Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

GemHZR 11.08.2010 21:52

Od Błaszcza to się należy odstawić, bo gdyby nie on to już w ogóle żadnych akcji by nie było. Jak sam ciągnie każdą akcję to niech i sobie z raz strzeli. Z resztą jak wystawiał patelnie innym to walili na bramkę rugby, więc miał prawo się w****ić.

wojti11795 11.08.2010 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 958414)
Nie tak dawno temu wlepiliśmy im 11:0 więc chyba przez rok nie nastąpił aż taki skok San Marino ku lepszemu, a nasz w przepaść :-)

Jak już wspominasz o meczu z San Mariono to było 10-0. Nasza reprezętacja gra taki szrot że nie da się na to patrzeć. Komętator mówi że spokojnie zosatło jeszcze 2 lata, ale nawet się nie łudźmy. Dobrze ze nie gramy w eliminacjach. Naszym kopaczą przydało by się to co się dzieje z piłkarzami z Korei Płónocnej, czyli tortury.:-/

mitmichael 11.08.2010 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 958421)
Zamiast ośmieszać się z Hiszpanami czy Kameruńczykami którzy spotkali się wczoraj na lotnisku powinniśmy zagrać parę spotkań z kimś porównywalnym.

Smuda podobno chciał grac z lepszymi przeciwnikami by pilkarze uczyli sie od nich to niech sie przyzwyczaja do takich wynikow. Moze to i lepiej, ze gramy z takimi przeciwnikami bo przynajmniej wszyscy wiedza, na jakim poziomie przygotowan do Euro 212 jestesmy.

WiślakMyślenice 11.08.2010 21:56

Ja nie rozumiem jednego. Skoro mieli wymarzony bojkot na narodowym w Chorzowie (koniecpzpn), udały się "znicze", nawet w Bydgoszczy gdzie po ogromnych wtopach na trybunach było "leeeoooo" stadion był w połowie pusty, to dlaczego nie poszli dalej? Przecież z tytułu towarzyskich też wpada kasa, też reklamują się sponsorzy (biedronka :P -> buaahahahaha), też kibice płacą za wejściówki.

Już im się odniechciało? Wiem, że na portalu zbierają kasę, sam zasiliłem ich dwoma stówami, ale nie o to chodzi. Wiem ile kosztuje ksero, ale do jasnej ciasnej nie mogliby dać podrukować ochotnikom na własnym pececie? Albo załatwić reklamę na stronce wzamian za reklamę? Odbioru lepszego by nie mieli.

pikey 11.08.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 958421)
Nie wiem czy oni coś poprawili - pewnie tak bo każdy coś poprawia. Wiem tylko tyle, że tak słabej reprezentacji nie widziałem w całym swoim 34 letnim życiu.

Zamiast ośmieszać się z Hiszpanami czy Kameruńczykami którzy spotkali się wczoraj na lotnisku powinniśmy zagrać parę spotkań z kimś porównywalnym.
Na początek policjanci, potem księża albo artyści a później to już po bandzie na maksa czyli np. w/w San Marino.

Ja tam myślę, że lepiej zbierać baty od najlepszych. Przynajmniej się chłopaki orientują, że daleka droga przed nimi, a status bogów ekstraklasy nijak się ma do poziomu międzynarodowego. Jakbyśmy sparowali z ogórami, to by były łatwe zwycięstwa, samozachwyt i propaganda sukcesu aż do Euro 2012. A tak przynajmniej wiemy w którym miejscu jesteśmy.

A poza tym- głowa do góry- Kamerunu nie będzie na Euro 2012:P

qchar90 11.08.2010 21:57

ja *******e co Ci pilkarza graja, co ten Smuda wyprawia z ta kadra, oczywiscie wedlug niego nie licza sie wyniki, liczy sie styl ofensywny
tylko my huja gramy ;|
szkoda gadac, Lewandowski(Mesjasz Polskiej Pilki) mial jedna sete i s*******il
kiedys to z checia sie kadre ogladalo, a teraz 4 mecz bez bramki strzelonej,

Arturo Qr2nów 11.08.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojti11795 (Post 958424)
Jak już wspominasz o meczu z San Mariono to było 10-0. Nasza reprezętacja gra taki szrot że nie da się na to patrzeć. Komętator mówi że spokojnie zosatło jeszcze 2 lata, ale nawet się nie łudźmy. Dobrze ze nie gramy w eliminacjach. Naszym kopaczą przydało by się to co się dzieje z piłkarzami z Korei Płónocnej, czyli tortury.:-/

Faktycznie 10:0, ale nie uznał nam prawidłowej bramki więc jeden - wiadomo, co ;-)

PS. "kopaczom", "komentator" i "reprezentacja" :-)

For_FuN_ 11.08.2010 22:00

Przede wszystkim, to musimy dmuchac i chuchac na pilkarzy, ktorzy potrafia grac(a takich mamy niewielu). Smuda powinien kleknac przed Borucem i ladnie go przeprosic za wszystkie chamskie wypowiedzi. Prawdziwy profesjonalista pogadalby z Arturem i przekonal go do pewnych rzeczy(wiadomo, ze Boruc to bardzo specyficzna osobowosc - nie interesuje sie pilka, nie integruje sie w grupie, itp), Smuda wolal sie z niego naigrywac w prasie.Nie mowie juz o Kosowskim. Gdzie jest Glowacki? Wole(bo jednak bledow popelnial dosc sporo) ogladac go, niz Glika czy Sadloka, i innych z mlodego pokolenia.

dwdx1906 11.08.2010 22:00

Smuda, gdzie te cuda?Ale jest postęp, już tylko 3 w plecy :D

Grzadq 11.08.2010 22:03

Jeszcze więcej Glików i Sadloków w kadrze. A Głowa nie powoływany ... . Już nie mogę się doczekać emocjonujących występów naszych odmłodzonych stoperów na euro 2012.

rafkur 11.08.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 958429)
Ja tam myślę, że lepiej zbierać baty od najlepszych. Przynajmniej się chłopaki orientują, że daleka droga przed nimi, a status bogów ekstraklasy nijak się ma do poziomu międzynarodowego. Jakbyśmy sparowali z ogórami, to by były łatwe zwycięstwa, samozachwyt i propaganda sukcesu aż do Euro 2012. A tak przynajmniej wiemy w którym miejscu jesteśmy.

A poza tym- głowa do góry- Kamerunu nie będzie na Euro 2012:P

Tylko, że my się cofamy. Na mój gust w pustych łbach kopaczy tworzy się taki schemat: ooo dzisiaj nie gramy z aktorami to znów będzie w*******. Można przegrywać z mocniejszymi - to jest normalne- gorzej że nie widać żadnego pomysłu. Dodatkowo dla mnie charakterystyczne jest jak Smuda miota się przy 0-0 ale już po pierwszym golu kompletnie "siada" i widać u niego na zbliżeniach twarzy bezradność.

WiślakMyślenice 11.08.2010 22:06

Zapatrzone w gwiazdeczki lecha (lub byłe), dodatkowe ściągające szrot z naszej ligi lub też totalnie bez formy piłkarzyny trenerskie beztalencie...

bluefan 11.08.2010 22:08

Smuda chyba za duża grał w FMa:lol: Co w tej kadrze robi Glik, co on robi w Palermo? Przecież on tam w depresje wpadnie, najgorsza liga dla obrońców, a go ośmiesza 4 siła Afryki... Wystawianie Sadloka na lewej obronie to też pomyłka, przecież on w Ruchu połowe tylko przekracza przy rzutach wolnych, a w dzisiejszych czasach boczni obrońcy muszą wspomagać skrzydłowych...

Oj nie wierzę coś w Smudę. Jego wizja tej reprezentacji jest za bardzo kolorowa, nawet Włochom nie idzie masowe odmładzanie składu, a co dopiero w tym jakże obsypanym talentami kraju...

kreseq 11.08.2010 22:08

Dobry tekst z weszlo
http://www.weszlo.com/news/5389

"O Jędrzejczyku - nazywanego przez Smudę "Jędrzejczakiem", co jest jednak obciachem konkretnym - selekcjoner powiedział: "Ciekawy chłopak, widzę w nim potencjał. Podobał mi się wiosną w Kielcach. Teraz trzepnął trzy bramki w meczu z Arsenalem. To doda mu pewności siebie. To jest dobry moment na debiut. Rzucam go na głęboką wodę i niech pływa". Chodzą słuchy, że "Franz" wrzucił biednego Jędrzejczyka na głęboką wodę do hotelowego basenu i legionista niestety już nie wypłynął. Z tego powodu w Szczecinie go nie zaobserwowano."

:D

PS: Lewa strona obrony dzisiaj to byla tragedia. Latali po niej gracze Kamerunu jak po polu...

TymonPRO 11.08.2010 22:08

Polska gra z meczu na mecz coraz gorzej to są te przygotowania do Euro?

Pablooo 11.08.2010 22:10

Żewłakow: "Weź, kur..." :rotfl:

BiałaGwiazda 11.08.2010 22:10

Zastanawia mnie fakt dlaczego w kadrze nie ma w kadrze Grosickiego.Obecnie bije na głowę Brożka czy Peszke,którzy grali w tym meczu,nie wspominjąc o ławkowiczach typu Boguski ;/

Buziek_LG 11.08.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 958447)
Polska gra z meczu na mecz coraz gorzej to są te przygotowania do Euro?

Zasłona dymna na Euro forma eksploduje i "Idziemy na majstra:rotfl:"

TymonPRO 11.08.2010 22:14

Mnie to śmieszyło do dzisiaj bo można przegrać mecz 2 ,3 ale nie każdy,ludzie każdy nas leje,śmieją się na całym świecie z kraju gdzie mieszka ponad 35mln ludzi
Zero ambicji,honoru

Czy wyjdziemy z grupy? My nie wyjdziemy z połowy!

Buziek_LG 11.08.2010 22:20

Trochę przesadzasz 98% globu nawet nie zarejestruje tego wyniku. Więc troszkę pokory ;]

For_FuN_ 11.08.2010 22:24

Zewlakow, to jedyny facet z jajami w tej grupce. Widac, to bylo zwlaszcza w III czesci meczu(tego dokumentu Orange Sport, szczerze polecam). Zal mi go, bo oprocz Blaszczykowskiego, to nie ma z kim grac(gdzie stoperzy pokroju Baka, Waldocha, Jacka Zielinskiego, Hajto czy Klosa?).

http://www.youtube.com/watch?v=gPJpUxdeQNU - klasyka :D. Boruc najlepszy ;).

TymonPRO 11.08.2010 22:27

O Meczu w skrócie : http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-...embedded#at=27

dwdx1906 11.08.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 958469)
Zewlakow, to jedyny facet z jajami w tej grupce. Widac, to bylo zwlaszcza w III czesci meczu(tego dokumentu Orange Sport, szczerze polecam). Zal mi go, bo oprocz Blaszczykowskiego, to nie ma z kim grac(gdzie stoperzy pokroju Baka, Waldocha, Jacka Zielinskiego, Hajto czy Klosa?).

http://www.youtube.com/watch?v=gPJpUxdeQNU - klasyka :D. Boruc najlepszy ;).

Głowacki, w Trabzonie :)

szczebrzeszcz 11.08.2010 22:40

w wielu reprezentacja do składu włącza się także bardzo młodych zawodników
przykładowo w dzisiejszym meczu Kamerun miał jednego z 92r.
dlatego tez nie rozumiem po kiego jest U-23 która gra w nic nie znaczących turniejach,
po kiego dwa razy się kompromitować, na co nam ci zawodnicy?

czemu taki Majewski z Nothingham gra U-23 a nie w "pierwszej"
podobnie Janczyk

co tam(U23) robi Stachowiak który nie ma miejsca nawet w Górniku Z.

ktoś to ogarnia?

mitmichael 11.08.2010 22:50

Nasi zawodnicy powinni sie schowac w okopach i przez pare lat nie wychodzic. I jak tu sie dziwic, ze Koscielny nie spotkał sie ze Smuda i liczy na gre dla Francji.

medyk 11.08.2010 22:50

Weszlo:
Cytat:

Franciszek Smuda ze swoją ultra-ofensywną taktyką "na nich, ****a"...
:lol:

wolfy 11.08.2010 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 958482)
w wielu reprezentacja do składu włącza się także bardzo młodych zawodników
przykładowo w dzisiejszym meczu Kamerun miał jednego z 92r.
dlatego tez nie rozumiem po kiego jest U-23 która gra w nic nie znaczących turniejach,
po kiego dwa razy się kompromitować, na co nam ci zawodnicy?

czemu taki Majewski z Nothingham gra U-23 a nie w "pierwszej"
podobnie Janczyk

co tam(U23) robi Stachowiak który nie ma miejsca nawet w Górniku Z.

ktoś to ogarnia?

To akurat prosta sprawa: "Doktor" miał obiecaną kadrę, kiedy więc PZPN ugiął się pod presją mediów i kibiców stworzono nowy szczebel specjalnie dla niego. U 23. Żal im było taki talent trenerski tracić.

szczebrzeszcz 11.08.2010 22:53

ja wiem
retorycznie pytam

z frustracji i niemocy :-/ :((((

Marszałek 11.08.2010 23:04

A Wy po Smudzie czego się spodziewaliście. Że dziwne powołania?on myśli,że jest w lidze polskiej. W sumie poza walnięciem bidonem w łeb z taktyką jest na bakier,a jeśli dodamy od tego,że ma szrotowy materiał to nie dziw,że średnia z dwóch spotkań to 4,5 bramki w tył. Glik,Sadlok,z całym szacunkiem ale trener kadry nie powinien się na takie numery nabierać. Powinien mieć ogląd sytuacji,realny a nie zmyślony.

TymonPRO 11.08.2010 23:08

Wisła brak Obrony, Reprezentacja Polski brak obrony

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl