![]() |
Cytat:
Jak dla mnie drugi przekręcony mecz to spotkanie GKS-u. Nadal nie wiem na jakiej podstawie sędzia podyktował karnego. Uwierzyłbym w przypadek gdyby nie zachowanie Ulatowskiego po meczu. Na pytanie o karnego strasznie się wpienił, coś tam burknął niezrozumiale, że mu się drużyna sypie, a redaktor go o karnego pyta i uciekł. Stare przysłowie- na złodzieju czapka gore. Co do bramki Legii to wierzę, że jednak uczciwa. Jak dla mnie ełkaesiak nie miał pojęcia co zrobić z lecącą piłką, sama perspektywa zagrania głową go przerażała. Spanikował, nie zrobil nic, piłka spadła mu na głowę i odbiła się do bramki. Niestety takich wiruozów futbolu mamy w ekstraklasie. |
Cytat:
Co do karnego dla Bełchatowa to był to koszmarny błąd sędziego, ale podtekstów korupcyjnych bym się w tym nie dopatrywał. Takie sytuacje po prostu się zdarzają. Absolutnie nie wierzę, że ktokolwiek ryzykowałby teraz ustawianie meczów. |
Tak tak, Śląsk sprzedał mecz. Czy naprawdę uważacie że jakby Śląsk sprzedał mecz to zagraliby na remis i zrobiliby to tak bezczelnie? Nie łatwiej byłoby stracić bramkę koło 60 minuty, przegrać 1-0 i po sprawie? Jak pare lat temu kręcili mecz to robiono to tak sprytnie że nikt tego nie podejrzewał a sprawa wychodziła po paru latach. Fojut też miał dwie niefartowne interwencje ale podejrzenie że opchnął mecz w pojedynke to mnie pusty śmiech ogarnia. Takich akcji to jeszcze nie widziałem że kupić mecz tylko u jednego zawodnika. A co by było jakby akurat Fojut nie zagrał w tym meczu albo zszedł w przerwie. To dopiero byłby psikus.
Wygraną Legii to nawet szkoda komentować. Boli ale i tak musielbyśmy z nimi wygrać przy Reymonta więc to trochę łagodzi ból. Teraz trzeba liczyć że efekt nowej miotły zadziała dzisiaj w Ruchu. |
Pytacie za co karny dla GKS - odpowiem: za bełchatowskie pieniądze... :P
|
Co do Legii to boli mnie jeszcze jedna sytuacja, w 80 którejś minucie kontra ŁKS-u, chłop wychodzi można powiedziec sam na sam, i tak strzela, że piłka kilka metrów obok bramki... A tłumaczenie że był zmęczony i nie dał rady dobrze kopnąc, to jak dla mnie żenada. Wybrał taki zawód to powinien miec taką kondycję żeby pod koniec zerwac się jeszcze kilka razy do ataku...
I mam nadzieję, że Ruch uskrzydlony ostatnim zwycięstwie w PP z Legią, dziobnie tym razem Lecha. |
Legia już się szykuje na mecz z Wisłą, chociaż mają jeszcze rewanż Pucharu Polski na Śląsku. Legioniści już kalkulują, jaki wynik im będzie potrzebny:-D . Lech dzisiaj gra z Ruchem Chorzów. Ruch jest podbudowany po zwycięstwie z Legią w PP oraz potrzebuje punktów, które dla nich są jak złoto, więc zapowiada się ciekawie. Liczę na remis lub wygraną Ruchu.
|
Cytat:
A to że tak się ułożył mecz że dlaczego od początku nie odpuścili... Hmm może walizka przyjechała w przerwie albo nawet w 70 minucie? |
Nie wyciągał bym tak pochopnych wniosków. Tak naprawdę Arce ten remis niewiele daje i nie wierzę w to że zostało to w jakikolwiek sposób ustawione. Jeśli ktoś ponosi winę za ten remis to Tarasiewicz który widząc że jego drużynie brakuje sił nie robi żadnej zmiany.
Ogólnie cały ten sezon jest strasznie dziwny i mimo iż ciekawie jest zarówno w czołówce jak i na dole tabeli to niestety ogólne wrażenie jest takie że liga jest strasznie słaba. Wystarczy trochę więcej pobiegać aby sprawić problem faworytowi. |
Cytat:
|
Nic w tym dziwnego, ja tylko daję informację.:p Lepiej liczmy na potknięcie Lecha wtedy będzie troszkę luźniej u góry tabeli.
|
Cytat:
Co do meczu. Wygralismy szczesliwie malym nakladem sil i umiejetnosci :D Kalkulowania nie bedzie, bedzie gra o 3 punkty i wierze ze uda sie wygrac albo chociaz zremisowac. Lech nie powinien miec problemu. Graja ostatnio slabo, ale wiedza o co graja i ten ich pech musi sie kiedy skonczyc :P |
W Warszawie liczymy jak najbardziej na potknięcie Lecha :)
Swoją drogą to będzie kuriozum jak z taką słabą grą zdobędziemy MP, bo co by nie mówić to pod względem jakości gry wyglądamy dużo słabiej zarówno od Lecha, jak i od Wisły. Fakt, że Legia prowadzi w tabeli jest raczej spowodowany tym, że Lech uwierzył w swój syndrom sukcesu i gra obecnie tylko w drugiej połowie, a resztę meczu przesypia. Z kolei Wisła, która prezentuje się obecnie najlepiej traci frajersko punkty, bo niektórym jej zawodnikom brakuje jaj oraz skupienia pod bramką rywala, a chcą za wszelką cenę wjechać z piłką do bramki. |
Naszym remisem nie przejmował bym się zbytnio. Ot wypadek przy pracy i tyle. A czemu się nie przejmuje?Bo gramy naprawde niezły futbol, tylko,że brakuje skuteczności i szczęścia czasami. Sytucaje sobie stwarzamy z duzą lekkością,to jest ważne. Dlatego w kontekscie naszego najbliższego rywala nie widzę innego rozwiązania jak 3 punkty. Legia gra padlinę, a na wyjazdach to już w ogóle. Niby to Legiunia i zawsze potrafi zaskoczyć, ale wg mnie są dalecy od wpadek in plus. Nie widze w ich składzie zawodnika, który mógłby zagrać mecz życia. Wszyscy kopią średnią ligową przy gigantycznym szczęściu.
Najsłabiej prezentuje się Amica. Niby mogą wygrać najbliższy mecz z Ruchem, ale tak naprawdę wyglądają na ekipę rozbitą wewnętrznie, no i mają na ławie Smude a to gwarancja dla Nas i dla Legii,że Amica nie zagrozi nam w walce o MP. Co do reszty. Handel był, i będzie. Chyba tylko głupcy sądzili,że zniknął. Ale nie zmienia to faktu,że czasami pierdołowatość kopaczy z naszej ligi tłumaczy się w najprostszy z mozliwych sposobów, że coś przehandlowali. A może oni zwyczajnie tak koać potrafią. A swoją drogą,nieźle zarobić mozna u buka. Co kolejka to ciekawe mecze. |
Cytat:
edit: Marszałek, tak Fojut bramkarzem nie jest ale gra na takiej pozycji, że jego "błąd" może spowodować strate bramki |
Cytat:
|
Czy ja wiem, czy pierdoła. Pierwsza sytuacja to ewidentnie wyglądało jakby mu nikt nie krzyknął że "plecy ma". W drugiej miał dookoła siebie 3 Akowców, jakby nie dotknął piłki pewnie i tak by wpadła. Tak przynajmniej próbował ratować sytuację.
|
icki chyba kupiły sobie nowe nagłośnienie bo ten ich napinacz co prowadzi doping przekrzykuje komentatorów co siedzą nad nimi na rusztowaniu. Włączcie i posłuchajcie sobie dobra beka jest:lol:
edit: hahahahaha |
Cytat:
To tak jakby Vidica podejrzewać,że coś przyjął w zamian za znameniete podanie w meczu z Porto:). Zejdzmy na ziemie. |
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,65...ony_przez.html
Kosy kosami ale piłkarze i trenerzy powinni być NIETYKALNI. |
Słuchamy... narazie najlepiej wyszło im ,,Wisła to stara...."
A wracając do meczu z Piastem to warto zwrócić uwage, ze nasze ogniwo czyli Paweł Brożek był bardzo mocno i dobrze kryty, wogóle go widać nie było, a jak widać Pepe jescze nie umie dobrze wykorzystywać sytuacji, z czasem pewnie m to minie bo chłopak ma potencjał na seryjne zdobywanie bramek. Po raz kolejny podkreślamy, ze musimy patrzec nie na wynik Legii(bo ją wystarczy u siebie 1:0 ograć) ale na Lecha, bo tak o znowu trzeba będziee sie na nich ogladać niz zając sie sobą. A czeka nas jeszcze cieżki wyjazd na ŁKS.Wiem, że Legia i Lech też mają trudne mecze, ale jak już wspomniałem należy tylko patrzeć na siebie. Losy misztrzostwa tak szybko się nie rozstrzygną, no chyba, że Legioniści wygrają z nami.... ale o tym nawet nie chce myśleć |
Tak grajaca Polonia W. to napewno nie odbierze punktów Lechowi. Oni nie istnieja caly mecz , zwolnili Kaczmarka imaja pozamaiatane
|
Z ciekawości weszłam na stronkę z wynikami na żywo,a tu proszę...
Cracovia prowadzi z Polonią Warszawa |
Cytat:
No co ty ,wzbogacają jeszzce swoj reperturał o "Legia to .." Sami sie juz gubia kto jest to starą...:lol: P.S Na razie wygrywają,ale Polonia gra jakby za karę wiec moze im sie uda 3 pkt uciułac. Bo tak to juz by bylo po nich. |
Cracovia prowadzi po golu Ślusarskiego z 56. minuty z Polonią Warszawa 1:0. Widać pasy wzięły się na poważnie za wyjście ze strefy spadkowej.
|
Cytat:
|
Czy ostatnio zlekceważyli Odrę, a wcześniej Lechię? Są w naprawdę w słabej formie, ale mogą się spiąć na Lecha, tak jak ostatnio na PP z nimi.
|
Polonia zakończyła już walkę w tym roku i teraz, jak przystało na damę o wątpliwej reputacji, odda się każdemu kto ma na to ochotę.... Łudzenie się, że odmówi Pyrom to nic więcej jak właśnie złudzenie.
Nadzieję, to można jeszcze pokładać w Ruchu, który jest na musiku.... |
kolejka cudów
|
Niewazne czy zagrali az tak slabo, czy odpuscili mecz, w kazdym razie Polonia w lidze juz o nic nie walczy.
Intuicja podpowiada, ze Leszek nie natrafi na wiekszy opor przy Konwiktorskiej, natomiast finalista Pucharu Polski okaze sie druzyna z Warszawy :) |
Groclin robił wszystko aby w meczu z parchami nie stworzyć sobie groźnej sytuacji podczas, której ktoś niechcąco strzeliłby gola. Trzymali piłkę zdaleka od pola karnego parchów, żeby któryś z nich nie dzióbnął w stylu Sieranta czy Fojuta. Ewidentnie widać, że mecz ułozony. Groclin zapewne dogadany puści mecz Amice w lidze w zamian za finał Pucharu Polski. Tak czy tak parchy lecą.
|
Smuda mówi w C+, że Lechowi brakuje szczęścia ... :shock: Świat się kończy.
Jak tak, to co my mamy powiedzieć ?:foch: |
Jak to co?
Nam brakuje fuksa, farta, uśmiechu fortuny i ciąży nad nami klątwa :-) |
Co do Polonii to już od kilku kolejek brakuje im sił...
|
Herban- Jestes z Poznania ze uwazasz ze Lech zdobedzie mistrza? Dla mnie to jest smieszne pisac takie glupoty jak zostaly 4 kolejki a przewaga glownych rywali 1-2 pkt
|
Ruch - obrona Czestochowy, sporadycznie jakis atak, ale to i tak jedyna sluszna taktyka dla Ruchu. Przy 0-0 do powiedzmy 70 minuty nie ma sie co wychylać, potem Lech juz zlapie nerwówke, zacznie atakowac wiekszą liczbą pilkarzy i tu widze szanse Ruchu w kontrach, tak jak to robił ŁKS, nieudolnie niestety wykanczając swoej kontry
ps - zgadzam sie z Hebanem, jesli dzis Amika wygra, to my pomożemy im w zdobyciu majstra wygrywając z Legią. Śląsk moze powalczy z Legią, ale z Amiką raczej nie, az takimi frajerami nie są |
Jaaa, gdyby Janoszka strzelił, eh :( Jak mozna tak nie trafić?
|
Chyba nikogo nie zdziwil wynik Cracovi..To bylo raczej w 100 % pewne ze wygraja
Co do Ruchu wlasnie mieli 200% sytuacje,szkoda tego;.Oby sie nie zemściło. |
Haha i w lidze wlasnie mamy takich kopaczy, jak Janoszka...przypomina sie mecz Lecha z LKSem, gdzie nieudolni lodzianie powinni prowadzic 3 : 0.
|
sytułacja Janoszki sam na sam z Kotorowskim pokazuje jaka biedna ta nasza liga..
|
Jak sie nie strzela z takich sytuacji to nie wiem jakim cudem oni mysla o utrzymaniu ...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl