Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

marian paździoch 15.08.2011 13:42

Mam pytanie. Ile biletów można kupić na 1 KK ? Czy każdy kto chce kupić bilet musi mieć wyrobioną KK ?

WiślakMyślenice 15.08.2011 13:48

Na 1 KK możesz dostać jedną wejściówkę na dany mecz. Możesz nabić 2 mecze (np. Wisła-Zagłębie i Wisła-Apoel) lub też cały karnet (czyli 9 meczy).

Na Ligę Mistrzów i Ligę Europejską nie potrzebujesz KK, bo organizatorem jest UEFA. Na ligę natomiast KK musisz mieć.

Pozdrawiam

krzysiek92 15.08.2011 13:49

do zakupu biletu nie potrzebujesz KK wystarczy tylko: imię, nazwisko i pesel danej osoby jednak przy wejściu na mecz osoba wraz z biletem musi okazać KK

mistico 15.08.2011 13:51

Niech mi ktoś powie - czy można posiadać karty kibica dwóch różnych klubów ? Mieszkam w łódzkim i czasem jeżdżę na mecze GKSu, dzisiaj chciałem jechać zobaczyć mecz z Lechem, ale jak to wykluczy możliwość wejścia na R22 to podziękuję

marian paździoch 15.08.2011 13:55

Dzięki :) Czyli bilety dla znajomych mogę kupić bez problemu, ale aby mogli oni wejść na stadion muszą mieć KK tak ?

canarinhos 15.08.2011 13:57

Na LM nie trzeba miec KK, na lige tak.

marian paździoch 15.08.2011 14:14

Podziękował.

luki 15.08.2011 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michal1994 (Post 1147125)
jam mam takie pytanie miałem karnet naklejony na kartę kibica i niestety dane z karnetu się zdarły został tylko napis karne jesień, numer sektora i data wie ktoś czy muszę iśc do strefy kibica czy będę mógł wchodzić na ten karnet

Spokojnie będziesz mógł, karnet masz nabity na KK, a ta naklejka to tylko naklejka, która informuje Cię , na jaki masz sektor itp. Także tą naklejkę możesz sobie nawet całą zdrapać, ona nie jest istotna
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafal-SWL (Post 1146157)

a tak z innej beczki, jesli bylo to sory nie widzialem... co w wypadku gdybym chcial jechac np na Lechie, slyszalem ze KK mozna miec tylko w 1 klubie, wiec jak kupie bilet na Lechie?

podbijam, bo też jestem ciekawy, chciałem się przejechać na mecz Śląska, ale nie wiem właśnie jak tam jest z KK i ile trwa jej wyrobienie i czy w ogóle można mieć KK dwóch różnych klubów

sorin320 15.08.2011 15:16

ja mam szybkie pytanko. czy ktoś się orientuje czy jutro kasy są otwierane jak zwykle o 11 ? czy wcześniej, próbuję znaleźć info o innej godz otwarcia ale nic nie widzę...

koniukrk 15.08.2011 15:32

- poniedziałek – piątek godz. 11:00-20:00
- sobota – niedziela, godz. 10:00-16:00

michal1994 15.08.2011 17:09

Luki dzięki wielkie;)

wiślak 86 15.08.2011 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luki (Post 1147165)
Spokojnie będziesz mógł, karnet masz nabity na KK, a ta naklejka to tylko naklejka, która informuje Cię , na jaki masz sektor itp. Także tą naklejkę możesz sobie nawet całą zdrapać, ona nie jest istotna

podbijam, bo też jestem ciekawy, chciałem się przejechać na mecz Śląska, ale nie wiem właśnie jak tam jest z KK i ile trwa jej wyrobienie i czy w ogóle można mieć KK dwóch różnych klubów

Żmijka kiedyś pytała bo miała taką sytuację tylko że z Lechią. i z tego co pamiętam powiedzieli jej ze może wyrobić sobie 2 kartę w Gdańsku.

co do tej naklejki:
logicznie myśląc to zgadzam się z Tobą w 100% ale sam wiesz że w naszym klubie tacy ludzie nie pracują. bo przecież kupując bilet musisz mieć ze sobą potwierdzenie bo kretyn w kamizelce na trybunie nie będzie wiedział gdzie Twoje miejsce (taka odpowiedź z klubu) więc podobnie może być z karnetem bo to na naklejce masz napisane swoje miejsce.

licoo 15.08.2011 17:54

Przed kupnem karnetu pisałem do klubu w sprawie legitymacji. Odpowiedzieli, że liczy się zniżka w dniu zakupu i później nie trzeba legitymacji okazywać. A jednak na meczu z Zagłębiem sprawdzali, próbowałem to pani wytłumaczyć i nie dało rady wejść do puki nie pokazałem jej tej legitymacji. Teraz spoko, ale co jak we wrześniu będę musiał oddać legitymację, jak zapewne wielu innych kibiców?

Rybka1928 15.08.2011 17:59

Dokładnie o to właśnie mi chodzi na następny mecz ligowy idę bez legitymacji i będę dyskutował do skutku

wiślak 86 15.08.2011 18:02

a wiesz co jest najśmieszniejsze że tak jak piszesz klub napisał OFICJALNIE na FB.

a teraz wejdź na główną stronę i co piszą:
Dzieci, młodzież ucząca się oraz studenci korzystający ze zniżki będą musieli okazać ważną legitymację zarówno przy zakupie karnetu, jak i przy wejściu na stadion.

i pytanie czy w tym klubie pracują KRETYNI. przecież za coś takiego cały marketing powinien zostać wyjebany na zbity pysk. jedni swoje drudzy swoje.

licoo 15.08.2011 18:20

Nawet z logicznego punktu widzenia, skoro karnet jest na pół roku to skąd mam wiedzieć co w tym czasie stanie się z moją legitymacją? Może ją zgubię, może będę musiał ją oddać bo nie dostanę dyplomu, albo zrezygnuję ze studiów. To nie jest moja własność na pół roku, poza tym jak traci ważność to nigdy nie wiem czy zostanie przedłużona.

Kołek 15.08.2011 18:43

Czy orientuje sie ktos czy mozna wymienic biltet? mam na g a zawsze chodze na C, ale akurat kupowala mi osoba ktora za bardzo nie orientowala sie w tych sprawach...
A kolejne pytanie czy na G jest jak na C czy walacza o swoje miejsca?

koniak 15.08.2011 18:49

wychodzi brak profesjonalizmu u pewnych osób w klubie

wiślak 86 15.08.2011 18:50

pewnie mówisz o środzie. Na G raczej nikt się nie czepia o miejsca a na środku to taki mniejszy młyn...

Rybka1928 15.08.2011 19:27

Na Litexie na G raczej siadali na swoich miejscach ludzie z tego co widziałem, na lidze raczej nie.

Żmijka 15.08.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1147214)
Żmijka kiedyś pytała bo miała taką sytuację tylko że z Lechią. i z tego co pamiętam powiedzieli jej ze może wyrobić sobie 2 kartę w Gdańsku.

No nie do końca ;)

Tak czy owak rodzice sa teraz nad morzem, poszli wyrobić KK Lechii (mają Wisły). No i przed nimi stał w kolejce tez gośc od nas, on sie spytał co w związku z tym, że ma KK Wisły. Obsługa go poinformowała, że nie można mieć dwóch KK, ale "w drodze wyjątku" mu wyrobią. Rodzice nic nie powiedzieli, że mają KK Wisły i bez problemu wyrobiono im Lechijne. Także ten system troche o dupe rozbić, bo w żaden sposób nie są w stanie zweryfikowac tego czy ktoś ma inna KK czy nie (rózne systemy operacyjne).

wiślak 86 15.08.2011 21:16

Czyli na dobrą sprawę jeżeli kogoś interesuje tylko piłka to musi mieć 16 kart :) W Warszawie tak chyba było że mając jedną kartę np. Legii nie można było wyrobić Polonii ale ktoś to zaskarżył i zniesiono ten przepis. (o ile dobrze pamiętam).

bebeto 15.08.2011 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1147266)
pewnie mówisz o środzie. Na G raczej nikt się nie czepia o miejsca a na środku to taki mniejszy młyn...

Było,było skarżenie do stewarda malutkiego !!!
"mniejszy młyn" - ciekawe kto ledwo zipioł po 30 min. ...

palikot 15.08.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1147326)
No nie do końca ;)

Tak czy owak rodzice sa teraz nad morzem, poszli wyrobić KK Lechii (mają Wisły). No i przed nimi stał w kolejce tez gośc od nas, on sie spytał co w związku z tym, że ma KK Wisły. Obsługa go poinformowała, że nie można mieć dwóch KK, ale "w drodze wyjątku" mu wyrobią. Rodzice nic nie powiedzieli, że mają KK Wisły i bez problemu wyrobiono im Lechijne. Także ten system troche o dupe rozbić, bo w żaden sposób nie są w stanie zweryfikowac tego czy ktoś ma inna KK czy nie (rózne systemy operacyjne).

zobaczysz nie długo... robią centralną baze kibiców

SimonTSW 15.08.2011 21:47

Orientuje się ktoś ile zostało jeszcze biletów na środowy mecz i mniej więcej na jakie sektory?

vote-for-mikey 15.08.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 1147244)
Nawet z logicznego punktu widzenia, skoro karnet jest na pół roku to skąd mam wiedzieć co w tym czasie stanie się z moją legitymacją? Może ją zgubię, może będę musiał ją oddać bo nie dostanę dyplomu, albo zrezygnuję ze studiów. To nie jest moja własność na pół roku, poza tym jak traci ważność to nigdy nie wiem czy zostanie przedłużona.

No sory, ale nie bardzo rozumiem co byś chciał?

Załóżmy tak: skończyłem liceum, mam legitkę ważną do 30 września, ale nie wybieram się na studia. Więc? Więc zniżka przysługuje mi tylko do 30 września. Po 30 września muszę kupować normalne bilety.

Sądzę, że w klubie tego nie przemyśleli do końca. Ale to nie powinien być duży problem - jak komuś w opisanej wyżej sytuacji, albo analogicznej, to będzie musiał dopłacić różnicę za pozostałe mecze.

Najlepiej niech ktoś, kto w takiej sytuacji jest, zadzwoni do klubu i się zapyta, ew. napisze do nich maila.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1147427)
Było,było skarżenie do stewarda malutkiego !!!
"mniejszy młyn" - ciekawe kto ledwo zipioł po 30 min. ...

Po raz kolejny - gdzie problem? Z tego co pamiętam, to na C nie ma miejscówek, ale już na reszcie stadionu obowiązują?

Grisza1 15.08.2011 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1147432)

Czyli mam rozumieć, że jak już scentralizują bazę danych kibiców z KK, to osoba mająca KK dajmy na to GKS Bełchatów nie będzie mogła pójść na mecz Ruchu Chorzów? Nie mówię o fanatykach, bo taki nie pójdzie nawet jakby mu dopłacali, ale o kibicach, którzy traktują mecz jako jeden z elementów rozrywki tak jak teatr, kino, basen i gdy są w innym mieście to po prostu chcą pójść na mecz.

palikot 15.08.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1147484)
Czyli mam rozumieć, że jak już scentralizują bazę danych kibiców z KK, to osoba mająca KK dajmy na to GKS Bełchatów nie będzie mogła pójść na mecz Ruchu Chorzów? Nie mówię o fanatykach, bo taki nie pójdzie nawet jakby mu dopłacali, ale o kibicach, którzy traktują mecz jako jeden z elementów rozrywki tak jak teatr, kino, basen i gdy są w innym mieście to po prostu chcą pójść na mecz.

To akurat zaleta tego pomysłu :D

ale tak chyba będzie... chcieliście ełuropy to mocie... te karty kibica to debilizm w czystej postaci
- nie można kupic komuś biletu jak sie jej nie ma
- zaraz będziemy przywiązani do jednego stadionu i na zgody nie bedzie można nawet jeździć

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SimonTSW (Post 1147441)
Orientuje się ktoś ile zostało jeszcze biletów na środowy mecz i mniej więcej na jakie sektory?

G i narożniki, głównie...

krzysiek92 15.08.2011 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SimonTSW (Post 1147441)

resztki na E13 i E14 (dosłownie parę z pierwszych rzędow) i chyba narozniki (tez niewiele).

Gercu 15.08.2011 22:51

Albo z jakąkolwiek kartę kibica będzie można wejść na jakikolwiek stadion.

koniak 16.08.2011 04:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1147454)

Załóżmy tak: skończyłem liceum, mam legitkę ważną do 30 września, ale nie wybieram się na studia. Więc? Więc zniżka przysługuje mi tylko do 30 września. Po 30 września muszę kupować normalne bilety.

Sądzę, że w klubie tego nie przemyśleli do końca. Ale to nie powinien być duży problem - jak komuś w opisanej wyżej sytuacji, albo analogicznej, to będzie musiał dopłacić różnicę za pozostałe mecze.

Najlepiej niech ktoś, kto w takiej sytuacji jest, zadzwoni do klubu i się zapyta, ew. napisze do nich maila.

Po raz kolejny - gdzie problem? Z tego co pamiętam, to na C nie ma miejscówek, ale już na reszcie stadionu obowiązują?

Jemu chodzi o mecze ligowe. To, że na pucharowe musisz płacić już normalnie jest oczywiste, ale jak sprawdzą mu w październiku legitymację przed meczem ligowym, to może nie wejść przez niekompetencję kilku osób.

Don Donson 16.08.2011 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1147432)

Centralną Ewidencję Pojazdów i Kierowców też mieli zrobić.
I robią, robią...

Zgodnie z prawem stworzenie takiej bazy musiałoby się odbyć za zgodą zainteresowanych o przetwarzaniu danych.
Ja poza Wisłą Kraków nie dałem prawa innemu podmiotowi do przetwarzania danych jako kibica.
To chyba wiele wyjaśnia, jaką bujdą jest tzw. Centralna Baza..?

Pan Jotka 16.08.2011 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1147521)
Centralną Ewidencję Pojazdów i Kierowców też mieli zrobić.
I robią, robią...

Zgodnie z prawem stworzenie takiej bazy musiałoby się odbyć za zgodą zainteresowanych o przetwarzaniu danych.
Ja poza Wisłą Kraków nie dałem prawa innemu podmiotowi do przetwarzania danych jako kibica.
To chyba wiele wyjaśnia, jaką bujdą jest tzw. Centralna Baza..?

Łatwo obejść. Ustawę uchwalą o zmianie wzoru karty kibica, każdy będzie musiał wymienić i będą mieć twoją zgodę. Ja liczyłbym raczej na brak pieniędzy. :D To jedyne co może zatrzymać wprowadzenie Centralnej bazy.

Don Donson 16.08.2011 07:59

I oleją te karty i kasę jaką kluby wydały do tej pory na te cele ???
Spokojnie, nikt nie narazi się przed Euro na coś takiego...

rutek 16.08.2011 10:19

Panowie takie pytanie technicznie, kumplowi pomylili jedną literkę w nazwisku na bilecie (bez KK), czy może mieć jakieś problemy z wejściem na E jeśli PESEL się zgadza? mam nadzieję że nie trafi na jakiegoś ochroniarza społeczniaka

wiślak 86 16.08.2011 10:27

raczej nie aż tak drobiazgowi to raczej nie są

rutek 16.08.2011 10:38

Dzięki, też mam taką nadzieję że nie będą przeginać z drobiazgowością

MatMario 16.08.2011 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1147454)

Według mnie to jest chore. A dlaczego? Bilet jest imienny, ty w kasie żeby dostać zniżkę musisz pokazać legitkę. Biletu nie możesz przekazać innej osobie a i tak sprawdzają legitymacje.

Druga sytuacja, karnet to jeden bilet na całą rundę, karnet to nie 12 biletów, tylko wejściówka na 12 meczy. Jeśli przysługuje ci zniżka w momencie zakupu to ją masz, jak zniżka może być powiązana z datą wydarzenia to tego nie rozumiem. Miałeś zniżkę, skorzystałeś z niej i tyle. Dodatkowo klub pisze o tym na swoim oficjalnym FB a później się wypiera.

mc-money 16.08.2011 11:04

Wiadomość z ostatniej chwili!
Podobno zostały już tylko bilety na F (rodzinny)!
Kumpel idzie pierwszy raz na mecz (16 lat) i cośtam mi mówił przez telefeon, że pozwolili jakoś sprzedawać cz coś, ale nie wiem dokładnie^^ W każdym razie, zostały tylko na F podobno.

mistico 16.08.2011 11:07

odnośnie pytań o KK. Dzwoniłem do strefy kibica i dowiedziałem się, że można mieć wyrobioną KK w każdym klubie w Polsce...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl