![]() |
Z ocena tego transferu trzeba poczerkac choc do pierwszych sparingow ludzie...
Ile futball zna takich sytuacji kiedy zmiana klubu i oteczenia diametralnie wplywa na forme zawodnika na plus lub minus. Nie mowie ze napewno w Wisle bedzie gral o niebo lepiej tylko, ze nalkezy poczekac z ocenami az pobiega troche po naszych murawach. Transfer za friko, az tak stary facet nie jest. Na zmienika moim zdaniem Ok. |
Cytat:
|
Było tu już wspomniane. Może ktoś poda statystykę Frankowskiego na wyspach i jaką zrobił karierę :) A co było po powrocie do Polski ? Ci którzy płaczą że Lamey trafił do Wisły plakali że szkoda że Franek nie powrócił do Krakowa bo tak pięknie strzela bramki w Białymstoku.
|
Według mnie sprawa wygląda tak, że pieniądze są, tylko, że przekonamy się o tym w innych transferach. Ten piłkarz to jedna wielka niewiadoma, stąd wiadomo, jedni kpią, inni studzą pesymizm bogatą karierą zawodnika. Pojawiła się okazja ściągnięcia zawodnika za darmo z tak dużym bagażem doświadczeń i SV zdecydował o jego zakontraktowaniu, bo cóż możemy stracić? Sam SV powiedział w wywiadzie, że będą chcieli znów Cikosa wypożyczyć... Wydaje mi się że szykuje się gruby transfer( choć mogę nie mieć racji ) lub nawet kilka bardziej kasowych transferów, przez co szukane są możliwe rozwiązania które są tańszymi alternatywami. Zauważcie NIKT NIE ODSZEDŁ jako tako z tych kto ma ważny kontrakt, więc nie osłabiliśmy się... Ja uważam, że zobaczymy jeszcze 2 nowych obrońców a Lamey jest opcją rezerwową, ale to takie moje domysły i przemyślenia.
|
Cytat:
Również jestem sceptyczny i również bym wolał żeby trafił do nas jakiś młody harpagan z Brazylii czy Argentyny , ale jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma i tyle . Nie po to czekaliśmy tyle na transfery by teraz narzekać na ich jakość . W zimie wyszło nam to wszystko na dobre i nie widze powodów żeby nie miało być podobnie w lecie . Każdy ma u mnie czystą karte i tylko od niego zależy czy ją sobie spie**** . |
Cytat:
|
ByŁo tak:
PrzyszedŁ maskant:Żleeeee,przecieŻ martinez miaŁ byĆ... PrzyszedŁ pareiko Żleeee dziadek na Ławe przyszedŁ maor Żleeee po co nam pomocnik i to jeszcze ze sredniaka izraelskiej ligi przyszedŁ genkov Żleee ostatnio nie strzelaŁ bramek a j.w widaĆ oni zapewnili mistrza polski!!!! OgarnĄĆ sie!!! |
Cytat:
Przyszedł wynalazek Branco, który nie grywał w ostatnim czasie? Co pokazał ? Wydaje mi się, że niektórym chodzi o to, że niepotrzebnie ściągamy graczy, którzy grzeją łąwę albo są poza kadrą w jakichs Leicester City a do tego są wiekowi. Uważasz, że ten chłop zawojuje nam nagle puchary ? Tylko proszę cię nie mów, że będzie alternatywą na prawą, bo aktualnie nie ma nawet pierwszego obrońcy. |
Cytat:
Frankowski w Wolverhampton spędził pół roku (01.2006-07.2006), miał podówczas 32 lata. Do tego jest on raczej filigranowym zawodnikiem (1,72m), który z rosłymi wyspiarskimi obrońcami musiał mieć ciężkie życie. Mimo to dla Wilków rozegrał 16 spotkań ligowych i jedno pucharowe. Lamey na wyspy trafił w podobnym wieku - 31 lat. Jednak jego warunki fizyczne są zdecydowanie lepsze (1,86m). Na wyspach spędził rok, w tym czasie 4 razy zagrał w championship i 3 razy w pucharze. Dodajmy, że Leicester było średniakiem, podczas gdy Wolverhampton mierzyło w awans. |
Przecież nie ściągnęli gościa w ciemno... Musieli go jakoś "obadać". Gość ma bardzo dobre CV grał w dobrych klubach i to regularnie co pokazują statystyki. Leicester również coś skłoniło żeby go zakontraktować więc nie jest to jakaś kaleka. Do jego oceny poczekajmy aż zaczną się sparingi. Narazie na prawą strone był tylko Burliga więc nie płaczcie, że przyszedł Lamey bo to z pewnością lepsza opcja od młodego Burligi.
|
Cytat:
|
Wnioski co do osoby naszego nowego obońcy nasuwają się następujące:
- istnieje prawdopodobieństwo, że w przeciwieństwie do kibiców Leicester może zobaczymy pana Lameya na boisku - jest szansa, że podczas meczów z jego udziałem będziemy skandować nazwiska Baszcza i Cikosza - jest też, wprawdzie niewielka ale jednak, możliwość że mister Lamey zagra u nas tak, że zostanie z miejsca powołany do reprezentacji Oranje, będzie błyszczał na Euro 2012 a jego podobizna będzie biła rekordy popularności wśród awatarów kibiców Wisły Kraków - w końcu lepiej mieć jakiegoś prawego obrońcę niż go nie mieć :einstein: |
Cytat:
I z uwagi na to odnoszę wrażenie, że i Maaskant i Valckx tego Holendra chcą. Ale tak jak napisałem wcześniej - mimo, że mam bardzo mieszane uczucia, poczekam z oceną jak typa w akcji zobaczę. |
Pytanie jest proste - czy przyjdzie ktoś jeszcze na prawą obronę ? Jeśli tak to ok, ale jeśli nie to zostajemy status quo(a nawet gorzej bo wcześniej był Branco i Cikos, teraz będzie tylko Lamey), więc mam nadzieje że sprowadzimy jeszcze po jednym bocznym na obie strony + stoper(przewijało się kilka nazwisk w prasie), środkowego pomocnika i napastnika. Wtedy kadrę będzie prawdopodobnie można uznać za zamkniętą.
|
Cytat:
|
dla mnie było bardzo nierozsądne posunięcie by nie wykupywać Cikosa ( młody i za stosunkowo nie duże pieniądze )... wiadomo jeszcze tylko tyle że jeszcze trwają negocjacje w sprawie kolejnego wypożyczenia, ale Slovan nie będzie taki i na pewno go nie puści do nas... chyba że jedynie Erik powie że chce nadal grać w Wiśle to może go puszczą na kolejny rok... ale cóż poradzić... Stan robi drużynę tak jak pozwala na to Cupiał i nie można mieć do nikogo o nic pretensji...
|
Porównywanie Lameya do Franka jest jak dla mnie bezsensowne , boczny obrońca powinien charakteryzować się dobrą motoryką i w taktyce Maaskanta żelaznymi płucami , a napastnik ? Franek ma poprostu czuja i to pozwala mu nadrabiać swój wiek. Co do bocznego ...hmm czy Lamey wiekowy i dość kontuzjogenny piłkarz będzie wkręcany przez skrzydłowych okaże się w praniu ... Nie ma co narzekać Bogu dzięki ,że mamy chociaż jakiegoś nowego obrońce :P
|
Cytat:
|
Podali gdzieś info ile Lamey ma zarabiać?
|
Cytat:
I wkleję tu to co ktoś napisał w innym temacie o Lamey: 07/08 26 meczów - 1962 minuty na boisku.Praktycznie wszystko 90 minut, jedyna przerwa między 20 a 24 kolejką czyli można założyć że lekki uraz 08/09 24 mecze 2009 minut - 1 skład - przerwa między 22 a 26 kolejką , jak w poprzednim roku uraz 09/10 - 28 meczów - 1 skład 2366 minut - grał praktycznie cały sezon po 90 minut |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Sprawa jest prosta - po wój sprowadzać EMERYTÓW OBCOKRAJOWCÓW NA ŁAWKĘ ?? Sprowadzać z zagranicy to można piłkarzy którzy żeczywiście podniosą nasz poziom sportowy, a nie poto by ilościowo wypełniać kadrę. Sprtowadzamy piłkarza i z góry zakładamy że nie będzie grał. Po co się pytam !! |
Oj Uranie miałem cię za obiektywnego gościa.
A z tym "po naszemu" równo pojechałeś. Najlepszy boczny obrońca Bundesligi w sezonie 2010/2011 (według Kickera) Łukasz Piszczek miał średnią not 3.09, rozumiem, że po naszemu 2,91 tak ? |
o jakim wy jeszcze nowym prawym obroncy piszecie!!!??? Maaskant p owiedzial ze na prawej bedzie gral Jaliens a do rywalizacjii zostanie dokupiony nowy gracz - Lamey! a na srodek obrony dla konkurencjii Gordana jest poszukiwany nowy stoper! Jaliens zostal przesuniey!
|
Nie Hertha a Arminia Bielefeld, jak nawet dobrze przepisywać nie umiecie to nie bierzcie się za komentowanie...
|
Cytat z Clebera: http://www.weszlo.com/news/7060
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja powiem tak,nie widziałem chłopa w żadnym meczu,nie słyszałem o nim przed transferem do Wisły,ma u mnie czystą kartę,miałem obawy i liczyłem że sprowadzimy kogoś innego no ale nie jestem SV skoro on uznał,że on to ja mu ufam.Zobaczymy co pokaże na boisku i wtedy ocenimy na razie nie ma co komentowac bo statystyki a boisko to zupełnie inna bajka.Dajmy chłopowi potrenowac,zobaczymy co pokaże i wtedy możecie płakac/skakac z radości. Nie oceniaj książki po okładce.Tyle
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl