![]() |
Panowi spokojnie Trener powiedział co powiedział ale własnie w tamtym roku tez pózino sie przełamalismy jesli chodzi o lige a nasza systuacja jest dobra jeden punkt straty do lider to nic. Poczekajcie az wróci Melikson z Małym do tego w styczniu pozbedziemy się Lameya,Kirma,Nuneza a sciagniemy trze innych w to miejsce chyba ze Boguskiemy Trener da szanse bo to idalna Opcja by 4 ofensywna była Boguski-Malikson-Biton-Iliev(ew Małecki)
Choć mały to dla mnie zmienik |
niestety ale Wiślak Faulował bo przłozył reke gdyby nie tak reka nie było by faulu według mnie a tak był
|
Cytat:
A zwycięstwo mi smakuje bardzo, przed meczem wielu pisało "styl nieważny liczą się trzy punkty" i Ja się z nimi zgadzam tak wówczas jak i teraz. Stylem to Ja się będę zajmował wiosną jak Wisła będzie grała w pełnym składzie. PS( I). Tak na marginesie to ta cała niby afera to burza w szklance wody bo błąd sędziego był drobny a kolejne 2 bramki Wisły zamykają temat. PS( II). To zaś że trener broni wysiłku drużyny to akurat jest na jego plus. No a że nie widzi błędu sędziego na korzyść Wisły ... hmm to jak z "ręką Boga" u Maradony, któremu całe lata zajęło aby przyznać się do zagrania piłki ręką. Drobne błędy w interpretacji przepisów (bo jednak Jaliens nie zagrał tak celowo jak "boski" Diego") i ślepe bronienie własnych piłkarzy jest dla mnie bardziej wybaczalne niż ...porażki. Wisła ma wygrywać i zacząć wreszcie ładnie grać. Mamy kłopoty kadrowe (Melikson, Małecki, a ostatnio Jovanović) więc każdy zryw Wisły postrzegam pozytywnie. Rzecz w tym aby tej dobrej gry w meczu było więcej niż kwadrans. Tylko tyle, w miarę solida gra w obronie i bardziej ofensywne ustawienie w ataku i kolejne zwycięstwa w lidze. Tylko tyle. |
Cytat:
Czy Lamey jest czy go nie ma efekt ten sam. Branko Ivankowic? |
Serio czytacie Weszło? Przecież , to porównywalne z Faktem jest...
Wg mnie problemem Wisły jest , to , ze Maskant pracuje w Krakowie ponad rok i nie widać w grze postępu. Wręcz przeciwnie wg mnie ten zespół gra gorzej i nie ma zupełnie pomysłu ani schematów taktycznych. Mówicie o punkcie straty do Lecha itp , ale nie chodzi o to by wygrać ligę , tylko o to by się rozwijać i grać dobrze w Europie. Kiszenie się w naszej przaśnej lidze jest właściwie sztuka dla sztuki. Siłę MP w tym roku widzimy w LE i nie oszukujmy się ten MP jest słaby. Mówienie o tym , że z Karabachm było gorzej pokazuje tylko jak niskie wymagania maja kibice. Cały czas ciężko stwierdzić co chcę grać Wisła i w jakim kierunku on zmierza pod kierownictwem Maaskanta. Pamiętam jak śmiano się z Bakero i twierdzono , że im dłużej popracuje , tym lepiej dla konkurencji. Śmiem twierdzić , że im dłużej Maaskant będzie prowadził Wisłę tym różnica między Wisłą a Europa będzie się zwiększać. Niezłe wyniki Wisły tylko zaciemniają obraz faktyczny Wisły. Zespół z Krakowa często wygrywa z dozą szczęścia i słabości rywala a nie z własnej siły. Jeśli chcecie wyrzucić Maaskanta , to pomyślcie kto będzie chciał pracować z tyloma obcokrajowcami kupionymi bez składu i ładu. Najpierw trzeba się pozbyć kilku piłkarzy a dopiero pózniej zmieniać trenera. Wisła obrała taktykę budowania zespołu na skróty i jestem pewien , ze jest , to droga donikąd i niedługo wszyscy to zobaczycie. |
Ta "narodowa solidarność" jest naprawdę niesamowita. Skoro wszyscy już tak bardzo mają dość Maaskanta (z różnych powodów - staje się to trochę trendy, grają Jaliens i Lamey itp.), to teraz, aby jak najbardziej uskutecznić swoją propagandę odwołują się do argumentów, że Maaskant ośmiesza Polaków i robi nas w ciula. Ja podejrzewam, że jego wypowiedzi mają raczej na celu zostawienie pewnych kwestii w szatni, a nie wyciąganie ich na wierzch. Przypuszczam także, że Maaskant wie, co siedzi w naszych piłkarzach i stara się im zapewnić jak najbardziej komfortowe warunki pracy. Może niektórym byłoby ciężko grać z presją wywoływaną przez media?
Kwestia zapełnienia stadionu to totalna kpina. Maaskant ma zapełnić stadion? Chociaż gralibyśmy cudowny futbol, to i tak za takie pieniądze nie znajdzie się wiele osób, które będą chciały oglądać potyczki ze średnimi drużynami z naszej ligi. Basałaj mówił coś, że chciałby, by przy R22 miały miejsce magiczne wieczory. Jak dalej będzie odwalana taka kiła jak z wyciągnięciem koszulki Reymana, to lepiej, by zatrudnił iluzjonistów i cyrkowców. Stadion mamy zdecydowanie za duży i trzeba być głupim, by tego nie dostrzegać. Zapełnić może się on tylko na LM, kiedy to poza najwierniejszymi przyjdą także ci, co z Wisłą nie mają wiele wspólnego, ale chętnie zobaczyliby Real Madryt. @Snikki Piszesz tutaj o doświadczeniach z Holendrami - takie generalizowanie jest bardzo krzywdzące. Mam kilku dobrych znajomych, co to właśnie w Holandii zarabiają na życie i bardzo sobie tych ludzi chwalą - jako osoby pomocne, radosne i optymistyczne. No ale wiesz - dla nich dogadać się po angielsku nie jest problemem, potrafią także trochę po niderlandzku. Nie zachowują się jak bydło, kiedy zobaczą marihuanę. Nie jest im trudno zrozumieć, że niektóre sklepy są zamykane dosyć szybko. Absolutnie nie twierdzę, że Ty bądź ktoś z Twoich bliskich zachowuje się niewłaściwie, ale zapewne wiesz, że istnieje pewna grupa, której Polacy na emigracji zawdzięczają taką własnie etykietkę - bydła i debili (ale to już nie tylko w Holandii). Są także pewnie i tacy Holendrzy, którzy apriorycznie są źle do Polaków nastawieni - nie kwestionuję tego. Chodzi mi tylko o to, żeby uciec od takich argumentów, bo sprowadzają dyskusję na zły tor. |
11. kolejka ŁKS Łódź - Wisła Kraków
12. kolejka Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała 13. kolejka Cracovia - Wisła Kraków 14. kolejka Wisła Kraków - Górnik Zabrze 15. kolejka Śląsk Wrocław - Wisła Kraków P/R 16. kolejka Wisła Kraków - Widzew Łódź 17. kolejka Wisła Kraków - Polonia Warszawa Ciekawie bedzie w koejnych kolejkach teoretycznie przegrana a nawet remis z wszystkimi poza Slaskiem bedzie blamażem. 18 PKT. to minimum. |
Cytat:
Nie zdziwi mnie jednak zaden wynik w tych spotkaniach. U siebie jestesmy w stanie przegrac z kazdym i na R22 nikt juz nie przyjezdza sie desperacko bronic tylko kazdy tu gra z mysla o prezentowaniu swojej pilki liczac na to, ze to wystarczy na jakies punkty. Coraz czesciej wystarcza:-/ Za Maaskanta z 50 spotkan przegralismy 13 czyli 1/4! 25% spotkan przegranych. To juz jest nie do pomyslenia i mam wrazenie, ze predzej czy pozniej miarka sie przebierze. |
Pierwsze zdanie to znak czasów niestety. Ale trudno uciekac innym stojac w miejscu.
- Nie stac nas na mocny sklad. - Niestac na dobrego trenera - Nie stac nas na osrodek treningowy - Nie stac nas na szkolenie mlodziezy Ale cel LM. P.S Nie stać = jak dotad nie znalazły się na to pieniądze, co nie znaczy, że ich nie ma lub być nie moze/powinno. To juz takk na marginesie bo nie ten dzial. |
Cytat:
|
Cytat:
Maaskant jest jaki jest, chyba mimo wszystko lepiej sobie radzi niż 99% wywodzących się z PMSz. Z drugiej strony nie przemawiają jednak do mnie pojawiające się opinie, że nie ma kim grać. Jak na Polskie warunki, z tego materiału co mamy można zrobić niezłą "miotłę". Tak jak już kiedyś wspominałem, albo nazwiska (czyli dużo kasy - u nas odpada), albo usilne wdrożenie gry piłką i wówczas pewne braki indywidualne można zniwelować do minimum. |
dynek.pl co do Basałaja to jego czas raczej minął zwłaszcza że teraz ma nową posadę. Co do M to raczej szybko nie odejdzie prędzej znowu będzie zimowa rewolucja w składzie i sztabie. Powód nie ma kandydatów na miejsce M więc będzie łatwiej zatrudnić nowych trenerów w sztabie zapewne z Holandii niż znaleść następcę M, chyba że stery znowu przejmie Moskal co chyba było by nie najgorszym rozwiązaniem.Tylko jeśli M odejdzie wtedy zachwieje się też V i tutaj będzie jeszcze większy problem.Więc wszystko wskazuje nato że raczej w najbliższym czasie M nie odejdzie z Wisły
|
Cytat:
A Stan już dostał zadanie rozglądania się za ewentualnym następcą Maaskanta co oczywiście nie oznacza, że cokolwiek jest przesądzone. Ale na pewno Maaskant jest na cenzurowanym. I nie rozumiem dlaczego uważasz, że nie ma kandydatów na funkcję trenera. Takich przeciętniaków jak Robert jest w Europie cała masa. I za taką samą cenę. Wiadomo, że decyzje ostateczną i tak podejmie Oberboss ale wiem skąd inąd, że Basałaj jest zagorzałym przeciwnikiem polskich trenerów, więc Kaziu nam nie grozi. |
No proszę jaka optymistyczna wypowiedź: Basałaj zostaje (no bo w sumie za niego coś drgnęło pozytywnie w klubie), Stan też zostaje (wiadomo raczej udane transfery, to jest ich większość) , a za Maaskanta ... przychodzi lepszy trener ... no SUPER. I pomyśleć że to nie Ja jestem autorem takiej wróżby.
A mówiąc poważnie (choć to co wyżej, ...też troszku poważnie) to w istocie najłatwiej jest znaleźć nowego szkoleniowca przy pozostawieniu dotychczasowego dyrektora sportowego, tyle że i to łatwe nie jest bo ten nowy trener musi być jednak lepszy i mieć trochę czasu na aklimatyzację, wypada więc cierpliwie poczekać do końca rundy jesiennej z rzeczową analizą ... a nagonkę na Maaskanta pozostawić mediom centralnym. |
Trenera zmienić to będzie takie typowe dla Cupiała wygodnickie podejście. Mniej wygodnie będzie sięgnąć do kieszeni i dać - nawet temu nowemu - narzędzia pracy czyli lepszych obrońców i pomocników.
|
Trochę widzę tu analogię z Murinho. Też robi show na konferencjach pierd...c głupoty w które sam pewnie nie wierzy. Tym sposobem cała uwaga skupiona na nim a drużyna ma względnie święty spokój. Jeżeli tak to działa u nas to ok, widzę w tym sens. Ale czy tak jest?
|
Cytat:
Wiadomo, piłkarzy mamy, jakich mamy. Ale trener jak dla mnie też przeciętny. Drużyna nie ma żadnego progresu, dalej nie widać automatyzmu w grze, wypracowanych schematów, a czasami mam wrażenie, że nawet brakuje motywacji. A jakby nie było, od tego jest trener. Mając świetny skład i piłkarzy za kilkadziesiąt milionów Euro to nie sztuka grać jak z nut. Sztuka jest piłkarzy czegoś nauczyć. A my po takim czasie pracy Roberta nawet rożnych nie potrafimy bić jak biali ludzie. Żeby było jasne, nie jestem z tych, którzy gardłują, że Maskant ma odejść. A przynajmniej nie teraz. Drużynie potrzebna jest stabilizacja i niech wypełni kontrakt. Zobaczymy, może się mylę, może w końcu coś zaskoczy... BTW, nie wiem, kto to powiedział, chyba Napoleon: "Armia lwów pod wodzą barana jest słabsza, niż armia baranów pod wodzą lwa" Nam potrzeba zacząć budowę Nowej Wisły od dobrego trenera, lidera, fachowca. Równolegle szkolić młodzież i sukcesywnie wymieniać piłkarzy na lepszych. |
willow nie wiem skąd wytrzasnąłeś ten cytat ale raczej nie jest to sztuka wojenna,ale wracając do tematu skąd wytrzasnąłeś że V dostał zadanie rozglądać się za następcą M zwłaszcza że V jest zwolennikiem M.Według ciebie dobry trener to kto Urban,Tarasiewicz,Kasperczak,Smuda????Wisła to nie pewien klub z W-wy ani pewien klub z Krakowa którego sponsorem jest firma informatyczna żeby zmieniać trenera w ciągu sezonu.Niestety z młodzieżą Wisła to nie Arsenal ale przewinęło się kilku dobrych wychowanków na pocieszenie jeden gra do do dziś .Co do budowy drużny to na razie powstają fundamenty w postaci Małeckiego,Meliksona,Bitona, Chaveza,Kirma a potęgę piłkarską buduje się prze 2-3 lata więc po roku czasu raczej nie ma co oczekiwać cudu że Wisła zacznie grać jak Real czy Barcelona a jak na ekstraklasę to Wisła ma zaraz po Lechu najmocniejszy skład i najlepszych egzekutorów Biton,Małecki,Melikson,Kirm.Co do M i Mourinho jeśli brać przykład to od najlepszych i nawet dobrze że M bierze krytykę na siebie drużyna ma bynajmniej święty spokój co przed meczem z Fullham może się drużynie przydać
|
Valckx z Maaskantem ożeniony nie jest. Co z tego, że jest jego zwolennikiem? Sądzisz, że jak wyrzucą Maaskanta, Valckx uniesie się ambicją i też rzuci papierami? Nie sądzę...
A skąd wiem, że mu kazali się rozglądać? Ano wiem. Jak to się mówi: źródło własne :) Poza tym, ja nie porównuję Maaskanta do Urbana czy Tarasiewicza. Jestem bezwzględnie zwolennikiem opcji zagranicznej. Napisałem, że Jemu podobnych jest w Europie na pęczki, więc nawet jakby co, ze znalezieniem następcy problemu nie będzie. Problem będzie, żeby Stary sypnął groszem na porządnego trenera. Młodych ambitnych i na dorobku to ja mam już powyżej uszu. P.S. Pewnie, że ten cytat nie jest ze Sztuki Wojennej, bo Sztuka Wojenna jest autorstwa Sun Tzu, a nie Napoleona... |
Cytat:
Szczególnie jak popatrzeć np. na skład z ostatniego meczu wygranego bez jakiegokolwiek zawodnika który choćby przechodził koło klatki z lewm (Melikson out, Małecki out, Sobolewski out, Genkov końcówka po kontuzji, Chavez przemęczony po kilkunatogodzinnym locie wszedł bo musiał itp). Przecież bez tych graczy mamy skład maks na środek tabeli. Kto niby jest tym lwem prowadzonym przez barana? Kirm? :D Lamey? :D |
Cytat:
Chciałem raczej powiedzieć, że budując drużynę, powinno zacząć się od dobrego trenera... (pomijam kwestię bazy szkoleniowej, rzecz jasna). |
Ze zdumieniem kiedyś przeczytałem, że Maaskant w jakimś holenderskim klubie dostał zakaz wypowiadania się w mediach. Teraz chyba już wiem dlaczego. Jeśli ma takie bzdury opowiadać to jestem za tym aby w Polsce również nie zabierał głosu w mediach. Po ostatnich wypowiedziach jest taka jazda po nim (słuszna!), że to kompromituje już nie tylko Pana trenera ale cały klub, piłkarzy i kibiców. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem oficjalnie przerażony jakie głupoty nasz trener opowiada....
|
Cytat:
Najbardziej przeraża mnie, jak mniej lotni kibice dają się wciągać w gierki prasowe mające zachować status quo u trenerskiego żłobu. Powodzenia. P.S. Jak dla mnie Maaskant może mówić, że to kosmici nam bramkę sprezentowali: jeżeli uważa że to pomoże drużynie. W razie konieczności jestem gotów zaświadczyć, że tych kosmitów widziałem (choć w nich nie wierzę). Dla mnie to były kolejne ważne punkty i kolejny krok do wy.......enia Purpurowego Czesia z Jagiellonii. Dublet. Gdyby nasi kupili mecz - nie byłoby litości. Ale tak - zrobili to, co powinni byli zrobić: wykorzystali sytuację. Dobili frajerów. Tych pokładających się na boisku, chamsko faulujących, grających prymitywny futbol piłkarskich frajerów. Niech Czesio ich nauczy, że gra się dotąd, aż sędzia zagwiżdże po raz ostatni. |
Cytat:
|
Cytat:
A ja sądzę, że nie byłoby tematu Maaskanta ani tu, ani w mediach, gdyby nie jego wypowiedź po meczu. Palnął głupotę a potem wielkie zdziwienie, że hieny z weszlo.com i innych się na nas rzuciły... Jak one tylko na to czekają. Niech każdy pracownik klubu pomyśli dwa razy, zanim coś powie do mediów, bo nas zjedzą. W "Rzeczpospolitej" chyba już napisali, że bramkarz Jagi dostał od Jaliensa z łokcia w twarz... |
był Petrescu jest M jeśli Holenderski Mourinho nie wypali to raczej zagraniczna opcja z trenerem już nie będzie brana być może C zdecyduje się powierzyć stery komuś ze sztabu może Moskal albo inne głośne nazwisko z ekstraklasy.
|
Cytat:
Dziennikarze domagali się jego głowy po serii słabych meczów, mimo że dopiero co przejął stery. Na szczęście udało mu się wynikami zamknąć im usta. Następne natężenie zaczęło się po Apoelu i trwa do dziś. Identycznie jak z Petrescu. Ja rozumiem osoby, dla których jest w tym konkretna kasa. Kibiców - nie do końca. Mogę to co najwyżej zrzucić na naiwność. EDIT: I ten Valcxx żadnym bogiem nie jest. Polecił takiego słabego trenera. Nie zna zasad, nie da zarobić kolegom. Jak to napisał Iwan: "Bunoza nie przyjechał tutaj siedzieć na ławce". :> |
Proponuję wszystkim pokutnikom, pielgrzymkę na kolanach do Jagielonii w ramach przeprosin za logiczną filozofię Maaskanta, gdzie nad tak czy inaczej, zapadłymi faktami, przechodzi się do porządku dziennego, bez samobiczowania się najczęściej za nie swoje błędy. Sędziego Liczmańskiego zaś, ogłosić świętym, najlepiej do końca roku, na pierwszych stronach Weszło. Opanujcie amog sączący się do waszych sterowalnych mózgów, bo urąga to trochę Wiśle Kraków. Liczę tym razem na rozsądek Cupiała, co jest wręcz niesamowite, gdy wspomnę uprzednie lata i błagania kibicow o stabilizacje i profesjonalizacje Wisły.
Ja wiem, że po Twente Holendrzy zasługują na rewanż, ale może nie zaczynajmy od wszystkich naszych pod ręką. Maaskantowi zaś niewątpliwie przyda się kubeł zimnej wody na głowę, nie tyle za przeszłość, lecz bardziej na przyszłość, jeśli chce ją w Wiśle mieć. Nadal przychylne mu szczęście ligowe, nie będzie raczej wieczne, podobnie, jak w pucharach, gdy opuściło go nagle. Mam nadzieję, że nie będzie umierał za nic nie grającego Jaliensa z przepięknym CV, jak ostrzegałem go kilka miesięcy temu. Ponownie sugeruje Valckxowi, poważną analizę potrzeb transferowych Wisły, bo ja nie mam nic do zagranicznych piłkarzy, ale wyłącznie lepszych od polskich, gdyż jest to zasada wszędzie na świecie stosowana, więc Maaskant nie powinien wyrażać zdziwienia, bo w Bredzie nie pracuje a Jaliens jest Holendrem a nie Polakiem, podobnie, jak innej narodowości, niektórzy gorsi od Polaków piłkarze Wisły. Jakkolwiek nie jest, nie dajmy się ponieść emocjom i dajmy czas wszystkim, mówiąc sobie konstruktywną prawdę, w ramach wspólnego dobra. Zawsze fakty na koniec, przemówią i wszystkich podsumują. Póki co wara od Maaskanta,wszelakiej maści amatorom piłkarskim z nad Wisły. |
Jasny gwint... w wielu sprawach nie zgadzam się z wolfym, ale to jest ta, w której ma on 100% słuszność. Polska myśl szkoleniowa próbuje dostac się do żłobu w Wisle, a wy ją w tym popieracie takim krytykowaniem trenera.
Zareczam wam, ze gdyby Maaskant nie wypowiadał się tak na konferencjach, to przyczepiliby sie do jego roweru i do żony. Teraz jest dobry moment do wyrzucania Maaskanta z siodła, bo nie broni się super dobrą grą drużyny i samymi sukcesami. Od wiosny, kiedy mistrzostwo dla Wisły zbliżało się wielkimi krokami, chamscy krytykanci siedzieli cicho, bo wiedzieli, że osiagnięty wynik sportowy nie pozwoli nikomu nawet pochylić się nad rzucanymi kalumniami, czy wyszukiwanymi słabymi stronami. Teraz nadszedł dołek więc tym bardziej mnozą się ataki. Nie dla dobra Wisły, ale dla korzyści polskiej myśli szkoleniowej i mozliwości dojenia z Cupiała kasy poprzez ukladziki w ekstraklasie z nowym wielkim treneiro na Reymonta. Podobnie było z Petrescu. Kiedy nie szło, zaczęto wyszukiwac i wyolbrzymiać różne śmieszne sytuacje, ktore w innym klubie przesłyby bez echa. Petrescu miał pecha, że w drużynie miał wiekszość Polaków, którzy go nie bronili. Maaskant na szczęście ma bardziej międzynarodowy skład, ktory stoi za nim murem. Wszyscy śmiali się z Petrescu jak to oskarza polskich sędziów, polskich działaczy, polski system szkolenia i trenerów (o czym wspomniał wolfy). A to forum jechało wtedy równo po Petrescu bardziej doceniając to, co twierdził Wdowczyk niż to, co twierdził trener Wisły. Dzisiaj jest podobnie. Robi się z Maaskanta wariata i nieudacznika. Kiedy doczekam się czasów, że kibice Wisły, wbrew wszystkiemu, na dobre i na złe, będą z tym, kto jak i oni chce dobra Wisły? Może Maaskant nie jest najlepszym trenerem jaki mógł się trafić Wiśle, ale wolę go po stokroć niż jakiegokolwiek Polaka skażonego polską myślą szkoleniową i układami trenerskiej karuzeli w Polsce. |
Cytat:
Co do pomagania drużynie to Maaskant sięga poziomem niejakiego "erudyty" Małeckiego z ostatnich wypowiedzi. Obaj pomagają Wiśle. Taki przewrotny plan -> pomoc przez kompromitację ;) Co do Maaskanta - powinien zostać i spokojnie pracować przynajmniej do czasu, aż będziemy mogli zatrudnić kogoś zdecydowanie lepszego, a konferencje prasowe odbywać z tajemniczym uśmiechem na ustach podczas wypowiedzi kogoś rozsądniejszego - Czarek Wilk ładnie gada :) |
Podpisuje sie po slowami Framata.
Maaskant to nie chodzący ideał ( a kto jest?) i mimo tego wole jego niz kolejnego wąsatego suma z ukladami w PZPN. P.S Krytycy Maaskanta,Janas jest wolny zamienicie się?A ponoc jeszce Mietek Broniszewski i Albin Mikulski maja zakusy na trenerke w Wisle,co wy na to ? |
Cytat:
http://www.fakt.pl/Chce-wziac-Wisle-...,132946,1.html Piechniczkom i Engelom solą w oku obcokrajowiec u koryta z którego czerpać by mógł jeden z nich.... Co nie zmienia faktu że ostatnio nasz trener ma słabszy okres i atakować go łatwiej.... |
Ja to nawet Lameya i Jaliensa przeboleje pod warunkiem że Stan i Robert ściągną kogoś z Holandii lub Niemiec kto będzie specjalistą wysokiej klasy od przygotowania fizycznego ,bo to że Wisła nie jest dobrze przygotowana pod tym względem to wiadomo od dawna..
Co do "spisku" Warszawy czy też polskiej myśli szkoleniowej..Zgadzam się w zupełności. Przecież od dawna widać jak ich (od Piechniczka począwszy) "grzeją" zagraniczni trenerzy. A co do mediów, tak jak ktoś napisał: wszystko się mieści w Warszawie. C+ przecież jest prolegijny ze Smokowskim i Twarowskim z Naszej Legii, Kołtoń i jego PS również.. Teraz taki przykład trochę może śmieszny ale zauważyliście na meczach wyjazdowych Legii jak rozstawiają mikrofony blisko trybuny przyjezdnych? Przecież na każdym ich meczu są oni głośniejsi niż gospodarze w co chyba każdy wątpi.. |
Fakt to fakt i zbytnio ich pisaninom nie ma się, co przejmować, ale może to otrzeźwi, co bardziej krewkich krytyków Maaskanta.
Zespół gra brzydko, w Europie dostajemy bącki, ale jak dotychczas przegraliśmy u siebie z Lechią zaraz po pęknięciu balonika z LM i na wyjeździe z Legią, zremisowaliśmy na wyjeździe grając drugim składem z Koroną oraz Polonią Warszawa i Widzewem walcząc o LM. Wyniki patrząc chłodnym okiem statystyka nie są złe. Jest w nas na pewno rozgoryczenie, bo miała być LM i wydawało się, że jest blisko. Dzieliliśmy już pieniądze balonik był ogromny. Pękło a w nas została gorycz i złość w tym na Maaskanta i Stana, odżyło zniesmaczenie ilością Polków w składzie, kolesiowskim układami trenera. Patrząc szerzej zaczęło się też polowanie na holenderską Wisłę. Chcę Wam przypomnieć jak w połowie ubiegłego sezony ,,tuzy” polskiej myśli trenerskiej jechały po nas. Dziś czytam, że minister sportu zaczyna coś mówić o korupcji związanej z meczem z Jagielonią http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html . Myśliwi poczuli krew i zaczęło się polowanie. Nie mówię, żeby nie krytykować, ale Panowie i Panie miejcie na uwadze, że NASZEJ POLSKIEJ MYŚLI TRENERSKIEJ bardzo jest nie w smak, że ktoś z poza układu odnosi sukcesy, a do tego Wisła jest nielubiana i gdyby nie daj boże znowu zdobyła MP zamiast ukochanego Poznania to dla niektórych byłby to dramat. |
Też uważam że Maaskant powinien zostać minimum do wiosny. Również nie jestem entuzjastą polskiej myśli szkoleniowej. Podobnie uważam że następny trener powinien być lepszy od aktualnego i kolejnego wyboru należy dokonać w sposób głęboko przemyślany i spokojny, pozostawiając rzecz jasna Stana na swoim stanowisku. Tyle że ...Wisła gra zwyczajnie brzydko ...walką i charakterem drużyny, oraz indywidualnościami wygrywamy kolejne mecze ...jednak brak w tym polotu i ofensywnych schematów gry. Trener więc zna swoje rzemiosło ale orłem na dziś nie jest ...może sie poprawi... kto wie może.
A jaki nowy trener, no bo prędzej czy później będzie następny i nowy … i koniecznie lepszy i pewnie z zagranicy. Ano taki co poprawi to co jest nie tak. Gra obronna to brak jakości i tu bardziej liczę na Stana że sprowadzi LO i może środkowego (choć może rozwiną się i dojrzeją Bunoza i Czekaj) . Liczę też że pojawi się lepszy def. niż Sobolewski. Jednak gra ofensywna to koniecznie lepsza praca trenerska, bo tu potencjał jest. Trzeba jednak poczekać na Meliksona i na jeszcze jakiegoś nowego grajka ofensywnego sprowadzonego przez Stana i w samej rzeczy ...potencjał jest. Efekty więc mogą przyjść wiosną jednak już teraz chciałbym koniecznie zobaczyć choć przebłyski fajnej gry z Bitonem i Genkowem w ataku dużo dłużej niż w kwadrans. Generalnie jeśli Maaskant ma zostać to musimy być w samej szpicy w tabeli po rundzie jesiennej i mieć jakieś podstawy w jakości gry że wiosną będzie lepiej. Zwyczajnie Wisła musi zagrać więcej takich spotkań jak to w Poznaniu i to bardziej skutecznie i bez przespania pierwszych 25 minut (bo w tym okresie jakoś bramki strzelić nie potrafimy). |
A to juz nie mozna zamienic Maaskanta na kogos z zagranicy?
Popadliscie w panike ze kolejny trener musi byc z Polski i to wasz kolejny smieszny argument. Kto wogole rzucil takie haslo ze kolejnym trenerem bedze Polak? Pokazcie tego antywislaka? |
Moje zdanie oczywiscie jest niezmienne - w pelni popieram Maskanta ( choc w meczu z Jaga bylem zdegustowany - ale przeszlo mi po koncowym wyniku).
Cos nam idzie w tym sezonie jak po grudzie a mamy tylko punkt straty do liderow , strach pomyslec co sie z tabela stanie jak zaczniemy grac swoje .. ps) wielkie NIE dla lesnych dziadkow w Wiselce !!!!!!!!!!!!! zadnych nieudolnych trenejro powiazanych z pzpn |
Cytat:
Cytat:
Na mojej ostatecznej ocenie trenera zadecydują 2 najbliższe mecze. Jeśli w obu (jeden z nich to mecz z outsiderem polskiej buraczanej, przypominam) zagramy 1 napastnikiem i dalej będziemy prezentować klasyczny antyfutbol Maaskanta, to jednoznacznie określę się jako przeciwnik Holendra na ławce trenerskiej Wisły. Na razie skłaniam się ku negatywnej jego ocenie, ale dam mu jeszcze szansę. Cytat:
|
No to się Maaskant zreflektował - wolę trenera, który nawet jeśli palnie gafę to się poprawi niż pajaca, który "dla dobra drużyny" gada głupoty i kompromituje siebie i klub.
Podobnie jak sędzia, choć tu konsekwencje są znacznie poważniejsze. Teraz można powiedzieć, że trener bywa nieuważny ale na szczęście już nie można, że ślepy i łgarz :) |
Stawiam że Cupiał zjebał Basałaja w stylu:
"co on (Maaskant) kuLwa wygaduje? jakie nie było faulu? CAŁA POLSKA WIDZIAŁA!, co on ćpa? idz do niego i niech to sprostuje!" oczywiście na luziku :) Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl