![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Macie teraz nSport i tam pełen pakiet prolegijny:> Dobrze, że reszta nie musi się z tym męczyć. |
Możecie pisać co chcecie, ale dla mnie L+Ekstra to zdecydowanie najlepszy program piłkarski w Polsce. Pomimo pewnych niedociągnięć... A osobną sprawą jest, że nie ma w zasadzie w ogóle poważnej konkurencji. Ale jak tylko coś złego o nim zaczynam myśleć, to przypominam sobie "Szybką piłkę", największe sportowe badziewie ostatnich lat wypuszczone przez telewizję publiczną. Toż już skoki naszego Adama są w ciekawszy sposób transmitowane ;)
|
Cytat:
Obecnie lepiej odpalić ekstraklase.tv zamiast marnować czas na tą żenadę. |
Cytat:
Skrót meczu Legii - Salak czy jak mu tam produkuje sie 5 minut ten drugi mu przerywa ze czas na nastepny skrót Pokazuja skrót meczu Pogoni - powrót do studia - i Salak do Bednarza(był ekspertem w tym programie jakiś czas): Jacek, Pogoń jak Pogoń ale porozmawiajmy o Legii:rotfl: Nigdy wiecej czegos takiego |
Cytat:
Osobiście z zasady jestem daleki od szukania spiskowej teorii dziejów i prolegijnych dziennikarzy ale wczoraj dali mocny argument tym, którzy lubują się w takich insynuacjach. Sam czekałem na L+E, liczyłem, że rozłożą mecz na czynniki pierwsze, może spróbują odpowiedzieć na odwieczne pytanie czy to my zagraliśmy tak dobrze czy Legia tak słabo. A tu: a wiesz Ariel, że zagrałes lepiej niż Sobol? Patrz, tu mam taką tabelkę i tak z niej wynika! a wiesz Ariel, że Szymek uważa, że jesteś lepszy niż defensywni pomocnicy ManU? a czego Ariel możesz sie nauczyć od Vrdoljaka? a kiedy Ariel zrobisz mature? a jakie to fajne, że Vrdoljak fauluje po cichu, a Ty Ariel jesteś od brutalnej gry a pogratulujesz Ariel Vuko bramki z Jagą? Dramat... |
Z Liga+ jest ten problem,że brak konkurencji stacza ich ku przeciętności, od czasu do czasu zahaczając o dno. Cichy pisze,że czekał na to aż rozbiorą mecz na czynniki pierwsze. Tylko kto ma to zrobić?Ograniczony w słownictwie i wymowie Mielcarski czy równie mierny ale butny Wieszczycki. A może Węgrzyn Kazio, który poza ligową szarością nie widział innych lig na oczy. Na dłuższą metę braki językowe,problemy z budową poprawnego zdania w czasie relacji są drażniące u tych panów a wypowiadanie się na tematy w których sami lepsi nie byli od recenzowanych zakrawa na kpinę i niezły teatrzyk. Pewnie,że jest to wyżej od Szybkiej piłki czy tego co było na TVN-ie, ale porównania do tego typu programów i mówienie,że jest lepszy też prawdą całą nie jest,bo jest to dobry program ale na tle jak mizernej konkurencji. Tak więc szczytach dziennikarstwa sportowego nie mówimy. Ot zwykły program z skrótami,nic więcej.
|
Cytat:
Może dno to za dużo powiedziane, ale rzeczywiście bywa lepiej i gorzej... |
Naturalne, że jedziecie po legioniście, ale...
Ale po Borysiuku również jeździli jak i chwalili i Smokowski i Wieszczycki. Faktem jest, że ostatnio bardzo się poprawił i !uwaga! zagrał lepiej niż Sobol rzeczywiście. I tak grającego środkowego 19-latka w lidze nie ma. Poprawił sie i w defensywie i ofensywie. Powołanie do reprezentacji pokazuje tylko jak ch... ona jest. Niech zagra chociaż rundę na takim poziomie to może... niech się zmierzy Gmoch do kadry!!! |
Borysiuk zagrał lepiej niż Sobol... inny mecz oglądałeś?
|
My tu gadu gadu a polska myśl szkoleniowa została doceniona:)
Gmoch trenerem PAO. Teraz będzie ujadanie,że jednak polscy trenerzy coś znaczą:) |
Cytat:
|
Gmoch jest tymczasowym trenerem PAO. Zawsze się kręcił koło prezesa i po zwolnieniu obecnego trenera, potrzebowali kogoś na chwilę (a jednak Gmoch to lepszy kandydat niż Warzycha). Jak tylko kogoś znajdą, to Gmoch się znów zaszyje w gabinecie prezesa.
|
Cytat:
|
Cytat:
2. Jaki będzie skutek jego działalności?:) |
Przecież został jedynie TYMCZASOWYM szkoleniowcem. Otwarcie mówią wszyscy, że szukają kogoś poważnego, a Jacka dali tylko, żeby miał kto piłkarzy na trening wypuścić.
Ale jestem pewien, że przy najbliższych debatach PZPN będzie powoływał się na fakt, że "polska myśl szkoleniowa bierze czynny udział w rozgrywkach ligi greckiej. A wiemy przecież kto nie tak dawno zdobył ME..." Już Engela słyszę i resztę leśnych dziadków... |
He, he, he...
|
Cytat:
ten sam, i nie mówię tu o głupkowatej analizie Wieszczyckiego. Sobol to już nie ten sam Sobol co kiedyś. Wciąż waleczny i wytrwały, jak pitbull... ale piłkarsko jest coraz słabszy. Sercem Wisły bywa a nie jest na stałe, sposób gry już anachroniczny. Przecięcie/odbiór i najbliżej. Borysiuk taktycznie zrobił duuuży krok na przód i jeśli miałbym i jeśli miałbym wybierać to raczej on. Odbiór i rozegranie. Piłkarsko wniósł więcej i tyle. Mecz z Wisłą był słabszy w jego wykonaniu, a mimo to odbierał piłki, podawał, walczył. Śmiesznie brzmiał Szymkowiak z ManUtd, ale ja osobiście uważam że zrobi karierę. Nie Manchester, ale ma przed sobą jakieś 11-15 lat grania w piłkę. Ocena gry subiektywna, każdy szuka czegoś innego, postęp ocenimy na koniec sezonu |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jak pisałem każdy szuka czego chce. w wieku 19 lat ma niezły odbiór, bardzo dobre dalekie podanie, niezły strzał z dystansu. taktyki i lepszego czytania gry rywala uczy się, douczy. nie chce mi się go bronić, na początek niech do zimy pogra na tym poziomie |
można Gmochowi pozazdrościc że ma takich napastników jak Cisse i Govou
|
Chłopak w 13 kolejce pierwszy raz trafił w światło bramki przy strzale z dystansu. WOW gwiazda, liczy się powtarzalność...
Do tego studia mogli też zaprosić Buzałę, Cionka, Wilka, czy kogokolwiek innego. Chłopak jest mocno średni, przy naszym Wilku wypada słabiuteńko, fajnie że gra, szkoda że nie dostaje kartek bo na wślizgach i do tego głupich jeździ non stop. A pisanie o nim w kontekście Man Utd to raczej niesmaczny żart. Maluda by go obieg 4 razy a ten by z pierwszym wślizgiem wchodził. On jest spóźniony w naszej eklasie, z tempem emeryckim i co on by miał robić za granicą? |
Gdzie można pobrać wczorajsza Ligę z C+?
|
Cytat:
|
Naprawdę tak uważasz? Dla mnie on jest cały czas spóźniony, jak poza grą. Nie wiem czy tego można się nauczyć ale Wilk dla mnie lepiej się prezentuje, nie widzę w nim braków nie do nadrobienia, a ciągłe bycie poza akcją Borysiuka takim czynnikiem jest.
|
Cytat:
|
Cytat:
U nas Łobo tez gra równo i co z tego ?:-p Widzieałem wiekszosc meczów Legii, chlopak gra przecietnie nic wiecej. |
Ariel i Czarek to dwaj defensywni pomocnicy, ale całkowicie inni.
Czarek jezdzi na dupie cały mecz, typowy walczak nie odpuszczający nikomu. Gorzej z dokładnymi długimi podaniami czy konstruowaniem akcji,to chłopak który przerywa akcje przeciwnika. Idealny do spotkań pełnych walki. Zaangażowania mu nie można odmówić, jakby nie było kiedy Ariel był na 6 metrze bramki przeciwnika? Ariel to defensywny który ma kreowac gre. Jak nienawidze warszawskiej druzyny, tak tego chłopaka lubie, młody twardy, wygląda że duzo widzi, potrafi zagrac bardzo dobrą długą piłke, ale to raczej człowiek poruszający się w środkowym kółeczku. ale ile gusta tyle opinii |
Cytat:
|
Dla mnie to on jest 'dobry', bo po meczach zawsze pierwszy do zapodania "Warszawy". A dobry to może będzie kiedyś. Jego jedyną zaletą jest wiek. Jakby miał 26 lat to już dawno chcieliby go sprzedać, a tak się łudzą.
Ale nawet dla mnie porównywanie go do Wilka to słaby żart.. |
Cytat:
Zreszta, jakie to ma znaczenie, ja oceniam go piłkarsko, to że jest twardy to raczej jego atut. Do tego jest młody. Cytat:
|
Cytat:
1. Oczekują wybicia piłki na aut, gdy nasz leży 2. Biją brawo gdy nasz wybije na aut albo przestają ....ić na przeciwnika, gdy ten wybije. 3. Biją brawo gdy nasz wraca na boisko, bo jakiejś śmiesznej niby interwencji lekarskiej 4. Biją brawo gdy nasi oddają piłkę, przestają ....ić, gdy przeciwnik ją odda. |
|
Czesio wraca. Zieliński nadal czeka.
|
Czyli Widzew spada :)
|
Cytat:
|
Ekstraklasa. Michniewicz wraca. Ma być trenerem Widzewa
:shock: http://www.sport.pl/pilka/1,79004,86...m_Widzewa.html |
Czy taki szok? Kretek jest trenerem, który pracuje maks pół roku w drużynie. Pobędzie na karuzeli, pójdzie do Widzewa, a to do Katowic, zahaczy o Gdynię. Nie wybije się ponad pewien poziom.
Widzew wziął Michniewicza, bo potrzebował trenera z nazwiskiem. Michniewicz z kolei potrzebował pracy. Ile to on będzie analizował mecze Amici dla Weszło? Swoją drogą mamy nową ulubioną drużynę tego portalu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl