nie macie dowodów, lepiej nie piszcie. Oprócz tego, że są to bzdury - mogą stanowić podstawę do oskarżenia w sądzie. Zapewniam, że internet nie daje 100% anonimowości. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przede wszystkim cierpliwości.
Valckx i Maaskant zapowiadali kilka transferów, które mają od razu podnieść jakość drużyny. Iliev może okazać się sporym wzmocnieniem, natomiast Lamey to kwestia dyskusyjna ale nie ma co gościa od razu skreślać. Spodziewam się jeszcze (co najmniej) środkowego pomocnika, lewego obrońcy i napastnika. Przydałby się mimo wszystko ktoś jeszcze na prawą obronę, jak Lamey dozna kontuzji to będzie nieciekawie. W Jalliensa na prawej stronie nie wierzę. |
PSV to nie Wisła...mam na myśli budżet..wyżej ktoś ładnie wypisał kwoty transferów... A co do Pareiki, Genkova, Meliksona też na początku był lament jakie to kardynalne błędy zrobił Dyr. Sport tymi ruchami transferowymi. A czy słaby...napisz to po kilku jego występach...oczywiście jeżeli na to zasłuży.
|
Cytat:
|
Cytat:
"Na papierze" to akurat moim zdaniem przemawia za nim bardzo wiele. To leicester to drużyna z ambicjami w 2010 zatrudniło Sven-Göran Eriksson jako trenera. Nie wierzę, żeby ich scouting i trener aż tak się pomylił co do Lamey'a. Wcześniejsza kariera też pokazuje jego solidność. Pytanie jest tylko jedno, czy pozbiera się po kontuzji, którą leczył w poprzednim sezonie. W championship nie poradził sobie Frankowski. Pogra trochę to będziemy oceniać. |
Cytat:
|
chciałem zobaczyć, że okno transferowe się jeszcze NIE OTWORZYŁO. Maaskant chciał mieć skład jak najszybciej a tak mógł tylko graczy z kartą na ręce dostać (to dostał 2). Trudno ocenić zakupy skoro one jeszcze się nie rozpoczęły. Jeśli SV stwierdził, że problemu z pieniędzmi nie ma to czemu musimy jak co roku zakładać tak pesymistyczną wizję? A gadanie, że SV robi jakieś przekręty przypomina mi słowa Piechniczka.
Z ocena zakupów polecam się wstrzymać. |
Nie macie co robić w domach? czy Lamey bedzie dobrym czy złym posunieciem sam nie wiem ! ale mam co robić w życiu innego niż o tym gadac przez kilkanaście stron na forum !! na miłość boską !! jaki mamy dzień ?! 14 czerwiec ! nie przypominam sobie wcześniej żebyśmy tak wczesnie zakontraktowali kogoś ! cos sie w tym klubie dzieje ! i wszystko zmierza w dobrym kierunku ! ale ta wasza hipokryzja powoduje smiech u kibiców innych drużyn gdy to czytają! oni wszyscy chcieli by być na naszym miejscu ! chcieli by być mistrzami Polski ! ale nie są !! jest nim WISŁA! i czy wam sie to podoba czy nie, to jest tylko i wyłącznie dzieki naszym dwóm holendrom. Powinniście sie wogóle cieszyć że mamy mozliwość walki o LM ! U nas jest gorzej niż w takim Manchesterze ! tam nikt nie płacze że Fergie wydał 20 mln funtów na młodzika ! a u nas ? co by nie było to źle. Lamey bedzie grał dobrze to ok, bedzie grał źle to trudno. Napewno ten jeden transfer nie zawazy o tym czy awansujemy do LM czy nie !
|
Ja radzę się wstrzymać z komentarzami na temat transferów ile mamy kasy czy nie mamy kto goko chciał kto nie chciał do momentu aż nie zostaną sporwadzeni zawodnicy na planowana pozycje.
Co do Lameya to jest bardziej piłkarz pod nasza ligę niż Cikos polska liga jest bardzo siłowa a w jakich klubach grał Lamey Arminia-Disburg czyli drużyny które walczyły o utrzymanie wieć finezyjnej piłki oni nie powinni grać typowa siłówka więc na nasza lige starczyc powinno.A czy na europejskie rozgrywki zobaczymy nie ma co gdybać. Wiem jedno że nie poto wcześnie zaczeliśmy przygotowania żeby dostać po tyłku z ogórkami z II el.lm |
Spekulacje że kasa z transferów poszła na stadion są godne pożałowania.
|
|
Wie ktoś może coś na temat ewentualnych rozmów na temat przedłużenia wypożyczenia lub wykupienia Sivakova i Riosa(w przypadku Riosa domyślam się że w gre może wchodzić ewentualne wypożyczenie bo za wysoka cena za niego)?
|
Cytat:
ALe z drugiej strony w jeszcze bardziej siłowej Championship, sobie nie radził. Ale wszystko wyjdzie w praniu, nikt z nas nie widział jak chłop wygląda na treningach. |
Michale Lamey - wywiad z wybiórczej
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
12378912378912 znaków |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl