![]() |
Cytat:
|
Ale tak obiektywnie - co wskazywało na to, że z Sarkiego coś będzie? Chłodnym okiem to transfer był absurdalny i nie miał prawa wypalić. Jeśli dodamy do tego, że wszyscy mieli w pamięci osiągnięcia na polu transferów Łysego, to nic dziwnego, że ten transfer nie wzbudził większego entuzjazmu.
|
ja wierzyłem w Sarkiego od samego początku i jak widać rośnie na drugiego Meliksona ( jeszcze kiedy mu sie grać chciało ) Sarki był w Chelsea więc widać, że trenigni tam mu dużo dały ale on się boi , nie wiem czemu gra dobrze ale gra tak jakby bał się o swoje życie, a kibice na dopingu powinni go wspomóc to może będzie jeszcze lepszy
|
Cytat:
Może jedynie statystyka - prawdopodobieństwo zakontraktowania szrotu nie możne być równe dokładnie jeden. Nawet powiem więcej - myślę że prezes Jacek jest zaskoczony nabytkiem równie mocno jak my. |
Cytat:
|
Cytat:
Pani pyta sie dzieci w klasie kim chciałyby być jak dorosną. Chłopcy mówią, że chcą zostać prawnikami, lekarzami, sportowcami, itp. Dziewczynki mówią, że nauczycielkami, lekarkami, aktorkami, itp. Natomiast Jasiu mówi, że chce zostać menelikiem. Nauczycielka zdziwiona pyta sie Jasia jak to?! Jak to menelikiem?! Jasiu grzecznie odpowiada, że zwyczajnie menelikiem, bo mają fajne życie, niczym się nie przejmują, ciągle imprezują, nie przemęczają się i nie pracują... Mija 20 lat... Jan wychodzi na taras apartamentu na 40 piętrze wieżowca w Dubaju, kończy rozmowę z prywatnym doradcą finansowym z Londynu....patrząc zamyślony na swój jacht w porcie po chwili mówi do siebie: GDZIE JA ....A POPEŁNILEM BŁĄD??!!!! |
Ten kawał to opowiadał Strasburger u Wojewódzkiego :D
|
Chyba niektórym majowe słońce zbyt dało się we znaki. Porównywanie Sarkiego do Meliksona czy Uche? Gość nie ma nic ponad szybkości i uderzenia ze stojącej piłki. Chociaż z tym ostatnim też bym nie szarżował. Oczywiście na naszą podwórkową lig ę jest jak znalazł. Ale jeżeli będziemy mieli ambicje większe niż gra z kontry w meczu z Piastem gdzie będzie 30 metrów wolnej przestrzeni to taki Sarki przepadnie. Na razie niestety mu to nie grozi.
Paulista był lepszy. |
Cytat:
|
Przy naszym pseudo skautingu to każdy transfer to totolotek.
|
Słuchajcie, Sarki widać że coś potrafi tylko musi w sobie to wyzwolić, ma przebłyski że potrafi coś na boisku zrobić, a nie myślmy na razie o czymś więcej bo na razie trzeba Mistrzostwo odzyskać i ustabilizować sytuację w klubie, wtedy możemy myśleć o czymś więcej. Dla mnie jest to pierwszy dobry transfer Łysego. Dla tego proponuję go tam na dopingu wesprzeć ! :D
Ostatnio pisało że nasi kibice kierowali w niego odgłosy małp, chłopak jest w tej chwili Wiślakiem ( przynajmniej piłkarzem BG) i żeby dobrze mu się grało musi czuć wsparcie , dod. to dla niego ważne gdyż jest troszke opalony ale niewiedzieć czemu dużo osób takich nie lubi, dlatego proszę was o pomoc dla niego i innych młodych Wiślaków. Pozdrawiam ! |
Pierwszy transfer w okienku?
http://oi43.tinypic.com/34r6kih.jpg |
To oznacza że któryś ze środkowych pomocników odchodzi? Sobol jednak kończy karierę?
|
Kto to wyrocznia?
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieje że jeśli już ma przyjść nowy trener to niech koniecznie wykorzysta ten zaciąg młodych Polaków |
Jeśli chcemy w przyszłym sezonie strzelać przyzwoitą ilość bramek to Wilka trzeba po prostu wymienić i wysłać na ławkę lub pożegnać. Następcy pilnie potrzebuje również bardzo leciwy Sobolewski. Generalnie potrzebujemy 2 defensywnych pomocników umiejących grać w piłkę. Fatalna gra w środku pola to ewidentnie nasz największy problem w tym momencie (obok lewej obrony i ataku).
|
dlatego wg. mnie taki Łukasz Piątek by sie wpasował idealnie. Ma to czego nie potrafi Wilk (podanie) i coś co miał kiedyś Sobol (strzał). Do tego bardzo dobrze gra jak plaste (vide nasz mecz z Czarnymi gdzie tak przykrył Maora ze nie bylo go wogole widac). Biegałby za takim Chrapkiem i kasował wszystko co on straci.
E: Wszołek na 99% w Lubinie. |
Jeśli Piątek trafi do Wisły to się mocno zdziwię in plus.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Szczerze mówiąc dziwi mnie wasza - kibiców klubu rzekomo z aspiracjami - podnieta zupełnie przeciętnym 28-letnim (!) polskim grajkiem. No, ale tak krawiec kraje... |
Cytat:
a co do swojaków to nie wiem jak to wygląda, no ale czasem tak po prostu musi byc w przyrodzie, ze mistrzem zostanie nawet największa ....a która na to nie zasłużyła. |
Cytat:
|
Największym transferem będzie transfer Nawałki z Górnika którego szanse na transfer na Reymonta wzrosły zwłaszcza że Górnik ma zakaz transferów .Zakaz który może zniechęcić Nawałke do Górnika i zachęcić do pracy z Wisłą której bardzo blisko do licencji na gre w europejskich pucharach i wolna ręka do sprowadzenia kilku graczy na Reymonta. A propo pozostałych transferów Piątek w miejsce Wilka Demjan w miejsce Genkowa Ciekawe kto w miejsce ostatniego Holendra???A co do Wilka to szkoda żeby odszedł na korzyść Piątka.
|
dział s-f piętro wyżej
|
No, mam nadzieję że Nawałka przyjdzie, ale raczej Franiu :(
|
Adam Buksa - Wisła wiedziała o planowym przeze mnie wyjeździe za granicę
|
Miałem przyjemność grać z Adamem kilka razy, chłopak naprawdę ma niesamowite pojęcie o piłce. Grałem z wieloma różnymi zawodnikami, którzy grali to w ekstraklasie, to w niższych ligach... Buksa jest jak z innej galaktyki. Piłkę przy nodze trzyma bardzo blisko, a co najważniejsze. Stopa przy jego strzałach układa się w tak niesamowity sposób, że rzadko kiedy nie trafia w światło bramki. Szkoda tracić takiego zawodnika, chociaż w tym wywiadzie widać ewidentnie, że ma dość polskiego bagna, a jednocześnie ma pretensje, że Wisła nie zaopiekowała się nim w godny sposób.
To powinien być dla naszych władz taki instruktaż na przyszłość, jak się nie zachowywać względem młodych talentów. |
Cytat:
u nasz w temacie junior wiadomo jak jest co do Buksy, widziałem go raz na żywo w meczu z Polonią Warszawa w MESIe. Najlepszy na boisku. Przerastał naszych kopaczy o głowę. Szkoda. Bardzo szkoda. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
link nadal nie działa
|
Bo do link do pewnej smiesznej stronki, ktora jest tu blokowana
Wpiszcie sobie tytul w google i wam wyskoczy, to chyba nie takie trudne. Buksa to naprawde świetny zawodnik, potwierdzam zdanie poprzednikow, w Garbarnii przwyzszal zawodnikow 3 lata od siebie starszych juz jak mial 14-15 lat. Jednak gość nie zwiazany w ogole z klubem emocjonalnie (jak Stolarski), mocno nastawiony na karierę za granicą. Życzę mu powodzenia. |
dziala
|
Cytat:
sprawdź |
Wisła dała dupy nie robiąc nic aby zatrzymać Adama u nas....chłopaka trzeba było od razu brać do pierwszego składu, tym bardziej że miał naprawdę duży talent...BRAWO WISŁA OBY TAK DALEJ.....
|
Wisła raczej zachowała się tak jak zwykle... przecież podobna akcja była z Cleberami.
Bo przecież Wisła to renomowany klub i nie musi szanować swoich graczy. Powinni być wdzięczni, że mogą w niej grać. Taka postawa pachnie mi Piechniczkowymi opowieściami o triumfie na Wembley. Każdy szanowany się klub musi się rozwijać i patrzyć na przyszłość, a pierwsze co powinien robić to wiązać swoich pracowników ze sobą, nie tylko finansowo zachęcać ich do pozostania, ale też odpowiednim szacunkiem. Nie do pojęcia jest dla mnie, że trener pierwszego składu nie wie kim jest gracz z Mlodej Ekstraklasy, który jako jedyny potrafi tam kopać piłkę (bo tak można odczytać reakcje Kulawika na pytanie, czy przewiduje w 18 Buksę). Albo mamy słaby przepływ informacji, albo ignorancje pracowników klubu. Skoro widać ewidentnie, że Wiśle brakuje napastnika, to chyba dobrym pomysłem byłoby zobaczyć czy może ktoś z młodszych roczników się wybija? Chyba, że lepiej jest dawać setną szansę Danielowi, Genkovowi czy Boguskiemu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl