![]() |
Mam nadzieję że jutro tego nie odwołają ( w tym kraju nic mnie nie zdziwi), wreszcie "coś do przodu", koniecznie musi przyjśc od teraz.
Może jeszcze te brazyle wypalą,... oby. Nowy rok zaczyna się obiecująco. |
wiesz pirat, starać to my sie mozemy, ale jak GKS pokaze nam gest kozakiewicza do szybko Guły w zimowych rekawiczkach w koszulce Wisły nie zobaczysz
|
Cytat:
Wiecej spokoju... |
Cytat:
|
Ludzie spokojnie bo jeszcze orgazmu przed komputerem dostaniecie. Poczekajcie na oficjalne info. Do tego widzę że niektórzy Gargułe traktują jak jakiegoś Boga i myślą że on będzie naszym zbawcą a tak naprawdę to różnie może z nim być.
|
|
Ale zapanowała tutaj atmosfera po newsie z goola ja sie wstrzymam z ta radościa do jutra zobaczymy co na to nasi działacze. Oby kolega który tutaj pisze o Żurawiu miał racje mielibysmy znowu wielką drużyne.
|
w sumie aura za oknem nie sprzyja w negocjacjach z brazylami
|
Przeczytałem teraz tego newsa z Dziennika i jesli to prawda o tych brazylijczykach zwłaszcza o tym obrońcy to wielkie słowa szaczunku dla pana Bednarz jeśli mu uda sie pozyskać za darmo praktycznie gościa który grał w zespołach narodowych do la 18,20 i 23 wiec nie może być jakimś ogórkiem.
|
oj...Panowie...coś za dużo tej Brazyliany...obawiam się troche...
Cleber, Marcelo, Beto, ten obrońca, a może jeszcze Romeu...żeby się nam Jacek nie zagalopował...:/ |
Tylko kwestia jest taka po co nam kolejny środkowy obrońca ? Wiem, że jego nazwisko i dotychczasowe osiągnięcia wyglądają nie ciekawie ale chyba zrobił się za duży tłok na tej pozycji. Nie wiem może szykują go na prawą obronę ?
Wiem, że ja to sobie mogę pogadać ale liczyłem mocno na Romeu że to o niego chodzi. Dużo emocji jak na sam koniec dnia. |
Cytat:
|
niedługo nie będzie miał nam kto zapodać JJJBG prędzej sambę ;(
Osuch tytuł walnął taką czcionką jakby świat się kończył :-D |
Kilka myśli:
Najpierw taka a'la łajza się podjarał: K*** zaraz się zesram ze szczęścia, jeżeli to wszystko będzie prawdą. Garguła, Beto, Romeu, David Braz. To by było coś, ale teraz refleksje. Garguła - o to, czy pojawi się już teraz, może być ciężko. Nie mam bladego pojęcia czy się uda, ale wiem, że już raz BOT robił jajca z transferami i teraz może być podobnie. Jeżeli się nie uda na przykład Gargamela sprowadzić teraz, to znając Bednarza, można się spodziewać ciszy do przyszłego okienka. Chociażby po to, żeby nasz przyszły zawodnik GRAŁ przez tę rundę i w efekcie nie wypadł z formy. Romeu - O tego będzie trudno, ponieważ inne(wstyd przyznać, ale i mocniejsze) zespoły się o niego starają. Nadziei upatruję w tym, że już nie jest pierwszej młodości i pewnie będzie chciał w tempie ekspresowym wyjechać do Europy. Beto - Hmm, niby w końcu napastnik o jakiego prosił Skorża, ale primo: nie widziałem jak gra, secundo: statystyki ma marne. Pociesza mnie jednak to, że jest młody i będzie go najłatwiej ściągnąć. David Braz - Słyszałem co nieco o tym piłkarzu. Podobno jest dobry. Będzie o niego ciężko, ale ten akurat wygląda na typową dziennikarską kaczkę. Tylko czy na pewno jest nam teraz potrzebny? Chyba tylko po to, żeby zabezpieczyć się już na lata. Cleber młodszy nie będzie. Kowalski pewnie się zmyje, Głowa to kontuzje, wiek i ostatnio słabsza forma i myśląc w ten sposób, to mamy tylko Marcelo. Nie chcę jednak wyjść na FM'owego tłumoka, który pierdzi propozycjami i komentuje newsy, więc sobie samemu i całej reszcie życzę cierpliwości.:-) |
Myślałem że ten drugi brazylijczyk to Romeu a tu jakiś obrońca. No zobaczymy ile w tym wszystkim prawdy.
|
MARSZAŁEK, Gargula na pewno oslabieniem Wisly nie bedzie, wiec nie przesadzajmy. Wysokosc kontraktu za wysoka heh? Boss lubi ofensywna pilke to po pierwsze, po drugie gdybysmy przegrali ten wyscig z legia, napisalbys , ze skandal ze poskapilismy tych kilku tysiecy. Tez nie wierze, ze Gargula sam zbawi Wisle, ale obecnie na rynku nie bylo zadnego zawodnika do wyhaczenia na pozycji ofens.pomocnika. Poza tym wlasnie na tej pozycji mielismy prawie 3letni wakat od sprzedazy Szymka, wiec tylko sie cieszyc i oby Garguł przybyl juz w styczniu. Zeby mogl sie wykazac potrzebny jest drugi napastnik, bo samotnego Brozka beda na pewno odcinac od podan na wiosne (szczegolnie takie dream teamy jak cracovia czy Odra).
ps.1 Bednarz jak na razie 70% transferow ma bardzo ok (wziawszy dodatkowo pod uwage, ze kasy na transfery nie ma), ale slusznie , poczekajmy do konca lutego z ocena. Porazki z Matusiakiem chyba niewielu z nas sie spodziewalo, ale gosc sie okazal psychicznie za slaby na Wisle. ps.2 koncepcja z Brazylijczykami zla nie jest (czterech max inaczej potworza sie tzw. "grupki" i konflikty), wiadomo jakie posiadaja umiejetnosci techniczne na wejsciu, a bez tego ciezko dzisiaj cos ugrac. Wiec kierunek sluszny. |
Cytat:
Ale cóż robic, skoro każdy ligowiec z OE który 3-4 kopnie celnie piłkę w pojedynkach z Odra i innymi Arkami wyceniany jest przez swój klub na 400-500 tys euro? Tu przynajmniej ryzyko jest małe. |
Właśnie,tylko,żeby z Wisły nie zrobiła się druga Pogoń Szczecin,gdzie w pewnym momencie z 8 grało brazylijczyków w pierwszym składzie.
Jak dla mnie,to z Garguły może być niezły pożytek w Wiśle i w reprezentacji,przynajmniej będzie zgrany z Wiślakami,którzy mam nadzieje będą stanowić o sile reprezentacji. Co do tych spekulacji o Żurawskim,to ja bym dał mu się wykazać na wiosne,przynajmniej mielibyśmy już jasność sytuacji w lecie i więcej by sie jego temat nie pojawił.Jakby się sprawdził,to na ewentualne eliminacje LM przyda się... Cel kolejny,to zatrzymać Brożka i zakupić bramkarza, oraz lewego pomocnika... |
Ludzie , proszę Was skończcie już z tymi półprawdami, plotkami i grypsami bo j stary pragmatyk zaczynam się czuć jak 7-letnie dziecko dzień przed Mikołajem(hehe).
Podjaram się na wyrost i nie będę mógł zasnąć. Oby wreszcie coś zaskoczyło. |
Cytat:
Poza wszystkim: taki pomocnik za darmo (w perspektywie gry od lipca) to naprawdę b.duża okazja i nie ma co wybrzydzać. Po cichu liczę, że klubom uda się dogadać, żeby Łukasz już wiosną był przy R22. On sam nie zdobył jeszcze MP a w Wiśle będzie wiedział o co walczy i że cel jest w zasięgu ręki. Na pewno będzie umotywowany. Gdyby miał zostać jeszcze pół roku w Bełchatowie to już by tam tylko wegetował (klub ten nie powalczy o MP) i nie był odpowiednio umotywowany do gry. |
pierwszy raz wszedlem w ten temat i nie potrzebnie, 150 postow i wszystkie o kat dupy rozbic
do widzenia |
Cytat:
|
Cytat:
Piszesz,że Garguła będzie decydyjacym elementem ukladanki. Oczywiście, masz rację,ale tylko na poziomie ligi polskiej. Wyżej nie da rady. Talentu Góra nie dała. Byle średniak z Francji by z nami pojechał. Klepa,klepa,cross. Dla naszych pilkarzy to czarna magia. Takie rzeczy to oni widzą tylko w TV. Więc żeby nie szokować reszty kupiono gościa, ktory poziomem nie odstaje od Łobocantoropawełkocwielongo teamu. |
Cytat:
ps. gdzies bylo zestawienie 10 najwiecej zarabiajacych grajkow w lidze - 4 z nich to nasi a 3 z tej czworki to Mauro,Lobo i Niedzielan - czyli najwieksze nasze koszmary tego sezonu.Gargula ich przebije - ale niech zwroci to swoja gra , bo jak to bedzie kolejny niewypal to wole nie myslec;]. |
Jak dla mnie to bardzo dobry transfer(Garguła). Jeden z nielicznych w lidze który grając myśli na boisku, wie co chce zagrać, więc jeśli nie spali się psychicznie(bez obrazy dla Gks-u jednak Wisła to zdecydowanie wyższa pólka i większe wymagania u Nas są) to będzie dobrze. Liczę że jeszcze przyjdzie do Nas Romeu, choć będzie ciężko to środek będziemy mieć rewelacyjny. Jeszcze jakiś co najmniej jeden skrzydłowy i pomoc rewelacja. Reszta pozycji do obsadzenia oczywista.
|
ten Braz umie strzelać ładne samobóje, to taka młodsza i pewnie lepsza wersja Głowackiego
|
Cytat:
Transfer Garguły - jeśli faktycznie prawdziwy - cieszy. Cieszy przede wszystkim, że mamy klasowego ofensywnego pomocnika. Wypada wierzyć, że te doniesienia nt. chłopaków z Brazylii to również prawda. Nie mniej dla niektórych co by się nie działo Bednarz i tak będzie "****" i "legionista"... :shock::-/ |
Bardzo cieszę się z transferu Garguły do Wisły. Piłkarza o takiej charakterystyce brakowało od dłuższego czasu, a Jirsak niestety nie zadomowił się na dobre w pierwszym składzie. Jeżeli chodzi o pozycję ofensywnie zorientowanego środkowego pomocnika, to w naszej lidze nie ma wyraźnie lepszego gracza.
Do klubu przychodzi czołowy w lidze zawodnik na pozycję, na której potrzebowaliśmy wzmocnień "na już". To bardzo dobra wiadomość, można liczyć że gra Garguły da Wiśle nową jakość (chociażby przez rozbicie wielce zasłużonego, ale wyeksploatowanego tandemu Sobolewski-Cantoro). O Brazylijczykach nie będę się wypowiadał z dwóch powodów: -na razie to głównie spekulacje są, nikogo nie "podpisaliśmy" -nie widziałem, jak grają, a samo CV nie może być podstawą do oceny przydatności piłkarza do drużyny |
Cytat:
Jest szansa żeby Davida wziąć bo jak by nie był zainteresowany transferem to by nie przyjeżdżał w ogóle do Polski, chyba że liczy na dużą pensja. |
Obawiam się że Gks za dużo chce za pół roku. Nie możemy go kupić po każdej cenie. Miejmy nadzieję że to tylko początek negocjacji i po prostu wysoko zaczęli. Nie sądzę żeby drugim Brazylijczykiem był obrońca. Typuje napastnik+skrzydłowy.
|
Z Belchatowem sie raczej nie dogadamy - gdyby to byl normalny klub liczacy sie z kasa to by nie bylo problemu, ale ze to moloch i do tego z fatalnym podejsciem do nas - to szanse sa niewielkie.
Mistrzostwem swiata byloby wcisniecie im kogos ale to tez malo prawdopodobne. Tak wiec bede powtarzal do znudzenia - dokad Gargula nie zalozy koszylki z biala gwiazda na piersi - zapomnijmy o nim a skupmy sie na potrzebach 'na dzis' - a sa one na prawde niemałe. |
Cytat:
|
To już prawdopodobnie koniec serialu "Garguła", więc gratuluję zakupu. Niech się drużyny wzmacniają, a liga będzie jeszcze ciekawsza. Niestety nam Walter na to okienko transferowe zakręcił kurek z pieniędzmi.
Najtrudniej będzie z Lechem :) http://photos.nasza-klasa.pl/1738843...c4781fcdd.jpeg |
Jeśli Garguła zostanie w Bełchatowie, to:
-GKS nie zarobi 150tyś. euro (myślę, że na tyle Wisła by przystała) -Straci 100tyś euro płacąc mu kontrakt -Straci sportowo, bo trudno uwierzyć, żeby Garguła wypruwał żyły dla klubu, który go po złości nie chce puścić w tym okienku. Poza tym z niewolnika nie ma pracownika. -Straci przyszłościowo, bo Garguła będzie blokował miejsce następcy. W kolejnym sezonie na jego pozycji będzie grał ktoś nieopierzony i niezgrany z resztą (Cetnarski?). Bo trudno mi sobie wyobrazić, żeby nie puścili Garguły, żeby miał siedzieć na ławce. Jakie są pozytywy pozostania Garguły? Bełchatów zajmuję piąte miejsce w lidze, nie gra w pucharze polski, stracił czołowego zawodnika (Jarzębowski) i trenera. Any grać w pucharach musieliby zająć 2miejsce, a co za tym idzie wyprzedzić 3 drużyny z następującego grona: Wisła, Lech, Legia, Polonia. A obiektywnie patrząc, mają zdecydowanie najsłabszą kadrę. I co istotne nie muszą się bać o utrzymanie. Wierzę, że w Bełchatowie nie pracują kompletni idioci i mimo żalu do Wisły (akcja sprzed roku, przebicie oferty teraz) usiądą do stołu z zamiarem dogadania się. Przecież transfer w tym okienku leży w ich interesie! |
Na oficjalnej stronie jeszcze nie ma info o Gargule, ale skoro taka wiadomość pojawiła się na największej nieoficjalnej stronie to przyjmuję ją za pewną. Mam nadzieję, że się nie zawiodę ;)
Niestety też mi się wydaje, że Wiśle ciężko będzie dogadać się z GKS'em. No i niestety wielce prawdopodobne jest, że na Łukasza poczekać będziemy musieli do końca sezonu. Jeśli tak się stanie to będzie to bardzo zła informacja dla nas. Po pierwsze nie będziemy mieli wsparcia w drugiej linii w rundzie wiosennej i ciężej będzie o majstra. Po drugie, jeśli zakwalifikujemy się do europejskich pucharów, Garguła będzie miał tylko 2-3 tygodnie na zgranie się z zespołem. |
Oj widzę, że co po niektórzy przypalają papieroska, za chwilę obrócą się na drugi bok i pójdą lulu, błąd.
Pierwsza rzecz to Garguła. Może jeszcze raz wyłożę o co chodzi z tym piłkarzem. Tylko prosiłbym aby w plemice odnosić się do tego, co napiszę. Wszyscy pamiętamy jak Garguła grał w sezonie, kiedy Bełchatów zdobywał mistrzostwo, czy aby na pewno? Tamten sezon jest nieco mitologizowany. Po pierwsze czołowe drużyny ligi zawiodły. Po drugie największa gwiazda Bełchatowa- Matusiak dobitnie udowodnił ile warte były gwiazdy tamtego sezonu. Po trzecie Garguła nie miał nawet udanego sezonu, bo przyplątała się wtedy kontuzja. Faktycznie Garguła miał bardzo dobre pół roku w GKS-ie, ale w jego najlepszym okresie jego klub nie grał w Europie, w reprezentacji Garguła nie błyszczał, a na ligę trzeba brać poprawkę. Jedziemy dalej. Następny sezon to nieustanne powracanie do formy po kontuzjach. Były takie momenty, że zawodnik grał straszny piach i w klubie takim jak Wisła, gdzie jest duża presja wyniku nie dostałby kolejnych szans i powędrował na ławkę. W sezonie 2007/2008 Garguła praktycznie nie wyróżnił się niczym na boiskach ekstraklasy. Teraz pytanie do wszystkich ekspertów, którzy twierdzą, że Garguła wielkim wzmocnieniem jest. Ile spotkań Bełchatowa obejrzeliście w tym sezonie, chociażby fragmentami. Ja kilka w całości i kilka dużymi fragmentami, pozostałe w skrótach. Powiem wprost Garguła miał zrywy dobrej gry, ale nie pamiętam nawet jednego takiego spotkania żeby Gargule wychodziło prawie wszystko, żeby był gwiazdą przez wielkie G. Ja nie twierdzę, że Garguła nie okaże się wzmocnieniem, ale... To jest zawodnik 28-letni, bez doświadczenia w Europie, z bardzo dobrą połówką sezonu 2 lata temu, z niepewną formą i z licznymi kontuzjami w ostatnim okresie. I my za wielki sukces uważamy danie temu piłkarzowi jednego z najwyższych kontraktów w lidze. Teraz podstawowe pytanie, dajemy mu furę kasy, czy jest tego wart? Bardzo możliwe, że w lidze będzie grał dobrze, może nawet da nam mistrzostwo( choć bez partnerów wątpię w to, na dodatek narazie to on przychodzi latem). Tylko, czy o to chodzi, czy my mamy się zadowolić kolejnym Zieńczukiem, który da nam kolejnego mistrza, a w Europie znowu nawali? Na rozegraniu potrzebujemy gwiazdy, piłkarza z inną mentalnością, zawodnika, który chce grać przeciwko najlepszym, a nie się ich boi. Nie boję się powtórki z Łobodzińskiego w sensie dosłownym, bo tak źle być nie może, Garguła to lepszy piłkarz. Ale wątpię, czy Garguła to zawodnik jakiego potrzebujemy, tym bardziej za takie pieniądze. Co do Brazylijczyków, bardzo ładnie, wymiana pokoleniowa, przy okazji nie zaszkodzą. Tylko my jesteśmy w takiej sytuacji, że nie tylko musimy odmłodzić kadrę i szukać przyszłości tego klubu. My przede wszystkim potrzebujemy rozwiązań w ofensywie i to rozwiązań na teraz, na już, bo jest krótko mówiąc źle. Na dodatek wygasają kontrakty na innych pozycjach i tam też potrzeba świeżej krwi. Są pilniejsze kwestie niż kolejny stoper. |
Wcześniej ten Filho zagrał 17 meczy w Palmeiras! A wiecie przecież że ten zespół jest wysoko w tabeli. Może być dobry. Kwestia tego że koleś nie chciał zapewne przełużyć kontraktu...
|
Chyba nasz rację. Gość zagrał w tym sezonie tylko jeden mecz, bo pewnie nie chciał przedłużyć kontraktu. Jakoś dziwne że wcześniej zagrał ich 15. Myśle że w Brazylii wiedząc ile mogą na piłkarzach klasy Marcelo kasy zgarnąć, zaraz po odmowie ich zawieszają i do rezerw zsyłka ...
|
Wiem, że to malkontenctwo ale...
Jeśli ten Braz do nas trafi, to w zespole będziemy mieć 3 stoperów brazylijskich i jednego Polaka (Arek Głowacki). Mniejsza o klasę sportową Braza, bo oczywiście 15 meczy w lidze w sezonie 2007 i gra w młodzieżówce to jest jakaś rekomendacja. Chodzi jednak o to, że równocześnie Skorża i Bednarz dają kopa w d. naszemu wychowankowi, Mateuszowi Kowalskiemu. Chłopak raz dostał szansę występu w meczu ligowym (jesienny mecz z Bełchatowem) i szansę wykorzystał. Zagrał conajmniej poprawnie. Od tego czasu siedzi na ławie, bądź gra w zespole Młodej Ekstraklasy. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko dobrym transferom, które wzmacniają drużynę - ale niech będzie gwarancja że ci nowi są o klasę lepsi od Mateusza i grają za taką samą kasę. Każdy klub promuje swoich wychowanków, u nas jest odwrotnie. A Mateusz ma już 22 lata i powinien grać w podstawowym składzie jakiejś słabszej drużyny w ekstraklasie. U nas się po prostu marnuje, a biorąc pod uwagę wakaty w reprezentacji na tej pozycji, jest to ze stratą również dla naszej kadry narodowej (przynajmniej docelowo, za parę lat). Powiem szczerze, teraz się już nie dziwię rejtejadzie Kokosa. Ja na jego miejscu chyba bym postąpił podobnie. |
Dla Kowalskiego najlepsze byłoby wypożyczenie do jakiegoś klubu ekstraklasy, ewentualnie I ligi.
Ale mam spore wątpliwości czy będzie z niego piłkarz na miarę choćby średniej drużyny ekstraklasy. Poza tym prawdopodobieństwo, że klub zarobi w przyszłości na Kowalskim większe pieniądze niż na brazylijskim obrońcy jest niewielkie. A o kasę przecież głównie chodzi, a nie o wychowanków i ich promocję... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl