![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Akurat przed odejściem z Zagłębia Łobo meczy nie rozgrywał bo grzał ławę, mecze dobre to rozgrywał zamiast niego Pawłowski. Ze wzg. na ten fakt nie byłem zwolennikiem transferu Wojtka do Wisły. Garguła to inna bajka gdy jest zdrowy jest piłkarzem klasy reprezentacyjnej, widać że doszedł do siebie po ostatniej kontuzji. W końcu mielibyśmy kogoś kto potrafi uderzyć z wolnego, i zagrać bardzo dobrze do przodu. Jedyne o co bym się martwił to zdrowie Garguły, ale jeśli przyszedłby za friko i podpisał kontrakt motywacyjny to brałbym go w ciemno. Szymek też nie miał końskiego zdrowia a chyba każdy pamięta ile radochy nam przynosił. |
Cytat:
|
Lojalnie ostrzegam przed popuszczaniem wodzy fantazji w tym temacie. Będą bany...
|
Tyrała prawdopodobnie w Arce.
Zródło: weszło.com |
Bez jaj.
Jak oni nam go sprzątną, to będzie szczyt nieudolności naszych 'działaczy'. Koleś jest do wziecia prawie za free, wiec mozna by zaryzykowac... Mowie Wam, bedzie z niego drugi Smolarek w przyszlosci ;] Jak go nie kupimy to potem bedziemy zalowac, jak chocby z Lewandowskim.... |
Bo Vbulletin to dziadostwo:
http://www.weszlo.com/news/1706 onet.pl: Cytat:
|
A ktoś widział tego Tyrałę czy bez tego już wiadomo, że to zajebisty grajek.
========= Ogladalem dzisiaj tego Gancarczyka co go Bednarz chce nabyć i poza szybkością nic nie zauważyłem. W sumie na tle L można się pokazać, no ale jakoś nie wyszło. |
Cytat:
|
Cytat:
bo Tyrała ma kontrakt z Dortmundem, a do Polski, przyjdzie podobnie jak Trytko do Ary tylko na wypożyczenie na rok i po kiego grzyba nam gość który za rok wróci do Niemiec??? |
Z tego co widze , to gość ma strzał niezłą kiwke i przebojowość.
http://www.youtube.com/watch?v=0F6IU...eature=related No ale to tylko youtube. |
Sądzę, że nikt z piszących tu o Tyrale nie widział go w akcji ale sam fakt że grał bardzo często w młodzieżowce Niemiec jest bardzo ciekawą rekomendacją, druga sprawa że strzelał tam sporo bramek.
|
Cytat:
A jak pojdzie do Arki, pogra sezon, strzeli z 10 bram i bedzie kosztowal 2 mln ;] |
A to nie Wisła ma podpisana umowe z Borussia o współpracy???nic z tego nie rozumiem powinnien grac dla nas a nie dla Arki!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
JB zaczyna działać? |
Cytat:
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19535
o ile z Malkowskim sie zgodze o tyle z Barreto to jakas dziwna sprawa... przeciez tak naprawde temu pilkarzowi nigdy nie dano szansy a w meczach pucharu ekstraklasy wraz z junniorami to on nie wiele moze pokazac.... no ale na ja jestem trenerem... moze byl na tyle słaby... szkoda tylko tej kasy wydanej na niego |
Fakt dziwna sprawa z tym Barreto, no ale musi być coś na rzeczy.
|
Cytat:
Albo pozbywaja sie go, zeby zmniejszyc wydatki na kontrakt, albo przygotowuja miejsce na nowego zawodnika. |
Szkoda że Baretto ma odejść byłem na paru treningach Wisełki i widać było że koleś się stara, zostawał z Mauro po treningach i dodatkowo ćwiczył, szkoda że nie dano mu więcej szans, ale nie mi decydować:/
|
Mi szkoda Baretto ale nie tlyko.Szkoda mi tez bardzo Małkowskiego bo na Pawełka ja już patrzyć nie mogę.Tak liczyłem, że wreszcie sie pojawi godny Wisły bramkarz a tu nic:(.Może tego fina kupią co go mieli kupić oby.Bo ostanimi bramkarzami godnymi Wisły byli Majdan i Dolha.
|
Tak samo trzeba zakończyć karierę Vargi w Wiśle. Tylko że on pewnie nie będzie tego w tej chwili chciał bo jest przewlekle kontuzjowany.
Baretto - dawno Go nie widziałem - nie wiem. Aczkolwiek wcale to bogato w środku nie mamy bo Mauro dogorywa, Sobol swoje lata ma, jest Diaz... ale ja Go wolę na lewym skrzydle zamiast Zienia. Rezygnacja z Małkowskiego - mam nadzieję, że to dlatego, że będziemy mieć kogoś lepszego, a nie żeśmy golasy... |
Ciężko być gorszym od Małkowskiego.
|
Wiedziałem, że tak będzie mhm mhm. Baretto był skreślony od początku.
|
Tu nie chodzi o umiejetnosci Baretto ani o to co Skorza o nim mysli i czy da mu szanse czy nie. Sprawa jest banalnie prosta - on po prostu nie chce grac w Polsce, w Wisle, zle sie tu czuje. Na sile wrocil, musial - tak mowil kontrakt, zeby nie narazic sie na zawieszenie swojej karty.
Uwazam, ze klub postepuje slusznie. Nie ma co czlowieka meczyc, z takim nastawieniem nie osiagnalby tu wysokiej formy wiec to bedzie najlepsze rozwiazanie dla obu stron. |
Przymierzany do Wisły Romeu, zagrał dzisiaj pierwszy mecz po kontuzji, wszedł na boisku w 77 minucie i 10 s potem strzelił bramkę.
Przypomnę, że prawdopodobnie w zimie kończy mu się kontrakt, jednak ciekawą sprawą jest to czy będzie chciał zmieniać 40 tys kibiców na Maracanie dla gry na stadionie Hutnika. Kontrakt kończy się także lewemu pomocikowi/obrońcy Flu Julio Cesarowi, jednak to chyba za wysokie progi, choć w przypadku takiego zawdonika w 100% wiadomo że się sprawdzi także jeśli mamy tam jakieś wtyki nie zaszkodziłoby spróbować. Ściągnięcie Marcelo pokazało nam, że Brazylia to właściwy kierunek poszukiwań. 21-letni obrońca obecnie średniego klubu brazylijskiego wygrywa rywalizację z Cleberem jak i Głowackim czyli według wielu ekspertów z najlepszymi obrońcami ligi, można tu snuć domysły, że gra bo młody, że być może mamy jeszcze jakiś interes do jego menago a rzeczywistość jest taka, że on po prostu jest najlepszy co ułatwia Skorży stawianie na niego. |
Nie ma co ukrywać, Marcelo jest najlepszym naszym środkowym obrońcą. Transfery jego, Diaza i Singlara pokazują jak dobrym menadżerem jest Bednarz, który za grosze sprowadził nam 3 klasowych obrońców. Teraz pora na atak i pomoc.
|
Julio Cesar zapytywany o perspektywy gry w Brazylii twierdził niedawno w wywiadzie, że chce odejść po zakończeniu roku. Były nawet zapytania ze strony Chelsea, co nie jest wykluczone bo zawodnik nie jest kosmicznie drogi a The Blues przykręcili kurek z kasą. Tak czy inaczej - to zawodnik z wyższej półki i nie dla nas.
Natomiast Romeu jest mniej znany i może spokojnie podążyć tropem Marcelo. Marcelo bardzo szybko się zaaklimatyzował i jest chyba na razie zadowolony z gry u nas. Oczywiście i Romeu i Marcelo chcą się wypromować u nas i grać na Zachodzie. Obawiam się jednak, że poboczną konsekwencją podpisania kontraktu z Marcelo i ew. Romeu jest kwota odstępnego w kontrakcie, prawdopodobnie niezbyt wygórowana. Niemniej ten kierunek się na razie sprawdza i należy go dalej eksplorować. Szczególnie, że liga brazylijska to kopalnia talentów i najwidoczniej również dla biednej Wisły starczy miejsca. Skoro młodzi zawodnicy ze słabszych klubów są gotowi grać w naszej lidze - to należy się tylko cieszyć. Na pewno ryzyko takich transferów jest o wiele mniejsze, niż gotówkowe transfery naszych pierwszoligowców, a nawet zawodników ekstraklasy. Łobodziński jeszcze nie zaczął się spłacać, a Ćwielong to już prawdopodobnie pieniądze wyrzucone w błoto. |
A Marcelo ma jakąś klauzulę odejścia w kontrakcie?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl