![]() |
Nic nowego, parę linków na ten sam temat.
Tutaj zdjęcie z PS. Czy to piłkarze, czy jacyś turyści z ameryki południowej? nie wiem :) http://www.sports.pl/g/ArtykulyFotog...1060882547.jpg przepisane z PS na futbol.pl http://www.futbol.pl/index_2501.php?...ebc65d09406b16 Powodzenia w dalszym typowaniu :) |
patrząc na twarzyczki tych "turystów" to są rzeczywiście chłopcy o których wcześniej pisali na wislakrakow, przyjechali na kawę do Krakowa :)
|
flamengista transfer młodego utalentowanego zawodnika nie blokuje miejsce Kowalskiemu. Kowalski najprawdopodobniej zostanie wypożyczony, dostanie szansę sprawdzenia się . Nie licz , że Cleber u nas długo pogra pamiętajmy o jego wieku .
Czy Garguła to dobry transfer? Okaże się , Bednarzowi gratulacje za podpisanie umowy .Trzeba wzmaciać drużynę , nigdy nie będzie pewności 100 % udanego transferu .Skorża chciał Gargułę i tylko to się liczy |
Witam ,
Moim zdaniem bardzo dobrze się stało ,że Wisła Kraków pozyskała Łukasza Gargułę. Z obecnie dostępnych w polskiej lidze środkowych pomocników właśnie on , chyba najbardziej w oczach Macieja Skorży pasował do koncepcji drużyny. Mam nadzieję ,że uda się jakoś dogadać z Bełchatowem i za jakieś symboliczne pieniądze puszczą Gargułę już na wiosnę. GKS się sypie i jestem głęboko przekonany ,że będą chcieli zarobić cokolwiek niż stracić zawodnika za darmo. Inna sprawa ,że Garguła (z tego co piszą gazety) dostanie naprawdę niezłe pieniądze wybierając nasz klub a i perspektywa wyjazdu na Zachód (w przypadku dobrej postawy na boisku) będzie znacznie bliższa. Poza tym przyjście Garguły znacząco przeorganizuje (przynajmniej w założeniu) grę Wisły na wiosnę ,zwłaszcza w ofensywie. Zgadzam się z poglądem ,który tutaj już chyba się gdzieś pojawił ,że scedowanie całej odpowiedzialności za rozgrywanie piłki na Łukaszu , może odblokować z pozytywnymi rezultatami potencjał Tomka Jirsaka. Widać ewidentnie,że Jirsak znacznie więcej daje drużynie jak nie jest pod presją ,chociaż to też nie jest żelazną regułą. Co do Brazylijczyków ,których przywiózł Peralta. Pożyjemy zobaczymy. Media przytaczają różne fakty i muszę przyznać ,że niektóre informacje jakieś tam wrażenie pozytywne robią np. młodzieżowe mistrzostwo Ameryki Południowej Davida Braz'a w 2007 roku. Jeżeli taki młody ,perspektywiczny zawodnik jest do wyjęcia za darmo to dlaczego mamy nie ryzykować i za jakiś czas sobie pluć w brodę ,że kto inny zarobił parę milinów euro a nie my. Odnośnie Beto to jestem dogłębnie rozczarowany bo obstawiałem ,że tym enigmatycznym brazylijskim napastnikiem będzie raczej Roger Rodrigues da Silva z Recife (24 lata, 189 cm wzrostu, 11 goli strzelonych w lidze brazylijskiej w obecnym sezonie , kontrakt do 31.12.2008). |
Dziwne ze oficjalna strony Wisły nie potwierdza tego doniesienia.Moze chca sie wstrzymac ,bo moze jeszcze ktos dzis dolaczy ?? Mam nadzieje ze to jednak prawda,Garguła to pierwszy rozgrywajacy od czasów Szymkowiaka.Łukasz powodzenia !!
|
Gool.pl i jego właściciel Osuch, już pisali o Gargule w Wisle chyba rok temu. Poczekajmy na newsa na oficjalnej i wtedy będzie można dopisać Gargułę do składu.
|
Cytat:
Pewnie dzis zwolaja konferencje jak tylko z tymi brazylijczykami bedzie cos wiadomo i wszystkich ladnie nam przedstawia jako naszych zawodnikow :D:D:D |
OK srodkowy pomocnik - Gargula, super. Utalentowani Brazylijczycy napastnik i srodkowy obronca tez dobrze. Ale ja sie pytam gdzie do cholery jest skrzydlowy jakis? Nie zapominajmy ze Zieniowi nowego kontraktu nie przedstawiono a on zaraz moze odejsc, Lobodzinski wiadomo w jakiej formie jest, a Malecki super sie rozwija ale na Europuchary to jeszcze odrobinke za malo.
|
Cytat:
Bez obaw |
Wie ktos o ktorej konferencja?
|
Cytat:
Ty naprawdę tak czy tylko żartujesz:> A czy to że jest to pierwszy dzień roboczy okna transferowego do holery nie dociera!!!!! :shock:facet ochłoń |
|
http://www.tvn24.pl/0,1580057,0,1,hi...wiadomosc.html
rozmowa z Osuchem, więc już można wierzyć. :) dziś ma na pewno być ta konferencja? ciekaw jestem, co tam Perallta nam przedstawi.. |
|
Cytat:
A akurat ten mi się wydawał najmniej realny. Ten drugi to CHYBA Beto, ale tylko mi go troszkę przypomina(po brwiach). |
Brawo Jacek Bednarz!!! Dograj wszystkie transfery jakie masz zaplanowane a będziesz WIELKI!!!
|
hotel wyglada na Novotel Krakow Centrum......
|
Jak Bednarz transfer tego Braza dogra, to go Cupiał po jego łysinie powinien codziennie całować. Przeciez zarówno on jak i Marcelo, to jest żywa, bardzo duża gotwka. Zagra chłopak jeden dobry sezon i będzie wart 2-3 mln euro.
Co do Beto to ciężko powiedzieć. Rozwijał się bardzo dobrze, ale niestety kontuzja mu trochę karierę zatrzymała. Jednak patrząc na młody wiek, myślę że warto zainwestować w chłopaka co strzelał gole w młodzierzówkach Brazylii. |
Świetnie że Garguła podpisany, ale niektórym i TO niedogodzi. Rozumiem że macie obawy itp. ale jak gdyby Legia go zakosiła a on wjebał nam dwie bramki przy Reymonta i przegrywamy z Legią to oczywiście zdania by sie zmieniły i by był najazd na zarzad że czemu go nie zakontraktowali gdy nie trzeba było za niego płacic...
dlaej, nie pasuje wam to że zawdonik w Polskim zespole bedzie zarabiał przywoite zarobki na tle europy? ileż to było walkowane że aby zacząc liczyc się w europie trzeba w Polskiej lidze podnieśc zarobki by piłkarze chcieli przyłaczac do Polskich ekip i mniej chetnie wyjeżdżali z naszego kraju. A teraz gdy to sie dzieje to niby za duży kontrakt? cieszyc sie można ze zarobki są podniesione ty bardziej że w Wiśle. Kasa nie wasza nie wy ją rozporządzacie, Cupiałowi się podoba Gargule tyle płacic to jego sprawa, widocznie Kosowskiemu mu sie nie podobało, ale jego kasa jego decyzja. Jeszcze 10 lat temu przed TP w Wiśle, żaden z was nawet by nie śnił o takim piłkarzu w Wiśle a teraz narzekanie... a sam kontrakt Garguły biorąc pod uwage że jest równe 0 wydatku na jego transfer to za 5 lat gry otrzyma 1,5 mln euro ( normalnie za niego zapłacic by było trzeba z 1 mln + tyle samo zaobków = 2.5) także i tu nie jest źle. teraz chce poruszyc kwestie marszałka który daje do przykładu rozgrywającyh z ligi Portugalskiej. pomyślałes kiedyś że za takiego trzeba by było zapłaic koło miliona? a przy obecnej polityce transferowej Wisły jest to raczej nierealne? tak może są tam jacyś co sie kontrakt skończył ale czy jakikolwiek z nich nadajae sie na tą pozycje/umie dobrze kopnąc piłke/ chce grac w Wiśle? Co do Brazylijczyków, oboje mają jakieś rekomendacje ale tutaj na brazylijczykach bym poprzestał może jeszcze max jeden jeśli okazał by sie dobrym skrzydłowym, ale wiecej nie. Wiekszośc powinni stanowic Polacy a nie inne narodowości. nie mam nic do obcokrajowców, tylko jakies urozmaicenie by sie przydało... |
poki co Gargułe do składu możemy dopisac dopiero w czerwcu, więc nam w walce o mistrzostwo tego sezonu, nie pomoże. Oby się dogadali z tymi idiotami z GKS B.
|
ten Braz wiadomo ze to obronca, a ktos wie czy srodkowy, prawy,lewy?
|
dziwne jest to że skoro są za darmo i są tak zajebiści czemu ich jeszcze nie wyłapało jakieś Porto Benfica Sporting czy ktoś inny kto żywi się brazylijczykami
czarno to widze :D |
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,61...egradacja.html
Niby nie związane, ale przewija się tutaj nazwa Bełchatów, co może ułatwić ew. negocjacje ... |
Cytat:
*** Cieszy fakt pozyskania Garguły. Nie jestem wielkim fanem jego umiejętności ale przychodzi za darmo więc nie ma sensu narzekać. Przydałby się już od teraz bo w naszej upośledzonej ofensywnie pomocy potrzebni są tacy zawodnicy. Najbardziej optymistycznym faktem w tym okienku transferowym jest obranie kierunku brazylijskiego (czy południowo amerykańskiego). Tym bardziej, że interesujemy się graczami dobrze rokującymi na przyszłość, a nie jak to bywało anonimowymi kopaczami z lig okręgowych. Zarówno David jak i Beto mogą być dużym wzmocnieniem Wisły, być może większym niż Garguła. Mam nadzieję, że negocjujemy z Romeu bo on wydaje się najlepszym z zawodników, którymi interesowaliśmy się ostatnimi czasy. Należy też zwrócić uwagę, że wszyscy ci piłkarze mają przyjść za darmo. Największym wygranym tego zimowego okna transferowego może więc być Bednarz, który być może wreszcie przestanie być lżony, a zacznie być doceniany. |
A poza tym chyba mają limity na zawodników spoza UE.
|
A mnie w tym wszystkim martwi tylko ze ten caly peralta przywiozl juz oferte dla Marcelo z panathinaikosu - dla mnie to troszke za wczesnie tak za rok bedzie ok i DUZA kaska:)
|
Cytat:
|
Cytat:
No, przynajmniej do niedawna tak było, a nie słyszałem o żadnej zmianie przepisów. |
A to nie wiedziałem.
Mea culpa. |
już sie nie moge doczekac tych prostopadłych piłeczek od Garguły do Brozia.
Co do Braza to na pewno grac w piłke potrafi ale zbyt wielu Brazylijczyków może tworzyc podziały w zespole tak jak było kiedyś w Legii.Także w Szachtarze mówiono że gracze z Kraju Samby .... podaja tylko do siebie piłke. |
Spokojnie, Cleber nie dopusci do takich rzeczy, to profesjonalista pelna gebą.
|
Cytat:
Młody, wypożyczony stoper szansy nie dostanie, bo za duże ryzyko a korzyści - niewielkie. Potraktują go jako tanie uzupełnienie składu, rundę przesiedzi na ławie. Nie, dla Kowalskiego jedynym ratunkiem byłby transfer definitywny. I klub też powinien się nad tym zastanowić, bo za młodego obiecującego stopera można zgarnąć trochę pieniędzy. A za 25-letniego wiecznego rezerwowego już raczej nie. |
Cytat:
|
Cytat:
Każdy klub 1 ligowy , słabsze kluby Ekstraklasy.Klub broniący się przed spadkiem nie myśli długoterminowo potrzebuje zawodnika na teraz i to jest szansa dla Kowalskiego. Nie widziałem Go w żadnym meczu także ciężko mi ocenić , ale wydaje Ci się ,że Skorża rezygnowałby z talentów ( Mączyński , Kowalski , Szabat ) ?Może przeceniamy tą naszą młodzież? Przykład utalentowanego Kmiecika to pokazuje. Pozatym bracia Brożkowie z czasem to z czasem ale się przebili także można . pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Obecna polityka transferowa Wisły polega na tym,że płaci się 28 letniemu zawodnikowi za 5 letni kontrakt prawie 2 mln euro. Tyle w temacie pieniędzy i rzekomych racjonalnych wydatkach. Fakty mówią same za siebie. I jeszcze odpowiedź na drugą część pytania. Tak, na zachodzie wszyscy zarabiają po milon euro. Pewnie by chcieli. |
Garguła
Czy garguła nie może skorzystać z prawa Bosmana i wisła wykupi mu kontrakt to 100 000 euro?????
|
oj jak miło by było usłyszeć jeszcze dziś o Brazylijczykach i żeby jeszcze obrońca, skrzydłowy i bramkarz dołączyli do ekipy w tym okienku i jazda na obóz ze świeżą krwią
|
Manieczkin335 - ktoś mi raz zwrocil uwage i do dzis pamietam Wisła zawsze z dużej litery!!! a co do tej Wisły co Pogonia miala by byc to brazylijczycy ktrorzy grali w pogoni a brazylijczycy grajacy w Wiśle to duża różnica
|
GKS „Bełchatów” SSA informuje, iż w dniu 30 grudnia 2008 r. Pan Paweł Janas złożył rezygnację ze stanowiska trenera pierwszego zespołu PGE GKS. Po dzisiejszych rozmowach Zarząd bełchatowskiego Klubu przyjął dymisję szkoleniowca.
Najważniejszym argumentem odchodzącego trenera jest kadra drużyny, która jego zdaniem nie daje możliwości walki o najwyższe lokaty w lidze. Umowa z trenerem Pawłem Janasem została rozwiązana za porozumieniem stron. ... miejmy nadzieję, że dlatego, bo Garguła już od marca będzie grał w Wiśle :D. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl