![]() |
Widzę że już są tacy co chcą zwalniać trenera, wyrzucać bramakarza itp. - robić kolejną rewolucję. Tymczasem klasową drużynę buduje się latami, konsekwentnej pracy i inwestycji. I tego nam właśnie brakuje - konsekwencji i pracy - nawet bardziej niż inwestycji. Po zeszłorocznej rewolucji zespól jest budowany od zera i to było widać. Apoel jest trenowany przez Jovanicia od 2008 i to się przekłada na zgranie i kulturę gry.
|
Teraz cofnijcie się nieco w czasie, dokładnie o rok. Byliśmy upokorzeni po porażce z Karabachem, a wszędzie pobrzmiewały także echa klęski z Levadią. Zaczęła się chaotyczna i prędka przebudowa drużyny. Już sam fakt, że zdobyliśmy Mistrzostwo Polski to coś naprawdę wielkiego. W końcu uniknęliśmy także kompromitacji w europejskich pucharach - Liga Mistrzów była na wyciągnięcie ręki. Wy naprawdę nie widzicie żadnych pozytywów? Oczywiście, że boli jak jasna cholera, boli bardziej niż kiedykolwiek, ale drużynę trzeba budować także na porażkach. Jakkolwiek może to zabrzmieć banalnie - co nie zabije, to wzmocni.
Popatrzcie na naszego dzisiejszego przeciwnika - ile czasu mieli ci piłkarze na wzajemne poznanie się, jak konsekwentnie budowana jest ta drużyna. Czy naprawdę twierdzicie, że jedyną metodą jest rozgonienie całego towarzystwa i stawianie wszystkiego od nowa? Moim zdaniem nasze osiągnięcia, tak czy siak, są naprawdę wysokie. |
Panowie, dla większości z Was jest ten link, szczególnie jego początek: http://www.youtube.com/watch?v=CYDkwSy49EQ
|
ja jestem załamany i nie wiem jak juztro w pracy będe funkcjonował. dobranoc
|
Szkoda, że sami prosiliśmy się o ten koszmar. Tak musiało się to skończyć. Wyjść i nawet nie próbować grać w piłkę, w taki sposób nie można odnieść sukcesu. Nawet gdy zdobyliśmy bramkę kwestią czasu było jako stracimy kolejną, bo wróciliśmy do tego samego co wcześniej, czyli obrony w 11 zawodników. Tak wygrać meczu nie można nawet w A klasie. Nie chce obwiniać Maaskanta ale niestety jego taktyka ograniczała się jedynie na liczenie na farta. A niestety szczęście sprzyja lepszym.
Z drugiej strony awansowała drużyna 2 klasy lepsza, taka jest prawda. |
Z taką grą ani przez moment nie zasłużyliśmy na awans do elitarnych rozgrywek Ligi MISTRZÓW. Kompletne ZERO z przodu, nawet solidnie z tyłu, ale co z tego, jak Pareiko do spółki z Małeckim musieli wjebać sobie gola. Trzecią bramkę też moim zdaniem zjebał Pareiko, zamiast stać na środku jak trzeba, to ten tańczy w bramce jak swego czasu Jerzy Dudek. Jestem zażenowany naszą grą, a w szczególności PATRYKA "JA SAM I CH*J" MAŁECKIEGO. Powiem szczerze - chciałbym żeby odszedł, póki możemy dostać za niego trochę pengi. Ten napakowany knypek poza holowaniem piłki nie potrafi niczego, od czasu do czasu wyjdzie mu strzał życia i tyle. Fajnie, że jest Wiślakiem, fajnie, że utożsamia się z tym klubem, ale... Mateusz Kowalski też kocha Wisłę. DLACZEGO AKURAT DZISIAJ WISŁA MUSIAŁA ZAGRAĆ TAK BEZNADZIEJNIE, NO DLACZEGO? Dlaczego...
Nie było mi smutno, gdy odpadaliśmy z Barceloną - nie mieliśmy szans. Nie płakałem po porażce z Realem Madryt, ale Z CYPRYJCZYKAMI? Szkoda, że nie awansowaliśmy do Ligi Mistrzów - wiadomo, pieniądze. Ale z taką grą skończylibyśmy zmagania w tych rozgrywkach z bilansem bramkowym 0:100 i oczywiście z 0 punktami na koncie. Teraz mamy LE, możemy powalczyć, ale to nie to samo... A Cupiał dalej dawaj 500 tysięcy euro na transfery i chciej sobie Ligi Mistrzów. Powodzenia życzę. Z takim podejściem chyba lepiej byłoby sprzedać klub w ręce kogoś, kto naprawdę chcę tego awansu i byłby w stanie zapewnić odpowiednie wzmocnienia. Pan chce, ale kasy nie daje - nie tędy droga. DRAMAT, PŁACZMY, WIESZAJMY SIĘ, ZAZDROSZCZĘ TYM, KTÓRZY PAMIĘTAJĄ WIDZEW CZY LEGIĘ W LIDZE MISTRZÓW, BO JA NIESTETY NIE DOŻYJĘ CHWIL, KIEDY TO POLSKI ZESPÓŁ BĘDZIE GRAŁ W TYCH ROZGRYWKACH. Nurtuję mnie jedno pytanie - to my jesteśmy tak chujowi czy to Cypryjczycy tak mocni? Chyba jednak to pierwsze, to smutne... |
Ale .......icie odnośnie Maaskanta, to się w głowie nie mieści.
Z jednej strony piszecie, że Apoel był tysiąc razy lepszy, a z drugiej, że zabrakło tylko 3 minuty do awansu. A jak ....a myślicie, dzięki komu zabrakło tylko 3 minuty? To, że byliśmy tak blisko awansu to wyłącznie zasługa świetnej taktyki, akurat pod nasze możliwości. Gdyby zagrać w jakikolwiek inny sposób, to już z Krakowa Apoel wyjechał by z awansem. Zostańcie trenerami, to sprawdzicie swoje teoryjki w praktyce. |
Brakło i to było widać. Po bramce Wilka krzyczałem, że Go kocham i wierzyłem jak My wszyscy.
Nie wiem co powiedzieć... " Czy wygrywasz czy nie ja zawsze kocham Cie !! W sercu moim Wisla na dobre i na złe !!" TYLKO WISŁA !! Głowa do góry chłopak i!! |
wy sobie tu beczcie , niech ktos zacznie liczyc ile juz chce głowy trenera dyr. Sportowego itp dobranoc.
|
Maaskant zrobił dzis dobra strategie,ale nie miał niestety kto tego wykonywac. Iliev ktory cos zagral przez 5 min ? Czy Melikson ktory dzis mial slabszy dzien ?
Ale jednego zagrania Maaskanta przebolec nie moge. I powtorze swoj post sprzed 2 dni. Jak do chol.ery jasnej,w momencie kiedy gramy pierwszy mecz u siebie,strzelamy bramke w 70 minucie i widac,że APOEl sie zdezorganizował na moment ustawiac zespoł ultra defensywnie na ostatnie 20 minut ? Trzeba było podjąć ryzyko. Wpuscic Kirma i Bitona a moze mielibysmy nie gola a dwa,trzy zaliczki dzis. Zwlaszcza ze wiadomo bylo jaki kociol nas czeka w Nikozji. Masz teraz trenerze swoje asekuranctwo. "Kto nie naraża sie na szwank,ten głównej stawki nie wygrywa" jak spiewali kiedys w Vabanku. |
Nie ma żadnego sensu zwalać na poszczególnych zawodnikow, bo jako cała drużyna byliśmy zwyczajnie słabsi.
W dwa okienka zmieniliśmy z całą jedenastke niemalże. W rok drużyny nie zbuduje się na tyle dobrej by wygrać z dobrym europejskim zespołem. Apoel był budowany 4 lata i to było widać. |
To teraz trzeba się skupić na lidze, bo sytuacja nie jest różowa tam. W LE można pograć, ale skupić trzeba się na zdobyciu mistrzostwa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludzie!!! Ogarnijcie się trochę! Było blisko , ale brakło paru minut. Patrzą na Was teraz Amikarze i Legioniści. Nie dawajcie im satysfakcji.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mnie wqrza, że gra samolubnie, i jest hipokrytą...Zachowuje się jak kibol i prostak, a potem ubiera koszulkę z JP2...Żal...A najgorsze w tym wszystkim jest to, że gra do dupy... Hehe znamienne jes też to, że Smuda powoluje go wtedy kiedy ma beznadziejna forme i kiedy woda sodowa do glowy mu uderzyla...Ale coz...Juz od dawna wiadomo, ze Smuda nie wie co robi... |
mam nadzieję, że drużyna będzie dalej budowana i zgrywana, prędzej czy później awansujemy do tej cholernej Ligi Mistrzów
|
Cytat:
|
Jedziemy dalej, trzeba wygrać lige, i za rok znow probowac
|
Przypomnę że w 87 minucie byliśmy tak jak w Atenach w LM, brakło 3 minut regulaminowego czasu, byliśmy słabsi ale te T-R-Z-Y minuty są faktem.
Przypomnę też że w europejskich pucharach w fazie grupowej zostaniemy tylko ...MY. To do kibica Amici, która jak dotąd jeszcze nie grała z żadną dobrą drużyną, choć nie, grali z Zagłebiem L i ... zremisowali, a my z nimi wygraliśmy. |
Mam tylko nadzieję, że duet M-V pozostanie w Wiśle.
Po takich meczach jak ten trudno jednak nie pomyśleć, że LM nie jest nam po prostu pisana.Co można więcej powiedzieć...? |
A p.i.e.r.d.....e tego legijnego żula , ja też myślałem że jest bardziej obiektywny, ale po tym meczu straciłem do niego szacunek. Teraz mecze bedę oglądał na "N" , nie na Polsacie . A co do meczu - potrzeba nam czasu, zgrania, kilku piłkarzy out, jest Liga Europejska- wpadnie trochę kasy- musi być dobrze
|
Polskie kluby sa skazane na Lige Europejska. Powinnismy wybijac pilki daleko i tyle a tak Nas Apoel skarcił. Przynajmniej Maaskant nie kreci na pogode tylko mowi, ze mielismy slabszy dzien. Tak jak mowiłem - dyspozycja dnia zawazy na wyniku. Niezasluzylismy na awans i tyle - zycie toczy sie dalej. TYLKO WISLA
|
Wisła się nie umie bronić.......
Ja nie wiem co ten maaskant myślał , znowu na farta....TO NIE FRAJERSKA LIGA POLSKA Melikson i Małecki wkręcany w ziemie aż żal patrzeć..no ale w polsce gwiazdy mediów mimo różnicy 3 klas odpadamy jak wrajerzy dając sobie wbić brame 5 min przed końcem |
Cóż Cypryjczycy niestety byli lepsi:/
Tak na gorąco po meczu wydaje mi się, że złą taktykę obrał Maaskant, jeżeli oczywiście taktyką miała być ta "obrona Częstochowy" którą graliśmy przez większą część spotkania, a nie wynikało to z braku tlenu. W każdym razie chcąc się bronić na takim poziomie (na jaki chyba aspirujemy) trzeba przede wszystkim jak najdłużej pozostawać przy piłce. Niestety my ją wypierdalaliśmy na aferę, albo szybko traciliśmy. Szkoda, znowu tylko .......one kilka minut zabrakło. Ale cóż trzeba się szybko pozbierać i walczyć dalej a nie zachowywać się jak cioty i wypierdalać, jak nie bramkarza to zawodników z pola, albo co bardziej paradne Trenera (który dał nam Mistrzostwo i zapewnił już grę w LE, gdzie trza po prostu nałapać punktów cobyśmy w kolejnym decydującym meczu o LM grali u siebie). Błędów nie popełnia ten kto nic nie robi. Dumny po zwycięstwie, WIERNY po porażce JEDREK76. |
Cytat:
Tyle że wtedy, tak mniej więcej w okolicach 30 minuty, dzisiejszy mecz dla nas by się skończył i byłoby 5:0. |
Jakoś nie jestem zaskoczony wynikiem. Nie zasłużyliśmy, Liga Europy to nasze miejsce.
|
Nie wiem , brak mi slow... po bramce wilka myslalem ze w suficie dziure zrobie .... a pozniej ehhh.... nie wiem zalamany jestem totalnie.... Boli i to bardzo ze kolejny raz sie nie udalo. Ide sie przejść!!!!
|
niezbyt często piszę na forach ale dziś muszę PANOWIE = ochrypłem i nic to nie dało niestety kutva kląłem na małego sobola diaza i ........ ..... ... . ale się kur.a obudziłem nie nie mam racji - cupiał może zrozumie że nie da się dup. szkłem zaszklić, grajmy w LE ogrywajmy się pozbywajmy się starych ( na pewno sobol przykre ale prawdziwe) diaz jaliens umacniajmy sie kopnijmy w ryj amice i z drużyną której nie będziemy się wstydzić powalczmy znowu
|
Dziękuję Wam wszystkim związanym z Naszą Wisłą za walkę pomimo,że chcielibyśmy ,żeby TO wyglądało inaczej......wiem, wiem-znowu te cholerne 3 minuty.....Boże Święty...ile jeszcze tych rozczarowań przez duże R.......wracajcie, bo macie zdominować lige i dojść dalej niż Amica! W moim sercu Wisła-i na dobre i na złe.....
|
APoel buduje sie latami jak potwierdzaja komentatoryz jezeli jestescie takimi znawcami to czemu nie jestescie na miejscu Maskanta! Liga Europa to nie to co LM wiadomo ale do k.. n.. na ta chwile niestety nie mamy JESZCZE druzyny na LM zrozumcie to ludzie czy wam sie to podoba czy nie.ok zabraklo 5 minut ale czy ale to nauczka ze druzyna buduje sie kilka lat a Wisla teraz jest na etapie budowy-POTRZEBA CZASU!! A WYNIKI BEDA.pzdr
|
Do Maaskanta można mieć pretensje:
-o brak stylu, -o obecność na boisku Diaza, Małeckiego, -o kompletny brak schematów gry z przodu. Owszem na to potrzeba czasu, ale trener nie pomaga - rotuje skład, wystawia w lidze drugie jedenastki. I, jak się okazuje, nic to nie daje - dostaliśmy lanie i tylko szczęściu zawdzięczamy to, że do 87 min mogliśmy się łudzić. Nasz najlepszy pomocnik, którego tak chroniliśmy, że nie wzięliśmy go do Kielc, według plotek nabawił się kontuzji podczas treningu. Kunktatorstwo zemściło się na nas. W piłkę trzeba grać, a nie kombinować. |
Żenujący spektakl, pokaz słabizny i denności. Gratuluję APOEL-owi awansu. Byli milion razy lepsi od nas w tym spotkaniu. Kolejny raz kłania się stara zasada ,żeby grać regularnie w LM czy tyrać na współczynnik w LE ,trzeba zainwestować w piłkarzy. A u nas jak było gówno tak jest. Wszyscy idą do przodu a polskie kluby stoją radośnie w miejscu. Albo szkolić albo kupować - proste jak budowa cepa. Nie mamy napastnika do tego. Nie liczcie na to ,że nagle Wisła się w lidze jakoś przebudzi.
|
a tak w ogóle to strasznie boli chyba sobie poleję... Jezu...
|
Czuje się fatalnie. Nie wiem jak dalej funkcjonować.
Piłka nie jest sprawiedliwa, dlaczego znów zabrakło tych 3 minut? Ch.j mnie obchodzi, że Apoel był 2 klasy lepszy, gdybyśmy awansowali nikt by o tym nie pamiętał. Jedyne czego mogę sobie i Wam życzyć to obrony mistrza, uzbierania trochę punktów w LE i może za rok się uda. Cóż z tego jeżeli wszyscy się dziś zalejemy, jeżeli jutro obudzi nas kac moralny... |
Cytat:
|
Cytat:
BRAWO ! LUDZIE CZYTAJCIE !! |
Cytat:
|
Nie można mieć większych pretensji do Wisły (bo widać było, że upał dał się we znaki) do momentu...strzelenia bramki na 2:1.Dlaczego tak ? Bo jak ma się taki wynik na 10 min przed końcem to NIE można dać sobie w taki sposób strzelić bramki .Powinni gruchotać kości zawodnikom Apoelu w środkowej strefie a nie dać im podchodzić pod pole karne .Dodatkowo Apoel był w szoku po stracie bramki i za bardzo nie wiedzieli co robić ale skoro Wisła dalej wybijała piłki bezsensownie na połowę Apoelu to tym nie pozostało nic innego jak przeprowadzać jeden atak za drugim .
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl