![]() |
zagraniczny obóz to w większości darmowe wakacje dla "gwiazdeczek piłkarskich". jeszcze żeby chociaż połowa na takie wakacje zasługiwałą
|
Dokładnie, niech zapier****** na treningach, nie zasłużyli na zagraniczny wyjazd po tym, co pokazali w końcówce ligi. Tym bardziej, jeśli nie grali na 100% bo byli obrażeni o opóźnienia w wypłatach.
|
Turcja i Cypry to w zimie, a nie w lecie. Mamy kilka znakomitych ośrodków i z nich należy korzystać!
|
Słyszałem, że Niemiecka młodzieżówka U21 trenuje w Myślenicach. Nie będzie kolidowało z naszymi?
|
To, że nie jedziemy nigdzie na obóz w lecie jest dobrym znakiem, bo nie marnujemy bezsensownie pieniędzy na przygotowania gdzieś w Hiszpanii, bo warunki nie będą się zbytnio różniły.
Cytat:
|
Cytat:
|
z tego co do mnie doleciało to podobno 19 tego
|
19.06 zaczynają od dwóch dni badań
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Podejrzewam że badania są robione w Centrum Medyczne przy TELE-FONIKA KABLE S.A..
|
24.06.2017 o 11:00 rozegramy sparing z Olimpią Wojnicz. Spotkanie z okazji 70-lecia Olimpii.
http://olimpiaw.beep.pl/2017/06/08/j...impia-wojnicz/ |
Cytat:
|
Był dzisiaj trening ?
|
oczywiscie ;p
|
Sparingi gramy z:
Olimpią Wojnicz [70-lecie Klubu] Rakowem Częstowchowa Odrą Opole [ jedyne zaskoczenie] Puszczą Niepołomice [ kontynuacja współpracy] Zagłębiem Sosnowiec [ jak zawsze] |
Naprawdę nie mogli dograc nikogo z najwyzszej klasy rozgrywkowej...?
|
Cytat:
|
A kto poza Puszczą Niepołomice jest naszym klubem partnerskim z tej listy?
To może inaczej. Mamy w tej chwili 21 piłkarzy w kadrze + juniorów. Dojdzie pewnie jeszcze z 3 piłkarzy. Mamy 5 sparingów, więc średnio na zawodnika przypada 225 minut. To po prostu trochę mało. Powinno być więcej sparingów nawet grając dzień po dniu raz ze słabym/ raz mocnym rywalem. Biorąc pod uwagę, że gra w rezerwach im się nie szykuje. |
Cytat:
z Odrą z opola na pewno często grają młodsze ekipy [ rocznik 2005, 2006, 2009 ] mecz z Olimpią to typowy mecz benefisowy - i walka o kibiców w regionie. Z Rakowem graliśmy w styczniu, teraz ponowny sparing. |
Według mnie gramy w Ekstraklasie, a sparingi jakbyśmy mieli grać w I lidze. Brakuje ligowca, który sprawdziłby zespół.
Dla przykładu rywale Lechii: APOEL, Chojniczanka, Sandecja. Cytat:
|
X-Ray- zgadzam się, może i liczna sparingów jest ok, ale biorąc pod uwagę jakość rywali...
Sparingi wszystkich drużyn ekstraklasy:http://www.90minut.pl/przygotowania....i=9322&runda=1 Jako jedyni (!!!) nie gramy z rywalem z najwyższego poziomu rozgrywkowego. |
jakby nie było zawsze bedzie źle.
jak dla mnie jest ok. siła siła siła w sparingach 15/16 27.06 - MKF Košice (Poprad) 04.07 - Zagłębie Sosnowiec (Myślenice) 08.07 - MFK OKD Karviná (Myślenice) 11.07 - FC Baník Ostrava (Myślenice) Źródło: Wisła Kraków SA Pierwsze 9 kolejek to ...w 8 kolejce przegrywamy a tak to remisy i zwyciestwa 16/17 25 czerwca (sobota) - Kmita Zabierzów (w Zabierzowie); 29 czerwca (środa) - Zagłębie Sosnowiec (w Myślenicach); 2 lipca (sobota) - Ruch Chorzów (w Myślenicach); 6 lipca (środa) - MFK OKD Karviná (Czechy) (w Karwinie); 9 lipca (sobota) - Śląsk Wrocław (miejsce do uzgodnienia). Pierwsze 9 kolejek to wygrana w 1 i 9 a tak to w........ Źródło: Wisła Kraków SA E2: nie karherop, nie przygotowalismy sie dobrze ale nie to chcialem pokazać, tylko to ze nie zawsze przetarcie z ligowym rywalem musi miec sens. Mi pasuje ze gramy z chamami z nizszych lig, bo jesli dojdzie kilku nowych, szczegolnie Hiszpanow, to ja wole by najpierw poczuli gre ciało w ciało z taką 3 ligą która będzie gryzła trawę, niż w lidze byli w szoku ze w Polsce to nie technika sie liczy tylko motoryka. Cztery mecze gdzie dadzą przedsmak ligi, taktyki sie naucza na treningach, ale jezdzenia na dupie przeciwkonow na treningu nie da sie odwzorować. |
Cytat:
Po prostu jak to dobrze napisał XRay sparingi jakbyśmy mieli grać w I lidze.. PS. @szprotson Czyli rok temu dobrze przygotowaliśmy się do ligi? nawet nie wracaj do tamtych przygotowań.... |
Ale wy wiecie o tym, że sparingi z silnym czy zagranicznym rywalem nie są żadnym sensownym wyznacznikiem? ;)
Albo kluby są na rożnych etapach przygotowań, albo trenerzy eksperymentują, albo kogoś testują, albo już się oszczędzają aby uniknąć kontuzji itp. itd. |
O której jest dzisiaj trening ?
|
Po co nam sparing z silnym rywalem ? Żeby było czym wpihdol usprawiedliwić ? To ma być festyn ku uciesze kibiców , czy spokojne testowanie nowych nabytków ?
|
No sparing z jakimś mocnym rywalem tylko takim z TOP-u można by było zrobić. Zawsze by to jakoś budżet podreperowało.z wpływów z biletów.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak? To czemu inne kluby (np. Legia, Śląsk) tak działały?
|
Cytat:
ok nie wiem co masz na mysli, mozesz jasniej z przykładami,szczegolnie jesli chodzi o Slask |
Z Borussia Dortmund grali sparing - o to mi chodziło.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To jeszcze gwoli uzupełnienia dodam, że co do meczu Śląsk - Borussia cały czas miałem na myśli ten który odbył się w 2014 r. :D O tym obecnym nie miałem pojęcia. Widzę ładnie jednym postem (dwuzdaniowym) namieszałem.
|
My też mieliśmy rozegrać mecz z BVB, tak przypomnę.
|
można linka do relacji/opisu ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl