![]() |
Mam nadzieje że na tym skończą się transfery emerytowanych holendrów, którzy x lat temu mieli epizod w Ajaxie czy PSV. Powoli robi sie tu przystanek dla obieżyświatów i emerytów. Co do tego Lamleya mam takie same odczucie jakie miałem przed przyjściem Branca czy Boukhariego. A może nasz dyrektor sportowy korzysta z listy wyselekcjonowanych piłkarzy przez siatkę PSV 10 lat temu?... Spójrzmy prawdzie w oczy, piłkarz nie robił furory w przeciętnych klubach, ot jeden z tych którzy przychodząi po roku odchodzą..
|
Dla mnie, czysto na papierze ciekawy ruch.
Informacje z oficjalnej przymuje ze spokojem, mając w pamięci post jednego z użytkowników, który opisał jego dwa sezony w Bundesliga. Dwa lata temu, podczas transferowej posłuchy przyjelibyśmy taki transfer z dużym poklaskiem. Jedyne co martwi, to fakt, że żaden z piłkarzy który przychodził do Wisły po cieżkiej kontuzji ani się nie odbudował ani nie błysnął Obyśmy na niego nie mówili Lama:) |
Wasilewski też po ciężkiej kontuzji, a połowa forum marzyła, aby podpisał z nami kontrakt. Gdyby nie TM to byście pewnie w większości cieszyli się, że przyszedł. Zobaczymy w przedsezonowych sparingach jak sobie poradzi i wtedy ewentualnie zaczniemy się niepokoić. Pewnie przyjdzie jeszcze jeden boczny, albo środkowy obrońca. Angielska Championship jest pewnie znacznie silniejsza od naszej ligi.
|
W porównaniu do Ilieva to nazwisko akurat rozpatrywanie w kategoriach pomocy w walce o Ligę Mistrzów być nie powinno, bo skoro miał sporą przerwę w grze to ciężko prognozować i liczyć na super formę, którą miałby złapać w ciągu 4 tyg. pozostałych do meczów eliminacyjnych.
Nie będę narzekał, bo na rok podpisali więc nie ma problemu ale mieliśmy sprowadzać perspektywicznych gości, tak mi się wydawało panie Valckx. |
Zdaje się, że pozyskaliśmy go za darmo. Jeżeli okaże się niewypałem, to za rok pożegna się z Wisłą, a na prawej stronie zagra Jaliens, w środku Bunoza z Chavezem. Aha, to nie jest Jirsak kupiony za 700 tys. euro. Ewentualne straty wynikające z nieudanego transferu - niewielkie. Już w sparingach okaże się, czy to drugi Branco. Ale porównując go do Baszcza: to tak jak zostawić milion u niewidomego (Lamey) i w Credit Suisse (Baszczu).
|
Cytat:
|
No cóż, na papierze Lamey nie wygląda zbyt ciekawie. Szczególnie rzuca się w oczy mała ilość rozegranych spotkań w ostatnim sezonie. Mam nadzieję, że to ma być zapchajdziura mogąca występować na obu bokach obrony, a na prawą stronę sprowadzimy kogoś, kto w ostatnich miesiącach grał i prezentował wyższą formę.
|
Jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tego transferu. Z wielką chęcią proponuje żeby Ci z forumowiczów co się lubują w takim wynajdowaniu różnych postów sprzed kilku miesięcy, żeby zapisali mój - ja twierdze że to pomyłka. Nie ukrywam że z ogromną przyjemnością odszczekam to za jakiś czas, obym tylko miał ku temu powody.
Trzeba też pamiętać że Stan cudotwórcą nie jest, ani nie ma 100% skuteczności w trafionych transferach. Mam nadzieję, że ten transfer to jest właśnie na obniżenie tej średniej, a kolejne będą dużo lepsze. |
A może ktoś go oglądal na treningach itp. Czy jeden z drugim mieliscie taką możliwość ?
|
Sceptycznie nastawieni kibice! Spokojnie. Nie każdy transfer jest do walki o LM. Proponuję wszystkim krytykantom wymienić na głos kadrę Wisły... a teraz uczynić to ponownie ale bez wymieniania piłkarzy, którzy nie rozegrali więcej niż 5 spotkań w najwyższej klasie rozrywkowej w jakiejkolwiek lidze... ups i nagle kadra maleje.
Przypomnę tylko, że wychwalany przez niektórych Burliga miał być kiedyś sprzedany po okresie wypożyczenia do Floty Świnoujście (grał w II lidze a Flota wywalczyła awans) i działacze Floty stwierdzili, że chłop jest za słaby na I ligę!!! Decyzji chyba nie żałują bo zajęli w tym sezonie 3 miejsce. [tu link do info o rezygnacji z usług naszego piłkarza: http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1...noujscie.html] Zatem transfer nie jest aż taki zły jeśli piłkarz ten ma pełnić rolę Petera Singlara. Rozegrał on raptem 20 meczy przez dwa sezony w Wiśle. Zanim więc całkowicie oddacie się krytyce spójrzcie na jego przyjście z większej perspektywy. :) |
Pierwsza myśl o Lameyu - przychodzi na pozycję Branco ;> Mam nadzieję że się mylę...
|
Piszecie że słaby choć nie widzieliście jak gra, racja miał kontuzję, ale te zawsze się zdarzają dodatkowo rywalizacja w klubie gdzie na jego miejsce było innych 2 zawodników, są przyczynami braku jego gry.
Piszecie że za stary a chcieliście starszego o 3 lata Baszczyńskiego i tylko rok młodszego Wasilewskiego. Piszecie że kontuzjogenny, tyle że on tylko raz miał dłuższą przerwę, a chcecie Wasilewskiego, któremu o mało co nie urwano nogi. Nie, wcale go nie bronię. Może okazać się dobrym zawodnikiem, albo Branco2. Stan zasłużył jednak by zaufać jego ruchom transferowym i zastanówcie się jak macie go obrażać, bo czy wam się to podoba czy nie jest to gracz Wisły Kraków. |
Pokopiemy zobaczym, szkoda że nie jest to perspektywiczny chłopak,a najbardziej szkod że nie Polak z któreg można mieć pociechę na kilka lat.
|
Mnie niepokoi jedno...sprowadzamy pilkarzy na ktorych nic nie zarobimy i ktorzy raczej beda obnizac loty(a nie odwrotnie)... Zeby zaraz sie nie okazalo, ze mamy najstarszy zespol w lidze. Sprowadzilismy juz Pareiko, Jaliensa i teraz kolejni 30-latkowie.
|
Cytat:
Nie ma lepszego źródła niż fora klubowe, kibice co piszą - poczekajmy i wchodźmy na : http://www.foxestalk.co.uk/forums/in...howtopic=73660 |
Wszystko sprowadza sie do roli jaka Lamey ma w Wisle odgrywać
Jezeli to koniec zakupow na pozycje prawego obroncy to o coz nie nastraja optymistycznie |
Chciałbym, naprawde chciałbym żeby się okazało że to diament na którym się nikt nie poznał, wiedział o tym i pamiętał Valckx. Jednak do tej pory casusy Dawidowskiego, Niedzielana, Garguły czy Gołosia powinny nas czegoś nauczyć ... Jeszcze się nie zdarzyło u nas, żeby ktoś po ciężkiej kontuzji złapał super formę. W tym kontekście martwię się o Boguskiego tak btw. Lamey cóż ... kości zostały rzucone, trochę szkoda że przychodzi taki duży znak zapytania, w dodatku po 30.
|
http://www.foxestalk.co.uk/forums/in...hl=lamey&st=20 za bardzo za nim nie płaczą...
|
Branco nr. 2.
Chce sie mylić. |
Tak, tylko gdyby Wisła zatrzymała Niedzielana, to by strzelał dla nas bramki, a nie dla Korony. Oddanie Niedzielana, to był błąd Wisły, jak dla mnie.
|
Przypomnijcie sobie co pisaliście o Paljiciu gdy do nas przyszedł .
Okazało się że z wszystkich zawodników rozegrał najwicej minut w naszym zespole , po Małeckim miał najwięcej występów . Jednym słowem - był niezastąpiony w tym sezonie . Co by o niem nie mówić , STATYSTYKI mówią same za siebie . Lameya nikt na oczy nie widział , a jeśli już widział to akurat gdy PSV grało super sezon w LM . Wielu sobie nie zdaje sprawy , ale przychodzi do nas zawodnik z bogatym doświadczeniem , a to że miał kontuzje ? A kto ich nie miał w swojej karierze ? U mnie ma czystą karte . Może i wiele się po nim nie spodziewam , ale przynajmniej ma okazje pozytywnie zaskoczyć . Cieszę się że nie zostaliśmy z samym Burligą na prawej stronie , a kolejny obroncy powinni w najbliższym czasie przyjśc do drużyny ( licze na jeszcze 2 nowych ) . Zazwyczaj skrajne prognozy kibiców co do zawodników się nie sprawdzają , fajnie gdyby w tym przypadku znowu tak było . |
Cytat:
|
Mam nadzieje że to nie koniec wzmocnień na PO i LO.
|
Branco, Boukhari, Lamey. Krewni Valcxa?
|
|
Czyli nie grał w Anglii bo był za słaby czy miał kontuzje?Kiedy miał tą kontuzje, co to było i kiedy wrócił do zdrowia....Może jestem ślepy ale nie widzę odpowiedzi więc pytam.
|
fajne o Nas mają zdanie na tym forum angole ;)
|
Trudno patrzeć optymistycznie na ten transfer. Gość nigdy wielkiej kariery nie zrobił, jeden sezon GRY w PSV, potem słabsze kluby Bundesligi, a obecnie praktycznie sezon wyjęty z życiorysu. Facet z naturalnych względów jest blisko końca kariery, w takich chwilach ostatni sezon to najważniejszy element jego CV, a w Leicester za nim nie tęsknią, oj nie tęsknią. W klubie też wiedzą, że to transfer raczej na chwilkę, bo kontrakt taki jak i Branco dostał. Cikos żadnym wymiataczem nie był, Lameyowi wysoko poprzeczki nie zawiesił, więc może tragedii nie będzie, z drugiej strony pomny występu Branco na wiosnę, jestem pełen obaw. W każdym razie na 80% to nie jest ruch, który pozwala nam myśleć o dłuższej przygodzie z pucharami.
Noty Kickera za występy w Bundesligach: http://www.kicker.de/news/fussball/b...ael-lamey.html ARGH w samym Duisburgu dostał 5x 5.0 i raz nawet 5.5. Coraz gorzej widzę ten transfer... |
Cytat:
Z tych 3 transferów, Stana można rozliczać, jedynie za Lameya. Do tej pory nie było złego transferu i mam nadzieję, że ten transfer podtrzyma tą opinię. |
Cytat:
co do Lameya to myślę, że to nie będzie główne wzmocnienie na LM ze strony Stana na pozycję bocznego obrońcy :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl