Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tommiyacht 27.05.2013 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1314450)

nie zdziwie sie jak za pare dni jebnie jak tupolew informacje ze Polonia gra na licencji Wisły :D

sory ale sie poplułem <lol>

piter116 27.05.2013 13:13

Co do Maków to prawdę mówiąc lepsze takie uzupełnienie składu niż kapkowy szrot z Bałkanów.

Adenalix 27.05.2013 13:25

a co nam Piątek z Polonii na którego ostrzymy sobie zęby? Może weźmiemy jeszcze sobotę ze Śląska i Niedzielana a na trenera damy Magdę Środę.
Wszystko to absurd jak zdanie powyżej i walenie kulą w płot. Nic kompletnie nie wiadomo poza tym, że budżet ma być 45% niższy w porównaniu z zeszłym rokiem. Ja uważam, że my nie weźmiemy żadnego z piłkarzy typu Mak, Piątek, Demjan czy Wacławczyk bo Lubin czy Jaga da im po prostu lepsze warunki nie mówiąc już o amice czy Legii. Pisanka ma węża w kieszeni i nawet na spotkaniu z kibicami w czwartek mówił, że jest kolejny rok zaciskania pasa. Więc odejdą wszyscy którzy mogą odejść, bo kończą im się kontrakt, ewentualnie zostaną młodzi, którzy nie wynegocjują żadnej znaczącej podwyżki. A Pisanka się będzie popisywać wielką znajomością rynku czeskiego i ściągnie nam napastnika a'la Jirsak albo czeskiego Sikorskiego.

huberix 27.05.2013 20:49

Mak jest przynajmniej lepszy od takiego Garguły...
W klubie rzeczywiściedużo się będzie działo bo tak jak pisałem, więcej powiedzieć nie mógłi wcześniej kolega napisał podobnie więc w przypadku Wisły i Bednarza nie zdziwię się jak nagle Wisła otrzyma kase i przyjdą Wszołki itd. :) marzenia ... ale mnie już nic w tym pięknym klubie nie zdziwi.
Na kolejny sezon mam tylko życzenie na miejsce w pierwszej dziesiątce, ustabilizowanie finansów i zatrudnienie piłkarzy poniżej 30 lat :)

wolfy 27.05.2013 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1314546)
Mak jest przynajmniej lepszy od takiego Garguły...

Bardzo naciągana teza.

W ilu meczach go oglądałeś? Bo ja w kilku i zapewniam, że we wszystkich poza zeszłotygodniowym wypadł słabo. Ulubionym zajęciem komentatorów Polsatu kiedy nic się nie działo na boisku (w meczach Botu to jakieś 80% czasu) były opowieści o tym, że Makowie i Żurek maja opinie młodych i zdolnych, ale nic w tym akurat meczu nie pokazują.

Jeżeli ktoś liczy, że u nas chłopak przejdzie nagłą przemianę, to raczej się rozczaruje. Technika słaba (szczególnie przyjęcie), szybkością nie zauważyłem żeby się wyróżniał, strzałów też brak. Nie widzę u gościa absolutnie żadnych atutów, więc naprawdę nie wiem w czym niby jest lepszy od Garguły.

Chyba, że on się tak maskuje żeby przejść za darmo do Wisły...

domin_czyzyny 27.05.2013 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1314482)
Co do Maków to prawdę mówiąc lepsze takie uzupełnienie składu niż kapkowy szrot z Bałkanów.

Szrot, ze przypomnę za grube setki tysięcy euro i grube setki tysięcy kontraktu. Szrot Made by "Niezatapialny".
Ten szrot to jest taki MIŚ naszych czasów. Nikt nie wie po co tu jest. Pogra sobie trochę, a pózniej sie spisze protokół "zniszczenia". A Ci co mieli zarobić z pewnością zarobią.

marcin19876 28.05.2013 12:09

PAREIKO ODCHODZI - czystka się zaczyna:-). Kontrakt już został rozwiązany!!!

borys 28.05.2013 12:11

A skad to info? bo na Wislaportal... przypuszczaja.

marcin19876 28.05.2013 12:21

Informacje podał Wiślacki facebook:-) oraz
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...a_Krakow_.html

Dariook 28.05.2013 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1314557)
Bardzo naciągana teza.

W ilu meczach go oglądałeś? Bo ja w kilku i zapewniam, że we wszystkich poza zeszłotygodniowym wypadł słabo. Ulubionym zajęciem komentatorów Polsatu kiedy nic się nie działo na boisku (w meczach Botu to jakieś 80% czasu) były opowieści o tym, ze Makowie i Żurek maja opinie młodych i zdolnych, ale nic w tym akurat meczu nie pokazują.

Jeżeli ktoś liczy, że u nas przejdą nagłą przemianę, to raczej się rozczaruje. Technika słaba (szczególnie przyjęcie), szybkością nie zauważyłem żeby się wyróżniał, strzałów też brak. Nie widzę u gościa absolutnie żadnych atutów, więc naprawdę nie wiem w czym niby jest lepszy od Garguły.

Chyba, że on się tak maskuje żeby przejść za darmo do Wisły...

Mam dokładnie identyczne zdanie.

Zagranie z początku meczu z Górnikiem, gdzie swoim podaniem koncertowo s.......ił szansę na zdobycie gola, pokazało drzemiący w nim potencjał.:lol:

rw88 28.05.2013 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1314639)
Mam dokładnie identyczne zdanie.

Zagranie z początku meczu z Górnikiem, gdzie swoim podaniem koncertowo s.......ił szansę na zdobycie gola, pokazało drzemiący w nim potencjał.:lol:

Jakoś tak czasowo mi w soboty wychodzi, że dosyć często oglądam długie fragmenty meczów Bełchatowa o tej 13:30 i muszę się z Wami zgodzić. Mak przynajmniej w tej rundzie jest słabiuteńki, w jego grze nie widać żadnych, nawet najmniejszych atutów. Jeśli kogoś miałaby Wisła z Bełchatowa wyciągać, to zdecydowanie Wacławczyka i Wilusza. Poza Zubasem i Michalskim oczywiście, którzy będą pewnie celować nieco wyżej (tzn. aktualna ligowa czołówka - finansowa, bądź sportowa), chociaż ten drugi ma jeszcze w dalszym ciągu pewne braki i wahania formy.

Wacławczyk natomiast zapewne nie byłby specjalnie drogi, bardzo dobrze radzi sobie z rozgrywaniem piłki z głębi pola, jak to mówią eksperci "z regulacją tempa gry", gra bardzo regularnie na niezłym poziomie, dużo biega w defensywie. Byłby dobrym uzupełnieniem dla Wilka w duecie cofniętych, środkowych pomocników, albo środkowym pomocnikiem w ustawieniu 4-4-2, w Bełchatowie gra jako typowa "10", ale to chyba bardziej z braku laku w ofensywie. Wilusz natomiast gra świetną rundę, po Zubasie chyba numer dwa w klasyfikacji twórców świetnego wyniku punktowego GKS-u wiosną, w dodatku jest lewonożny i może uzupełniać również lewą stronę defensywy, ma bodaj 24-lata, więc jest w stanie jeszcze kilka lat pograć na dobrym poziomie.

Odnośnie kogoś w miejsce Garguły...to nie widzę w naszej lidze za bardzo kandydatów. Pawłowski z Zagłębia raczej w aktualnej sytuacji do Wisły nie przyjdzie, a i w specjalnie wybitnej formie nie jest. Ta sama sytuacja z Pawłowskim z Widzewa, chociaż ma chyba większy potencjał od Pawłowskiego Szymona. Linetty, Radovic, Hamalainen i inni z czołówki ligowej to utopia. W zasięgu Wisły byłby ewentualnie Kwiek, ale to też nie jest gość, który faktycznie zrobi różnicę, ot solidne uzupełnienie składu. Jest też Wadowiczanin Chmiel z Podbeskidzia, ale również specjalnie nie mam przekonania, że utrzyma formę z tego sezonu w kolejnych rozgrywkach, w dodatku gość raczej bazuje na dynamice i "chaosie", niż faktycznej technice.

Niemniej jednak jeśli faktycznie Bednarz chce kogoś na tej pozycji z ligi polskiej, to jedynym w miarę sensownym wyborem byłby Janota. Ma gość technikę i w dalszym ciągu jakiś niewykorzystany póki co potencjał, w Koronie trochę nie ma z kim pograć, wydaje mi się, że w drużynie grającej bardziej w piłkę, przy trenerze typu Moskal (fajnie by było, gdyby do Wisły wrócił) mógłby pokazać coś więcej, jest relatywnie tani w utrzymaniu i dostępny za darmo po tym sezonie. również stosunkowo młody. Pasuje do polityki, którą Bednarz chce wdrażać w następnym sezonie.

mistico 28.05.2013 15:45

szkodaPareiki. No ale fajnie że dostał paszport polsatu od klubu

arti 28.05.2013 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1314629)
PAREIKO ODCHODZI - czystka się zaczyna:-). Kontrakt już został rozwiązany!!!

Nie było sensu ciągnąc tego dalej skoro z obu stron dawno brak już mięty:)
Kto za Sergieja od lipca?

wolfy 28.05.2013 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1314717)
Nie było sensu ciągnąc tego dalej skoro z obu stron dawno brak już mięty:)
Kto za Sergieja od lipca?

Miśkiewicz ma ważny kontrakt.

WiślakMyślenice 28.05.2013 21:26

Bieszczad też. Mamy po 2 silnych zawodników na pozycję bramkarza, zupełnie jak u Mourinho- czego chcecie więcej?

arti 28.05.2013 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1314740)
Bieszczad też. Mamy po 2 silnych zawodników na pozycję bramkarza, zupełnie jak u Mourinho- czego chcecie więcej?

A to przepraszam:haha:

christof20 29.05.2013 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1314740)

Nie szkodzi, że mamy dwóch kandydatów do bramki. Myślę, że możemy się spodziewać minimum pięciu bramkarzy na testach. W końcu Bednarz uwielbia zapraszać bramkarzy na testy :) Szkoda tylko, że równie ochoczo nie zaprasza np. lewych obrońców.

lazy 29.05.2013 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1314806)
Nie szkodzi, że mamy dwóch kandydatów do bramki. Myślę, że możemy się spodziewać minimum pięciu bramkarzy na testach. W końcu Bednarz uwielbia zapraszać bramkarzy na testy :) Szkoda tylko, że równie ochoczo nie zaprasza np. lewych obrońców.

Widocznie jest nadpodaż bramkarzy. W sumie to nie rozumiem tych chłopaków. Wszyscy się pchają do bramki? Przecież to że ktoś jest wysoki i ma duże dłonie nie znaczy że od razu ma być bramkarzem. Poza tym szansa zatrudnienia spada dziesięciokrotnie...

omadren250 29.05.2013 13:22

Filip Starzyński

Jako ofensywnego pomocnika widziałbym Filipa Starzyńskiego z Ruchu, co wy na to?

El'kabat 29.05.2013 13:33

Ruch głupi nie jest i raczej wie jaki potencjał ma Starzyński.
Póki co to na niego nas nie stać.

omadren250 29.05.2013 13:34

Może Rogala i Kapka coś zamieszają po starych układach :)

cfa 29.05.2013 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1314806)

Przecież Burliga jest świetny na lewej obronie :)

arti 29.05.2013 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1314816)
Ruch głupi nie jest i raczej wie jaki potencjał ma Starzyński.
Póki co to na niego nas nie stać.

pytanie też cży Ruch jest juz finansowo pod ścianą i muszą sprzedawać żeby przeżyć czy jakoś dobija do zimy?

WiślakMyślenice 29.05.2013 14:16

Zgadzam się w zupełności z przedmówcą. Mamy niebywale utalentowaną młodzież.Taki Chrapek np. idzie w ślady Iwana. Podobno już potrafi wypić tyle, co on. Po każdym treningu zostaje i trenuje osobiście.

silver03 29.05.2013 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt (Post 1314830)
Przybeckiego ktos juz kupil z Polonii ?

Nasze 20 tysi na Przybeckiego zostało przejebane na licencje do gry w europejskich pucharach, wiec teraz go raczej nie kupimy :)

WiślakMyślenice 29.05.2013 14:32

Swoją drogą w czasie cięć takich, że wywala się sprzątaczki pisać odwołanie od decyzji i zebrać 20 tysięcy kary... Pełen szacun zarządowi.

borys 29.05.2013 15:00

Juz bylo ale napisze jeszcze raz, na moment skladania pisma szanse gry w eliminacjach LE byly. Wiec gdyby jakims cudem sie udalo Bednarz zostalby teraz wywieziony na taczkach, czego mimo wszystko nam i jemu zycze.

arti 29.05.2013 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1314833)
Swoją drogą w czasie cięć takich, że wywala się sprzątaczki pisać odwołanie od decyzji i zebrać 20 tysięcy kary... Pełen szacun zarządowi.

Jak go nie lubię to powiem szczerze, że jakby tego nie złożył to byłby większy powód do wieszania psów niż złożenie odwołania nawet pomimo tego, że ciężko było uwierzyć, że Śląsk zostanie udupiony (w kwestii licencji na puchary) ostatecznie.
Zaoszczędził parę groszy rozwiązując miesiąc wcześniej Pareikę no i je zainwestował w odwołanie...:)
Oczywiście jest też pytanie czemu od razu nie można było złożyć wniosku tak żeby dostać tą licencję za 1 razem.

bonawentura 29.05.2013 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1314725)
Miśkiewicz ma ważny kontrakt.

Chyba żartujesz - Miśkiewicz miał przecież grać tylko przez ten sezon. To jest tak beznadziejny bramkarz, że jeszcze go będzie w przyszłym sezonie Bieszczad zastępował.

arti 29.05.2013 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1314879)
Chyba żartujesz - Miśkiewicz miał przecież grać tylko przez ten sezon. To jest tak beznadziejny bramkarz, że jeszcze go będzie w przyszłym sezonie Bieszczad zastępował.

Mylisz się. Misiek podpisał rok temu dwuletni kontrakt.

cfa 30.05.2013 09:28

Cytat:

Broni dość dobrze, ale gra nogami woła o pomste do nieba.

Grantar 30.05.2013 11:37

Cytat:

Ten "beznadziejny" bramkarz był ostatnio w 11 kolejki ...
Dla ciebie oczywiście powinien jeszcze zastępować środkowego rozgrywającego i bronić wszystkie karne a cienias z Piastem nie obronił ....

silver03 30.05.2013 11:40

Miśkiewicz na razie pokazuje, ze w sytuacjach 1na1 dobrze sobie radzi, szwankuje trochę wyjście do dośrodkowań, natomiast gra nogami to katastrofa. Piłkarz w sam raz na środek tabeli.

Leh71 30.05.2013 11:43

Bieszczad to musiałby nowy kontrakt podpisać.
On ma tylko do końca sezonu kontrakt podpisany.

szprotson 30.05.2013 11:45

czyli ma wszystko by stać sie kolejnym Cabajem,Przyrowskim lub Pawełkiem.

InQ 30.05.2013 19:54

Skoro już z Polonii wyrywamy Piątka, to dlaczego nie ściągnąć przy okazji Pazio i Przybeckiego (młodzi, już grają nieźle, są w zasięgu finansowym Wisły, pozycje na które Wisła ma wolny wakat).

Wszołek jest tutaj zdecydowanie poza zasięgiem.

Wisielak 30.05.2013 22:08

Przybeckiego chce Lech,a jesl go będzie naprawde chcieć to nie ma nawet po co skladac oferty :)

X-Ray 30.05.2013 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez InQ (Post 1315082)
Skoro już z Polonii wyrywamy Piątka, to dlaczego nie ściągnąć przy okazji Pazio i Przybeckiego (młodzi, już grają nieźle, są w zasięgu finansowym Wisły, pozycje na które Wisła ma wolny wakat).

Wszołek jest tutaj zdecydowanie poza zasięgiem.

Byłem wczoraj na ostatnim meczu Polonii w Ekstraklasie, zapytałem Piątka o dwie sprawy.

Prawda to że jest zainteresowanie Twoją osobą przez Wisłę? - Żadnego kontaktu nie było, media wykreowały.

Gdzie byś siebie widział więc raczej, w Polsce czy za granica? - Chciałbym spróbować zagranica.

:alleluja:

szprotson 31.05.2013 07:16

od niedzieli ma urlop wiec na tydzien niech sobie sprobuje za granica a potem wraca do kraju

-Szymek79- 31.05.2013 07:32

Teraz stoimy nad przepaścią. Właściwie nie mamy czym przekonać potencjalnych przyszłych zawodników. Jesteśmy słabą drużyną, prawdopodobnie z Franciszkiem Smudą na czele. Czym tu przekonywać? Trenerem, który spuścił Jahn Ratyzbona do III Ligi? Trenerem, który bał się zmian podczas Euro? Oprócz tego, że mamy kasę i chęć powrotu do Europy, nie możemy niczym przekonać takiego Przybeckiego, bo to logiczne, że mając ofertę od v-ce mistrza Polski nie wybierze oferty zespołu z głębokiego środka tabeli, nawet, jeśli taka powstanie, w co wątpię. Znowu naściągamy jakichś Bułgarów, czy Rumunów i tyle będzie rewolucji. Taka jest smutna prawda.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl