Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Uran235 14.06.2011 07:45

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Jeśli to prawda, a prawdopodobnie tak jest, to możliwe, że Lamey przychodzi jako numer 2 na prawą obronę - wobec fiaska rozmów ze Slovanem.

zim zum 14.06.2011 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1110541)
Sprawa Czikosa to typowy przykład polityki w tym klubie. Nabyć (bo kupić to za duże słowo) byle kogo z łapanki, a potem się zobaczy. Drużynę budowac ad hoc, a nie na dłużej. I tak z seozonu na sezon ciągnąć dziadowski wózek ze złomem, aż któregoś dnia znajdzie sie może stówkę na ulicy. :D
Szybciej ja zobaczę zmiany trenera i dyrektora niż Ligę Mistrzów.

Masz rację. Tym bardziej, ze jeżeli to 250 tys euro to prawda to byłby to niezły interes. Młody zawodnik, powoli wchodzący do kadry Słowacji. Czy w perspektywie nie ma szansy na sprzedanie takiego zawodnika za choćby 350 tys euro ?

Powiedzcie natomiast komu sprzedamy 32 letniego gościa u schyłku kariery ?

Daleki jestem od zarzucania holendrom kolesiostwa, tylko zastanawia mnie jedno. Czemu zawsze jak przychodzą jacyś zawodnicy, że tak to ujmę "po przejściach", to są oni w jakiś sposób związani przeszłością ze Stanem albo coachem ?

Maratonczyk 14.06.2011 07:54

mogl przyjsc juz lepiej emeryt RvN ;P tylko wtedy musielibysmy sprzedac z 10 zeby on mogl przyjsc :D

BTW: a jak bedzie kolejna konferencja ze Stanem, to niech sie ktos zapyta, czy klub wyda normalne pieniadze na normalnego zawodnika, a nie jakiegos 32-latka ktory nie widzial pilki 2 sezony; no chyba ze polityka sa free transfery przed LM ( w ktora tez nie wierze )...

Eternit 14.06.2011 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maratonczyk (Post 1110548)
mogl przyjsc juz lepiej emeryt RvN ;P tylko wtedy musielibysmy sprzedac z 10 zeby on mogl przyjsc :D

BTW: a jak bedzie kolejna konferencja ze Stanem, to niech sie ktos zapyta, czy klub wyda normalne pieniadze na normalnego zawodnika, a nie jakiegos 32-latka ktory nie widzial pilki 2 sezony; no chyba ze polityka sa free transfery przed LM ( w ktora tez nie wierze )...

Myślę, że jeżeli zależałoby to tylko od Stana, to nie byłby problem.

Btw. Tak ciężko jest pisać z polskimi znakami?

wikink1 14.06.2011 08:11

NA tym forum jest pełno zaklinaczy rzeczywistosci .Pisanie o miłosci Cupiała do Wisły o jakis spiskach i o swietlanej przyszłosci Wisły i td .Ja nigdy nie mieszkałem w Polsce o Wisle dowiedziałem sie jakies 15 lat temu ,od kolegi jego kuzynka pracuje w TF Cupiała .ZAJMUJE SIE FINASAMI .Wiekszosc z was naprawde kocha TEN KLUB i swiencie wierzy ze ma najleprzego i bez interesownego własciciela na swiecie co to mawia WISŁA ALBO SMIERC. A JA POWIEM TAK ROLA HOLENDRÓW JES SPROWADZENIE PIŁKARZY na sprzedarz a nastepnie zarobek na nich i tyle .CZY TAK JEST I JAKIE BEDA TEGO KONSEKFENCJE.W Wisle a własciwie w jej zarzadzaniu obowiazuje zasada JESLI KIWAC TO MY A NIE NAS .

Chrisman 14.06.2011 08:11

Ja nie rozumiem mają na transfery 6 mln euro ,a nie stac ich na 250tys za Cikosa,widac jaki klub jest skąpy lepiej sciagac emerytow co lacznie maja 64 lata(z czym do LM)

szczepek19 14.06.2011 08:12

http://www.90minut.pl/news/159/news1...i-z-Wisly.html najbardziej nieodpowiedzialna decyzja działaczy Wisł odkąd objęli ją... rzeczywiście 250 tys € to był majątek na niego ;/...

Chrisman 14.06.2011 08:17

I jak tu myśleć o jakichkolwiek sukcesach, jeżeli trener chce zatrzymać zawodnika, ale klubu nie stać na wyłożenie 250 tysięcy euro?

Pan Jotka 14.06.2011 08:18

Ja co roku powtarzam, że polityka klubu polega na osiąganiu maksymalnego zysku jak najniższym kosztem. Niby fajnie tylko, że u nas to przybiera formy kolonializmu. Ściągnęli Marcelo za czapkę gruszek i sprzedali. Ściągnęli Błaszczykowskiego-sprzedali. Ściągnęli-Maora-sprzedadzą. Taka filiozofia znajdowania złota w górskiej rzece zamiast zorganizowania kopalni odkrywkowej. A że przy okazji raz się udaje ( nasz MP tegoroczny) a raz nie (zeszły rok) to już sprawa losu.

Uran235 14.06.2011 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1110554)
http://www.90minut.pl/news/159/news1...i-z-Wisly.html najbardziej nieodpowiedzialna decyzja działaczy Wisł odkąd objęli ją... rzeczywiście 250 tys € to był majątek na niego ;/...

Wszystko zależy. Jeżeli Cikos miał być numerem jeden to trzeba było brać, a nie kombinować. Jeśli numerem dwa, to rozumiem decyzję. Gość był surowy technicznie i taktycznie, jeżeli tylko mamy kogoś lepszego w zanadrzu, wydawanie 250 tyś na gościa pokroju Cikosa (ani szczególnie młody, ani szczególnie utalentowany, a tym bardziej nie wyszkolony) w tej chwili byłoby zbytnią rozrzutnością.

Grzadq 14.06.2011 08:24

Gdyby nie sprawa Lameya to bym machnął ręką. Ale smród robi się coraz większy, bo rezygnuje się z młodego, regularnie grającego i niezłego piłkarza na rzecz starszego, nigdzie niechcianego i podatnego na kontuzje (z dedykacją dla Greebo). I jeśli to prawda z tym 250 tys euro to już w ogóle wstyd.

AYALA 14.06.2011 08:29

mam nadzieje że Lamey to troche lepszy obrońca niż Jaliens.Ciekawe czy będzie miał też tak wysoki kontrakt jak Kew ?

za 250 tyś € to chyba ciężko kogoś lepszego znalźc niż Erik.

Illiev,Lamey to już 32 latkowie, mam nadzieje że sprowadzimy jeszcze kogoś MŁODSZEGO !!!

szczepek19 14.06.2011 08:30

Dokładnie, zwłaszcza że on grał praktycznie cały sezon, i nie mówmy że grał jakoś nie dobrze... siał wiele razy postrach w ofensywie, w defensywie też był dobry... nie każdy gra stabilnie przez cały sezon, on był młody uczył się gry w naszej lidze, teraz ją znał i mógłby być jeszcze lepszy, a 250 tys € to wcale nie taki wydatek że ho, Jirsak był wart 700 tys € i siedzi na ławie, a obrońców potrzebujemy na gwałty, wierzę w Lameya ale to nie zawodnik na miarę oczekiwań naszych, aktualnie nic nie słyszymy nt. nowych prawych obrońców mamy Burligę w zanadrzu jeszcze ale wątpię by on z marszu grał. A jeśli chodzi o napastników to zdaniem serbskich mediów Ranko Despotović jest blisko Crvenej Zvezdy .

tomek100 14.06.2011 08:35

Cikos:

defensywa: słabo albo bardzo słabo (ile np. zablokwanych dośrodkowań z jego strony boiska)
ofensywa: 0 goli, 0 asyst (ok. 35 meczy)
sympatyczny jako człowiek :)

dziękuję

mitmichael 14.06.2011 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1110554)

A jezeli to prawda co pisal zbymak, ze beda sciagani tylko pilkarze ktorym koncza sie kontrakty to sie nie dziwie, ze klub nie znalazl 250tys na transfer Cikosa. Jak na razie sytuacja sie potwierdza - Iliev-owi skonczyl sie kontrakt, Lameyowi skonczył sie kontrakt.

dynek.pl 14.06.2011 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1110564)
mam nadzieje że Lamey to troche lepszy obrońca niż Jaliens.Ciekawe czy będzie miał też tak wysoki kontrakt jak Kew ?

Wsytarczy porownac sobie pilkarski CV Jaliensa i Lameya zeby nie robic sobie nadzieji :)

Aczkolwiek ma to tez swoje plusy: Nie spodziewam sie po Lameyu niczego dobrego - raczej krzyzowki Branco z Dawidowski wiec moze mnie zaskoczyc tylko pozytywnie :D

willow 14.06.2011 08:38

Cikos był może i dobry na ligę, ale na pewno nie na puchary.
Piszecie, że młody i przebojowy. Ja dodam, że niedoświadczony i chimeryczny. I wychodzi nam obraz dobrego zmiennika, ale nie gościa na podstawowy skład.

Dlatego według mnie, nie był przymierzany do naszej drużyny jako "1" na prawej obronie, a jako zmiennik. Czy warto dać za zmiennika 250 tys euro? To jest, jakby nie było, milion złotych...
Według mnie, mając Burligę, nie warto. I tak rozumowali w klubie, jak sądzę. Ciekawe tylko, kto według sztabu szkoleniowego miał być tą "1".? Bo w kontekście odejścia Cikosa, jakąś "jedynkę" musimy mieć...

tomek100 14.06.2011 08:54

Wcześniej media podawały kwotę 350 tys. a to już naprawdę sporo za takiego zawodnika

westersyl 14.06.2011 09:05

Na zachodzie powiedzieliby, że Cikosz nie potrafi nawet biegać, no bo w ten sposób nie porusza się boczny obrońca. Wbrew pozorom on kompletnie nie jest dynamiczny.
Przypuścimy, że trafiamy na Slovan w eliminacjach do CL. Pierwsze co bym zrobił to ustawił Meliksona na Cikosza i jesteśmy w niebie.

Skoro Stan gdzieś Lameya widział w tym Leicesterze, nie ważne czy rezerwach to znaczy że zapuszczony fizycznie nie jest, że kopać się po czole nie będzie na tle naszych zawodników to oczywiste patrząc na to gdzie grał i że nie jest produktem polskiej myśli szkoleniowej. Mam nadzieję że motoryczni nie będzie na poziomie Jarosława Krzoski. Przypominam jeszcze raz że Anglia to specyficzne miejsce gdzie 3 razy w tygodniu masz siłownie jak nigdzie indziej na świecie.

emjot 14.06.2011 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1110567)
Cikos:

defensywa: słabo albo bardzo słabo (ile np. zablokwanych dośrodkowań z jego strony boiska)

dziękuję

jak można blokować dośrodkowania obracając się d.... do piłki?
no chyba że liczy się tylko na farta :lol:

Feniks1983 14.06.2011 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1110583)
Na zachodzie powiedzieliby, że Cikosz nie potrafi nawet biegać, no bo w ten sposób nie porusza się boczny obrońca. Wbrew pozorom on kompletnie nie jest dynamiczny.
Przypuścimy, że trafiamy na Slovan w eliminacjach do CL. Pierwsze co bym zrobił to ustawił Meliksona na Cikosza i jesteśmy w niebie.

Skoro Stan gdzieś Lameya widział w tym Leicesterze, nie ważne czy rezerwach to znaczy że zapuszczony fizycznie nie jest, że kopać się po czole nie będzie na tle naszych zawodników to oczywiste patrząc na to gdzie grał i że nie jest produktem polskiej myśli szkoleniowej. Mam nadzieję że motoryczni nie będzie na poziomie Jarosława Krzoski. Przypominam jeszcze raz że Anglia to specyficzne miejsce gdzie 3 razy w tygodniu masz siłownie jak nigdzie indziej na świecie.

To raz.

Dwa, są też głosy z od niektórych kibiców Leicester, że Lamey nie był po prostu faworytem Erikssona (tak jak Rios Roberta) i stąd mało grał. Ale wiadomo kontuzje też swoje zrobiły. Jaka jest prawda to życie pokaże.

twardybidon 14.06.2011 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1110567)
Cikos:
dziękuję

Cikos miał nie zero a dwie asysty:
- zgrał piłkę głową do Małeckiego przy golu w Gdyni
- w rewanżu z Szawlami źle strzelał i "dograł" do Diaza, który strzelił na bodaj 4-0

JarekTSW 14.06.2011 09:27

Despotovic blisko crvenej. Trzeba szukać naszych przyszłych zawodników wśród zawodników darmowych , nie grających od roku :shock:

tomek100 14.06.2011 09:31

tomek100 napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
Cikos:
defensywa: słabo albo bardzo słabo (ile np. zablokowanych dośrodkowań z jego strony boiska)
dziękuję
twardybidon napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
Cikos miał nie zero a dwie asysty:
- zgrał piłkę głową do Małeckiego przy golu w Gdyni
- w rewanżu z Szawlami źle strzelał i "dograł" do Diaza, który strzelił na bodaj 4-0

w obu przypadkach można dyskutować czy to były asysty :)

flamengista 14.06.2011 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1110545)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Jeśli to prawda, a prawdopodobnie tak jest, to możliwe, że Lamey przychodzi jako numer 2 na prawą obronę - wobec fiaska rozmów ze Slovanem.

Jeśli to prawda, to wygląda to fatalnie. 250 tys. € - 1 mln złotych. Ciężko kupić solidnego prawego obrońcę za te pieniądze, a Cikosz był rozwojowy i można było na nim zarobić. No i decydująca sprawa:

Cytat:

Cikosa w Wiśle bardzo chciał zatrzymać trener Robert Maaskant.
Jeśli faktycznie nie mamy 250 tys. € na Cikosza a mamy walczyć o Ligę Mistrzów...

Ok, poczekajmy na rozwój wypadków ale ten artykuł jest dość niepokojący.

Co do Clebera i jego odejścia z Wisły... Cóż, ja bym nie rozdzierał szat. Podejrzewam, że powód jest prozaiczny - nie dogadał się ze Stanem. A pozycja Stana po transferze Meliksona, Pareik, Jaliensa i Genkowa jest b. silna. Tymczasem Cleber to bardzo miły facet, strasznie go lubię ale doświadczenie menedżerskie ma zerowe.

iamChris 14.06.2011 09:44

Stan prawdopodobnie obserwował Pawła Olkowskiego.

http://www.sportslaski.pl/wisla-krak...8756,info.html

twardybidon 14.06.2011 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1110593)
Despotovic blisko crvenej. Trzeba szukać naszych przyszłych zawodników wśród zawodników darmowych , nie grających od roku :shock:

Przecież ten Despotović to jedna wielka hucpa - na tym przykładzie można ładnie przeanalizować transferowe informacje medialne:

1) Tydzień temu PS pisze, że Ranko Depotović z Girony (i jeszcze kilku innych napastników) jest na celowniku Wisły i że zawodnik jest wyceniany na ok. 800 tys euro (czytaj - tak piszą "spece" z Transfermarkt).

2) Kilka dni później serbskie media (Novosti dokładniej) piszą powołując się na polskie źródła, że Wisła interesuje się Despotoviciem i że jest w stanie wyłożyć 800 tys. euro :)

3) Polskie stronki przepisują serbski artykuł i "tłumaczą" go, że Wisła złożyła ofertę Gironie na 800 tys. euro :)

W podręcznikach to się nazywa bodaj efektem kuli śnieżnej, ja wolę staropolskie określenie - MEDIALNY GŁUCHY TELEFON.

Dariook 14.06.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1110511)
Wymień proszę 3 dobre transfery JB I GM?

Kuba Blaszczykowski ? Tylko jedno nazwisko a bije na glowe wszystkich grajkow Stana. Kupiony za grosze a sprzedany za kase jakiej Stan pewnie nigdy nie osiagnie.

krasny 14.06.2011 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1110599)
Kuba Blaszczykowski ? Tylko jedno nazwisko a bije na glowe wszystkich grajkow Stana. Kupiony za grosze a sprzedany za kase jakiej Stan pewnie nigdy nie osiagnie.

Kolejny forumowicz dodany do listy ignorowanych:)
Za chwilę nie będzie tu kogo czytać...

WislaOnly 14.06.2011 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1110568)
A jezeli to prawda co pisal zbymak, ze beda sciagani tylko pilkarze ktorym koncza sie kontrakty to sie nie dziwie, ze klub nie znalazl 250tys na transfer Cikosa. Jak na razie sytuacja sie potwierdza - Iliev-owi skonczyl sie kontrakt, Lameyowi skonczył sie kontrakt.

A były tak szumne zapowiedzi, jak zawsze! Najpierw rozdmuchali bańkę, a teraz robią z ludzi idiotów [Jeśli to prawda...]. Czyli nic się nie zmienia, zmieniają się tylko marionetki w rękach Cupiała.:foch:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl