Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Teqcontroller 13.06.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hcgn (Post 1110161)
Czyli nie grał w Anglii bo był za słaby czy miał kontuzje?Kiedy miał tą kontuzje, co to było i kiedy wrócił do zdrowia....Może jestem ślepy ale nie widzę odpowiedzi więc pytam.

http://zu-za.soccermanager.com/player.php?pid=3190

Tutaj piszą że kontuzja mu się zakończyła w Marcu , więc jeśli jej nie miał to nie grał bo był za słaby ?

Kibic1928 13.06.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1110163)
fajne o Nas mają zdanie na tym forum angole ;)

Co pisza? niemiecki i ruski ogarniam ale z ang to srednio - kupie piwo w sklepie:D

brylant17 13.06.2011 17:43

Czytam i chyba oczom nie wierzę , większość płakała jak przychodził Genkov drugi Christov.Dajcie szanse a nie skreślacie od razu na starcie.Owszem można wątpić,ale ja wierzę, że będzie dobrze przepracuje okres przygotowawczy , pogra w sparingach i wtedy ocenimy.A może to tylko uzupełnienie składu i spodziewamy się jeszcze jednego obrońcy? kto wie.

WislaOnly 13.06.2011 17:44

Właśnie do tego w tej lidze doszło, że łatwiej ściągnąć zawodnika z Holandii, niż kupić go na rodzimym rynku... miejmy nadzieję, że będzie to niezły piłkarz, ale też miejmy nadzieję, na sprowadzenie kogoś konkretnego na tą pozycję.

jaszczur90 13.06.2011 17:47

Matko boska co za hipokryci z niektórych.. jeszcze nie kopnął piłki , nie zagrał w oficjalnym meczu a Ci już skreślają z góry z zawodnika. Pożyjemy , zobaczmy... przejdzie cały cykl przygotowawczy z Maskantem to może się chłop nada nam na elimki.

adamsubaru 13.06.2011 17:48

ale przesadzacie, jeszcze cofniecie swoje słowa on jeszcze dużo da zespołowi

krkgiba 13.06.2011 17:48

Cytat:

Wisla Cracow is one of 2 team's in the World Heritage site of the city of Cracow. Their fans routinely half kill each other at derby matches. There are about his level. I'm very sorry he was no good cos he was part of that wicked PSV team that got to the semi's of the Champions League with Park Ji Sung, Phil Cocu, V of Hesselink etc.
komentarz chyba zbędny

+

Cytat:

A polish friend at work supports wisla , and he says some of the the fans can be a bit racist , i hope not

FraMat 13.06.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1110148)
Chciałbym, naprawde chciałbym żeby się okazało że to diament na którym się nikt nie poznał, wiedział o tym i pamiętał Valckx. Jednak do tej pory casusy Dawidowskiego, Niedzielana, Garguły czy Gołosia powinny nas czegoś nauczyć .

ktorego z nich sprowadził Stan? Nie dla szybkiego zalatna dziury jak Branco czy Boukhariego?

marcin19876 13.06.2011 17:49

Ludzie zastanówcie się: jak nie było transferów bo były płacze ze ich nie ma, jak się pojawiają to znów wam coś nie pasuje.. najłatwiej trytykować jak sie stoi z boku i nic nie robi.. Dla mnie zastanawiające jest to ze prezentacja bedzie dopiero 17 czerwca w piątek. oznaczać to może tylko jedno - na dniach bedą kolejnę transfery!! i chcą wszystkich razem zaprezentować zeby się nie bawić codziennie w konferencje. !
A pozatym jak ktoś juz tu wspomniał nie kazdy transfer musi być na LM.
Radzę niektórym by z tymi negatywnymi ocenami troszke poczekali bo znów się zaczyna powtórka z transferu naszego Najlepszego Bramkarza ostatnich lat.

art 13.06.2011 17:49

Wnioskuje o zamykanie tematów odnośnie transferów jak ogłoszą kogoś nowego, jak dzieciaki ochłoną to można otwierać tak po dwóch dniach. Większość się kompromituje swoimi postami.

adamsubaru 13.06.2011 17:49

odp.

ale przesadzacie, jeszcze cofniecie swoje słowa on jeszcze dużo da zespołowi

Kluvi 13.06.2011 17:51

PeterSett nie wiem które forum czytałeś ale ja czytalem to Legii jak i nasze gdzie forumowicze z Wawy pisali jak to się w Chorwacji śmieją z Legii że dała taka kasę za Vrdorliaka.. o Kneżevicu mało co pisali wtedy..

tofik 13.06.2011 17:52

Bardziej bym się spodziewał, że sprowadzimy lewego obrońcę. W końcu Paljic nie jest takowym. Dlatego nie liczyłbym za bardzo, że Lamey to jest opcja rezerwowa na prawą stronę.Kasa nie rośnie na drzewach, właściciel też raczej jest znany z tego, że przed LM zaciska pasa zamiast drużynę wzmocnić.

tomas_n 13.06.2011 17:52

http://www.youtube.com/watch?v=z7Tnv...eature=related
link do wspomnianego przez anglików meczu z Norwich .Myślę ,że może być on szykowany pod rezerwowego ,jednak jeśli się mylę to licho widzę Wisłę w pucharach. Ten mecz był przed jego ciężką kontuzją , a widać na skrócie ,że kondycyjnie koleś nie wyrabia . Na forum Leicesteru piszą ,że był wkręcany przez cały mecz. Nieciekawie to wygląda...

saklak1906 13.06.2011 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1110163)
fajne o Nas mają zdanie na tym forum angole ;)

A Oni wogole wiedza gdzie jest Polska?

Co okienko transferowe ta sama histoia z placzkami

Brzytwa128 13.06.2011 17:54

Za kasę na pensję na Lameya można było wykupić Cikosa...

DarinhoNH 13.06.2011 17:54

Na ten sezon celem jest wprowadzenie drużyny do LM i walka o kolejne mistrzostwo. I wg mnie transfery są prowadzone ze względu na to tylko, aby wreszcie pokazać się w Europie. Wygenerujemy olbrzymie pieniądze z występu koło 10 mln euro i wtedy przeprowadzimy transfery jakichś porządnych graczy. To jest przejsciowe.

Heero 13.06.2011 17:55

Cytat:

W Wiśle Kraków Michael Lamey będzie grał z numerem 31. Oficjalna prezentacja zawodnika nastąpi w piątek 17 czerwca.
Coś późno ta konferencja, oby nie była związana tylko z jednym zawodnikiem :)

Grzadq 13.06.2011 17:55

Cytat:

ktorego z nich sprowadził Stan? Nie dla szybkiego zalatna dziury jak Branco czy Boukhariego?
Nie kwestionuje jego profesjonalizmu. Branco i Boukhariego mu "wybaczyłem", jak dla mnie jedyna jego wpadka to Sivakov, który okazał się niewypałem, z tymże pozostałe transfery były super.

Chodzi o to, że ściągając takiego Lameya szanse spudłowania są dużo, dużo większe niż w przypadku sprowadzenia dobrego piłkarza występującego w swojej drużynie. Cieszą Cię opinie kibiców Leicesteru, skaczących do góry że ten ktoś odchodzi z ich klubu? Dobra, inne pytanie, cieszyło Cie opuszczenie zespołu przez Boukhariego i Branco? Kibice klubów gdzie Ci zawodnicy trafią też będą sobie wmawiać że ano, nie poradzili sobie, trener był fe, nie dostawali szans i tak dalej. Ktoś tu mądrze napisał - kibice na forach nie kłamią.
Chcąc szturmować LM powinniśmy ściągać zawodników, którzy gwarantują określony poziom. Lamey ze swoimi 4/5 meczami w tym roku nic nie gwarantuje. Tu leży cały problem.

A tak jak już pisałem, Stan też nie jest cudotwórcą, mam nadzieję że kolejne transfery będą hmmm, nie powiem lepsze bo Lamey jeszcze nie zagrał, ale "ciekawsze" na papierze.

TOMEK 11 13.06.2011 17:56

kadra na dzień dzisiejszy, 40% Polaków :D

http://s2.ifotos.pl/img/aktual_heaarsq.JPG

fialo 13.06.2011 17:57

Powiem tak. Ogromny minus dla Stana. Widać, że ten zawodnik nie jest sprowadzony po długiej obserwacji tylko po układach i kontaktach. Ewentualnie w wyniku jakiś wspomnień o jego formie z czasów gry w PSV, gdzie w sumie nie poszarżował w 4 lata rozegrał ledwie 38 meczów. Ciężko mi sobie wyobrazić walkę o LM z takim zawodnikiem w składzie, a komentarze fanów Leicester nie nastrajają mnie pozytywnie.

Aha i pisanie, że wierzycie w Stana robi się nieco monotonne.

krkgiba 13.06.2011 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1110184)
A Oni wogole wiedza gdzie jest Polska?

Co okienko transferowe ta sama histoia z placzkami

raczej mam to gdzieś czy oni wiedzą gdzie jest Polska czy nie, interesuje mnie to, co mówią o Polsce, Krakowie i Wiśle.

White_Star77 13.06.2011 17:59

http://www.youtube.com/watch?v=1TAzzM33uN0

tomek100 13.06.2011 18:00

To forum robi się żałosne... w życiu nie widzieliście gościa na oczy, ale wszyscy są specjalistami od jego kariery. Nie macie nawet 1 proc. wiedzy i doświadczenia Stana czy Roberta, ale się mądrzycie. Baszczyński byłby lepszy od niego, dobre :) :) chyba 10 lat temu.

Kibic1928 13.06.2011 18:02

Panowie, myślicie że Stan strzelał by sobie samobója? Wie co robi, może szykuje go na rezerwowego ( moze grac z tego co czytałem na LO i PO )?

FraMat 13.06.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1110189)
Nie kwestionuje jego profesjonalizmu. Branco i Boukhariego mu "wybaczyłem", jak dla mnie jedyna jego wpadka to Sivakov, który okazał się niewypałem, z tymże pozostałe transfery były super.

Chodzi o to, że ściągając takiego Lameya szanse spudłowania są dużo, dużo większe niż w przypadku sprowadzenia dobrego piłkarza występującego w swojej drużynie. Cieszą Cię opinie kibiców Leicesteru, skaczących do góry że ten ktoś odchodzi z ich klubu? Dobra, inne pytanie, cieszyło Cie opuszczenie zespołu przez Boukhariego i Branco? Kibice klubów gdzie Ci zawodnicy trafią też będą sobie wmawiać że ano, nie poradzili sobie, trener był fe, nie dostawali szans i tak dalej. Ktoś tu mądrze napisał - kibice na forach nie kłamią.
.

Ja pamiętam jak na tym forum kibice cieszyli sie z odejścia Niedzielana, a potem za nim płakali.
Jeszcze więcej osób skakało z radości gdy odchodził Dawidowski, a potem klęli gdy strzelał do bramki Wisły i kręcił naszą obroną.
Miejmy nadzieję, ze Stan wie, co robi. W końcu nie było to ściąganie pierwszego wolnego piłkarza dla doraźnego zalatania dziury

ps. żeby nie było: nie jestem fanem Dawidowskiego

pio 13.06.2011 18:05

Franek w Wilkach też nie pograł. Anglia to Anglia, nie jeden piłkarz tam sobie nie poradził.

X-Ray 13.06.2011 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brzytwa128 (Post 1110186)
Za kasę na pensję na Lameya można było wykupić Cikosa...

Tak a Erik grał by za darmo.

Kibic1928 13.06.2011 18:11

leszekm_ - skąd wiesz?:-) pewny byc nie możesz bo to nie Ty ustalasz skład. Jak bedzie grał kaszane to dupą ogrzeje ławke Małemu albo Meleksowi.

Grzadq 13.06.2011 18:12

Cytat:

Ja pamiętam jak na tym forum kibice cieszyli sie z odejścia Niedzielana, a potem za nim płakali.
Jeszcze więcej osób skakało z radości gdy odchodził Dawidowski, a potem klęli gdy strzelał do bramki Wisły i kręcił naszą obroną.
Miejmy nadzieję, ze Stan wie, co robi. W końcu nie było to ściąganie pierwszego wolnego piłkarza dla doraźnego zalatania dziury

ps. żeby nie było: nie jestem fanem Dawidowskiego
Problem jest taki, że Wisła to nie klub gdzie jest czas, miejsce i okazja do obudowywania formy czy kariery po kontuzjach. Tu nie ma czasu, żeby sobie Niedzielan zagrał tak w 3 meczach połówki, potem spokojnie te 70 minut, poootem może ktoś zacznie od niego coś wymagać. Tak samo z Dawidowskim i innymi piłkarzami. Tutaj nie ma znaczenia czy jesteś po kontuzji czy nie, w składzie grają Ci którzy prezentują określoną jakość. W takim Ruchu gdzie Niedzielan po ściągnięciu stał się prawie gwiazdą i świętą krową, miał spokojnie czas by się odbudować, w Wiśle takiego komfortu nie miał. Przypomnij sobie co się działo jak Genkov pierwsze mecze grał zanim się wstrzelił, jaki jazgot, jaka presja. W Wiśle od zawsze było parcie na wyniki tu i teraz. To jest o wiele szerszy temat więc się nie będę rozpisywał, chodzi mi o to że teraz przed batalią o LM, ściąganie piłkarza który zagrał przez ostatni rok 5 meczów jest bardzo, bardzo ryzykowne. Jeśli chcemy coś osiągnąć powinniśmy mieć porządną, w miarę zgraną pierwszą 11, bez słabszych ogniw, bez rekonwalescentów szukających dawnej formy.

Nie będę pisał że wierzę w Stana, bo to nie jest nadczłowiek, po prostu będę bardzo uważnie przyglądał się nowemu nabytkowi, zaś ocenę za to okienko transferowe trzeba będzie wystawić dopiero za jakiś czas, po wszystkich transferach i po kilkunastu zagranych przez nich meczach. Na tą chwilę podchodzę do tego sceptycznie, ale podkreślam że z ogromną przyjemnością odszczekam to jak będę miał okazje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl