![]() |
Bardzo proszę o powstrzymanie się i nie wypuszczenia w świat plotek typu: słyszałem, że X ma przyjść do Wisły bo na pewnym forum tak napisali, bo kolega mojego kolegi mi powiedział... itp.
Wszelkiego rodzaju personalne wycieczki załatwiać na PRIV. |
Niedawno w sport raporcie na Orange Sport Info był wywiad z Maaskantem z Zakopanego i mówił na temat Lameya że to bardzo utalentowany i bardzo dobry zawodnik ( jak 31 latek może być utalentowany ) , powiedział jeszcze że ze względu na pieniądze nie na każdego mogą sobie pozwolić( pewnie Cupiał nie da kasy na transfery ) jak go spytali o Lameya żę nie grał prawie wcale ostatni sezon to Maaskant powiedział że po to tu jest żeby wrócił do formy i pełen dyspozycji fizycznej i że w razie potrzeby może zagrać również jako środkowy obrońca, jest szybki, dobrze gra głową.
|
Gdzie przeczytaliscie, ze za Cikosa trzeba bylo dac 250tys. euro? Z tego co patrzyłem co pisano na wielu stronach mowa była o 350tys euro. Jezeli Maaskant mowi prawde o bardzo małych pieniadzach na transfery to nie oczekujmy kolejnych Meliksonow czy Chavezow. Najwidoczniej dostali ultimatum - albo Cikos albo Chavez i zdecydowali sie na Osmana. Tego wykluczyc nie mozna
|
KRAKÓW Temp.: 21 °C
Ciśn.: 1010 hPa Wiatr: 10 km/h Śnieg: 0.0 mm Deszcz: 0.0 mm Jak widać piękna pogoda nie za ciepło nie za zimno można w piłkę pograć, można się z dziewczyną umówić, można żonę do kina wziąć. Szkoda marnować dnia przy kompie upierając się, że Stan to wspaniały/nieodpowiedzialny pracownik WK a Lamey to największa porażka/ perspektywiczny gracz - szczególnie gdy udowadnia się to po raz 15 |
Cytat:
Czy Michelangelo jak miał np 40 lat nie był utalenowany? Czy Messi w wieku 30 lat zatraci swój talent? Zrozum że utalentowany nie znaczy młody. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli chodzi o dotychczasowe transfery: Iliev - ciekawe uzupełnienie składu, Lamey - wielka niewiadoma. Nie wiadomo, w jakiej jest formie. Nie wiadomo czy jest uzupełnieniem składu czy jest przymierzany jako podstawowy prawy obrońca. Pożyjemy - zobaczymy. W jego przypadku wielkim optymistą nie jestem - fajnie jak za pół roku będę pozytywnie zaskoczony:-D.
|
Cytat:
Skończcie narzekać... Cytat:
|
Cytat:
W szkole czlowiek siedzi i nie ma zbytnio co do roboty , od czasu do czasu sie na szluga wyjdzie i tyle :D Co transferow za fri , ok niech sa , ale zeby ci zawodnicy grali ostatni sezon na jakims tam poziomie , mam nadzieje ze zawodnik pokroju Lamey sie juz nie zdarzy. |
Zastanówcie się za nimi napiszecie posta, czy naprawdę wnosi on coś do tematu Polityka transferowa Wisły Kraków.
Dziękuje. |
Z wywiadu z naszym nowym bogiem prawej strony
Cytat:
Jeszcze jedno. Jak Valcx mógł go obserwować jak on w Leicester w ogóle nie grał, a jak grał to w pierwszej połówce sezonu, jeszcze na jesienie. Więc to jest kolejna, mówiąc eufemistycznie, "nieścisłość". Coraz bardziej śmierdzi ta cała historia wg mnie. A Lameyowi to by się przydało zrzucić z 5 kg przed 'bitwą o Ligę Mistrzów'. |
Cytat:
|
Cytat:
Mógł go obserwować w rezerwach. Wygląda na to że Stan cenił wyżej Baszcza jednak jestem wstanie uwierzyć w to, że poszła decyzja z góry. Gdyby były pieniądze Stan pewnie nie działałby tak desperacko a wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że ich po prostu nie ma. Zaczyna się teraz tzw "łapanka" bo o wzmocnieniu składu mowy już nie ma trzeba po prostu załatać dziury. Stan z Robertem trochę się nie zgrali bo niby obaj odrzucili kandydaturę Baszcza z tego względu że mają Jaliensa który może grać na prawej i stoperze tak samo jak Marcin. A dzisiaj Robert podkreśla to że wzięli Lameya bo może grać na prawej obronie oraz na środku. O co tu chodzi ? |
Robert Maaskant - Lamey to pilkarz, na ktorego nas w chwili obecnej stac. Teraz juz chyba wiemy dlaczego nie zdecydowano sie na wykupienie Cikosa tylko brano Lameya za darmo wiec mozna spokojnie powiedziec, ze ten transfer został dokonany z przymusu. Powinnismy sie cieszyc, ze przynajmniej na Chaveza sie kasa znalazła
|
Cytat:
Naprawde nie rozumiem tego narzekania na Lameta podczas gdy nie zagrał u nas ani jednego meczu |
Cytat:
|
Cytat:
Pareiko był za stary Melikson za młody no i jak by był donry to już grał by w Europie Genkov miał sezon konia ale u nas był już król strzelców z Bułgari i nic z tego nie byłó Jaliens za stary I tak dalej i tak dalej;) Liczę że Lamey będzie solidnym przeciętnym grajkiem z kondycją z Anglii, nie liczę na fajerwerki ma być po prostu dobrze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ja jestem zdania, że należy poczekać z oceną naszego nowego obrońcy, z prostej przyczyny jeszcze nie tak dawno, niektórzy obwieszczali, że Genkov to drugi Christov choć chłopak wtedy nie rozegrał dla nas ani jednego meczu. Jaki miał wkład w zdobycie MP dobrze wiemy, bo parę ważnych bramek dla nas strzelił.
Wiadomo, patrząc na statystyki można mieć zdanie, że ostatnio mu nie szło w lidze angielskiej, mało spotkań, na wiosnę nawet nie powąchał murawy. Możliwości jest parę: - lata świetności ma już za sobą, - liga angielska to liga do której się nie nadaje, - nie był ulubieńcem trenera. Nie można powiedzieć na dzień dzisiejszy czy jest on wzmocnieniem naszego składu czy też nie, bo nikt z nas nie widział go jeszcze w akcji w Wiśle. Doświadczenie posiada, bo i grał w Holandii, Niemczech, Anglii i to w dobrych zespołach. Poza tym, podpisaliśmy z nim kontrakt tylko na rok, więc nie robiłbym z tego tak wielkiej tragedii nie jest to drugi Łobo, który miał wysokie zarobki i długi kontrakt. Na dzień dzisiejszy ma u mnie czystą kartkę - wstępnej oceny mogę dokonać, po treningach z zespołem, po jakimś meczu sparingowym. Mam tylko cichą nadzieję, że faktycznie będzie lepszy od Erika. |
Cytat:
Ja bym też to wziął pod uwagę. Konkurencja tam jest ogromna, nie to co w Polsce. |
Cytat:
|
Możemy sobie wklejać jak chcecie kto co powiedział:
„Jest to bardzo doświadczony zawodnik, szybki, silny. Gra dobrze w powietrzu” – ocenił obrońcę trener Maaskant. „To kompletny piłkarz. W tym momencie nie mamy czasu na poszukiwanie kogoś, kto jeszcze musi się uczyć, dlatego postawiliśmy na takiego doświadczonego obrońcę jak Michael” – dodał. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._i_meliksonem/ Najlepsze jest to, że u Nas na forum jeszcze nie zdarzyło się żeby wszyscy byli zadowolenie z transferu. Co raz jest to samo: Melikson, Chavez, Kirm itd... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jedno jest pewno sprowadzajac takich piłkarzy Pan Cupiał nie ma na co liczyć że wejda do LM .I jesli nie sięgnie głębiej do kieszeni jak JW z polonii to lepiej niech sprzeda Wisłę komuś kto w nia zainwestuje i sprowadzi wartosciowych piłkarzy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl