Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Ventigo 14.08.2011 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 1146573)
Ja tam jestem realistą i powiem tak że przygoda Legi i Śląska skończy się na IV rundzie EL.LE

Legia - Spartak 30%-70%

Śląsk - Rapid 40%-60%

A co do naszej Wisełki bardzo bym chciał abyśmy awansowali do LM ale coś mi mówi że na jesień będziemy grać w LE niestety obym się miło zawiudł.

Legia raczej 10%-90% ;)

a Wisła, nie rozpaczaj, buki dają nam ponad 50% na awans np tutaj:
https://pl.unibet.com/betting/grid/g...ds=1000093381#

Romuald 14.08.2011 12:57

Kiedy UEFA poda nazwisko sędziego ? na wtorkowe mecze już zaklepani.

tomas_n 14.08.2011 13:15

jak dla mnie każdy ma takie same szanse przed meczem:)
wszyscy fifty-fifty.

Kwestia szczęścia;] ja mam dziwne przeczucie że Legii może się udać jakimś dziwacznym fartem;p

TommyTSW 14.08.2011 13:20

raczej to nie kwestia szczęścia tylko determinacji, kto więcej wykaże
mamy świeży zespół głodny sukcesów, więc nie dawajcie proszę przykładów z poprzednich lat, bo to inna półka.

AS82 14.08.2011 14:36

Ciekawe czy zagramy w środku z Nunezem czy Wilkiem.Chavez i Melikson musza uwazac na kartki bo sa zagrozeni

Probos 14.08.2011 14:59

Przed chwilą na "NSport" pokazał się Patryk Małecki i wygłosił kwestię :
"Cześć, tu Patryk Małecki, oglądajcie zmagania Wisły Kraków w drodze do Ligi Mistrzów na kanale NSport" ( coś w ten deseń ).
Więc w końcu jak, mecze będą na otwartym Polsacie czy w końcu w NSport ?

WioReXXX 14.08.2011 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Probos (Post 1146652)
"Cześć, tu Patryk Małecki, oglądajcie zmagania Wisły Kraków w drodze do Ligi Mistrzów na kanale NSport" ( coś w ten deseń ).

Tu i tu.

10 znaków

Donki 14.08.2011 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Probos (Post 1146652)

Bedzie i na NSport i na Polsacie.

JOSE 841 14.08.2011 15:25

Jeśli Pareiko nie nabawi się znowu kontuzji pleców to będzie dobrze.Wisła wczoraj udowodniła że bez Meliksona daje rady.Co do Chaveza to jest jeszcze Bunoza i Dragan.Ale raczej Chavez da rady zagrać mimo żółtka.Wystarczy że w pierwszym meczu Wisła z Meliksonem i Chavezem w składzie wygra i zrobi powtórkę z pamiętnego meczu z Beitarem.Wtedy w drugim meczu nawet bez Meliksona i Chaveza Wisła powinna dać rady

mitmichael 14.08.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1146643)
Ciekawe czy zagramy w środku z Nunezem czy Wilkiem.Chavez i Melikson musza uwazac na kartki bo sa zagrozeni

Patrzac na klase przeciwnika przypuszczam, ze zagramy swoje czyli defensywnie z Wilkiem.

dynek.pl 14.08.2011 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1146584)
Kiedy UEFA poda nazwisko sędziego ? na wtorkowe mecze już zaklepani.

w kontekscie stylu naszych zwyciestw z Litexem czy Zaglebiem u siebie ta informacja wydaje sie dosyc wazna :)

nesta 14.08.2011 15:35

Dla mnie Nunez jest w defensywie niewiele slabszy (jesli w ogole) od Wilka, a w ataku ma do zaproponowania duzo wiecej. Ja bym osobiscie postawil na Argentynczyka, w koncu gramy u siebie.

karas1983 14.08.2011 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 1146573)
obym się miło zawiudł.

Jak można się miło zawieść?

Uważam, że w meczu z Cypryjczykami jesteśmy faworytem i na murawie udowodnimy, że APOEL to taki papierowy tygrys.

Lysy 14.08.2011 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1146664)
Dla mnie Nunez jest w defensywie niewiele slabszy (jesli w ogole) od Wilka, a w ataku ma do zaproponowania duzo wiecej. Ja bym osobiscie postawil na Argentynczyka, w koncu gramy u siebie.

Ja bym postawił na niedocenianego Wilka, szkoda, że mało kto pamięta jego 2 asysty i gola w pucharach.

Galonek 14.08.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1146660)
Patrzac na klase przeciwnika przypuszczam, ze zagramy swoje czyli defensywnie z Wilkiem.

To, że zagramy dwójką defensywnych pomocników nie jest żadną niespodzianką. Pytanie, czy obok Sobola zagra słabo ostatnio dysponowany Wilk, czy Nunez. Osobiście postawiłbym na "Gerwazego". Wilk nigdy mnie nie przekonywał, a jego forma w ostatnich tygodniach utwierdziła mnie w przekonaniu, że moje odczucia były słuszne.

P.S. Wspomniane wyżej asysty Wilka w pucharach były całkowicie przypadkowe. Co do bramki z Liteksem, to oczywiście nie odbieram zasług Wilkowi, ale musiał tylko dostawić nogę. Nie uważam, żeby Czarek był niedoceniany. Moim zdaniem przez pewien okres czasu był raczej przeceniany, a ostatnie spotkania pokazały poprostu jego rzeczywisty poziom piłkarski.

sevenheaven 14.08.2011 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1146681)
Ja bym postawił na niedocenianego Wilka, szkoda, że mało kto pamięta jego 2 asysty i gola w pucharach.

to chyba pamiętasz co chcesz, bo ja ostatnio to co zapamiętałem to 2 mecze i 2x straty punktów przez niego, kiedy grał w 1 składzie

fcb4 14.08.2011 16:35

Mi to tam zwisa kto wystąpi liczy się wynik.

Ktoś pisał że w rewanżu z Litexem Wilk musiał tylko dostawić nogę ale sorki wielkie gdyby on nie przycisnął ich zawodnika i tej piłki nie odebrał to by Kirm jej nie miał a potem Wilk nie miał by dobitki chyba ktoś meczu nie oglądał?

Lysy 14.08.2011 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1146684)
To, że zagramy dwójką defensywnych pomocników nie jest żadną niespodzianką. Pytanie, czy obok Sobola zagra słabo ostatnio dysponowany Wilk, czy Nunez. Osobiście postawiłbym na "Gerwazego". Wilk nigdy mnie nie przekonywał, a jego forma w ostatnich tygodniach utwierdziła mnie w przekonaniu, że moje odczucia były słuszne.

P.S. Wspomniane wyżej asysty Wilka w pucharach były całkowicie przypadkowe. Co do bramki z Liteksem, to oczywiście nie odbieram zasług Wilkowi, ale musiał tylko dostawić nogę. Nie uważam, żeby Czarek był niedoceniany. Moim zdaniem przez pewien okres czasu był raczej przeceniany, a ostatnie spotkania pokazały poprostu jego rzeczywisty poziom piłkarski.

Nie mka czegoś takiego jak "przypadkowa asysta" wystawienie piłki na czystą pozycję za linię obrońców to 100% asysta.

CelticusABG 14.08.2011 17:36

Uważam, że Wisła w meczu z APOEL-em powinna wyjść składem:
Pareiko
Lamey - Jaliens - Chavez - Paljić
Sobolewski - Nunez
Iliev - Melikson - Garguła
Biton

Czemu tak? Garguła zasygnalizował, że wraca do wysokiej formy, a przede wszystkim nie boi się twardej gry. Ustawienie go na lewym skrzydłem jest idealne do tego, by mógł się często wymieniać z Meliksonem i Ilievem pozycjami. Poza tym, potrzebujemy kogoś kto potrafi celnie wrzucić piłkę w pole karne przy stałym fragmencie gry. Nikt inny oprócz Melexa tego nie gwarantuje...

Antystenes 14.08.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CelticusABG (Post 1146743)
Uważam, że Wisła w meczu z APOEL-em powinna wyjść składem:
Pareiko
Lamey - Jaliens - Chavez - Paljić
Sobolewski - Nunez
Iliev - Melikson - Garguła
Biton

Czemu tak? Garguła zasygnalizował, że wraca do wysokiej formy, a przede wszystkim nie boi się twardej gry. Ustawienie go na lewym skrzydłem jest idealne do tego, by mógł się często wymieniać z Meliksonem i Ilievem pozycjami. Poza tym, potrzebujemy kogoś kto potrafi celnie wrzucić piłkę w pole karne przy stałym fragmencie gry. Nikt inny oprócz Melexa tego nie gwarantuje...

Ja także proponuję Gargułę w pierwszym składzie, z tym, że za Nuneza..żeby było trochę ofensywniej, ponieważ u siebie musimy wygrać i atakować.

serek.c2 14.08.2011 17:52

Wg Was Garguła zagrał wczoraj mecz, który zwiastuje jego powrót do wysokiej formy? Chyba strasznie obniżyliście wymagania względem tego zawodnika... Środek pola powinien wyglądać dokładnie tak, jak w ostatnich ważnych meczach - Sobol, Nunez, Melikson. Iliev z Małym na skrzydłach, w ataku Genkov. Obrona taka jak wczoraj. Oczywiście w bramce Pareiko.

Krav 14.08.2011 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1146748)
Wg Was Garguła zagrał wczoraj mecz, który zwiastuje jego powrót do wysokiej formy? Chyba strasznie obniżyliście wymagania względem tego zawodnika... Środek pola powinien wyglądać dokładnie tak, jak w ostatnich ważnych meczach - Sobol, Nunez, Melikson. Iliev z Małym na skrzydłach, w ataku Genkov. Obrona taka jak wczoraj. Oczywiście w bramce Pareiko.

Zgodzę się oprócz tego Genkova. Jak na razie Biton broni się bramkami, ma ich 3, Genkov zero. Chyba nieprzypadkowo Biton gra w podstawowym kosztem Cwetana, który najwyraźniej nie jest w formie. Nie możemy ryzykować wystawiania tego piłkarza - nie w takim momencie. To samo co do Garguły. Mam nadzieję, że rozpoczną Melikson, Nunez, Sobol, Mały i Iliev. Biton na szpicy.

cinekw 14.08.2011 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1146751)
Zgodzę się oprócz tego Genkova. Jak na razie Biton broni się bramkami, ma ich 3, Genkov zero. Chyba nieprzypadkowo Biton gra w podstawowym kosztem Cwetana, który najwyraźniej nie jest w formie. Nie możemy ryzykować wystawiania tego piłkarza - nie w takim momencie. To samo co do Garguły. Mam nadzieję, że rozpoczną Melikson, Nunez, Sobol, Mały i Iliev. Biton na szpicy.

Genkow jest chyba dalej podstawowym zawodnikiem, pewnie wczoraj odpoczywał po reprezentacji.

PANDEM0NIUM 14.08.2011 18:18

To oczywiste że Maaskant wystawi Gienka w środe

rychu 14.08.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1146759)
To oczywiste że Maaskant wystawi Gienka w środe

Te z mi się tak wydaje, zobaczymy w środę.

Bardzo ważna jest kwestia żółtych kartek w pierwszym meczu z Apoelem. Zagrożeni absencją w rewanżowym meczu są Sobol, Maor, Chavez i Biton. Można powiedzieć że trzej pierwsi to obecnie kluczowi piłkarze i strata jednego z nich będzie odczuwalna. Mam nadzieję że Maaskant zwróci na to uwagę.

Jak myślicie kto wystąpi obok Sobola w środku pola, Wilk czy Nunez?
Oraz kto zagra na lewej obronie?
Wydaje mi się że to są jedyne znaki zapytania dotyczące składu (ostatecznie uważam że w ataku Robert postawi na Cwetana)

Zienczuk8 14.08.2011 19:28

Maaskant sam mówił, że oszczędzał Cwetana, więc na pewno zagra w środę.

qqq_b 14.08.2011 19:48

Niech zagra nawet Kowalczyk. Ważne, aby wygrać!

anthony09 14.08.2011 20:10

Nie patrzcie na Bitona tak jak na Kirma w tamtym sezonie, Biton nie jest niczym szczególnym na razie. Nic ciekawego po pierwsze nie stwarza, 3 bramki, które strzelił to tylko poprzez dołożenie nogi, głowy. Takie bramki jak Kirm ... Genkov potrafił troszkę więcej w moim mniemaniu.

Zienczuk8 14.08.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1146800)

mamy kogoś takiego?

JrQ- 14.08.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1146800)

:rotfl::rotfl::rotfl:

Wojciech?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl