Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

kot 29.12.2009 00:17

30 XII 2009 roku godz 10 - Plac Wszystkich Świętych 3-4
Na Sesji Rady Miasta w sprawie budżetu, powinni pojawić się Ci kibice Wisły, dla których Wisła nie jest tylko deserem w ich życiu, podanym im na tacy.

Wystarczy założyć szaliki lub mieć na kartce formatu A4, ręcznie wykonany napis : HALA TS WISŁA.
Nie trzeba ani krzyczeć, ani śpiewać ani nawet się odzywać. Najlepiej w milczeniu spacerować z takimi napisami lub cierpliwie siedzieć z nimi uniesionymi do góry na balkonie, aż do pozytywnego skutku.

Bardzo gorąco proszę wszystkich o przemyślenie tej żywotnej dla Wisły sprawy i przybycie na sesję, bez oglądania się na innych i zadziwienie nawet samych siebie. Musisz tam być, jak nigdy dotąd. Ostatnio było Nas 15-tu, choć liczylismy na więcej . Nie zróbmy Wiśle wstydu i tym razem nie licząc na nikogo, a nawet na prezesa Mięttę czy Szymańskiego, spontanicznie odliczmy się o wiele bardziej licznie. Wisła to Ty.

Nie pozwól zniszczyć Twojej Wisły !!!

massoud 29.12.2009 18:14

WSZYSCY POD UMK !!

WYSYŁAMY MAILE!

adresat: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

temat: CHCEMY NOWEJ HALI TS WISŁA

treść: Serdecznie prosimy o pozytywne rozpatrzenie i zagłosowanie w sprawie przyznania środków na budowę hali TS WISŁA
Dziękujemy

z pomocą przyszedł nam fighter1906

oto jego praca wrzucajcie na nk gg maile itp

http://i49.tinypic.com/2ljqotj.jpg

wysyłamy !!

Radzio92 29.12.2009 19:57

Kurde zazdroszczę Wam nowego stadionu itp.
Polonii Warszawa nie rozpieszczają jak Legii. Powiem że traktują jak szm...

madenn 29.12.2009 20:34

czy to prawda że nasi pobratyścy zza Błoni mają mieć wybudowane 2 hale????

EDIT
moze sie nie znam ale w ostatnich latach był robiony kapitalny remont lodowiska i jeszcze im mało???

rav 29.12.2009 21:02

Tak, a dokładniej:
- MKS Cracovia SA Filipiaka ma mieć wybudowaną halę przy stadionie, bodajże do 2012 roku; hala ma być na około 2,3 tys. ludzi i szacuje się jej koszt na ok. 40-50 mln zł.
- KS Cracovii Lassoty Majchrowski zapisał w budżecie na 2010 1 mln zł na projekt tzw. hali 100-lecia - taka salka gimnastyczna na 700 osób; jej budowa ma kosztować 27 mln zł.

A do tego w tegorocznym budżecie Majchrowski zapisał 3 mln zł na remont lodowiska hokeistów Cracovii, czyli już mamy halę numer trzy.

spartan 29.12.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 835607)
Tak, a dokładniej:
- MKS Cracovia SA Filipiaka ma mieć wybudowaną halę przy stadionie, bodajże do 2012 roku; hala ma być na około 2,3 tys. ludzi i szacuje się jej koszt na ok. 40-50 mln zł.
- KS Cracovii Lassoty Majchrowski zapisał w budżecie na 2010 1 mln zł na projekt tzw. hali 100-lecia - taka salka gimnastyczna na 700 osób; jej budowa ma kosztować 27 mln zł.

A do tego w tegorocznym budżecie Majchrowski zapisał 3 mln zł na remont lodowiska hokeistów Cracovii, czyli już mamy halę numer trzy.

Przecież wytłumaczenie się znajdzie...to MIEJSKI klub.... A gdy Filipiak przejmie pakiet większościowy w SSA może być trudniej.Przeto Rada Mędrców Syjonu zrobi wszystko, aby zawczasu zagospodarować potrzebne środki...

alterego 29.12.2009 21:52

poszło... z 4 maili ;P
nie wiem czy to coś da... niestety tym sportem jakim jest polityka rządzą układy a już Filipiak się postara żeby odpicować to lodowisko...

dostuffca 29.12.2009 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 835607)

I z tych trzech hal, tylko ta im się należy. Remont lodowiska sobie, ale reszta wygląda jak schowek na szczotki.

Gordian 29.12.2009 22:34

Oby co niektóre gorące głowy z tymi mailami nie pogorszyły sytuacji...

WILU TS 29.12.2009 23:34

Maile to jeszcze pikuś,najbardziej boję się o jutro,wystarczy jeden wybryk i zaraz będzie "głośno" w mediach i opinia wyrobiona.

simone 30.12.2009 01:17

W poniedziałek prezydent Krakowa Jacek Majchrowski gościł w starej, wysłużonej hali TS Wisła na corocznym "Opłatku u Wiślaków". Witany z honorami godnymi piastowanego urzędu w swym przemówieniu podkreślał rolę, znaczącą jaką koszykarki Wisły Can-Pack pełnią w promocji Krakowa w Europie. Nie przeszkodziło to prezydentowi opowiedzieć się dzień później przeciwko budowie nowej hali TS Wisła.

Trzy słowa ode mnie- BEZCZELNY, OSZUST I HIPOKRYTA

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 835332)
Nie trzeba ani krzyczeć, ani śpiewać ani nawet się odzywać. Najlepiej w milczeniu spacerować z takimi napisami lub cierpliwie siedzieć z nimi uniesionymi do góry na balkonie, aż do pozytywnego skutku.

Mam pytanie, czy dotychczasowe wizyty na sali obrad tak właśnie wyglądały? Jeśli tak, to może warto przerwać to "milczenie", choćby tak jak to zrobili niedawno eŁKaeSiacy.
Żeby mnie źle nie zrozumiano- nikogo nie pouczam, zrobicie jak będziecie chcieli, ot to tylko moja sugestia.

Info co i jak zamieściłem w odpowiednich topicach na SCC, trochę późno, ale zawsze. Próbowałem też wrzucić na forum igol, ale jakieś mi błędy wyskakiwały.

MichalD13 30.12.2009 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simone (Post 835661)
Mam pytanie, czy dotychczasowe wizyty na sali obrad tak właśnie wyglądały? Jeśli tak, to może warto przerwać to "milczenie", choćby tak jak to zrobili niedawno eŁKaeSiacy.
Żeby mnie źle nie zrozumiano- nikogo nie pouczam, zrobicie jak będziecie chcieli, ot to tylko moja sugestia.

Trzeba zachować spokój. Manifestować swoją obecność można w ciszy, bez zakłócania spokoju. Nie wolno dawać im argumentów przeciwko nam. Kurcze szkoda, że musiałem iść dziś do pracy, bo chętnie wybrałbym się do urzędu.

rav 30.12.2009 11:05

Pierwsza godzina sesji upłynęła na... przerwy i konsultacje klubów. Głosowanie nad poprawkami rozpocznie się za kilka minut.

ciastek11 30.12.2009 11:17

http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2009-12-29

rav 30.12.2009 11:24

Prezydent postanowił nie zgłosić do głosowania poprawki ws. hali TS-u (oraz kilkudziesięciu innych poprawek) z powodu braków formalnych.
Radny Olszówka: - Od 2002 roku zgłaszam poprawki w ten sam sposób i zawsze były one głosowane.

Ogłoszono 5 minut przerwy, przewodniczący rady zadecyduje, czy głosować te poprawki.

Aktualizacja: W oparciu o opinię prawną zdecydowano o głosowaniu poprawek.

rav 30.12.2009 11:33

Uwalona.
Poprawka D. Olszówki: 9 za, 24 przeciw
Poprawka komisji sportu o tej samej tresci: 9 za , 22 przeciw, 1 wstrzym, 1 nie bral udzial glosowania

poprawka, 25 mln na hale 100-lecia cracovii
7 za 25, przeciw

Zwierze 30.12.2009 11:34

To jest koniec czy są jeszcze jakieś możliwości?

rav 30.12.2009 11:38

Po pierwsze: za kilkanaście minut powinien być głosowany cały budżet. Jak zostanie uwalony, to Regionalna Izba Obrachunkowa może przeznaczyć jakieś pieniądze na tą inwestycje (choćby projekt). W praktyce RIO nigdy nie podejmuje nowy inwestycji...

Po drugie: prywatny inwestor.

Więcej opcji nie widzę...

rav 30.12.2009 11:46

Głosowanie nad budżetem: budżet przyjęty.

lukas74 30.12.2009 11:49

A czy to oznacza,że poprawki prezydenta we sprawie remontu lodowiska Cracovii i hali 100-lecia przeszły ?

Zwierze 30.12.2009 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 835723)

poprawka, 25 mln na hale 100-lecia cracovii
7 za 25, przeciw

NIE
10 znaków

A to przepraszam, nie wiem.

lukas74 30.12.2009 12:02

Ale to była poprawka komisji sportu. Ta prezydencka nie uwzględniała naszej hali, ale dawała 3 mln na lodowiska i chyba coś ok 1 mln na rozpoczęcie budowy tej salki 100-lecia

Wicked 30.12.2009 12:08

no cóż, to było raczej do przewidzenia. Zobaczymy czy TS jest w stanie pozyskać zewnętrznego inwestora, czasu jest coraz mniej.

Ponadto dla tych którzy jeszcze nie wiedzą, ogłoszono przetarg na hale w Czyżynach
http://www.arm.krakow.pl/przetargi_wiecej.php?id=99

ciacho 30.12.2009 12:15

Moje pytanie jest takie... czy jeżeli np zwycięzca przetargu na hale w Czyżynach da 400 mln, a miasto planuje wydać 460, to jest szansa, że nadwyżkę można przerzucić na halę TS, czy to raczej SF, bo tak naprawdę to kasy na halę w Czyżynach nie ma, bo będzie ta budowa kredytowana?

swirson 30.12.2009 12:16

W tym roku są wybory samorządowe- czas rozliczeń
" świnia płacze, świnia zdycha, odciągnięta od koryta"

Wicked 30.12.2009 12:21

Zapewne wyglądać to będzie tak, że po rozstrzygnięciu przetargu i określeniu ceny za jaką ktoś to wykona, zorganizowany zostanie kolejny przetarg albo konkurs, tym razem na kredytowanie tej inwestycji. Wiec raczej wolnych środków z niej nie będzie, raczej podejrzewam że dodatkowe koszty, bo pewnie nie wszystko ujęte jest od razu w tym przetargu. Zresztą zanim poznamy rozstrzygnięcie tego przetargu, kasa z UE już dawno przepadnie.

Hanex 30.12.2009 12:23

W Krakowie zawsze pod gore, tutaj nigdy nic nie bedzie normalnie...

maksinho 30.12.2009 12:33

Kabarecik dalej się ciągnie ;/

buczo1985 30.12.2009 12:39

Psiakrew czułem, że te 30mln są nie do przeskoczenia przez miasto :(

Kamson 30.12.2009 12:50

Federowicz przeciw... :shock:

Myślałem, że będzie nas w urzędzie przynajmniej z 50... parodia.

Oxydrene 30.12.2009 13:00

Szkoda w tej chwili slow na cokolwiek....
bo kto chodzi na mecze koszykowki, albo ogarnia w miare to co sie moze stac jesli ta hala nie powstanie. Ko
nsekwencje moga byc spore, nawet likwidacja sekcji - dla koszykarek priorytet to grac w eurolidze w ktorej mozemy nie zagrac(gramy pomimo nie spelniania pewnych wymogow) do tego dochodzi zmiana przepisow nie mowiac o stanie technicznym tego budynku....
Co do tego co mialo tam miejsce to jestem w szoku... Gierki polityczne, jakies zagrywki w szukaniu dziur byleby tylko nie przeszedl projekt wrogiej partii.

Przeciez te wszystkie osoby sa mieszkancami Krakowa, i powinni robic wyszstko dla niego. Tymczasem beda jezdzic specjalnie dziurawa droga zeby zrobic na zlosc rywalom w radzie

masterlag 30.12.2009 13:03

Co do tego dofinansowania, po przeczytaniu, że go nie będzie ślina na język przynosi tylko słowa: Bo to Polska...

serek.c2 30.12.2009 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 835785)
Federowicz przeciw... :shock:

Skąd ta informacja? Mógłbym prosić jakieś potwierdzenie?

Kamson 30.12.2009 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 835793)
Skąd ta informacja? Mógłbym prosić jakieś potwierdzenie?

Byłem na głosowaniu, aczkolwiek może jest to syn "tego" Federowicza?

Kiedyś na TWSD była lista kto jak głosował, może teraz też będzie.

Eternit 30.12.2009 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 835794)
Byłem na głosowaniu, aczkolwiek może jest to syn "tego" Federowicza?

Kiedyś na TWSD była lista kto jak głosował, może teraz też będzie.

http://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=14990

Wicked 30.12.2009 13:10

Federowicz jest przecież posłem w sejmie, wiec to na pewno nie on

Kamson 30.12.2009 13:14

A więc to jego syn. Nie ma to jak dać potomkowi swoje imie.
Ale, że tatuś sie na Wiśle pokazuje a synek głosuje przeciwko hali...

serek.c2 30.12.2009 13:18

A tatuś jeszcze niedawno obok Miętty-Mikołajewicza na ostatnim meczu koszykarek siedział... Powinni go od tej chwili z buta traktować, gdy tylko zbliży się do terenów Wisły.

Ale co się dziwić - jaki ojciec taki syn... Cóż dobrego dla Wisły pan poseł Fedorowicz zrobił?

wojtala88 30.12.2009 13:42

Tylko się lansuje na Wiśle.. Taka wsza która myśli że wystarczy powiedzieć że kibicuje Wisełce i ma ful elektorat..

rav 30.12.2009 13:47

Tak głosowali ws. hali TS Wisła:

Za: Piotr Franaszek, Mirosław Gilarski, Wojciech Hausner, Wojciech Kozdronkiewicz, Dariusz Olszówka, Daniel Piechowicz, Stanisław Rachwał, Elżbieta Sieja i Krzysztof Sułowski

Przeciwko: Jakub Bator, Tomasz Bobrowski, Paweł Bystrowski, Janusz Chwajoł, Jerzy Fedorowicz, Grażyna Fijałkowska, Jan Franczyk, Bartłomiej Garda, Władysław Harasimowicz, Małgorzata Jantos, Bartłomiej Kocurek, Bolesław Kosior, Iga Lipiec, Katarzyna Migacz, Łukasz Osmenda, Józef Pilch, Jerzy Połomski, Małgorzata Radwan-Ballada, Grzegorz Stawowy, Paweł Sularz, Zygmunt Włodarczyk, Jerzy Woźniakiewicz, Stanisław Zięba, Paweł Zorski

Nieobecni: Bogusław Kośmider, Marta Patena, Łukasz Słoniowski

Nieobecni "wirtualnie": Stanisław Maranda, Barbara Mirek-Mikuła, Marta Suter, Agata Tatara, Piotr Wiszniewski

Fedorowicz, jak całe PO - dyscyplina klubowa = przeciw.
Nieobecni wirtualnie, tzn nie wzięli udziału w głosowaniu, ale nie mieli na tyle odwagi, by wcisnąć odpowiedni przycisk.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl