![]() |
Sobol niestety najpierw zawiódł się na kibicach (obrażanie się na piłkarzy i bojkot meczu), a teraz zawiódł się na klubie:(
Sobol kiedyś pokazał że sie bardzo zawiódł na kibicach, nie podchodzac do trybun po wygranym meczu, pamietacie? Dla mnie to jest prawdziwy Wiślak z krwi i kości. |
Cytat:
od kilku lat widzimy wymiany zawodników na zasadzie "wymienił stryjek" teraz Smuda chyba pobił każdego tym |
Cytat:
Widziałem dwa typy opinii na tym forum: - że Cupiał dobrze robi, bo płacenie prowizji przy przedłużaniu kontraktów ze swoimi wychowankami to jakaś paranoja - że niewielka strata, bo i tak są nędzni. Pokaż kto narzeka, albo nie zmyślaj. |
Po lekturze tematow z forum Magdeburga mozna jasno stwierdzic, ze Burdenski to straszny ogorek. Polecam, bo naprawde zabawna lektura ;). Jesli kibice nie widza go nawet w calej kadrze zespolu IV ligowego, to mamy odpowiedz co ten amator prezentuje.
"Pfft. Burdenski blockiert trotzdem einen Platz im Kader, im Training, im Zeitplan der Betreuer." |
Nie wiem co będzie i nie mam zamiaru nikogo bronić. Wszystko wskazuje na to, że nie jest dobrze. Warto jednak na jedną rzecz zwrócić uwagę:
Cytat:
Nie zdziwię się gdy za miesiąc czy dwa będzie tu inny prezes. Kadra może różnić się diametralnie. "Na pewno" to będzie jedynie Smuda i kilku/więcej niż kilku zawodników z obecnej kadry. |
Cytat:
|
Cytat:
|
W tym momencie powinna byc rozwiazana umowa z tyn pajacem Sumda za psucie wizerunku naszego klubu... ten transfer to jakies drwiny..Jesli ktos mial watpliwosci czy w pilce licza sie uklady to dostal strzal w pysk od naszego trenejro...
|
Cytat:
Niestety, na takie działania trzeba reagować. Bo to, co zrobił dziś zarząd kibicom Wisły, to plucie im w twarz. Wielkiej Wisły nie będzie bez Sobola, bez Kosowskiego - to byli nasi najlepsi piłkarze w ostatnim sezonie. I pan Bednarz powinien za to, co zrobił, razem z panem Smudą podać się do dymisji. I to natychmiastowo. Powinno się wyciągnąć konsekwencje wobec takiego postępowania. No i cóż - wróżę na przyszły sezon spadek z ligi. |
Właśnie zobaczyłem co tam w klubie dzisiaj słychać i niestety coraz gorzej
Brak kontraktu dla Sobola, zapewne decyzja Smudy , oczywiście jestem wstanie zrozumieć że 37 letni Sobol to nie jest już piłkarz na cały sezon, szkoda że nawet z ławki nie chcieli go wstawiać. Moim zdaniem dawał rady i jeszcze rok mógł pomóc Sobol dla mnie jesteś żywą Legendą tego klubu Mam nadzieje że zostanie specjalnie pożegnany jako piłkarz Wisły, podczas pierwszego meczu rundy na R22 już w Lipcu, powinien dostać pracę w klubie gdy zakończy karierę piłkarza PS: Sprawa tego Niemca, na papierze wygląda komicznie ale skoro podobne zdanie miałem gdy przychodził Sarki to teraz wole trzymać kciuki, może i tym razem się uda |
Cytat:
tragi komedia! |
|
Nie można mieć pretensji do ułomnego, ze jest ułomny. Pretensje powinny być do tego co go zatrudniał. A zatrudniał go Cupial, nawet Bednarz był przeciwny-przynajmniej takie słuchy chodzą.
Rezygnacja z Sobolewskiego jest strzałem w stopę dla Wisły w przyszłym sezonie. Sądziłem, ze kluczem do decyzji o Radku bedzie wynik rozmów z Piatkiem, ich skutek jest chyba żaden, ale Sobolewskiego i tak zegnamy. W tej chwili nasz skład nie jest nawet na utrzymanie, w tej chwili jesteśmy głownie z Widzewem nr 1 do spadku. Do tego Smuda, która rozpierda ostatnie dobre ogniwa w Wiśle. Edit: z każda chwila bierze mnie coraz większy w.... na ta decyzje, Radek to jest Wiślak i moglby z powodzeniem grac jeszcze sezon. A ta ułomna ....a powinna stad natychmiast wypierdalac, a kibice od pierwszego meczu to jasno pokazywać: wizualnie i wokalnie!!! |
Kurde, ostatnio same złe newsy... nawet szkoda komentowac zwolnienia Radka i zatrudniania tego chłopaka.... Będzie jak z Liczką, "każdy to powie nie chcemy SMudy w Krakowie:) "tylko,że Dyzma ma kontrakt na 3 lata parszywiec. Tragedia.
|
Przeciez Burdenski jest po to zeby cos rymowało sie do Sikorskiego.Taki ukłon łysego zeby na trybunach bylo wesoło.Chłyt matetingowy a la Bednarz&Smuda.
|
Faktycznie "buduje" młoda Wisle, tylko z takim podejsciem to spadniemy bardzo szybko, tak kiedys chcial zeby Sobol wznowil kariere w reprezentacji a teraz wyrzuca Radka który by tego Burdenskiego ogral na jednej nodze.
|
Cytat:
|
Panowie. Szybkie 2 pytanka, zanim kopnę taboret i .......ę się na pasku w łazience.
1) Czy to potwierdzone , że Fabien zastąpi Sobola? 2) W której lidze włoskiej grał Miśkiewicz? List pożegnalny w tylnej kieszeni jeansów. Jako winowajce zostawiłem puste miejsce, wpiszcie skutwiela i niech za to beknie. XXX |
Cytat:
|
Wisła miała być bardziej polska a tu najpierw ten niemiec a teraz 4 z Afryki...coraz lepiej
|
Nic ich nie nauczyly przygody z murzynami w Wisle. :)
|
No chyba ze będą to zawodnicy pokroju Marcelo, Clebera czy Uche to jestem za...gorzej jak to bedzie taki Beto razy 4...
|
Cytat:
|
temat "polityka transferowa Wisły" powinien umrzeć śmiercią naturalną, gdyż czegoś takiego w Wiśle już nie ma od co najmniej roku czasu. Jest łapanka zjawisk piłkarzopodobnych, zatrudnianie leszczy po znajomościach, wykurzanie piłkarzy którzy dla aktualnego "trenera" są zagrożeniem. To nie jest polityka transferowa to jest po prostu dramat...
Co do nie przedłużenia kontraktu z Sobolem - czysty idiotyzm bije z wywiadu Smudy - ten paratrener twierdzi, że Sobol chce pograć jeszcze 2-3 lata, a Wisla nie chce już zatrudniać, gdyż ma inny sposób na "budowanie drużyny".. Gdyby Sobol chciał 3 letniego kontraktu, to zażądał by go 2 lata temu czy w zeszłym roku, a jak wiadomo przedłużył kontrakt o sezon, i pomimo kontuzji w meczach, w których grał był jednym z najlepszych zawodników klubu. Natomiast budowanie zespołu tak jak zaczyna to czynić tandem Smuda & Bednarz to czyste staczanie się prostą do I ligi. Z wielkim hukiem. Co zaś do wszystkich, którzy zaczęli twierdzić, że to Cupiał zdecydował o losie Sobola - Panowie nie sądzę, aby Cupiał decydować miał o wszystkich personalnych sprawach - w tym przynajmniej dał wolną rękę tandemowi "Paraprezes"&"paratrener" i decyzję podjęli oni. Panie Bogusławie przejął Pan Wisłę w najwyższej klasie rozgrywkowej na 13 miejscu, powoli wracamy do stanu wyjściowego, tylko z garbem klubu w postaci długu rzędu kilkudziesięciu mln złotych. Przy takim działaniu tych pieniędzy Pan nigdy nie odzyska..... zabawa ze Zdzichami, Frankami i resztą niestety kosztuje.... Jak okazuje się nawet bardzo drogo... A kasy z LE do dzisiaj nie ma jak wynika z wywiadu Pareiki - za to może Pan podziękować Pana koledze dyrektorowi sportowemu Wisły Zdzisławowi Kapce. On do spółki z Mandziarą doprowadzili klub i Pana do sporych długów..... PS no i jeszcze 4 dzikich z Afryki - król strzelców III ligi Burkina Faso, najlepszy asystent w IV lidze Czadu, czołowy bramkarz II ligi Gwinei Równikowej - wpuścił w sezonie tylko 7 bramek, a jego zespół zajął 2 miejsce (o krok od awansu) w 2 zespołowej lidze, do tego stoper z III ligi Sudańskiej..... |
Smuda odwdzieczyl sie swojemu przyjacielowi i nawet nie chodzi tu o pensje(okej, o to tez :D). Ale sami pomyslcie...chlopak z IV ligi niemieckiej bedzie mial w CV rok "gry" w Wisle Krakow, czyli w powaznym klubie polskim. Przypuszczam, ze zrobi to duze wrazenie na jego przyszlych pracodawcach w IV lub 3 lidze niemieckiej i zapewni mu zatrudnienie przez najblizsze 10 lat. Popatrzcie na mnie, wypatrzyli mnie skauci Wisly, cos musi byc we mnie dobrego ;]...
P.S - Cupial za takie cos powinien zwolnic Smude ze skutkiem natychmiastowym, ale jak wiadomo do tego nie dojdzie...a dalsze transfery zapowiadaja sie rownie "ciekawie". |
4 zawodników z Afryki na testach? Lata 90 pełną gębą:) Ciekawe czy to jacyś wyselekcjonowani zawodnicy czy może amatorzy jakich na kilogramy sprowadzają kluby niższych lig.
A Burdenski to chyba najgorszy i najbardziej idiotyczny transfer Wisły w XXI wieku. Potrafią otworzyć okno transferowe z rozmachem. |
polityka transferowa ? Buahahahahaha
|
Do tego cyrku z murzynami warto dodać jeszcze tego Haitańczyka na LO :lol:
|
Wydaje mi się, że lepszy ten Haitańczyk niż Burliga.
|
Gdzie jest informacja o testach tych Panów ?
|
W końcu coś ruszyło z tym skautingiem!
M.Zurawski wraca z napastnikiem(kokon). http://www.marekkaminski.com/files/p...1236857158.jpg |
Ahh...jak to dobrze ze końcu nadchodzą zlote czasy...
|
Najlepsze, że zawsze było tak samo. Pierwsze co pamiętam to śmiechy na całego z Uche kiedy zaczynał w Wiśle, niedawno z kolei był Sarki. Uwielbiam te wróżby zanim ktokolwiek zobaczy co dany piłkarz sobą reprezentuje...
|
sytuacja jest taka a nie inna, nie mamy kasy na pensje, a co dopiero na transfery czy nowych zawodników.
Temat będzie w najbliższym czasie miejscem dość dużej szydery ze strony forumowiczów. Od 1 lipca część nowych piłkarzy powinno należeć do gminy, w związku ze zmianą prawa w zakresie gospodarowania odpadami. Cupiał jeśli by zainwestował niewielkie kwoty to w zimie i w lecie miał do wyciągnięcia naprawdę dobrych piłkarzy z polskiej ligi. Naprawdę wszyscy powinniśmy patrzeć co robi Widzew, Jaga, Podbeskidzie, Ruch, Zawisza i "kałuża" - to jest nasz konkurencja do niezajęcia miejsc 15 i 16. Cupiał ma na wszystko w.y.j.e.b.a.n.e. Nie dołoży kasy do klubu, a bez wsparcia właściciela gówno możemy zrobić. Samowystarczalność Wisły w obecnej sytuacji to mrzonki, głównie przez zaniedbania właściciela i osób zarządzających klubem. Nie mamy sponsora głównego na koszulki, nie mamy sponsorów mniejszych, nie mamy kateringu i sklepu z pamiątkami z prawdziwego zdarzenia. |
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Co ciekawe jak dotychczas sprowadzaliśmy/wykazywaliśmy zainteresowanie jakimś nonamem zza granicy to przynajmniej można było znaleźć jakiś filmik z piłkarzem na youtube. Jak chodzi o Burdeńskiego to nie można znaleźć dosłownie nic. To jest tragedia...
|
Cytat:
- smudo-piłkarz - smudo-trener Apeluję do wszystkich kibiców, aby mimo tej kaszany jednak przychodzili na Wisłę, bo WISŁA TO MY, a nie piłkarze, trenerzy, prezesi czy właściciel. Choćby po to, aby wykrzyczeć NIE CHCEMY SMUDY W KRAKOWIE, NIE CHCEMY SZROTU W KRAKOWIE. Smuda idzie na kurs kolizyjny. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl