Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

kipers 13.06.2011 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 1110077)
To jest prawy obrońca ;] , niestety spodziewam się drugiego Branco .. czas pokarze

nie żebym się czepiał ale pokaŻe
Ale podzielam Twoja obawe, boje sie ze to bedzie drugi Branco i bardzo chciałbym sie mylić.
Jednak jeśli gra sie 4 mecze przez cały sezon...

KOALIK 13.06.2011 16:25

Nie lepiej było Baszczyńskiego sprowadzić? No to ten transfer pogorszy świetną jak do tej pory statystykę transferową Stana. Piłkarz, który praktycznie nie grał przez cały sezon ma być wzmocnieniem? Kolejny Branco. Pareiko grał w dobrej lidze przez cały czas - tak dla przypomnienia.

tofik 13.06.2011 16:29

Cikos miał baardzo niskie notowania skoro go odesłaliśmy na rzecz Lameya.

W Polsce musi być na prawdę słabo z kopaczami, że musimy przed LM łapać takiego Brancopodobnego kolesia :)
Ktoś mógłby przedstawić jakieś alterantywy Polaków lepszych od niego za takie same pieniądze ?

wiśnia 13.06.2011 16:29

Widze jakaś nowa moda w Wiśle nastała,sprowadzanie dziadków.Bardzo ciekawe budowanie drużyny, czyli po roku jak sie nie sprawdzi, dalej nie mamy prawego obrońcy?. Nastepny transfer za free. Teraz proponuje wypozyczyć jakiego lewego obrońce,koniecznie po 30-tce, najlepiej na pół roku...LM nasze

Mar85 13.06.2011 16:30

Spokojnie ludzie, też byłem sceptyczny co do tego transferu, po konferencji może dowiemy się czemu nie grał, bo może np. konflikt z trenerem. Stan go zna z PSV, grał w Bundeslidze, więc o jakim ogórku mówicie? Branco był brany w ciemno na szybkiego. O Lameyu na pewno Stan ma jakieś pojęcie. Decyzja została podjęta razem z Robertem bo koleś coś musiał kosztować bo miał kontrakt w Anglii do 2012. Chyba że rozwiązał kontrakt....Jedyne co mnie martwi to to ze sprowadzamy starszych zawodników, a o młodych nic nie słychać...rozumiem że do LM trzeba doświadczenia ale gdzie tu jest myśl przyszłościowa??

dulli78 13.06.2011 16:30

Mam nadzieję, że Lamey to tylko uzupełnienie składu i pozyskamy jeszcze jednego, lepszego prawego obrońcę. No i wydaje się, że Cikosz nie będzie już grał w Wiśle. Szkoda

dynek.pl 13.06.2011 16:30

W ogole mnie ten Lamey nie cieszy. Nie dosc, ze stary to jeszcze kaleka.
Jego CV w porownaniu do takiego Jaliensa to jak Polonez do Volkswagena Passata, a Jaliens tez rewelacyjny nie jest. Pozbylismy sie Branoc to mamy jego klona z drugiej strony - na papierze najgorszy transfer Valckxa.
Szkoda Cikosa.

serek.c2 13.06.2011 16:30

Słabo wygląda ten transfer, bardzo słabo...

Mimo wszystko wypada mi zaufać Stanowi - do tej pory nie zawodził (choć strasznie mnie ciekawi jedna rzecz, mianowicie od jakiegos czasu podkreśla się w Wisle, że zanim podpiszemy kontrakt z piłkarzem wielokrotnie go oglądamy w akcji. Ciekaw jestem gdzież to akurat jego oglądano, skoro w ogóle nie grał?)

Ajax 13.06.2011 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1110088)
Nie lepiej było Baszczyńskiego sprowadzić? No to ten transfer pogorszy świetną jak do tej pory statystykę transferową Stana. Piłkarz, który praktycznie nie grał przez cały sezon ma być wzmocnieniem? Kolejny Branco. Pareiko grał w dobrej lidze przez cały czas - tak dla przypomnienia.

Taaaaa Pareiko był za stary Maor za młody... ludzie jak ja czytam takie psioczenie to mi się źle robi. Stan pokazał że potrafi sprowadzać dobrych zawodników, czas pokaże czy Lamey będzie grał jak w Niemczech czy jak w Anglii.

sebastian1727 13.06.2011 16:31

O tym jaką reputacją cieszy się świeżo upieczony wiślak najlepiej świadczy wpis jednego z fanów na forum Leicester City. "I think he was brought in as a cleaner, stadium maintenance or maybe groundstaff - there is no way in a million years the guy is a professional footballer ("Uważam, że powinien być zatrudniony jako sprzątacz, ewentualnie jako ktoś, kto pracuje przy utrzymaniu murawy, nie ma szans nawet przez milion lat, aby ten chłopak stał się profesjonalnym piłkarzem").

Bezsens i tyle , Wasilewski, Cikos i Baszczyński to były by porządne wzmocnienia . Wolałbym żeby Valcx przestał sprowadzać swoich kolegów, żeby dać im zarobić , bo jak to się skończyło widać na przykładzie Boukhariego, Branco. Jaliensa,

X-Ray 13.06.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1110088)
No to ten transfer pogorszy świetną jak do tej pory statystykę transferową Stana. Piłkarz, który praktycznie nie grał przez cały sezon ma być wzmocnieniem? Kolejny Branco. Pareiko grał w dobrej lidze przez cały czas - tak dla przypomnienia.

Widziałeś chociaż jeden występ Michael Lameya że jesteś pewien że to drugi Branco? Za pewne nie, a jedyne na czym bazujesz to statystyki z ilości występów tu i tam. Prawda jest taka że na chwile obecną wiemy że jest to ograny zawodnik w mocnych ligach - Niemcy, Holandia. Występował on jako jeden z nielicznych w lidze mistrzów co również powinno zaprocentować. Więc może wstrzymajmy się z opiniami.

Kupiliśmy dwóch ciekawych zawodników nie wydając nic, uważam że jest to celowe zagrania aby móc wydać większą kwotę na jakiegoś innego zawodnika o którym jeszcze nie wiemy.

Cieszmy się z jednego że na chwile obecną nie słychać o osłabieniach a jedynie wzmocnieniach, tego w Krakowie nie było dawno. Ale wam i tak nikt nie dogodzi, niektórzy z was już ocenili.

Otwórzcie oczy i docencie to co mamy.

riv 13.06.2011 16:33

Cytat:

Spokojnie ludzie, też byłem sceptyczny co do tego transferu, po konferencji może dowiemy się czemu nie grał, bo może np. konflikt z trenerem. Stan go zna z PSV, grał w Bundeslidze, więc o jakim ogórku mówicie? Branco był brany w ciemno na szybkiego. O Lameyu na pewno Stan ma jakieś pojęcie. Decyzja została podjęta razem z Robertem bo koleś coś musiał kosztować bo miał kontrakt w Anglii do 2012. Chyba że rozwiązał kontrakt...
...albo jest tak słaby, że Leicester oddał go za darmo byleby tylko zejść z kontraktu.

blanco 13.06.2011 16:36

Myślę,że trzeba na chłodno przeanalizować pewne fakty , a są one takie:
1. Gość wzięty po starej znajomości Stana.
2. Forma wielką niewiadomą,w poprzednim klubie 4 mecze => skauci nie mieli prawa go obserwować
3. Przebyte kontuzje urozmaiconego rodzaju => duże prawdopodobieństwo kolejnych mikrourazów eliminujących go z poszczególnych meczy.
4. Wiele meczy w PSV kiedy po prostu wymiatali i w Holandii i w Europie=> duże doświadczenie

Podsumowując fakty są takie,że Michael Lamey ( racjonalnie myślać ) będzie niewypałem i kariery u nas nie zrobi. Miejmy nadzieje,że się mylę lub Valckx ma jeszcze kogoś w zanadrzu.

filemon 13.06.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1110093)
Spokojnie ludzie, też byłem sceptyczny co do tego transferu, po konferencji może dowiemy się czemu nie grał, bo może np. konflikt z trenerem. Stan go zna z PSV, grał w Bundeslidze, więc o jakim ogórku mówicie? Branco był brany w ciemno na szybkiego. O Lameyu na pewno Stan ma jakieś pojęcie. Decyzja została podjęta razem z Robertem bo koleś coś musiał kosztować bo miał kontrakt w Anglii do 2012. Chyba że rozwiązał kontrakt....Jedyne co mnie martwi to to ze sprowadzamy starszych zawodników, a o młodych nic nie słychać...rozumiem że do LM trzeba doświadczenia ale gdzie tu jest myśl przyszłościowa??

Dajmy mu zagrać. Wtedy wszyscy sceptycy i entuzjaści będą mogli sprawdzić swoje talenty wróżbiarsko-prorockie. Myślę, iż następnym transferem będzie już gracz młodszy ;)
Rozwiązał kontrakt.

bonawentura 13.06.2011 16:37

Panowie, spokojnie - gość miał kontuzję, teraz wraca po kontuzji, w Anglii są chyba lepsi specjaliści niż u nas. Ja wierzę, że Stan wie, co robi.

leszekm_ 13.06.2011 16:37

Lamey na Youtube (jedyny filmik jaki udało mi się znaleźć, gol dla PSV):

http://www.youtube.com/watch?v=bpYZTGZfO5w

Lysy 13.06.2011 16:37

Po w miarę udanym transferze (Iliev) przyszedł czas na wielką pomyłkę. Podpisali gościa który ma opinie niczym Dawisowski u nas :) Tym bardziej szkoda , że mogli mieć zbierającego dobre opinie w Grecji Baszczyńskiego.

KOALIK 13.06.2011 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1110102)
Widziałeś chociaż jeden występ Michael Lameya że jesteś pewien że to drugi Branco? Za pewne nie, a jedyne na czym bazujesz to statystyki z ilości występów tu i tam. Prawda jest taka że na chwile obecną wiemy że jest to ograny zawodnik w mocnych ligach - Niemcy, Holandia. Występował on jako jeden z nielicznych w lidze mistrzów co również powinno zaprocentować. Więc może wstrzymajmy się z opiniami.

Kupiliśmy dwóch ciekawych zawodników nie wydając nic, uważam że jest to celowe zagrania aby móc wydać większą kwotę na jakiegoś innego zawodnika o którym jeszcze nie wiemy.

Cieszmy się z jednego że na chwile obecną nie słychać o osłabieniach a jedynie wzmocnieniach, tego w Krakowie nie było dawno. Ale wam i tak nikt nie dogodzi, niektórzy z was już ocenili.

Otwórzcie oczy i docencie to co mamy.

Boukhari też się wydawał doświadczonym i ogranym graczem, a okazał się niewypałem. Skoro taki Majewski jest zawodnikiem grającym w miarę regularnie w Nottingham, a Lamey zagrał w CZTERECH meczach, to faktycznie mam rację.

virus_nh 13.06.2011 16:38

Zobaczymy jak zagra nie ma co lamentować przed sezonem, być może rzeczywiście będzie tylko rezerwowym a na obronę szykują kogoś "ciekawszego"

X-Ray 13.06.2011 16:38

I jeszcze jedno, przypomnijcie sobie pewnego pana który nazywa się Andrzej Niedzialan. Jemu też nie szło w Krakowie, często bywał kontuzjowany, dawano mu rzadko szansę i nie łapał rytmu meczowego. Jednak umiejętności posiadał nie przeciętne. Odszedł do Chorzowskiego Ruchu i zaczął grać kapitalnie a my go oddaliśmy za darmo o ile dobrze pamiętam. Tak samo może być Michael Lamey. Czemu od razu psioczycie skoro nawet nie widzieliście go w ani jednym oficjalnym spotkaniu. Zaufajcie naszemu sztabowi bo z całym szacunkiem dla was ale mają trochę więcej pojęcia od co poniektórych tutaj. Włączcie sobie Football Menagera i kupcie sobie do Wisły kogo chcecie. Ale przestańcie psioczyć bo nie da się tego czytać. Zresztą niektórzy tutaj każdego porównują do kogoś, już nie wspomnę jak Genkova porównywano do Hristova.

Enrico2000 13.06.2011 16:39

Dziwny transfer, jedna wielka niewiadoma. Gość prawie nie grał, więc skąd pewność, że pomoże w walce o LM? A podobno takich mieliśmy ściągać. Szczerze mówiąc mam spore obowy.

River 13.06.2011 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1110095)
W ogole mnie ten Lamey nie cieszy. Nie dosc, ze stary to jeszcze kaleka.
Jego CV w porownaniu do takiego Jaliensa to jak Polonez do Volkswagena Passata, a Jaliens tez rewelacyjny nie jest..

A po boisku biega pilkarz czy jego CV?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sebastian1727
O tym jaką reputacją cieszy się świeżo upieczony wiślak najlepiej świadczy wpis jednego z fanów na forum Leicester City. "I think he was brought in as a cleaner, stadium maintenance or maybe groundstaff - there is no way in a million years the guy is a professional footballer ("Uważam, że powinien być zatrudniony jako sprzątacz, ewentualnie jako ktoś, kto pracuje przy utrzymaniu murawy, nie ma szans nawet przez milion lat, aby ten chłopak stał się profesjonalnym piłkarzem").

O Vdorljaku jak przychodzil do Legii kibice Dinama Zagrzeb na forach tez pisali rozne przesmiewcze rzeczy. Czy jest ogorkiem? Watpliwe. Czy nalezy wierzyc we wszystko to co pisza ludzie na forach? Gdyby tak bylo to z Messiego mozna by zrobic pseudopilkarza itd.

Jestem sceptycznie nastawiony do tego transferu. Duze prawdopodobienstwo, ze po prostu niewypali i po roku zniknie z Wisly. Jednak do konca nie przekreslam poki nie zobacze na boisku i tego jak sie prezentuje.

zajacek 13.06.2011 16:41

Wyluzujcie trochę z tym lamentowaniem. Może to być drugi Branco (kaleka za darmo) ale może to być drugi Paljic (walczak za darmo). Studziłem krytykę co poniektórych przy podpisywaniu Paljica (Wolfy się najbardziej wtedy zasłużył :) ) wskazując, że po prostu w 1FCK przegrał rywalizację z naprawdę dobrymi piłkarzami.
Tutaj podobnie - nie grał w Leicester bo był słabszy od Naughtona - młodego kolesia wypożyczonego z Tottenham, za którego Koguty dały jakieś okrutne pieniądze rok czy dwa lata temu.
Pewnie, jakby Berbatow miał kaprys zagrać dla nas, to też odezwałyby się gremialne głosy wołając, że stary, łysy i się nawet w osiemnastce meczowej ostatnio nie mieścił...

JarekTSW 13.06.2011 16:43

Mam nadzieję, że na rezerwę, bo inaczej to tragedia.

vilgefortis 13.06.2011 16:43

Koleś jeszcze piłki nie kopnął w koszulce Wisły, a tu ujadanie jak pod schroniskiem na Paluchu

Ogryzek 13.06.2011 16:46

Nie będę ukrywał że Lamey to nie jest to na co czekałem, ale nie skreślam go od razu.
Kluczowe dla takiego piłkarza po przejściach i po trzydziestce, będzie to jak szybko odbuduje swoje zdrowie. Bo grac kiedyś musiał umieć, ale piłka nożna to też gra fizyczna. Trzeba mieć zdrowie żeby biegać i walczyć. Jeśli zdrowie mu dopisze to może coś pograć. Jeśli nie, to będzie drugi Branco albo Boukhari.

PANDEM0NIUM 13.06.2011 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1110108)
Boukhari też się wydawał doświadczonym i ogranym graczem, a okazał się niewypałem. Skoro taki Majewski jest zawodnikiem grającym w miarę regularnie w Nottingham, a Lamey zagrał w CZTERECH meczach, to faktycznie mam rację.

Taaa... nie ma to jak porównywac młodego ofensywnego pomocnika do doświadczonego i ogranego obrońcy.

Krisuuu 13.06.2011 16:49

Mnie ciekawi co Stan w nim widział?! Lecz jeśli jest to gracz do podstawowego składu to ja dziękuję. Czas zweryfikuje może się mylę oby.

hiszpan00 13.06.2011 16:50

http://www.soccerway.com/players/michael-lamey/2389/

JarekTSW 13.06.2011 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krisuuu (Post 1110123)
Mnie ciekawi co Stan w nim widział?! Lecz jeśli jest to gracz do podstawowego składu to ja dziękuję. Czas zweryfikuje może się mylę oby.

może nie ma kasy i był do tego zmuszony. Ale potem nikt do niego z klubu nie może mieć pretensji , że kalekę sprowadził jak nie dostał porządnych funduszy na wzmocnienia

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl